szuwar nie działają linki
Jiska, działają tylko trzeba kliknąć myszka w adres strony i kliknąć enter.
w środowisku jeździeckim tyle bab, a on musi w internecie szukać, ojoj, biedactwo 🙂
[quote author=Moniqś link=topic=190.msg1505341#msg1505341 date=1346049661]
http://allegro.pl/hucul-klacz-huculska-kon-kuc-zamiana-zobacz-i2587277097.htmlPierwsze zdjęcie mnie zaskoczyło... 🤔
[/quote]
Mnie oba- 4 miesięczny źrebak i sadzają na nim dziecko? 🤔 Chociaż coraz więcej takich ludzi- ręce opadają .. 🙄
Co do pana Tomka to może kariery w playboyu by nie zrobił, ale nie przesadzajmy, nie jest jakiś wykwintnie paskudny 😉 I faktycznie musi być biedak nieźle zdesperowany. Trochę mi go żal, choć pewnie nie do końca jest z nim wszystko w porządku.
A jeśli chodzi o zdjęcia klaczki hucułki to ja nie widzę, żeby to dziecko na nim siedziało. Jest trzymane przez osobę dorosłą nie tylko w pasie ale i w kroku. Więc nie siedzi na źrebaku tylko "wisi" w powietrzu a jedynie nogi ma okrakiem. I w tych zdjęciach chodzi chyba tylko o to, żeby pokazać jaki konik jest spokojny. Choć pozwolenie na przytulanie się dziecka do jego zadu to jakaś totalna głupota ze strony rodziców
_megi_ - Weź chociaż przeczytaj opis aukcji. Sam sprzedający napisał że źrebaczek ma zbyt słaby kościec żeby sadzać na nim dziecko, ale dla pokazania że jest przyzwyczajony do dzieci tylko trzymał nad nim tego chłopca, który go jedynie obejmował nogami.. Już bez przesady, szukanie sensacji na siłę w tym drugim zdjęciu. Pierwsze owszem, pokazuje totalną nieodpowiedzialność, ale na kolejnym nie widzę nic złego.
_megi_ ,Moniqśa moim zdaniem to jedno z sympatyczniejszych ogloszen ze zrebakiem ( fakt pierwsza fota dosc ryzykowna ale nikomu sie nic nie dzieje) a opis konia bardzo rzeczowy i rozsadny.
Ambrozja Masz racje nie czytałam, ale na pierwszy rzut oka tak to właśnie wyglądało.. 🙄
Może p. Tomek to nasz niedawny kolega Sambor 👀
O matko,ja znam tego człowieka 😵 mieszka niedaleko mnie i jakiś czas temu były z nim przeboje w pensjonacie w którym wówczas miałam konia..Jest totalnie kopnięty 🤔wirek: i co rusz wychodzi z innym psem na spacer,nie wiem co on z nimi robi 👀 ale mnie to przeraża..
szuwar gdyby nie te paskudne kolorki to takie parciane ogłowie bym chętnie przyjęła nawet 😁 skóra trochę mi się brzydzi a syntetyczne ogłowia łatwo sie niszczą.
lacuna parciane ogłowia można dostać w wielu sklepach i nie koniecznie w kolorach tęczy 😉
lacuna, znasz pana tomasza koniarza?
Nigdy nie widziałam 👀 widać jakoś nie trafiłam..a szkoda 😉
katijatak,jestem na 100000000% pewna,że to ten.Tym bardziej,że w którymś ogłoszeniu napisał,że mieszka Przeźmierowie.
lacuna, no to opowiadaj, moze ktoras sie skusi odpowiedziec na ogloszenie! 😀
Facella nie mogłam się powstrzymać i właśnie to zrobiłam 😀
masz już odpowiedź? (-;
Kurczak, o rany. Mnie też wcisnęło w krzesło, trochę jak z horroru. Słodki maluch, szkoda, że taki zaniedbany i szkoda, że do własnej stajni jeszcze kawałek, bo bym go od razu, z wielką awanturą, ale kupiła.
Facella no właśnie nie 😤 Obawiam się, że ktoś zorientował się, że coś jest nie tak z tym siodłem, może dostał wcześniej jakieś wiadomości, bo ja pisałam jako osoba zainteresowana kupnem, a ze strony sprzedającego zero odzewu.
emptyline też mi żal dzieciaka i też chętnie bym go kupiła, tym bardziej, że przeżywam teraz etap totalnego zauroczenia kucykami, ale kupić to nie problem tylko co dalej? 🙁
Odrobaczyć, wymyć, wykarmić i ukochać. 🙂 Jak mówię, gdybym już miała własną stajenkę, w tej chwili siedziałabym w samochodzie.
Pytanie tylko, czy to handlarz czy prywaciarz? Bo od handlarza wolałabym jednak zażądać doprowadzenia konia do porządku. Szkoda tylko, że rzadko kiedy to coś daje.
emptyline, czasem chyba lepiej zrobić to samemu. Pomijając zdjęcie tego kuca, np. ja chyba wolałabym nie korzystać z opcji "możliwość kastracji zwierzęcia gratis."...
O tym samym pomyślałam. Jeżeli ktoś utrzymuje konia w takim stanie, to wolę sobie nie wyobrażać jak miałaby wyglądać kastracja.
W dodatku kastracja w tak młodym wieku 🙄
Wczesna kastracja nie jest akurat niczym złym, a ze względów medycznych lepiej jest jeżeli koń jest kastrowany w młodym wieku niż jako dorosłe zwierze.
Ja nie jestem zwolenniczką kastracji rocznych koni, no ale nie o tym jest ten wątek 😉