Upiorny Steven cd.

BOZE to trzecie zdjecie jest takie straszne
I on to pod Konskimi robil, niedaleko mojego Foresta 🙁
asds   Life goes on...
14 stycznia 2009 15:17
JEzus MAria Amber!!

To on jeszcze swoje własne konie ubijał i jadł?!?!?!

Nie no moje PAnie......Ten wyrok to jakas parodia!!! Tutaj jeśli nie kryminał , to conajmniej leczenie psychiatryczne !!!
my_karen   Connemara SeaHorse
14 stycznia 2009 15:19
Z tego co wyłapałam z reportazu, psychiatrzy orzekli, ze ten gosc jest zdrowy na umyśle 🤔  Ale pewności nie mam, może ktoś wie cos blizej.
Zdrowy to on być nie moze swoja droga, jego mózgojad chyba już dawno zdechł z głodu 😤 Aż nie mam siły sie denerwować co takim czubom powinni robić za znecanie sie nad zwierzetami... 🙁 🍴
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
14 stycznia 2009 15:20
Przeczytałam cały temat na prawdzie O.o Szok... koleś ma teorię spiskową jak to nasz kraj chce go skrzywdzić, a inni mu przyklaskują i wstydzą sie już co to będzie w Strassburgu jak wyjdzie jakie mamy sądy i żeby poszukał w rodzinach oskarżycieli jakichś przestępców O.o
asds   Life goes on...
14 stycznia 2009 15:24
Ta kuźwa!! O te konie to on dbał!! Bym gnojowi nogi z dupy powyrywała!

Zdjecie3 zapożyczone z dogomanii:

zmieniłam zdjęcie w link / a.
14 stycznia 2009 15:30
dziewczyny wrzucajcie zdjęcia w linkach, bo nie będę mogła w nocy spać.
chciałam o to samo prosic co Strzyga
oglądanie tych makabresek powinno być kwestią wyboru
albo dodajcie dopisek w temacie "drastyczne zdjęcia"
do tej pory taka zasada panowała na starej volcie i nie widzę powodu by tu miało być inaczej

zgodnie z prośbą zamieniłam zdjęcia na linki i prosiłabym, aby trzymać się tej zasady, gdy pokazują one makabrę / a.
Pierwszy link odnośnie wyroku, jaki facet dostał, nie otwiera mi się.
Ale jeśli piszecie, że dostał "rok w zawieszeniu na 5 lat", to znaczy, że rok będzie siedział w pierdlu.
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
14 stycznia 2009 16:22
A to nie jest tak,ze przez 5 lat bedzie wisiała nad nim gorzba odsiadki?
my_karen   Connemara SeaHorse
14 stycznia 2009 16:26
To jest zdaje sie tak, ze odsiedzi rok, ale przez 5 lat bedzie wisiala nad nim groźba odsiadki.
Dokładnie tak, jak pisze My-karen. 🙂
Siedzi rok, chyba, że wyjdzie warunkowo trochę wcześniej.
Przez następne 5 lat musi się "dobrze prowadzić", bo jeśli coś sknoci, idzie siedzieć całe 5. ( lub jakąś część z tych 5. Tego akurat nie wiem).

Z tym, że jak rozumiem, zamierza się odwoływać od wyroku, czyli sprawa pewno będzie miała ciąg dalszy.
Rok w zawieszeniu na pięć lat oznacza, że nie będzie siedział ale za to jeśli popełni jakieś przestępstwo w ciągu tych pięciu lat to odwiesza mu się wyrok i idzie siedzieć na rok.
No to już wiem, że nic nie wiem.  😲
No to już wiem, że nic nie wiem.  😲

Tak jak foka tłumaczy. Dokładnie.
Zgadza się - facet nie idzie do więzienia. Z tym, że musi być grzeczny, poprawny politycznie i nie naruszający porządku prawnego przez najbliższych 5 lat, bo wtedy automatycznie następuje odwieszenie wyroku i zamiast na rozprawy, w których będzie odpowiadał z wolnej stopy, trafi prosto do więzienia.
Na chwilę obecną jednak konsekwencji nie ma... praktycznie żadnych.
m.indira   508... kucyków
14 stycznia 2009 21:07
wyobrażacie sobie człowieka , co psa wywozi do lasu i drutem kolczastym przywiązuje do drzewa? lub młodych chłopaków co lisa powiesili za ogon na drucie tel , tak dla kawału ... chcecie by ktos za to beknął? to trzeba zmienić prawo i mentalność ludzi , a dokładnie sądów ...
facet powinien dostać cieżkie roboty , a nie ciepłą celę , jesli już by dostał ...
a ja osobiście proponuję szczura na brzuch , wiaderko na szczura i na wiaderku rozpalić ognisko lub je dobrze podgrzać... może by popamiętał , jak mu szczur flaki wypruje , jak to było gdy on koniom wypruwał
a ja osobiście proponuję szczura na brzuch , wiaderko na szczura i na wiaderku rozpalić ognisko lub je dobrze podgrzać... może by popamiętał , jak mu szczur flaki wypruje , jak to było gdy on koniom wypruwał

z tym szczurem to lekka przesada, co Ci biedne zwierzątko zrobiło  🤔

ps. trochę panujcie nad emocjami i opisami kto komu co zrobi...bo mało to konstruktywne, a tylko psuje odbiór treści
Forum na którym "dochodzą prawdy" jest wizytówką tego co sobą reprezentują...  🙄 Takiego nagromadzenia głupoty, banialuk, antysemityzmu to ze świecą nawet w internecie szukać. 😲 Strzyga podziwiam Cię, że chciało Ci się cały temat czytać...
M.indira - na roboty ten facet nie trafi nigdy. Nawet gdyby była chęć u władzy ustawodawczej, żeby zafundować przestępcom przymusowe roboty, to wątpię by nam U.E nie dała po łapkach.
14 stycznia 2009 22:16
Grzegorz2, pomijałam jego wszelkie donosy i zażalenia omiatając je tylko wzrokiem. W sumie wystarczy przeczytac stornę pierwsza, jakby się 11 czytało ;]
Jakiego wyroku oczekujecie po sędzinie, która polszczyzny nie potrafi - wypowiadając się np temu koniu  🙄 Trafił na jakąś co zwierząt nie lubi i tyle. Jak zwykle u nas w Polsce sądy pokazują co potrafią.
W moim mieście dają odsiadki - za strzelanie do kotów - gdzie wszystkie przeżyły i miały się ok - 8,9  miesięcy, w zawiasach wyrok tylko przy "domniemanym" truciu.  Ja to się ma do 12 miesięcy takiego znęcania?????????
Ależ ci inspektorzy TOZ i innych organizacji mają ciężki żywot.
Nie zdawałam sobie sprawy z takiego aspektu pomocy zwierzętom.
I nawet moja ulubiona Przystań Ocalenie ucierpiała.
Wyrok.... no chyba już łagodniejszego być nie mogło. Praktycznie żaden.
Pani,która zostawiła szczeniaka w aucie na parkingu i za mało mu szybę uchyliła/ zdechł od upału/ dostała 2 lata w zawieszeniu na 3.
Za czystą głupotę .
Tutaj latami dręczono zwierzęta głodem.Świadomie,nawet z teorią do tego dorobioną. I praktycznie-nic.
A ta stronka z antysemityzm powinna być zamknięta na kłódkę a autorzy ukarani.
I praktycznie-nic.
boże to jest STRASZNE
zastanawiam się nad jedną rzeczą:
jeśli koleś jest anglikiem to może dałoby się jakoś zainteresować tym brytyjski wymiar sprawiedliwości? nie wiem w sumie jak mogłoby się to odbyć w sensie merytorycznym i czy to w ogóle możliwe, bo angole mają takie mniej luźne podejście do takich spraw. Co prawda przestępstwo popełniono na naszym terytorium, ale oskarżony na pewno może być sadzony "u siebie". W pojedynkę nic się nie zdziała, ale moze jakby odwołać się przez jakąś organizację to udałoby się coś zawalczyć?

takiego to tylko wykastrować i przywiązać do drzewa w odludnym miejscu. i wodę co 2 dni dostarczać.
a jak się nie podoba to do pokoju bez klamek i ze ścianami obitymi miękkim.

👿 aż się zagotowałam normalnie. jak można być takim okrutnym człowiekiem. Ja rozumiem, że jak człowiek zabije człowieka to czasami ma motyw, czasami się mści (nie mówię, że to jest dobre i absolutnie tego nie popieram, ale jestem w stanie w pewnym sensie zrozumieć motywację), ale co mu zrobiły takie konie?
dramat  😕

może by napisać jakieś pismo gdzieś, spróbować zmienić prawo czy cos? bo to jest naprawdę żałosne i straszne.
Własnie wrocilam z uczelni do domu i wlaczywszy telewizor widzialam koncowke reportarzu o Stevenie. Czy ktos widzial calosc? Ja trafilam akurat jak pokazywali te archiwalne filmy z lezacymi w sniegu martwymi konmi i resztki koni w jakimś smaochodzie. Poza tym pokazano ogloszenie Stevena w Internecie dotyczace sprzedazy idealnego konia dla dziecka - 2,5 letniego ogierka.
Widziałam przed chwilą na dwójce.
Smutne...

Tylko, że on tych koni nie zabił i nie poćwiartował od razu. Najpierw zdechły z głodu.
To chyba jeszcze gorsze...

Oczywiście on zasługuje na potępienie, tylko że jedno małe ale mi się nasunęło w trakcie oglądania.
Padły stwierdzenia:
"Biedne konie zostawione na dworze zimą"
"Źrebak padł bo nikt nie odbierał porodu"

Taki laik może pomyśleć w tym momencie, że konie zimą należy trzymać w zamkniętych, najlepiej ogrzewanych pomieszczeniech, a poród u klaczy należy zawsze "odbierać".
Szkoda, że na marginesie nikt nie wyjaśnił, że konie powinny być jak najwięcej na dworze, nawet zimą, ale chodzi wyłącznie o kwestię odpowiedniego żywienia, i że w większości przypadków porodu nie trzeba "odbierać", tylko ukradkiem patrzeć czy przebiega normalnie.
No ale skąd reporterzy mogą wiedzieć...
Ważne, że ktoś się tym zainteresował i pokazał.
Szkoda, że dla wielu z tych koników za późno  🙁

PS. Czy ktoś może miał czas i ochotę wczytać się w te jego(jej?) wypowiedzi z forum Prawda2?
I jeszcze mógłby w skrócie wyjaśnić o co chodzi?
Kim jest Karina S dla Stevena i jaki miała w tym (nieważne czy według niego, czy nie) udział?
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
04 marca 2009 20:40

Kim jest Karina S dla Stevena i jaki miała w tym (nieważne czy według niego, czy nie) udział?

Jeśli to ta Karina S. to o ile sie orientuje to jest Inspektorem do spraw zwierząt z Towarzystwa Opieki Nad Zwierzętami (poprawcie jak sie myle) i razem z Dominikiem z Przystani była - oskarżycielem posiłkowym? - w sprawie oskarżenia stevena .
To było chyba na tvp 3, a nie na tvn-ie choc teraz nie jestem pewna. Czy on cos znowu dziala, ze znowu o nim zrobili reportarz??
ja może sie wypowiem  i tu ponieważ mieszkam 5 km od włości pana Drev. Konie obecnie maja sie dobrze stoja w prywatnej stajni tez zreszta niedaleko. Niestety kilka z nich padło juz w nowym domu . Pan Drev żyje sobie nadal hodując konie w róznych częściach Polski no i oczywiście składa na wszstkich donosy, chocby na weterynarza który jego zdaniem pryczynił sie do smierci tych koni bo podał im srodek odobaczający eeehhh. No ale w koncu jesteśmy w Polsce i co mu zrobią nicccc 😤
Dworcika   Fantasmagoria
31 marca 2010 17:54
Odkopuję.

Włączcie TVN o 19😲0! W Faktach będą mówić chyba o tej sprawie. Nie jestem pewna czy migawka dotyczyła akurat tych koni, ale zdaje mi się, że tak. Z tego co mówili, to zmieniono wyrok na surowszy!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się