Kącik Ujeżdżenia

Blagam niech nikt nic nie odpisuje, moze choc ktorys szczypior sie nauczy czytac watki zanim zada to same pytanie po raz tysieczny.
Ok znalazłam, mój błąd.
A Ty Arimona sama jesteś szczypior. Daruj sobie takie teksty.
Okeeej  😀iabeł:
są już listy startowe na GP Special?
Arimona przepraszam, jeśli pojawiło się już to pytanie, ale nigdzie nie widziałam
Facella   Dawna re-volto wróć!
03 sierpnia 2012 18:13
nevada ciężka cholera, Ty potrzebujesz, Ty się wysil  😵
kurczęęę szkoda strasznie że tak nisko dostała p. Kasia )-; mnie tam się piruety podobały, lepsze niż np. u Gala...
Moonlight
Sprawdzalam we wszystkich linkach co byly podawane w watku i nie widze tez jeszcze list. Google tez nic nie wyplul konkretnego 👀
Facella szkoda, myślałam że wyżej ich ocenią.. ale co do piruetów się nie zgodze  😉
Dokladnie takie samo wrazenie odnioslam, stawialam na 71 nawet, 69 to wynik krzywdzacy, bo oprocz piafow naprawde bardzo dobry precyzyjny przejazd.

Z kolei jak Martini mi sie zawsze podobal, tak dzis, wogole. Przeniesiony jakby na pysku, na reku, nieprecyzyjny rysunek.... jakos tak nie ich dzien.
crazy, mam dokładnie takie same odczucia na temat tych dwóch przejazdów. Dla mnie Martini dziś za ciasny, mało wyrazisty. A Ekwador podobał mi się dużo bardziej, szkoda tylko, że piaffy u niego wyglądają tak, jak wyglądają 🙁 Ale ze mnie żaden ujeżdżeniowiec, więc może się mylę 😉
.
Wiele razy P. Kasia jak bylam u niej na treningach na to narzekala, ze gasnie na czworoboku i ona nie ma jak tego zmienic, oszukiwala go itd.. ale on skubany cwany i wie kiedy i wylacza zad w piafach...niestety.
Ale luzny , przepuszczalny, czekajacy, extra naprawde fajny widok, mily dla oka, spokoj, rowna reka , cialo, naprawde stawialam na 71...

A Martini taki przeniesiony
.
ja odniosłam wrażenie, że P.Kasia troche się rzucała na tym przejeździe, nie wiem jak to opisać. i bardzo wyraziście działała ręką. ale ogólnie zgadzam się z opiniami reszty. a i bardzo mi sie podobały ciągi, nawet ktoś w TV skomentował że ciągi są dobrą stroną Ekwadora
Wlasnie, P. Kasia jak dla mnie super siedziala, spokojna, rowna, dobra reka, naprawde bardzo mily dla oka przejazd, ekwador byl taka jednoscia, proporcjonalny, luzny w szyi. Super.
U Beaty nie podobala mi sie reka, taka mocna, jakby nia targal i niosl...
crazy na pewno masz racje, bo ja słabo się znam  🙂 ale takie odniosłam wrażenie w porównaniu do innych zawodników
Mozliwe ze nie, bo nie ogladalam innych, ale naprawde bardzo milo sie ogladalo i az sie zdziwilam wynikiem
03 sierpnia 2012 21:34
Moonlight, jeśli p. Kasia czym rzucała, to najprędzej łydką. żeby nie było niedomówień - nie rzucała nią bez ładu i składu (-; Ekwador wydaje mi się taki strasznie do pchania, jakby każdy krok trzeba było na nim mocno wyjechać, bo on to by sobie najchętniej cały dzień trawę żarł, a tu mu każą biegać... jest zjawiskowy, ale wydaje się być dość leniwy. chociaż stara się chłopak, ale może mógłby lepiej i więcej, nie wiem, oceniam jako widz. co nie zmienia faktu, że niezmiernie mi się podobało i zostali skrzywdzeni oceną...
Facella, odnoszę podobne wrażenie
Vanilka, a daje? IMO palcuje, przynajmniej w stępie, bo żeby zauważyć w innych chodach to mam za słabe łącze 😁

A jak jest z ocenianiem kontaktu na wodzach munsztukowych? W porównaniu do niektórych to u K. Milczarek wodze wręcz wisiały - nie obcinają za to?
Komentarz znajomej - byłej luzaczki angielskiej międzynarodowej dresażystki "aaaaaale fajny ten siwy kon, na którym jechała ta twoja Polka, bardzo złapał moje oko, szkoda, ze nie szedł bardziej do przodu, bo jest na prawdę super" 👍
.

A podobno ujeżdżenie jest nudne... 😉 Ja i mój pegaz, zawody ujeżdżeniowe w Michałowicach. Teraz mam ubaw jak patrzę na to zdjęcie, ale wtedy autentycznie się bałam, że zaraz się wywróci - bardzo mocno poniósł, totalny brak kontroli.

by juliadna - super uchwycony moment!  😁
05 sierpnia 2012 18:41
kolebka, o rany  😲 rozumiem, że się konisko spłoszyło? wiesz już czego?

no i nie mamy Polaków GP Special :/
Dava   kiss kiss bang bang
05 sierpnia 2012 18:59
Kolebka  😀 a ja nie pojechałam robić zdjęcia. bo tak nudno, tylko kółka kręcicie 😉

Tak czy siak super Wam wszystkim poszło  :kwiatek:
Facella Nadal nie mam pojęcia. To były ZR u nas w stajni, więc ogólnie stoi tam od czterech lat, a cały tydzień chodził na tym placu - dzień przed były namioty nawet poustawiane, więc je widział. No ale atmosfera zawodów widocznie działa niekorzystnie na rudy mózg 😉

A tak się zaczęło...
    👀
o raju...ale ma oko, przestraszony
A no, to był jakiś totalny atak paniki, bo jak w końcu udało mi się go zatrzymać, to cały dygotał...
I nie mam zielonego pojęcia o co mu chodziło, bo na drugim przejeździe już wszystko było ok i dzisiaj zresztą też dwa przejazdy spokojnie. A warunki te same, drugi przejazd miałam 15min później.

No cóż, bywa i tak, to nie IO, nadrobimy 🙂
kolebka, nawet na IO niektórym się tak zdarza 😉
trzynastka   In love with the ordinary
05 sierpnia 2012 22:04
Kolebka - nawet najlepszym się zdarza 😉 KLIK
Nine, toz to z pewnoscia zaplanowany wystrzal w powietrze... capriola?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się