Kącik folblutów

halo- jak zwykle mi się bardzo podobacie 🙂
sonkowa -czemu? :<

my mamy z ostatniego treningu, łapiki jeszcze trochę wiszą ale jest lepiej 🙂

Zico (Ecosse-Zarita) tym razem w wersji wyścigowej, bo w tym sezonie powróciliśmy do ścigania 🙂 tu akurat 2 miejsce w stiplu w Pardubicach (to ten ruudy 😉)
drobna, masz dalmery na przodzie?
a zady bose?
Perlica - tak
Dzięki! Nie wiem, czy to dobrze, ale koń ciągle podtrzymuje moje nadzieje/mrzonki 🤣
Sonkowa, a czemu pingwiniarstwo?
drobna, a czemu ma podnosić jak jeszcze nie musi?  😀 Spokojnie.
meander, to "puchniesz z dumy"? Jest z czego  👍 Byłam w Pardubicach, jeszcze Wielki Taxis nie był zmniejszony (pierwsza wygrana Żeleznika), tym bardziej - gratulacje.
halo- a dlaczego nie musi?
Bo przeszkody dla niego niskie 🙂 - to nie musi 🙂
Bo się uparłam na okręgówki a póki co nie czuję się na siłach żeby pojechać N-kę w skokach.. A że jednocześnie są Mistrzostwa Okręgu w ujeżdżeniu to stwierdziłam, że warto spróbować.  😀
Pewnie, że warto. To dobrze, bo się bałam, że jakaś kontuzja tfu, tfu.
My mamy zdjęcie z dzisiejszego treningu.  😉
Ha! Dzisiaj pierwszy raz od miesiaca Paddy wychodzi z boksu 😅 Bede przez tydzien go stepowac w reku, a potem wyrzucamy na padok i step w siodle. Ojej, jestem taka podekscytowana. Stesknilam sie za jazda na nim. Do tego nie moge zniesc patrzenia, jak on sie biedny tam nudzi w tym boksie.
Poza tym nie moge sie doczekac, aby wam jakies zdjecia z jazd w koncu powysylac 🙂
ikarina, to schudniesz sobie trochę? 😀 Stępy w ręku są doskonałe na "być fit".
Dzięki za dobre wieści! Ani się obejrzysz, a będziecie mykać.
No, Paddy'emu bardziej sie przyda "bycie fit". Tak mi sie roztyl, ze derki zapiac nie moge 😂
Od jakiegoś czasu próbuję sprzedać Evolet...
Kurcze, nie myślałam że to będzie aż tak duży problem. Z reguły jak ktoś słyszy 'folblut' to już dalej nawet nie ma rozmowy  😵
Dotychczas nie wiedziałam że xx są tak mało chodliwe.
Znacie może jakieś miejsce gdzie mogłabym Ją sprzedać/zamienić? (szukam konia rodzinnego)
tiaaaa, bo jak folblut i do tego wyscigowy, to znaczy, ze jest to nieokielznany psychol z zadza mordu w oczach  🙄 Ile to razy sie czyta na forum "moj biedny konis mial taaaka ciezka przeszlosc, jest xx i chodzil na wyscigach" Echhhh...

Kakaduu, co ten twoj kon osiagnal (wybacz, nie mam dobrej pamieci), masz mozliwosc go jakos "zareklamowac" jakiemus lepszemu jezdzcowi?
ja tak tylko na szybko melduję się w kąciku z pierwszym od miesiąca wsiadaniem... byłam dziś rano najszczęśliwsza na świecie, naprawdę

obiecuję wieczorem poczytać zaległości i opowiedzieć co tam u nas, pozdrawiam glutomaniaczki!!  😅
mtl   I M Equestrian
06 sierpnia 2012 13:24
Wyscigi, kondycja wyscigowa, narowy i nalogi, braki w treningu u koni typowo wyscigowych, specjalne wymaganie (paszowe czy w stajni - derkowanie itp) - to wszystko kojarzy sie z folblutami, ale prawda jest taka ze kazdy kon jest inny i to ze folblut nie oznacza ze "jest to nieokielznany psychol z zadza mordu w oczach" cytat z wpisu ikariny) ktory posiada wszystkie jak najgorsze cechy... Jak widac w tym watku z konmi xx da sie pracowac i osiagac sukcesy!

kakaduu zycze powodzenia w sprzedazy i oby konik znalazl dobry domek  :kwiatek:
Niestety rynek koni słaby a to prawda że jak ktoś słyszy xx to dziękuje od razu bo  w tej samej cenie można zakupić zdrowego, spokojnego xo więc po co komuś średnio jeżdżącemu pchać się w xx , które są zdecydowanie innymi końmi i polecane dla ludzi którzy "coś" już potrafią.
Ja swoją xx sprzedałam szybko,ale sprzedawałam ją tylko "wsród wyścigowców" z zaznaczeniem że nie nadaje się do sportu dla dziecka- a tacy chętni byli ( nawet nie chciałam żeby przyjeżdżali wsiadać, choć mama dziecka była uparta  🤔wirek: bo ona taka piękna 😁 ). Kobyła biega w czechach i w tym się sprawdza nieźle.
kakaduu winnym wątku wspominałaś o problemach behawioralnych z Twoją klaczą więc nie sądzę żeby ustawiła się kolejka chętnych, rynek zapchany.

kakadu ja niecały rok temu sprzedałam swoją folblutkę. Złotej rady na sprzedaż nie ma.. Ogłoszenie musi byc dobre, chwytające. U nas sprawdziły się fajne zdjęcia( nie robione przez profesjonalnego  fotografa, ale kogoś z głową pop rostu), do tego nie rozmijający się  z prawdą opis, cena też dostosowana do umiejętności konia( u nas to było 7 tysiecy i koń sprzedał się chyba po 3 lub 2 tygodniach.)
A tutaj  wyzej opisana klacz

Dodam jeszcze że miała 6 lat , 167cm
Charakter taki sobie, generalnie grzeczna, do opanowania,żadne dęby czy brykanie. Czasem zbyt uparta  , gdy nie rozumiała czego się chce od niej.
mtl   I M Equestrian
06 sierpnia 2012 15:37
Donia Aleksandra zdjecie glowy - super, to w stój mogloby byc lepsze (wyciagnieta szyja, postawione uszy) ale faktycznie zgodze sie z tym ze zdjecia sa wazne - zdjecie calego konia z boku i glowy to podstawa jak dla mnie! Do tego cos z pracy pod siodlem itp.

kakaduu wiec moze warto zrobic kilka fotek, ta w skoku jest ok ale czegos statycznego brakuje...
Zdjęcie głowy to jedyne zdjęcie by nine forumowej , reszta robota dziewczyn ze stajni. A co do stój , hmm ten typ cięzko w ogóle uchwycić w stój,  więc dla mnie to był i tak ogromny sukces 😉 Zdjęcia były jeszcze z jazdy po płaskim i jedno ze skoków.Dużo też zależy od typu folbuta, większe cieszą się lepszym powodzeniem😉
Znalazłam Twoje ogłoszenie.
Jak dla mnie  niepotrzebnie piszesz w pierwszej linijce , że jest dla zaawansowanego jeźdźca. Ja najpierw powiedziałabym o umiejętnościach konia, pozytywnych cechach, a później że nie nadaje się dla początkujących.
No i zdjęcia faktycznie słabe i mało.
Dziękuję za cenne wskazówki  :kwiatek: Bądź co bądź debiutuję w sprzedaży konia  😡
Wieczorem postaram się poprawić ogłoszenie i poddam je jeszcze raz Waszej opinii 🙂
mtl   I M Equestrian
06 sierpnia 2012 16:02
kakaduu Popatrz na swój avatar i spróbuj zrobic podobne zdjecie swojego konia  😁 I to wykorzystaj jako zdjecie glowne ogloszenia. Do tego zdjecie glowy na wprost albo z profilu (uszy postawione!), do tego dorzuc to co masz w skoku i mysle ze jak na ogloszenie tyle zdjec wystarczy, najwyzej wiecej na maila  🙂
a te? :P
Popieram dziewczyny.
My sprzedawaliśmy naszą Sami  trwało to troche ale na zainteresowanie nie moge narzekać. Ludzie dzwonili , oglądali az w końcu ktoś kupił  😉
Wziełam ją jednego dnia , wyczysciłam zrobiłam zdjecie w stój + głowa ( w ogłowiu) kolejne zdjecia z padoku w stępie , kłusie i galopie . Wydaje mi się że dobre zdjęcia bo ludzie dzwonili i mówili ze ze zdjęć im sie koń super podoba i ze widać ze grzeczny bo foto w każdym chodzie  😉
Poszła w dobre ręce , żal troche bo to był naprawde dobry , zdrowy i psychicznie ogarniety koń no ale  teraz cieszy kogoś innego  😉
mtl   I M Equestrian
06 sierpnia 2012 16:24
kakaduu mysle ze to pierwsze glowy i to jedno z jazdy, w stepie, do tego dorzuc to w skoku i postaraj sie o zdjecie calego konia w stój i masz 4 fajnee zdjecia 😉
Jak dla mnie 1 i 3 są ok 😉 dwójka mniej korzystnie. Ciężko zrobić dobre zdjęcie, mimo że koń fajny czasem wychodzi na zdjęciach jak pokraka. My zrobiłyśmy chyba 60 zdjęć, z czego wybrałam 10 dobrych a 5 poszło do ogłoszenia. Także trzeba się trochę nagimnastykować 🙂
I jak?  👀
kakaduu, mówiąc szczerze, gdy widzę sprzedażne zdjęcie w owijkach czy ochraniaczach - koń odpada od razu. Gdyby lewa zadnia była bardziej pod kłodę, nie byłoby tak widać brzucha 🙂
kakaduu, mówiąc szczerze, gdy widzę sprzedażne zdjęcie w owijkach czy ochraniaczach - koń odpada od razu. Gdyby lewa zadnia była bardziej pod kłodę, nie byłoby tak widać brzucha 🙂

Można wiedzieć dlaczego?  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się