Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

Jak zawsze piszesz prawdę  🙇 ale jak patrze na ten awatar kurczaka to człowiek głodny się robi 🙂
sepia   Koń stworzon ku bieganiu, jak ptak ku lataniu.
16 sierpnia 2012 12:00
Przepraszam, faktycznie od 36 miesiąca, pomyliłam się i zwracam honor. Ale to nie zmienia faktu, że konski kręgosłup dojrzewa troszkę później, a przepisowo już w wieku 3 lat taki konik może być dopuszczony do ścieżki. I osobiście uważam, że ten próg powinien być trochę wyższy. O to mi chodziło od samego początku 🙂 przepraszam jeśli przez moje niedopisanie źle zostałam zrozumiana
desire   Druhu nieoceniony...
16 sierpnia 2012 12:26
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
16 sierpnia 2012 13:21
sepia ja doskonale wiem co miałaś na myśli 😉 Musiałam jednak sprostować błąd, bo jeszcze ktoś by uwierzył w to, że związek zezwala na udział w ścieżce 2,5 latków.

Kabanos - i niech mi jeszcze raz ktoś powie, że dziwnie nazwałam swojego konia  🤣

Sio   nowe wcielenie marchewki
16 sierpnia 2012 17:03
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/1875 172 i jest super koniem do hipoterapii....... 🙂
wzrost tutaj chyba nie ma znaczenia, raczej usposobienie
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
16 sierpnia 2012 17:40
Chyba jednak w tym przypadku wzrost jest ważny, ktoś pacjenta musi przytrzymywać na grzbiecie, a przy koniu 172 cm, to raczej niewygodne.
dar - spróbuj sobie zaasekurować kogoś na koniu powyżej 170 cm... Nawet jeśli masz 2 m wzrostu, to i tak ręka ci odpadnie.
No, niekoniecznie.
Uczę jeździć konno osoby niepełnosprawne umysłowo, które w większości są duże i ciężkie. Jeżdżą przy tym samodzielnie, więc duży koń się sprawdza. My mamy ślązaka.
Bischa   TAFC Polska :)
16 sierpnia 2012 20:08
Zależy wydaje mi się, od stopnia upośledzenia.
Jazda konna dla niepełnosprawnych to nie hipoterapia  🙂
A co? Jakbyś to sklasyfikowała?
Jazda konna dla osób niepełnosprawnych  😀
Według kanonów polskiej hipoterapii to osobna działka. Oczywiście ma związek z hipoterapią, ale formalnie się do niej nie zalicza.
Sio   nowe wcielenie marchewki
16 sierpnia 2012 21:29
Było? 
http://tablica.pl/oferta/konik-polski-ID1lnD5.html  konik polski, ktory bardzo przypomina kuca 😅
http://allegro.pl/kucyki-kuc-szetland-konik-klacz-ogier-konie-filmik-i2549341989.html  ładne ogłoszenie, niezłe zdjęcia, konie niedrogie, a na filmie  wyciągnięte do filmu na kostkę, żeby polatały, ale słabo im idzie bo kulejące i widać pare nieładnych kopyt (że też ludzie się nie wstydzą wrzucać czegoś takiego) 🤬
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
17 sierpnia 2012 22:15
[quote author=Cień na śniegu link=topic=190.msg1496384#msg1496384 date=1345144568]
A co? Jakbyś to sklasyfikowała?
[/quote]

Jako parajeździectwo?
z tego co pamietam (pisalam w mgr o hipo ) to hipo jest pojeciem ogolnym, w sklad ktorego wchodzi: hipoterapia - jazda, cwiczenia z asekuracja z dolu i z gory, ale tez terapeutyczna jazda konna (w tym tez np sport, czyli parajezdziectwo), a nawet sam kontakt z koniem - jako terapeutyczny (tu glaskanie karmienie, ale i praca przy nim). bo hipo nie jest tylko dla dzieci z uposledzieniem fizycznym - niewładnych itd, ale i dla np dla mlodzieży, dorosłych z zaburzeniami społecznymi (np. przestępcy, narkomani itd).
  wiec wielki koń do ćwiczeń z asekuracją może nie bedzie się nadawał (dla mnie, mającej 162, max koń to kp - po paru min asekuracji na wyższym reka i plecy mnie juz bola tak, że sama bym terapii potrzebowala), ale do jazdy samodzielnej czy kontaktu - jak najbardziej! ważne zeby był spokojny, wybaczający itd... klasycznie niskie, ale każdy znajdzie zastosowanie...
http://allegro.pl/kuc-ogierek-3-miesieczny-z-paszportem-nowosadeckie-i2574198812.html
3 mce źrebak  🤔

Swoją drogą "odważni" rodzice  🤦
Windziakowa-ale ważne, że koń chodzi w kasku !  🏇
Przepraszam bardzo - 3-miesięczny do sprzedania? Przecież to jeszcze sysak?  🤔
20 sierpnia 2012 20:39
Niekoniecznie, jeśli matkę stracił przy porodzie/później/odrzuciła go. Matki nie widać na zdjęciach, więc może jest tak jak piszę. Sprzedają i kto inny może się (dużo lepiej) nim zajmie.
Bischa, nawet jeśli to wsadzanie na 3 miesięcznego źrebaka dziecka  🤔
20 sierpnia 2012 21:05
nagana, mój post odnosił się do dziwienia się cień na śniegu o sprzedaży 😉 A co do wsadzania dzieciaka na tak młodego konia, to jest to chore, stąd mój dopisek, że nowy właściciel może zajmie się lepiej (czytaj, nie będzie sadzał nikogo na tak młodego konia).
jak to kobylki, to dobrze, ze posiadaja 😉
ale za to koniki ladne, zadbane i pan je lubi 😉
z tymi fotkami to może miało iść do towarzyskich 😉
no jak kobyłki to ciezko zeby miały co innego 😀
ceffyl   Niektórzy ludzie są taktowni. Inni mówią prawdę.
22 sierpnia 2012 14:23
mała literówka a jak cieszy...  😁

a ja natknęłam się na takie o to "dziwadełko"... czego to ludzie nie wymyślą ...  🤔

http://animaltracks.today.com/_news/2012/03/26/10872170-super-suits-help-horses-saddle-up-for-the-olympics?lite
22 sierpnia 2012 14:25
Już było chyba ze dwa razy 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się