... ślub :) ...
jesli chcecie placic za nocleg to raczej nie bedzie najmniejszego problemu... Pogadajcie wstepnie z potencjalnymi goscmi moze? Mysle ze jesli o slub chodzi to ludzie raczej jada gdziekolwiek, byle byc. Jesli dojazd jest dobry to tym bardziej.
Ja ostatnio byłam na weselu znajomych w Okuniewie pod Wawą bardzo ładna sala, obok fontanna pod taką szklaną kopułą, można usiąść na ławeczkach, wyjść na dwór, przepyszne jedzenie, kącik na sali i na dworze dla dzieci, noclegi na miejscach (co bardzo mnie ucieszyło, że nie będę musiała swojego partnera daleko zanosić :P), i super kościół wybrali, pierwszy raz się z takim spotkałam, zero złota, kilka witraży, wszystko zbudowane i wyeksponowane z naturalnych budulców (cegły, kamienie, drewno, metal, szkło).
bajaderka, wiem o którym miejscu mówisz. Byłam tam 2 lata temu i było okropnie. Od jedzenia, po wystrój sali. Do dziś te okropne kolorowe krasnale mi się śnią po nocach,
Chyba się mocno zmieniło z tego co piszesz.
Dzionka chyba przesadzasz. U mnie rodzina porozrzucana jest po całym kraju (i nie tylko) i nigdy nie było problemu z dojazdem. Normą jest, że jedziemy na wesele 100km (blisko) lub 350km do dalszej rodziny. Albo jedna osoba nie pije i wraca, albo sami sobie płaciliśmy hotel. wiedząc odpowiednio wcześniej to nie jest problem.
Gorzej, że mój brat cioteczny (syn brata mojego taty) robi wesele w Meksyku). Mimo zaproszenia nie wybierzemy się z uwagi na koszty.
bajaderka, wiem o którym miejscu mówisz. Byłam tam 2 lata temu i było okropnie. Od jedzenia, po wystrój sali. Do dziś te okropne kolorowe krasnale mi się śnią po nocach,
Chyba się mocno zmieniło z tego co piszesz.
tak, to fakt krasnale i inne figurki są okropne, tak troche to z zewnątrz przypomina cygański pałac, ale reszta bardzo mi się podobała, reszczcie gości też
bera7, ale w Meksyku, bo tam mieszka, czy taki kaprys?
Pomyślimy jeszcze, ale wolałabym żeby coś bliżej się jednak znalazło. Kurcze, w końcu to ślub a nie jakaś tam impreza, może goście zechcą poświęcić troszkę więcej czasu niż standardowo i nie zawiodą 🙂
bera7, to coś jak ślub mojego brata w Tajlandii 🙂 Tylko że oni nam stawiali, więc sprawa była prosta. Fajne są takie odjechane pomysły. My na pewno coś fajnego na podróż poślubną wymyślimy i na pewno nie jedziemy tylko we dwoje🙂
wie ktoś może co to za suknia?
Poprawiłam 🙂 suknia w załączniku
Chuda, wstaw zdjęcie z innego serwera, bo nie każdy chce aplikacje na FB odpalać 😉
Chuda, wygląda jak modele Demetriosa, ale głowy nie dam.
nerechta, tylko mogę powtórzyć za dziewczynami: wspaniale wyglądałaś i cudny klimat na weselu. Gratulacje! z niecierpliwoscią czekam na więcej fotek.
Nerka 😍
Tak poza tym, czy wy tu robicie jakieś wyścigi, który ślub będzie lepszy, piękniejszy, wystawniejszy? Bo takie mam wrażenie zaglądając tu czasem 😵
[quote author=Lanka_Cathar link=topic=34.msg1498730#msg1498730 date=1345412135]
Chuda, wygląda jak modele Demetriosa, ale głowy nie dam.
[/quote]
Demetriosa to chyba bardziej są takie wielkie- styl księżniczki
magda, chyba każda z nas w głębi duszy chce, żeby jej ślub był najpiękniejszy. Nie tylko na re-volcie ale i w ogóle 🙂 To chyba takie odwieczne marzenie każdej małej dziewczynki 🙂 Ja tam chcę, żeby mój był na luzie, to jest moje główne wymaganie. I żeby było jak najmniej sztuczności, a jak najwięcej autentyczności, historii, natury i takich tam. Co wyjdzie, to się okaże.
moj byl taki jaki sobie wymarzylam, a moja mama zadbala zeby stoly byly wystawne az za bardzo 🤣
magdullah :kwiatek:
No ja tez mysle Dzionka ze slub to slub, do nas przyjezdzali z USA, Anglii, Szwecji, Warszawy, Poznania, Wroclawia itd (a slub w lubuskim i my za noclegi nie placilismy) wiec ludzie sobie poradza. Wiekszosc gosci byla dzien przed. Zrobcie po prostu wszystko na miejscu i juz 🙂
mam wstepne fotki od fotografa!!! 😀 tyle pieknych ze nie wiem co wstawic 😀 No i w koncu zobaczycie mojego meza (zabije mnie za to.. 🤣 ) uwaga uwaga (łe, mozna tylko 4 wstawic 😀😀 )
no i się babo doigrałaś! obrażam się 😀iabeł: 😎
żartuję oczywiście 😜
boski ślub, boska Ty!
Raz jeszcze gratuluję!
edit: albumy i zdjęcia odbieramy w sobotę! Nigdy czasu nie mamy na to 😡
hahah 😀
W sooobooooooooooteeeeeeeeeeeeee??? Wstydzcie sie! 🤬 😀
czekam z niecierpliwoscia!!!
i na Arme!!! 😀
Nerechta- nie poznałam Cię zupełnie! Pięknie wyglądałaś!
Ooo, ale fajnie 😀!! Pokaż efekt końcowy!
W efekcie koncowym owy maz wygladal jak dziecko po chemioterapii 😉)))
A tam, coś czuję, że wygląda teraz super 🙂 No ale ja nie lubię długowłosych facetów, więc może nie jestem obiektywna 🙂
nerechta, naprawdę pięęęknie wyglądaliście i jeszcze raz gratki 🙂
Jaaa, Pandursko, jestem obrazona!!! 🤣
i za co masz ostrzezenie??? 🤣
i ja dołączam się do grona zachwyconych 😜 😜 😜 cudnie
My na pewno coś fajnego na podróż poślubną wymyślimy i na pewno nie jedziemy tylko we dwoje🙂
wezmiecie fotografa?? 😀 😀 😀
Dzionka a ja z doświadczenia wiem (mój brat miał ślub w Karpaczu), że jeśli komuś zależy, żeby być to zrobi WSZYSTKO, żeby tak się stało...
mery, ty jesteś gość z aparatem ukrytym pod sukienką, a nie żaden fotograf, phi phi! 🙂 Jak chcesz to jedź, im nas więcej tym weselej 😀
ale mi chodziło o fotografa na wyjeździe :P !!
nerechta, cudo!!!! 🙂
My mamy termin u foto miesiąc po plenerze ale to i tak sie przeciągnie bo jak pisalam i my i on jesteśmy w rozjazdach więc nie prędko je dostaniemy.
Kurde u mnie polowa rzeczy byla w koncu nie taka jak mi sie marzyło (lacznie z fryzurą ktora wyszla inaczej niz chcialam, bukietem itp) a i tak było sielsko więc też myślę , że z niektórymi rzeczami nie ma co przesadzać. W ogóle my byliśmy bardziej "klasyczni" nie chcieliśmy tych wszystkich baloników,lampionów,fajerwerków,udźców itd
ash to najladniejsza sesja ślubno-końska jaką widzialam 🙂
arma, dziękuję! :kwiatek:
Dziewczyny szykujące się do ślubu, zobaczcie tu
suknie retro