A czy ma ktoś lub miał do czynienia z siodłem Anatomica Orion ? Chciałabym wiedzieć coś więcej o tym siodle. Twarde/miękkie? Dobrze trzymające czy raczej słabo? I jak z komfortem jazdy w waszym przypadku ? Jakość? Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje ! :kwiatek: Nie znalazłam nigdzie na forum informacji i tym siodle.
Ponawiam pytanie - czy ktoś miał do czynienia z siodłem Busse Anky Salinero? Widziałam jakiś jeden komentarz na starej volcie, ale tutaj nic nie wypluło na ten temat. Macie jakieś doświadczenia? Byłabym wdzięczna za opinie, dziękuję z góry.
ash A mogłabym prosić o jakieś dodatkowe opinie na tema conourbloca ? Mocno trzymające/słabo? Jakie ogólne wrażenia? Dla kogo jest to sioło? 😉 Będę bardzo wdzięczna!
faith, wręcz opinia mi się poprawia z dnia na dzień. Mi pasuje to siodło wybitnie. Daje swobodę, a pomaga wtedy kiedy trzeba. Przy tym siedzi się głęboko i wygodnie. Gromowi chyba też pasuje bo w miesiąc mi przeskoczył o 2 rozstawy łęku. Oby się teraz opanował, bo mamy już najszerszy włożony 😉
A czy ma ktoś lub miał do czynienia z siodłem Anatomica Orion ? Chciałabym wiedzieć coś więcej o tym siodle. Twarde/miękkie? Dobrze trzymające czy raczej słabo? I jak z komfortem jazdy w waszym przypadku ? Jakość? Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje ! :kwiatek: Nie znalazłam nigdzie na forum informacji i tym siodle.
Wygodne, dość trzymające. Bardzo fajna jakość wykonania.
Ja juz ponad 3lata jeżdże w Kentaur Elektra, kupiłam nowe w Czechach za niecałe 3tys zł albo nawet za 2,5. Bardzo chwale sobie to siodło, wygodne, głębokie, duże poduszki kolanowe (chociaż model Andromeda ma większe ale jak kupowałam to nie było tego modelu). Ani mój pierwszy koń ani drugi nigdy nie miał żadnych problemów (obtarć, bólu kręgosłupa itp.). Myślę, że spokojnie mogę polecić zarówno poczatkujacym jak i bardziej zaawansowanym jeźdźcom. 🙂
Nie wiem, czy to odpowiedni wątek, jeśli nie to poproszę o przekierowanie 😉 Gdzie w Warszawie mogę zrobić "przegląd siodła" i ewentualnie je odświeżyć?