Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Kurcze, jakie to jednak ważne czym rodzice nas zarażą "za młodu", nawet na siłę... Ja dzięki swoim też nie wyobrażam sobie wakacji bez rowerów, a zimy bez nart - jeździliśmy z bratem odkąd pamiętam i dzięki temu teraz śmigamy jak kamikazze 🙂 Założę się, że moje dzieci będą jeździć na nartach zanim dobrze się nauczą chodzić 🙂

Gratuluję maluchów dziewczyny i chłopaki! Dawajcie fotki koniecznie, bo coś szczędzicie!
Biala   z wieku geriavit z rozumu szczypior
12 sierpnia 2012 21:40
Horcia: nie bardzo pamiętam kiedy zaczęła, ale znalazłam film jak miała 8 miesięcy i już nieźle sobie radziła:
Ważne, żeby nie gotować do miękkości na początku, wtedy bardziej tak ciamka niż je, bo nie da rady odgryźć kawałka z twardego.
Dempsey- super foty!!!!

Moj Tata tez pływa... i tez kiedys pływalismy Orionem, a nazywał sie EOL. Do dzis pamietam. Moj Tata zapalony zeglarz odkąd pamietam- choc teraz pływa tylko na swojej krypie motorowej po Zalewie Zegrzynskim albo gdzies rzekami... Ja tez mam patent, pływalismy ze znajomymi- ehh stare czasy. I chyba nie dałabym rady siedziec do rana i grac na gitarze...- rece by mi odpadły

wracając do tematu włtku 😉 super maluchy!!!

Moje dzieciaki na wakacjach u dziadkow 🤣
ushia   It's a kind o'magic
12 sierpnia 2012 23:26
dempsey - nie masz pojecia jak zazdroszcze!
tak mi teskno za zaglami, ze szkoda gadac...
dempsey   fiat voluntas Tua
13 sierpnia 2012 00:01
jejku dziewczyny ale odzew żeglarski
dzięki  :kwiatek:
przyznam, że wahałam się czy w ogóle wstawiać takie fotki 👀, stara niewyjściowa obdrapana łódka (do podróży w czasie)  ale widzę że się obroniły 😉
wszystkim tęskniącym życzę niebawem stopy wody pod kilem!!! jak się da, to wyskakujcie nawet na dwa, trzy dni (zresztą osobiście uważam, że jest to idealna ilość dni gdy się jedzie z dziećmi  😎 więcej chyba bym nie dała rady...albo bym  je wysadziła w cholerę na brzeg na mijanym placu zabaw  :emota2006092🙂

Dzionka, no chyba to ważne jest. Osobiście zdradziłam wpajane mi od dziecka żagle dla koni w wieku lat ok. 15,  zupełnie się od tego odcinając (głupio dośc, jak to nastolatka przemądrzała). Od dobrych 10 lat żałuję i nadrabiam przerwę.
Nie wiem czy damy radę z mężem dać to dzieciom, co mnie dali moi rodzice. Chciałabym ale chyba troszkę na innej stopie żyli, albo po prostu nie ładowali takiej kasy w konie  😀iabeł:

koniara79, Twoje dziecię jest prześliczne, niemowlęco-rozkoszne, az się czuje jego zapach 😉
i jeszcze takie fajne zdjęcia
Witam z dwoma kreskami 😀
Laguna gratulacje!!!!!!!!!!!!! 😅
I to już na pewno będzie ostatnie 😉
Super! Trochę zazdroszczę....
A ja mam stracha.
Pracodawca nie wie i niestety nie należy do tych "normalnych".
Obawiam się, że o ile z wiadomych przyczyn nie zwolni mnie w ciąży to powrotu już nie będzie.
Ja jestem teraz na wychowawczym i powrotu też nie mam,czekają tylko aby mnie zwolnić. Więc ciężko byoby z drugim dzieckiem, ale marzy mi się. Chciałabym aby Filip miał rodzeństwo.
Czyli mnie rozumiesz.
Ja na dodatek mam umowę "mieszaną" czyli z etatu minimalna krajową, a resztę z umowy zlecenia. Czyli jak pójde na L4 lub macierzyński to dostanę psie pieniądze....
Ja nawet nie wiem co by było gdybym zaszła w ciążę na wychowawczym...wiesz jak to jest? Coś mi się należy czy gucio?
Nie mam pojęcia 🙁
ash   Sukces jest koloru blond....
13 sierpnia 2012 07:42
Laguna gratki!

Moja znajoma zaszła w ciążę będąc na wychowawczym. Zapytam co i jak.
maleństwo   I'll love you till the end of time...
13 sierpnia 2012 07:42
dempsey, ja się powtórzę po raz nie wiem który, ale - super zdjęcia i super masz rodzinkę. Normalnie zawsze, jak wstawiasz zdjecia, to sobie myślę "oho, tak właśnie chcę kiedyś mieć". 😀

Lagunka, szalejesz! 😀
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
13 sierpnia 2012 07:46
jeżeli poród nastepuje w trakcie urlopu wychowawczego,nie jest on przerywany. matka nie nabywa zatem prawa do urlopu macierzyńskiego,ale nabywa prawo do zasiłku macierzyńskiego,wypłacanego dokładnie na takich samych zasadach,jakby był to normalny urlop macierzyński.jedyne co,jest wypłacany dwa tygodnie krócej niz normlanie.
edit: zmiana,byka walnęłam.
Laguna - gratulacje!!!
m.indira   508... kucyków
13 sierpnia 2012 08:07
Laguna, no szalejesz kobieto 😉
Laguna Gratuluje!!! 😅
dziewczyny kupiłam już łóżeczko😉
może któraś z was ma blisko ikee,są tanio zestawy pościeli
za 40zl poszewki,prześcieradlo i mały kocyk😉
gdzie kupowałyście materac i jakiego szukac?
dwa razy to samo wysłało
Biala   z wieku geriavit z rozumu szczypior
13 sierpnia 2012 08:35
Laguna: gratulacje  😅 😅 Ty to chyba tak sobie planujesz ciążę i stresy, ostatnim razem też miałaś problemy z pracą i sprzedażą ziemi, teraz znów. I ostatnio dałaś radę, więc i teraz dasz, na pewno.
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
13 sierpnia 2012 08:35
Laguna wielkie gratulacje! 😀

A właśnie, jak często wymieniać pościel w łóżeczku? 🤔
Po prostu kwitnę od 1,5 roku w takiej syfnej "śmieciowej" pracy i widoku na inną narazie brak, a do 40-stki z dzieckiem czekać nie warto 😉
Laguna   gratulacje!!!  😅

Muffinka ja zaszłam w ciążę pod koniec wychowawczego ( a przed pierwszym dzieckiem byłam długo na chorobowym na kręgosłup, potem od razu chorobowe przy ciąży zagrożonej, macierzyński, wychowawczy) i w sumie w dzień gdy mi się wychowawczy skończył, ponieważ nikt by mi zdolności do pracy nie wystawił ( a też czekano by mnie zwolnić- moje miejsce pracy przestało istnieć) to poszłam na chorobowe ciążowe (płatne) i potem macierzyński płatny, i  w trakcie wychowawczego skończyła mi się umowa.
wow Laguna  😅 gratulacje!!! w sprawie pracy- chyba moge sprobowac pomoc..
Galantova- zadzwonie do Ciebie w takim razie po pracy 🙂
Kami   kasztan z gwiazdką
13 sierpnia 2012 09:19
Laguna gratulacje  😅
Kopyciak, Ktoś dzięki. Na razie nic nie planuję 🙁 ale warto wiedzieć na przyszłość.
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
13 sierpnia 2012 11:35
Laguna, gratulacje! Czyli 1 miesce po 3 rozpakowanych juz zajete. Kto jeszcze? 😉
Witam z dwoma kreskami 😀

Laguna- no i znowu my razem  😁 na kiedy termin?? Wielkie gratulacje!!  😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się