konie małopolskie

sei   . let's grow old together & die at the same time .
03 sierpnia 2012 14:46
oba siwe mnie też się podobają i jestem ciekawa co pokażą w przyszłości. przyjrzę im się też mam nadzieję podczas MPMK w gaj.

a co się stało z katonem, którego kiedyś jeździł głoskowski? poszedł chyba do wkkw. co z jego karierą dalej?
Katon zakończył karierę w dużym sporcie i szkoli Juniorkę. Z sukcesami - ostatnio zajęli 2 miejsce na MWiM 🙂
o jakich siwkach piszecie?  😡
Diokles i Dionizos?
sei   . let's grow old together & die at the same time .
03 sierpnia 2012 15:45
armara, fajnie się prezentują jako para 🙂 szkoda, że został wycofany z dużego sportu, ale to też dużo mówi o koniu jeśli sprawdza się pod juniorami.
galopada, małopolaki, które zajeżdżasz są wszystkie cudowne. Gdybym miała przyjechać i wybrać jednego, to problem byłby ogromny! Btw, ile Twój duży ma wzrostu?
Katharina, a jak tam Młody? W obroty już w pełni wzięty? Czy jeszcze cieszy się dzieciństwem? 😉

Ja dawno się już nie pokazywałam z Aramisem, więc wstawię kilka zdjęć 🙂 :

Ale Was zasypałam! Ale to chyba dlatego, że mój koń ostatnio sam przechodzi siebie i jeździ się na nim cudownie  😍
sei
Katon ma wymarzoną "emeryturę" teraz. Ja po cichu liczę, że i fajnych źrebaków się dorobi 😉

Nanana moja siostra wróciła i bierzemy się za nasze młp. Czas nieco je poruszać  💃

Habanera

Katharina   "Be patient and trust in the process"
03 sierpnia 2012 20:28
huzarova Młody w tym tyg wyjechał do nowego domu i za jakieś 3 - 4 miesiące idzie pod siodło   🙂 więc generalnie jestem happy  😅

armara   😍  😍
huzarova zapraszam!  😉 moj ma 175+ (może 176-7?)  😵
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
04 sierpnia 2012 11:21
Katharina sprzedałaś modego?Daleko poszedł?Jakie plany mają nowi właściciele co do niego? Opowiadaj  🙂
04 sierpnia 2012 14:35
iwona9208 poszedł na Śląsk, jego właściciele czekają aż w pełni wsiąknie w stado, nowe otoczenie itd dopiero będzie zaczynał pracę pod siodłem czyli tak jak napisałam za jakieś 3 - 4 miesiące 🙂 Jak będę więcej wiedziała to napiszę pw , na razie czekam na maila 🙂

edit: Dodaję foto z dziś robione przez forumową Elenę za co jej bardzo dziękuję  😍  😜

Na razie tyle, bo internet coś szwankuje  😉
odkopuję wątek
Madagaskar (Emetyt x Hippies) lat 16 i 8 miesięcy 🙂

no ładnie wyglądacie, ale chyba już te zdjęcia gdzieś widziałam  👀
Tak, więcej jest w Kąciku Rekreanta, a dwa są w Końskiej Rewii Mody.
MMVG, kurcze, kondycji i formy to mógłby jej pozazdrościć niejeden młody i jurny 😜 bardzo w moim typie kobyłka 😜
13 sierpnia 2012 19:24
MMVG  😍  uwielbiam ją  😍 super kondycja no jednym słowem SZAŁ !

Wstawię jeszcze trochę Siwej  😉

Mozii   "Spełnić własną legendę..."
13 sierpnia 2012 19:39
To i my się pokażemy.
Siwson z ostatnich zawodów w Wierzawicach. Zdjęcie we fraku są z sobotniego OPP kat. srebrna 110cm.
Latało konisko i jestem z niego mega dumna  😍 Mojego garba nie skomentuję  😁
Mozii, ale on jest dłuuugi, szczególnie szyja. wygląda trochę sztywno.
ale ważne, że skutecznie lata 🙂
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
13 sierpnia 2012 19:59
Martuha, żebyś wiedziała  😀
Jest bardzo długi, a jak do mnie trafił miał kręgosłup wygięty do dołu i tendencje do wysokiego ustawienia przy odstawionym zadzie 😉 A do tego jest to w 50% folblut. Kto pracował z takim koniem wie jaki to ciężki kawałek chleba i jaka masa pracy, żeby "podnieść" i zaokrąglić grzbiet, wzmocnić mięśnie, podstawić zad i namówić do normalnego ustawienia. Tym bardziej jestem z niego dumna, bo poradził sobie z tymi wszystkimi problemami 😉
Katharina, bardzo dziękuję w imieniu kobyły 🙂 a z siwej niezła kuleczka 🙂
fruity_jelly bardzo dziękuję :kwiatek:
mozii gratulacje 🙂
Mój kucyk xxoo w ramach przygotowania psychicznego do rajdu wystartował w weekend pierwszy i być może ostatni raz w zawodach ujeżdżeniowych 🙂 O dziwo nie sprawiał żadnych problemów, musiał się tylko trochę wygalopować przed startem 😀 Teraz już bez obaw o tętno we wrześniu jedziemy 50 km. Większe problemy sprawiał ujeżdżeniowy weteran Dublon, który w naszym debiucie w kl. N wyskoczył ze szranek z tęsknoty za kumplem.
Cekin z rozprężalni:

wiem, że może nie do końca jest to dobry wątek,ale w temat "stanówka" całkiem ucichł, więc mam nadzieję że tu pomożecie - a więc, potrzebuje pokryć klacz ze względów zdrowotnych, a ze względu na to że mamy już sierpień to tak w miarę szybko.
Klacz młp, lekkiej budowy, często mylona z arabem,  chciała bym ją pokryć ogierem, tak żeby źrebak miał trochę więcej masy. Koń do ambitnej rekreacji, mały sport, ale w stajni rekreacyjnej, więc charakter też musi jakiś spokojny przekazać.
to tak w ramach koncertu życzeń 😉
czytam listy ogierów dopuszczonych do krycia ale totalnie nie wiem na co zwrócić uwagę
może znacie jakieś fajne ogiery, coś byście polecili ??
będę bardzo wdzięczna
potrzebuje pokryć klacz ze względów zdrowotnych
o co chodzi?
klacz ma problemy ze ścięgnami, ma pozrywane pojedyncze włókna, podejrzenie uszkodzenia w. pierścieniowatego.  z  leczenia do wyboru albo operacja, albo rok na łąki i ciąża, która ma przyśpieszyć regeneracje ścięgień, bo wiadomo że podczas ciąży więzadła ulegają fizjologicznemu rozluźnieniu.

edit: czy ogier Paszkwil to byłby dobry wybór?? ktoś ma jego potomstwo??
kto Ci taką teorię  o ścięgnach sprzedał?bo owszem rozluźniają się ale te w miednicy związane z porodem
napisz co za klacz,rodowod,wady itp.jak uzytkowana,wyniki proby dzielnosci,w sporcie itp.
Sam Paszkwil..mhm,kon sztuk raz
a ,nasza" Łata zaczyna skakać krosówki  🙂

kilka dni minęło więc pozwalam sobie dodać post pod postem  😉

mój mały po Barnabie (po Emirze)  😀

fajowski!
Kasia Konikowa   "Konie mówią...po prostu słuchaj..." Monty Roberts
20 sierpnia 2012 12:28
Czy zna i widział ktoś źrebięta po ogierze Bajerant (Łyk Szampana - Borówka) ur 2007, maść tarantowata?
Bajerant skończył ZT w zeszłym roku, więc pewnie takowych jeszcze nie ma nawet

iza90, fajnie Ci Cekin wydoroślał

Moja ruda młoda Bejka

20 sierpnia 2012 15:18
galopada_   😜 Twój Duży wymiata !  😜

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się