katija, Cyprys mi się strasznie podoba. Przepiękny odcień.
Quantanamera, pewnie widziałaś zdjęcia kilku moich koni na moim photobloku, więc wiesz jakie konie można u mnie zobaczyć, jeśli interesują Ciebie jakiekolwiek wiadomości na temat koni izabelowatych i odmian u tych koni możesz śmiało pytać bo tylko ja moge Tobie doradzić , wszyscy piszą jaką to maja wiedze a w naszej stajni możesz zobaczyć owoc tej wiedzy bez zbędnego pisania i wymądrzania się, mój zootechnik w 2003 roku na konkursie prac magisterskich w dziedzinie genetyki u koni zdobył 1 miejsce w niemczech i 2 w polsce
katija, Cyprys mi się strasznie podoba. Przepiękny odcień.
no mnie sie też strasznie podoba 😜 😜 jest może do sprzedania ???
niestety ten kon padl jakis czas temu 🙁
emptyline, odcien odcieniem, ale co to za masc w ogole? wpisany byl kasztan w siwiznie. jak dla mnie podchodzi pod deresza, zwlaszcza na zadzie 😉
ten mały jest fotogeniczny, cały czas paraduje i się popisuje 😍, na tej fotce widac odmiany na koniu maści cremello
Cremello mają niebieskie oczy?
[[a]]http://venomxbaby.deviantart.com/art/gray-roan-sabino-mare-6-321609164?q=boost%3Apopular%20meta%3Aall%20max_age%3A8h&qo=22[[a]]
Od razu: 😍
czy to możliwe, aby koń ściemniał? ktoś tu chyba kiedyś wrzucił zdjęcia siwka, który później był kary w siwe plamki (nie mam pojęcia jak określić taką maść). że konie siwieją, to wiem. ale że ciemnieją? pierwsze słyszę i mnie to zastanawia.
czy to możliwe, aby koń ściemniał? ktoś tu chyba kiedyś wrzucił zdjęcia siwka, który później był kary w siwe plamki (nie mam pojęcia jak określić taką maść). że konie siwieją, to wiem. ale że ciemnieją? pierwsze słyszę i mnie to zastanawia.
A to nie był jakiś tarant ?
http://www.photoblog.pl/dfrej/97092877/laser.html o ten, Laser?
Tak, o tego konia chodziło. I chodzi o "negatyw", bodajże.
oo, dokładnie ten. jak to możliwe? w drugą stronę nie mam wątpliwości, że by się dało, ale tak?
Skaner - a cremello z cremello da też cremello?
Skaner-A - jeśli tak, to może za dwa lata twoja kobyłka z naszym ogrem małe ten teges 🙄
Czy ktoś był by tak miły i sprecyzował mi dokładnie jakiej maści jest moja kasztanka? W mojej galerii są jeszcze dodatkowe zdjęcia po urodzeniu i jak miała pół roku, a teraz ma prawie rok - zdjecie tu zalączam :kwiatek: Wiem, że to kasztanka, ale jaka? Ma srebrną grzywę, ojciec haflinger, matka od konika polskiego po DRP.
Julie, był już kilka razy. Niezły jest, fakt, ale w sumie nie w moim guście. Za dużo tego wszystkiego. 🙂 Za to jabłuszka ma boskie.
Niesamowity... czy aby napewno on nie jest pomalowany?? 🙂
Kopyciak, kasztan w siwiznie? Mój też ma w paszporcie kasztanowaty. Na fotce ogolony, ale ma widoczne siwe włosy na sierści
Kayra faktycznie grzywy podobne, ale skąd u mojej siwe 👀 Raczej bym obstawiała jakiś srebrny gen (grullo? 🤔 ) po matce koniku polskim 👀
Kopyciak, no to tak, u mojego łatwiej. Ojciec kasztan, matka siwa :>
Kayra, ale twój koń to wybitnie srebrny gniady.
kejti a moja? Co o niej myślisz?
Kayra mnie też się wydaje że to srebrny nie kasztan w siwiźnie, grzywa nie pasuje.
Biczowa, ja się szczerze nie znam. Sugerowałam się po prostu maściami rodziców.
Tu go trochę lepiej widać:
No toć ja to mówię od dawien dawna, że z niego żaden kasztan tylko srebrno-gniady. 🙂
emptyline, ciężko mi się doszukać u niego gniadego 😉
A właśnie jak to jest z opisem w paszporcie, jeśli został blednie opisany? Dodatkowo w paszporcie ma zaznaczone 4 wysokie skarpetki, a teraz po latach są 3. To się powinno zmienić?