"Białe zęby" Zadie Smith
czytał ktoś?
Ja czytałam dość dawno - i o ile pamiętam wciągające i zabawne 🙂 tylko coś miałam do zakończenia - hmmm chyba nie do końca mi podpasowało,
ale może jestem czepialska 😀iabeł:
Po przeczytaniu i zachwyceniu sie "Domem Duchow" Isabel Allende zaczelam "Ines, pani mej duszy "... i tym razem troche zawiedziona, bo to lekkie, latwe i przyjemne.. ale nie ma "tego czegos"...

kto czytał? 🙂
przeczytam to co mam do przeczytania i się za to zabiorę. tylko kurczę, tego 'do przeczytania" strasznie się namnożyło 😁
ile książek na podstawie Sagi Zmierzch (jeśli można tak powiedzieć) napisała S.Meyer?
ja słyszałam o "Drugim życiu Bree Tanner" i "Blasku Księżyca (...)", ale może są jeszcze jakieś?
Zrobiłam sobie powrót do dzieciństwa i przerabiam na nowo Jeżycjadę 😉 Aktualnie męczę "Pulpecję" :P

Bardzo polecam!! 🙂😉
Dzięki za rekomendację, u mnie czeka w kolejce, ale w takim razie pewnie się przesunie do przodu 🙂
polecam , zajrzyjcie do księgarni WELTBILD , 9 mln książek po 9,99 😍
aaaaa oszalałam, już 7 wybranych mam, a dopiero jestem na 18 stronie na 84 😵
Dla lubiących kulturę wschodu, zawsze polecę:
Saga Rodu Otori, jest tego parę tomów, mix romansu, kryminału i generalnie wszystkiego, kto nie wziął z moich znajomych do ręki - każdy się zachwycił😉
http://kulturaonline.pl/basniowe,opowiesci,rodu,otori,tytul,artykul,2433.html
znacie jakies tytuly ksiażek typu o anoreksji , jak ktoś opisuje itp , badz z życia top-modelek 😉
W sidłach anoreksji- Heidi Hassenmüller
Lena
Podpisuję się pod opinią Racjonalnej. Powieść czytało mi się genialnie, trudno było się od niej oderwać, cały czas trzymała w napięciu, były nawet momenty, że przechodził mi po plecach dreszcz.
Według mnie podejście do tematu zostało tu bardzo ciekawie zaprezentowane, jestem pewna, że jeszcze do tej książki wrócę i zrobię to z ogromną przyjemnością.
Ja obecnie dla rozluźnienia po nieco ciężkawym i męczącym "Portrecie Doriana Graya" sięgnęłam po Pratchetta "Bóg, honor i Ankh-Morpork" 😉
Heh Lena ja już ją czytam po raz 4 chyba ;p jest zupełnie inna niż reszta książek o tej tematyce i także wielokrotnie dostawałam ciarek na plecach 😀 w ogóle sam pomysł jest bardzo ciekawie przedstawiony, bo nie jest to jakaś prostolinijna opowieść. Ja po roku już zapominam większość i pamiętam tylko jakieś szczególiki, a więc zabieram się za czytanie znowu ;p
Za to nie polecam "Pachnidła", książka była baaardzo nudna... praktycznie zasypiałam...masakra.
Wiem, że nie wszyscy lubią takie klimaty, ale polecam także "Władce Pierścieni". Ja mam totalnego świra na punkcie książki, filmu i innych dzieł Tolkiena ;p przeczytałam już chyba wszystko co mogłam 😉)
Po za tym mogę polecić jeśli ktoś lubi obyczajowe to Alice Sebold "Nostalgia Anioła" i Ann Brasheres (ta od "Stowarzyszenia wędrujących Jeansów"😉 "Ostatnie lato" - tą książkę po prostu uwielbiam i czytam ją każdego lata, aż czuć tą plażę i ten ocean i klimat wakacji *_*
No i oczywiście nie mogę zapomnieć o przewspaniałej powieści "Wyznania Gejszy" 🙂pojawią się protesty umniejszające tej powieści , że "Gejsza z Gion" jest lepsza, a "wyznania" to tylko pseudo populistyczny bełkot pełen kłamstw (po głębszej analizie prawie ich nie znalazłam) - spotykałam się z takimi opiniami nie raz, a więc przeczytałam rzeczoną "gejszę". I powiem szczerze, że nic mnie bardziej nie znudziło. Tak więc pozostaję przy "wyznaniach" i będę ich bronić jak lew 😀.
Po za tym jeszcze bardzo dobrymi powieściami są "Anioły i Demony" oraz "Kod Leonarda Da Vinci" - niesamowicie wciągające.
Ja cały czas poluję na serię "Millenium", która ostatnio jest na fali ;p oraz na serię "Królowie przeklęci"
I na koniec, nie taka ostatnia książka, za którą zabrałam się w sumie z ciekawości i po 1 dlatego, że ubiegłego lata wydrukowałam sobie listę 100 książek, które każdy musi przeczytać. A mowa tu o "Hrabi Monte Christo" 😍 😍 do momentu jej przeczytania nie chciałam wierzyć matce, że taką książkę można czytać po nocach z latarką pod kołdrą :pp
To chyba wszystko co na chwilę obecną pamiętam ;p jak mi się coś przypomni to dopiszę XDD
A mi się z kolei "Pachnidło" podobało 😉 Nie ma może zawrotnej akcji, ale dla mnie fajne były wszelkie opisy zachowań i myśli bohatera.
Lena
Podpisuję się pod opinią Racjonalnej. Powieść czytało mi się genialnie, trudno było się od niej oderwać, cały czas trzymała w napięciu, były nawet momenty, że przechodził mi po plecach dreszcz.
Według mnie podejście do tematu zostało tu bardzo ciekawie zaprezentowane, jestem pewna, że jeszcze do tej książki wrócę i zrobię to z ogromną przyjemnością.
Odrywam się na chwilę od książek Joyce Carol Oates i dzisiaj lecę po "Historyka" do biblioteki przez Was.😉
CzarownicaSa mnie się początek nie podobał... prawie zasypiałam, także przypadła mi do gustu dopiero pod koniec ;p no ale co kto lubi ^^ ja się zanudziłam ;p
ashtraypolecamy się na przyszłość 😉)!
tez podobalo mi sie pachnidlo🙂 zwlaszcza opisy zapachow, ciekawe bardzo😉
"Pachnidło" czytałam lata temu, ale bardzo mi się podobało. Właśnie przez te opisy zapachów, które są tak trudne do uchwycenia, określenia, nazwania.
kurde to chyba tylko mnie się nie podobało ;pp?!! no trudno xD jakoś to przeżyję ;p
Ja dzielnie czytam "Młot na czarownice" Piekary i musze przyzanć ze bardzo, ale to bardzo podobają mi się książki tego autora!
asds poczekaj, aż dotrwasz do "Łowcy Dusz" i "Mieczu Aniołów"- tam dopiero są jazdy 😀 Piekara to mój ulubiony autor, mogę jeszcze polecić "Alicję i ciemny las" oraz "Świat jest pełen chętnych suk" 🙂
polecam , zajrzyjcie do księgarni WELTBILD , 9 mln książek po 9,99 😍
To jeszcze jest?
asds poczekaj, aż dotrwasz do "Łowcy Dusz" i "Mieczu Aniołów"- tam dopiero są jazdy 😀 Piekara to mój ulubiony autor, mogę jeszcze polecić "Alicję i ciemny las" oraz "Świat jest pełen chętnych suk" 🙂
Własnie "Łowca Dusz" to była pierwsz książka z tej serii którą przeczytałam. Miecz juz czeka w swojej kolejce po Młocie 😎
A mnie Młot nie porwał, ale klimaty brudu i krwi jakoś nie do końca mi leżą =)
Halo! Są jeszcze te ksiązki za dyszkę?
znacie jakies tytuly ksiażek typu o anoreksji , jak ktoś opisuje itp , badz z życia top-modelek 😉
Chuda - Judith Fathallah
Przeklinam Cię ciało - Wanda Lachowicz
Uczta o północy - Martina Evans
Zabiorę Cie tam - Joyce Carol Oates
W sidłach anoreksji - Heidi Hassenmuller
Pulapka anoreksji - Valerio Abisetti
Dziewczyny sie odchudzaja - Jacquline Wilson
Na bakier z jedzeniem - Marta M. Jabłow
Cień motyla - Marialeena Lembcke
Powrót do życia. 15 lat walki z anoreksja - Marta Aleksandra Balińska
Duże dziewczynki nie płaczą - Francesca Clementis
Biografia głodu - Amelie Nothomb
ja z nadwagą - Julia Bell
kiedy przyjażń zabija
Zabiorę Cię tam - Joyce Carol Oates
proszę :kwiatek:
a dziękuje ci bardzo 😅 :kwiatek:
zaczełam " dziewczynki ze świata maskotek " troche pod kryminał mi podchodzi
W "Pachnidle" rzeczywiście ciekawe były często opisy życia wewnętrznego bohatera. Obrazowanie zmysłowości zapachu. Ale akcja nie porywała niestety. Spodziewałam się czegoś lepszego.
Z Tolkiena czytałam na razie tylko "Hobbita", który mi się spodobał bardzo. Jeśli "Władca pierścieni" jest napisany tak samo ciekawie, to chętnie się zabiorę, jak skończę czytać książki z mojej listy.
Czy któraś z Was miała może fascynacje książkami o narkomanach? Bo ja pochłaniam takie książki wręcz. (Moja rodzicielka stwierdziła, że mam niezdrowe pociągi w tych tematach 🙄 )