Dziewczyny, Monika Bednarz to nasza forumowa MoniaaA? 😲
http://ogloszenia.re-volta.pl/uzytkownik/pokaz/5221
To zbieżność nazwisk, Monikę Bednarz (MoniaaA) z pasze-lublin.pl znam osobiście i to bardzo uczciwa osoba :kwiatek:
Odkopałam pytanie sprzed ponad miesiąca, ale odpowiem, może komuś w przyszłości się przyda:
[quote author=zielona_stajnia link=topic=5367.msg1439739#msg1439739 date=1340483755]
Czy na Allegro można zgłosić kradzież zdjęcia?? Przecież to też przestępstwo. Skoro laska wrzuca nie swoje zdjęcie na aukcje to chyba jest to co najmniej "nieteges".
[/quote]
Miałam ostatnio taką sytuację. Forumowa
moonlightowa wymieniła się ze mną za czaprak (w zamian, z dopłatą z jej strony, ja dostałam ochraniacze, ale wspomnianą dopłatę "dostawałam" przez 2 miesiące, bo koleżance się nie śpieszyło). Po kilku miesiącach przeglądając aukcje Allegro znalazłam moje zdjęcia tego właśnie czapraka, umieszczone w ogłoszeniu bez zgody, bez pytania, ani chociaż podpisu. Zgłosiłam to, chociaż byłam pewna, że zostanę olana. Zdziwiłam się, że odpowiedź dostałam następnego dnia. - facet z obsługi pisał, że w związku z tym, że nie jestem w stanie udowodnić, że to moje zdjęcie (i fakt, nie mogłam, nie było podpisane), on może tylko zwrócić danej użytkowniczce uwagę, jeżeli zgodzę się podać mój nick. Oczwiście pozwoliłam, poprosiłam, żeby napisał jej, że to ja i żeby wiedziała o co chodzi, to że kupiła ten przedmiot ode mnie i po kilku dniach aukcji już nie było, a ostatnio były w niej nowe zdjęcia.
Pewnie zależy to od kupującego, bo równie dobrze taki ostrzegany użytkownik może sprawę olać i dalej bezkarnie wstawiać te zdjęcia, jeśli nie ma dowodów, że są kradzione.