777, nie mam pojęcia ale piękny kolor 😍
he he zrobimy mały off może się nikt nie wzburzy
dla mnie też taki kolorek się mega podoba
Taką stronkę znalazłam
http://www.testa-sattel.de/sattel-dressur.phpJak dla mnie dość fajnie wyglądają Joy i Fun
nie wiem o co chodzi z tą stroną ale cały dzień nie chce mi się ona otworzyć
czy tam są podane ceny tych siodeł ?
Są ceny.
Edit:
Joy 2.300 euro czarny/brąz, dwukolorowe 2.500
Fajny ten system śrubokrętowy zmiany rozstawu łęku 😀
Ciekawe tylko jak z tym w praktyce...
[ciach]
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] kolejne ogloszenie w niewlasciwym miejscu
[quote author=ms_konik link=topic=300.msg1499179#msg1499179 date=1345464375]
Fajny ten system śrubokrętowy zmiany rozstawu łęku 😀
Ciekawe tylko jak z tym w praktyce...
[/quote]
Santa Cruz ma też taki system zmiany łęku, są dostępne w przyjemniejszych pieniądzach na stronie Equimag 😉 Oglądałam skokówki jakiś czas temu, znajomy miał kupić takowe.
Ale znalazłam dziwną rzecz: [[a]]http://www.ebay.de/itm/SOMMER-Esprit-DS-Dressursattel-Protection-Kissen-NEU-schwarz-/140760454125?pt=Reits%C3%A4ttel&hash=item20c5fa13ed[[a]]
Ktoś wie, czemu może służyć takie rozwiązanie tylnych poduszek?
wg tego co napisali ma to celu lepsze rozlozenie ciezaru potezniejszego jezdzca na drobnym koniu.
Wracam do tematu Amerigo, które cały czas za mną chodzi. Czy ktoś mógłby powiedzieć jak długościowo wypada standardowa tybinka(N-ka)?
Mam obecnie Kieffera Lusitano i tybinka jest dla mnie zdecydowanie za długa.
Epk, tak jak mówj Faith, (a wierze na słowo, bo nie znam niemieckiego) to to siodło wygląda mi na siodło dla krótko grzbietowego konia/drobnego konia dla jeźdźca, który za bardzo w 16' nie wejdzie.
buu "17" ma 36cm dł.tybinki
RioBrawo, dziękuje :kwiatek: Brzmi zachęcająco, bo lusitano ma ponad 40cm.
.
chciałabym jeszcze pociągnąć temat siodeł Santa Cruz
jakie odczucia? ponoć skóra bardzo dobra ale nic więcej nie wiem
niby strona internetowa jest ale jakoś informacji brak o rozstawach łęku i rozmiarach siedziska
777, nie wiem czy skóra taka dobra - ja widziałam akurat model w cielęcej skórze - była bardzo delikatna, Prestige to przy tym jak wołowa 😉. Do tego po kilku jazdach tybinka zaczęła falować - hmm, nie wiem jak to opisać, wyglądało, jakby była ta tybinka zaprojektowana pod złym kątem i po prostu się wyginała. Na mnie te siodła nie robią dobrego wrażenia.
dzięki serdeczne - chciałam przetestować jakiegoś kentaura ale obdzwoniłam kilka sklepów i nic
w HH jakiś Pan namawiał mnie właśnie na Santa Cruz ale chyba sie nawet na test nie zdecyduję
czy jest jakieś siodło podobne do lucky dressage, tylko na większy tyłek 🙄?
Mąka, słyszałam opinie, że Lucky Dressage jest bardzo podobne to Doge'a.
Pan P.Kostrzewa mówił mi to samo. Że Lucky jest juniorską wersją Doge'a.
tylko, że Doge jest drogi - nawet używany. a Mąka pewnie szuka czegoś do 2 tysi.
zduśka jak na razie, to szukam jakichkolwiek informacji czy coś takiego istnieje 😉 A w innych firmach nie ma czegoś podobnego?
Mąka, Top Dressage 😉 Na pewno znajdziesz nawet na wtórnym rynku 😉
P.S. Strucelka kiedyś wstawiała tutaj fajne porównanie tych dwóch modeli 🙂
słuchajcie obdzwoniłam już kilka sklepów oferujących w sprzedaży siodła kentaura ale żaden nie ma siodeł testowych - porażka
może wiecie kto i gdzie użycza takie siodła do testów
777, nikt nie użycza, pisałam w tym wątku. Była Norviva, ale zakończyli działalność.
Ja tam bardziej bym postawiła na podobieństwo Top Dressage niż Doga do Luckiego - przynajmniej od strony jeźdźca. Bo od strony konia to inne siodła.
Dzięki dziewczyny za odpowiedź! Właśnie patrząc na zdjęcia to top dressage bardziej mi przypomina luckiego. No cóż, będę polować.
Mąka, w ogłoszeniach jest akurat jeden Top Dressage 🙂
Co do odczuć dla tyłka, miałam okazję usiąść kiedyś w Top Dressage, i ostatnio w Lucka - porównując je Top był o tyle inny, że siedzisko wydawało mi się bardziej miękkie i miał większe bloczki kolanowe niż Lucek. Ale z kolei Lucek ujął mnie tym, że wreszcie wszystko miałam do siebie dopasowane, i dzięki temu jeździło mi się dużo wygodniej 🙂
na allegro są chyba 3 Top Dressage 😉