Gillian, bardzo sie ciesze w takim razie 🙂
xxagaxx, synergy special tez macie w siodlarni :-) Fakt, mieciutkie, ale syndromu zasysajacej gabki nie odczulam.
Alvika jak się okazuje to ja właśnie o synergy mówiłam. Dla mnie porażka. Za miękkie to zdecydowanie.
A w Top Dressage siedziałaś kiedyś? TO dopiero była gąbka! 😵
Szukam właśnie skokówki i będę to synergy na dniach pożyczać, więc możliwe, że zrewiduję jeszcze swój pogląd.
Alvika ja po prostu wolę twarde siodła. I dla mnie po prostu jest nieakceptowalny. Za to moja ujeżdżeniówka jest miękka. I na jazdę po płaskim jest dla mnie miodzio.
Jak skaczę to muszę mieć twardo pod dupskiem po prostu😉
ja jeździłam w 4 testówkach Equipe : emporio, expression, synergy i jeszcze jednym, nie pamietam jakim modelu. I faktycznie, z tych wszystkich Synergy najslabsze, dlatego może ci się nie podobać. Emporio i Expression bez żadnych zarzutów, oba podobne i oba tak samo pokochałam miłością wielką. Jak dla mnie nie ma mowy, żeby były gąbkami. Natomiast jak lubisz dechę pod tyłkiem, to chyba pokochałabyś Stubbena Siegfrieda 🤣 miałam takiego i po kazdej jeździe miałam ubity, płaski tyłek 😂
mybay ja nie lubię desek 😀 Ja lubię twarde siodła 😉 Kocham mojego Prestiga i HB Contact właśnie za to że są dość twarde, ale tyłek dalej ma komfort.
Jak Klami w końcu się zlituje to wytestuję sobie jej nowego STUBBENA z Biomexem, ponoć też jest fajne 😀
edit 😉
xxagaxx, Stubbena moja droga, Stubbena. 😉
o tym myślałam 🙂 przecież każdy się domyśli 😁
Aga, mam łatwiej 🙂 Moje wymagania co do siodła skokowego dotyczą głównie dopasowania do konia i samej wagi sprzętu. Skokówka może być z kamienia, może być też poduchą - byleby koń się nie skarżył. Ja tam we wszystkim pojadę, bez różnicy.
Moim pierwszym siodłem tych naście lat temu był skokowy stubben parzival i uważałam je za bardzo, bardzo wygodny sprzęt
Alvika dla mnie ma być nam obojgu wygodnie 😉 Nie skrzywdzę konia nie dopasowanym siodłem, ale teraz to już naprawdę da się dobrać coś dla obu stron.
Klami pochwal sie co za stubbena kupiłaś :P
kasiek, na razie zamówiłam i czekam aż zrobią i do mnie przyjdzie. A zamówiłam sobie Genesisa CS.
Dramka jezdził już ? jak wrażenia ?
Wrażenie bardzo dobre, przed wszystkim jakość skóry i wykonanie 😜
Tylko musimy wymienić popręg, napierśnik, puśliska, ogłowie 😵
''Tylko musimy wymienić popręg, napierśnik, puśliska, ogłowie 😵''
Dramka po co wszystko wymieniać? Według mnie mieszanka czarno- brązowa też jest ładna 😀
Ogłowie czarne jak cie mogę ale czarne puśliska i popręg do siodła brązowego 🤔 odpada 🤔
Zależy jeszcze jaki odcień.. 😉 Gdyby było ciut, ciemniejsze albo całe takie jak na siedzisku to czarny był by ok. 😉 Według mnie pomieszany sprzęt- czekoladowo czarny wygląda ślicznie 😜
Jeżdżę w brązowym/koniakowym Genesisie i nie wyobrażam sobie czarnego popręgu i puślisk do tego.. 😜 nawet ogłowie jest brązowe, ale ja to mam takie ciut zboczenie kolorystyczne. 😁 😜
Nie mówię koniecznie o puśliskach ale napierśnik, ogłowie czemu nie 😉 😜
Brązowe siodło i czarny popręg, gryzie się 🤔
Dramka, gryzie się. Jedyne, co można przeżyć, to czarne ogłowie, ale osprzęt do siodła powinien być z punktu widzenia estetyki brązowy.
Gryzie się okropnie. Niestety trochę potrwa asz skompletuje sprzęt..
Siodło czarne + ogłowie i napierśnik brązowe - nawet nie wygląda źle 🤔
wg mnie słabo... wole całe kolorystyczne komplety
Ja też ale ten obrazek nie rzuca się w oczy tak bardzo jak mój czarny popręg 🤔 Mam wrażenie jakby koń na zdjęciu był podzielony na pół 🤔wirek:
Bo czarne siodło znika na czarnym czapraku i nie wali po oczach. Zwłaszcza przy czarno- białym stroju amazonki. Gdyby dać czaprak czerwony, siodło czarne, ogłowie brązowe i koszulkę amazonki zieloną byłoby dużo gorzej.
To fakt. 😉 Ty jednak jestes mistrz 👍
w temacie skokówek jestem zielona
zastanawiałam się nad daw magiem ogólnoużytkowym ale w rozmiarze 16 nie mają w ofercie
dlatego też jedyne co mi wpadło w oczy to skokowe VICKY
jakie opinie o tym siodle macie
coś juz tu na volcie czytałam ale może już niektórzy po jakimś czasie użytkowania zdanie zmienili .......
czy takiej osobie jak ja - 162 cm i 50 kg wagi 16 - tka byla by ok
777, jak najbardziej 16 😉 jesteś moją klonką chyba 😂