Młode Konie

deborah   koń by się uśmiał...
23 sierpnia 2012 07:42
ale pięknie wydoroślał!
Faktycznie, wałach wygląda już jak dorosły koń.

Fajnie jest patrzeć na te konie od samego początku, jak są źrebaczkami, myśleć jak będą w przyszłości wyglądać, a później jak już podrosną, wspominać te najmłodsze lata 🙂

Wrzucam jeszcze dwie moje podopieczne:

Fenicja po Pegasus HB ur. 2009r.

Farina po Pegasus HB ur. 2009r. ( pierwsze zdjęcie z 2009 drugie 2012 )

Tuareg jest sprzedany, w połowie września jedzie pod Poznań. Klacze jeszcze nie, więc w przyszłości może dorobię się jakiś zdjęć pod siodłem 😉
faraa
Jak on wyładniał, było małe wyleniałe cuś, a jest przepiękne zwierzę 🙂
sei   . let's grow old together & die at the same time .
23 sierpnia 2012 09:05
faraa, na pierwszym zdjęciu luzem wygląda obłędnie  😜 dziewczynki też bardzo ładne! 🙂
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
23 sierpnia 2012 09:36
faraa,
a co on ma we krwi że taki potężny się wydaje?
Już po raz ostatni wałach:

jeżeli zdjęcie za duże, proszę usunąć i zostawić tylko link:

Ojciec Pegasus HB po Flemmingh KWPN

Matka: Taka Pani po Insider
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
23 sierpnia 2012 10:56
fajne konisko, wziął od rodziców wszystko co najlepsze 🙂
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
23 sierpnia 2012 10:59
A ja tylko wpadam się pochwalić 😉 że mój ogr będzie tatusiem na przyszły rok 😀 😉 ciąża kobyły potwierdzona 🙂
a teraz po wolnym kucykowi zabieram się do tyłka 😉

faraa niesamowity jest, a ojciec .. mrr...
faraa łaaa jakie ciacha!  😜

Ja tak szybko tylko zakomunikować, że nasz siwy został sprzedany 😉. Pojeeechał aż do Zakopanego. Może ktoś jeszcze pamięta tego pana:

anetakajper   Dolata i spółka
23 sierpnia 2012 12:06
breakawayy  ale ciacho  🍴

a to moja roczna 🙂
Ruda77 i Sankaritarina dziekuje 😉
sei matka Czumka po Carewicz I,ojciec Bajou du Rouet. Papier raczej skokowy,jechałyśmy LL bo to jej drugie zawody(na pierwszych miałam 3 wyłamania na krosie 😀😀 ) z resztą skokówek tez mało chodziła,mimo ze ma 5 lat,ale pozno wzieta do pracy.Charakterna po tatusiu,ale jak juz pisalam uspokaja sie i to mnie cieszy 🙂
fara cudownie patrzec na takie malenstwa ,a pozniej na piekne wyrośniete koniska 😉

moja 16miesięczna klaczka 🙂
od Matki Bella po ojciec Rulon 🙂😉 śmiesznie tu troszkę wyszła ,wieczorem zdjęcia dam pożądniejsze,zrobione z porządnego sprzęu 🙂
My tym razem przypomnimy sie portretowo:

fot. Lilianna Dembska

Jezdziecko caly czas do przodu. Zwiedzamy samotnie pobliskie tereny, ujezdzeniowo pracujemy nad rytmem i rozluznieniem, a od wrzesnia zaczynamy male skoki pod jezdzcem. We wszystkim duzo frajdy i zadowolenia.
NatLat o jezu,"moje" racockie dziecko!!! gdyby  nie to że siwe to byłaby moja🙂
a mama dzieciaczka to byla moja racocka sympatia poza Symfonia i  Sulima oczywiscie! wiecej zdjec wiecej
NatLat
Gratulacje, to młodsze też niesłychanie sympatycznie wygląda  💃
FirstLight
Śliczne zdjęcia, masz coś pod siodłem ? Kto mu na ostatnim grzywkę targał ?  😁
FirstLight co to za konik? jakie pochodzenie. Cudowny,uwielbiam siwki 😉
I wrzuć jakieś zdjecie pod siodłem 😉

edit:
Karla napisz cos o jej matce,bo nigdzie nie mogłam znaleźć informacji na jej temat.
W ogole napisz jaka była jak byla mala.
Możesz na PW 🙂
armara z sierpnia pod siodlem nic nie mam. To sezon urlopowy, wiec najpierw ja dwa tyg byczylam sie nad morzem, a teraz fotograf wyjechal.
NatLat ja siwki tez uwielbiam, szkoda, ze sa tak trudne w pielegnacji  🙇  Libek to 3 letni sp, po Liberado hol, z matki po Fly High han. Jak wejdziesz w moja galerie to powinno byc kilka fotek pod siodlem, w tym watku tez wklejalam.  😀
FirstLight naprawde fajne konisko i rzeczywiście foty znajome,wiec gdzies juz je widziałam🙂
FirstLight , przepiękny porter młodego. Powinnaś sobie zrobić taki plakat i powiesić.  😉
breakawayy pamiętam tego pana. Podobał mi się i nadal podoba. Szczęścia w nowym domku!
armara zapomnialam o tej grzywce  😀, to oczywiscie wiatr, ale na taka sesyjke potrzeba 3 mocno zaangazowane osoby. Szczegolnie do konia, ktory niczego sie nie boi i srednio jest czymkolwiek zainteresowany. W uzyciu byly rozne ekwizyty, najwieksza furore zrobil tel kom z nagranym rzeniem  😉
Gillian   four letter word
23 sierpnia 2012 14:45
Gillian, jakie zmory???  🤔
ale się temat zrobił 😉

ogon zwinięty w takiego jakby dreda, mocno poplątany. Podobno zmora przychodzi i w nocy plącze  🥂
Gillian, czyli trzeba ładnie rozczesać na płyn i pilnować i rozkręcać żeby zmora poszła czy jak?  😜
23 sierpnia 2012 15:32
może to i śmieszne, ale ja psikam i rozczesuję do prostego codziennie  😁 podobno konie zdrowe zmor nie mają i wtedy ogon jest gładki  👀
jeśli rozczesywanie ogona uchroni mnie przed kosztami wet mogę czesać i 2 razy dziennie  😂
A ja zatrudnić takiego, co będzie rozczesywał - i tak taniej wyjdzie...
23 sierpnia 2012 15:46
jak człowiek zdesperowany to wszystkiego się chwyci 😉 ja tam dla spokoju sumienia rozczesuję  😂 zmor może nie wygonię, ale za to mam ładnego konia  🥂
sei   . let's grow old together & die at the same time .
23 sierpnia 2012 17:24
ale ogierom chyba ogólnie się kręcą itd.? u nas w stajni jest koń, który ma czesany, myty, psikany 'super szajsem' i rozczesywanie jest bezproblemowe, ale ogon i tak się 'grupuje' tak luzem. nie chcemy problemów  😵 lecę jutro do stajni z prostownicą  😂
faraa, ja prosiłam, bombowy! dzięki
anetakajper dziękujemy 😉

Być. właściciel zachwycony, Kaprys grzecznie przejechał ponad 400km, jeszcze się tam ogierzy, ale niedługo straci jajka  😁

FirstLight niee no, MUSZĘ Was w końcu odwiedzić!
Na każde jajka przyjdzie czas, mój ogier też niedługo traci.  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się