Ochraniacze

U mnie wyglądają tak:

Przody:

Tyły:

I całość (co prawda zdjęcie zrobione z ukosa i dość niekorzystne):

Zdjęcia są niestety zrobione po jeździe, więc kolor nie jest idealnie oddany, bo się trochę zakurzyły po drodze na czworobok. Darabella ma 161 cm i ma raczej cienkie nogi.
aaaaaaa piękne!!!!!!!!!!!!
Śliczne !! Tyle, że już widze, że nie dla nas, w sensie na wielka noge mojego konia.
Klami no obawiam się ze niestety masz rację. Jestem ciekawa też jak te SMB będa na twojego. Nie wiem czy na twoim miejscu nie wzięłaby SMB 3 niż Ventech. Te pierwsze z naszych (moich i anai) rozmów powinny wypadać większe.
Ja jestem ciekawa tych SMB bardzo. Też się nad nimi zastanawiałam, ale jakoś ostatecznie wizualnie bardziej mi się BR spodobały. Są fajnie usztywnione ani za mocno, ani za słabo. I łatwo je czyścić wystarczy tylko przetrzeć szmatką- brud się w nie nie wciera. Zobaczymy jak będą się dalej sprawować 😉
Quanta - a jaki Ty masz rozmiar tych BR?

I p.s jak Skwarek ma chuda noge to moja folblutka ma zyletke a nie noge hahaha 🙂
ale super się te ochraniacze BR prezentują! 😍 ja swego czasu o Woof Wear myślałam, ale te mi się dużo bardziej podobają z tym, że coś mi się wydaje, że dla nas też nie dopasuuje rozmiarowo, quanta a masz moze możliwość na nizszym koniu ich sprawdzenia? Bo u nas nogi może nie jakieś bardzo masywne (standardowe skorupki ES czy york pasują) ale koń niski - tylko 153 w kłębie więc pewnie M i L na tył moga byc za wysokie, jak sądzicie?
Magdzior, nie mam takiego koniska pod ręką 😉 Ale mogę zmierzyć jutro wysokość ochraniaczy - porównasz z jakimiś, których używasz teraz 🙂
Klami - do mnie lecą BR, więc zdam relację jak to się ma do wielkiej nogi. Kupowałam totalnie w ciemno, ale muszę koniecznie coś znaleźć dla karego. Mam totalnie dość owijek i ich ciągłego prania.
Amarotsa twoje zwierze się nawet w Veredusy nie mieści???
Dava   kiss kiss bang bang
03 sierpnia 2012 14:42
Quanta te Twoje ochraniacze to jakie rozmiary (jakie na przód i jakie na tył), bo wydaje mi się, że idealnie by leżały na moim potworku.

Szkoda, że te granatowe tak na niektórych zdjęciach wychodzą hmm sama się zastanawiam jaki faktycznie mają kolor.

I czekam, aż ochraniacze pojawią się w PL  😉 🙂
hej 🙂 czy ktoś widział te ochraniacze VEREDUS w cenie niższej niż 650ZŁ?
albo może ma zniżkę jakąs i chciałby się nią podzielić  :kwiatek:  :kwiatek:  :kwiatek:

CIACH
[center][img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnpmod.gif[/img] kryptoreklama+ za duze zdjecie
prosze zapoznac sie z regulaminem forum, a w szczegolnosci z czescia, dotyczaca reklamy i ogloszen.
[/center]
Ochraniacze Woof Wear Double Lock w rozmiarze M mają dwa czy trzy rzepy?
fin, dwa, Lki mają trzy.
Dziękuję :kwiatek:

Naczytałam się na forum o tylu zaletach tych ochraniaczy, że chyba sama zaryzykuję i zamówię 😀
Anderia   Całe życie gniade
07 sierpnia 2012 12:38
fin a gdzieś Ty je znalazła? 😀 Teraz to raczej w niewielu miejscach dostępne... Chyba że ja tak patrzę 🙂
to mialo chyba byc pw :/
Anderia, w Końskim Świecie są w ofercie, ale mają status "na zamówienie". Teraz mam dwa miesiące przerwy od jazd, więc mi się nie śpieszy - mogę na dostawę poczekać 😉
Anderia   Całe życie gniade
07 sierpnia 2012 12:44
fin faktycznie, jeszcze z ciekawości spróbowałam z googlami i wypluło te ochraniacze (zdaje się) od ręki w sklepie Equestrian-Equipment. A ponoć wyszukiwarki nie gryzą...  😀
ash   Sukces jest koloru blond....
07 sierpnia 2012 12:54
moje cudowne białe Hooks'y mają mega wielką dziurę  😵 w L.P. odpadł prawie dolny rzep.
kurka wodna, ciekawe czy mi ktoś jakoś naprawi, bo ja uwielbiam te ochraniacze 🤦
Hej,
mam do was pytanie,
jakie polecacie ochraniacze dla konia po przebytym zapaleniu miesnia miedzykostnego?
Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz :kwiatek:
MMGV bardzo ci dziękuję  :kwiatek:
A jak z kaloszkami Woof Wear? Wypadają mniejsze/większe? Są tak samo niezniszczalne jak ochraniacze?
Czy ktoś stosował pod owijki tego typu podkładki i może powiedzieć jak wrażenia?

Acavallo Podkładki żelowe pod bandaże
Opis produktu:
Neoprenowe podkładki pod bandaże z terapeutycznym żelem.Chronią przed urazami i obtarciami.Lekkie,nietoksyczne i antybakteryjne.
Czy któraś posiadaczka tych ochraniaczy BR mogłaby je pomierzyć ?? Byłabym bardzo wdzieczna. ??

domcia406, ?? Mogłabyś ??
Klami, no ja miałam i zapomniałam, po praniu wróciły do stajni - jak mnie jutro skleroza nie zgarnie, to zmierzę.
quanta, super ! Byłabym bardzo wdzieczna. Bardzo mi sie te ochraniacze podobają, ale nie chce kupować na slepo, bo niestety, ale obawiam się, że na nogi mojego konia beda za małe.
On nosi L Veredusa zapiete na te pierwsze dziurki (w sensie na najszerszą mozliwą wersje zapiecia).
Też się postaram zmierzyć jak jutro będę w stajni. Może jedna z nas nie zapomni  😁
Amarotsa twoje zwierze się nawet w Veredusy nie mieści???

Się nie mieści  😉 W przody jeszcze jakoś go upchnę, ale o tyłach mogę zapomnieć.

Klami - ja też zapomniałam pomierzyć BR'y  😡 W Quancie i Domci nadzieja.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się