NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
26 lipca 2012 20:26
Edytowała. Wpisała jakąś dziewczynę, która chciała od niej kupić chyba derkę i przestała się odzywać.
Dziewczyny, Monika Bednarz to nasza forumowa MoniaaA?  😲
http://ogloszenia.re-volta.pl/uzytkownik/pokaz/5221
Nigna   Warto mieć marzenia...
27 lipca 2012 11:31
ashtray: eeeee ; o Dziwna sprawa zamawiałam ze sklepu "pasze lublin" kilka razy i nie było problemu ; o
Było mówione kilka stron temu, że to nie ta sama osoba  😉
Zgadza się imię, nazwisko i chyba województwo. Nasza forumowa Monia udziela się w wątku o stajniach w lubelskim, Monika-oszustka jest z Biłgoraja. Aż tyle podobieństw?

edit: faktycznie to przypadek. Ale numer  😲 Przejrzałam wcześniejsze strony tego wątku i wątek o uczciwych.
Dziękuję wszystkim, sprawa z Asiaj już się wyjaśniła. Jestem troszkę zdziwiona że paczka chociaż nie. List. Został wysłany ponad tydzień po wpłacie, nie spodziewałam się tego. Bryczesy doszły, wszystko się zgadza. Tylko kontakt z użytkowniczką lekko szwankował. Jestem ciekawa co z Waszymi rzeczami doszły?
nic nie doszlo
Parę dni temu pisałam tu na temat niejakiej Moniki Bednarz, która zerwała ze mną kontakt po wpłacie 350 zł za ochraniacze na jej konto. Jedyną jej odpowiedzią było "nie dostałam pieniędzy!!!" i cisza tygodniami... Całe szczęście, z pomocą re-volty udało mi się skontaktować się z jej matką, która mętnie mi tłumaczyła, "że córka chora, że się nie zna na internecie, że leży w szpitalu...". Kiedy zagroziłam zgłoszenie sprawy na policję i poprosiłam o zwrot gotówki - nie zgadniecie - następnego dnia otrzymałam błyskawicznie wysłane kurierem ochraniacze. Nadmienię, że były śmierdzące końskim potem, całe niemiłosiernie upieprzone, niewyczyszczone, rzepy w słomie i sierści, a skóra od wewnątrz była pokryta lepiącą grubą, czarną warstwą brudu, który przylepił się do smaru albo pasty, jednak gwoli uczciwości przyznam, że po gruntownym odczyszczeniu ochraniacze cieszą oko i są w super stanie. Tylko tak sobie myślę - czy nie można było tak od razu? po co ludzie robią sobie taki kwas? wbrew pozorom, środowisko jeździeckie, jak i internet (!) jest mały i każda próba oszustwa wcześniej, czy później wyjdzie na jaw, a jeśli nie to nie zostanie pozostawiona bez żadnych konsekwencji. Namawiam wszystkich o nieodpuszczanie nieuczciwym i dziękuję za to, że jest re-volta i Re-voltowicze, którzy pomogą w potrzebie 🙂  :kwiatek:
CHCIAŁABYM ZGŁOSIĆ UŻYTKOWNICZKĘ AKBAR.  😤

ku woli ścisłości jestem niepełnoletnia.
byłyśmy umówione na miesięczną współdzierżawę. po 10 dniach mojego użytkowania konia powiedziała, że mam już teraz zapłacić za połowę pensjonatu mimo tego, iż umawiałyśmy sie na ostatnie dni współdzierżawy. okej, zapłaciłam i wszystko w porządku, pani zadowolona. następnego dnia zadzwoniła DO MOJEJ MAMY i nawyzywała mnie od złodziei i oszustek, że ukradłam jej dużo rzeczy z szafki i nigdy wiecej mam nie zbliżać sie do konia, bo zrobię mu krzywdę. byłam w szoku, miałyśmy umowę co prawda "ustną" i na miesiąc, ale mimo to umowę. stwierdziła, że nie odda żadnych pieniędzy, które jej dałam ZA MIESIĄC, a konia użytkowałam 10 DNI. przynajmniej połowę powinnam odzyskać. powiedziała, że mam  nie dzwonić i nie pokazywać sie w stajni, nawet nie dała mi nic powiedziec i dać sie obronić.
jest strasznym tchórzem, żeby obsmarować mnie do moich rodziców zamiast powiedzieć mi wprost. chociażby przez głupi telefon, ale do mnie !  👿
rodzice próbowali ją nakłonić do zwroty połowy kosztów, ale nawet nie odbierała i nie odpisywała.

odradzam komukolwiek dzierżawy jej konia, ma wystawioną ofertę w ogłoszeniach na re-volcie.
drugą współdzierżawczynie wykopała ze stajni też od razu po zapłacie, a na chwile przede mną.
według mnie to co zrobiła jest karygodne i było to typowe wyłudzenie pieniędzy z resztą nie tylko ode mnie.
uważajcie i nie dajcie się wrobić jak ja  🤔
Dziewczyny, Monika Bednarz to nasza forumowa MoniaaA?  😲
http://ogloszenia.re-volta.pl/uzytkownik/pokaz/5221

To zbieżność nazwisk, Monikę Bednarz (MoniaaA) z pasze-lublin.pl znam osobiście i to bardzo uczciwa osoba :kwiatek:

Odkopałam pytanie sprzed ponad miesiąca, ale odpowiem, może komuś w przyszłości się przyda:
[quote author=zielona_stajnia link=topic=5367.msg1439739#msg1439739 date=1340483755]
Czy na Allegro można zgłosić kradzież zdjęcia?? Przecież to też przestępstwo. Skoro laska wrzuca nie swoje zdjęcie na aukcje to chyba jest to co najmniej "nieteges".
[/quote]
Miałam ostatnio taką sytuację. Forumowa moonlightowa wymieniła się ze mną za czaprak (w zamian, z dopłatą z jej strony, ja dostałam ochraniacze, ale wspomnianą dopłatę "dostawałam" przez 2 miesiące, bo koleżance się nie śpieszyło). Po kilku miesiącach przeglądając aukcje Allegro znalazłam moje zdjęcia tego właśnie czapraka, umieszczone w ogłoszeniu bez zgody, bez pytania, ani chociaż podpisu. Zgłosiłam to, chociaż byłam pewna, że zostanę olana. Zdziwiłam się, że odpowiedź dostałam następnego dnia. - facet z obsługi pisał, że w związku z tym, że nie jestem w stanie udowodnić, że to moje zdjęcie (i fakt, nie mogłam, nie było podpisane), on może tylko zwrócić danej użytkowniczce uwagę, jeżeli zgodzę się podać mój nick. Oczwiście pozwoliłam, poprosiłam, żeby napisał jej, że to ja i żeby wiedziała o co chodzi, to że kupiła ten przedmiot ode mnie i po kilku dniach aukcji już nie było, a ostatnio były w niej nowe zdjęcia.
Pewnie zależy to od kupującego, bo równie dobrze taki ostrzegany użytkownik może sprawę olać i dalej bezkarnie wstawiać te zdjęcia, jeśli nie ma dowodów, że są kradzione.
fin tak, już wiem o tym. Głupio mi, że Monię podejrzewałam.  😡
A ja nadal nie dostalam przesylki od asiaj,natomiast dostalam kilka ciekawych pw 😎
co do pypowiedzi fina - uroczyście oświadczam, że nie o mnie chodzi (żeby nie było wątpliwości)
osobiście nigdy nie spotkałam się na re-volcie z osobą o podobnym nicku, mam nadzieję, że nikt nas nie pomyli
ostrzegam przed interesami z siss !
Wystawiłam ostatnio siodło Prestige Meredith 18/33 na sprzedaż i p. Klaudia K. skontaktowała się ze mną w sprawie zamiany tego siodła na inne, z dodatkową dopłatą z jej strony. Zgodziłam się na tą wymianę, wysłałyśmy sobie siodła i na szczęście siodło, które otrzymałam jest w porządku i pasuje na mojego konia. Jednak jak zapytałam o dopłatę w wysokości 400 zł, to najpierw się wykręcała, że pieniędzy nie ma. Co chwilę zapominała o wykonaniu przelewu, po miesiącu od wymiany siodeł siss powiedziała mi przez telefon, że przelew z pierwszą częścią dopłaty wyszedł z konta (zgodziłam się na rozbicie tego na 2 raty, skoro ma problemy finansowe). Jednak pieniędzy nadal nie ma, a p. Klaudia nie odbiera od 3 dni telefonu (ale ma możliwość odebrania, bo kilka razy zdarzyło się, że miała zajęte).

Krętaczka i ściemniara, tyle na jej temat.
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
05 sierpnia 2012 18:38
nejna69 szkoda, że zanim się wymieniłaś na siodło, nie weszłaś do tego wątku  🙁 Cała afera z tą panną tutaj była. Wrzuć sobie w wyszukiwarkę i poczytaj  😉 Aha! I nie odpuszczaj!!!
I uwaga, bo mankaa69 (była Dancer i DDance) znowu sprzedaje na RV siodło, tym razem eurordinga.
co do pypowiedzi fina - uroczyście oświadczam, że nie o mnie chodzi (żeby nie było wątpliwości)
osobiście nigdy nie spotkałam się na re-volcie z osobą o podobnym nicku, mam nadzieję, że nikt nas nie pomyli

Ależ ja nie mówiłam o Tobie, tylko o użytkowniczce moonlightowa http://re-volta.pl/forum/index.php?action=profile;u=16279 :kwiatek:

P.S. Mój nick się nie odmienia 😉
fin spokojnie, nie mam nic do Ciebie  🙂 to tylko wiadomość dla pozostałych użytkowników, którzy nie kojarzą moonlightowej, żeby mnie z nią nie pomylili.
a i przepraszam bardzo, będę pamiętać  🙂
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=5367.msg1483939#msg1483939 date=1344188334]
nejna69 szkoda, że zanim się wymieniłaś na siodło, nie weszłaś do tego wątku  🙁 Cała afera z tą panną tutaj była. Wrzuć sobie w wyszukiwarkę i poczytaj  😉 Aha! I nie odpuszczaj!!!
[/quote]

no niestety, sprawdziłam ją sobie w googlach, zobaczyłam, że jest ogłaszającą się w internecie instruktorką i uznałam, że taka osoba raczej nie będzie ściemniać... no i się pomyliłam ;/
Na pewno nie odpuszczę, muszę mojemu koniowi zrobić zęby, także zamierzam swoje pieniądze odzyskać. Rozmawiałam już ze znajomym prawnikiem i siss wesoło nie będzie miała 😀

Na prawdę dziwię się, że tacy ludzie uważają się za bezkarnych...
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
05 sierpnia 2012 19:46
nejna69 w takim razie do boju  🏇 i daj znać czy odzyskałaś pieniądze  😉
Z siss męczyłam się ponad 2 miesiące, żeby wysłała mi czaprak, za który zapłaciłam od razu bo mówiła, że na drugi dzień od rana wysyła paczkę. Oczywiście paczki brak, telefon wyłączony lub zajęty i żadnych odpowiedzi na pv. Dopiero po rozmowie z moim tatą, po tym jak przedstawił jasno jakie kroki podejmiemy wystraszyła się i wysłała czaprak. Nie odpuszczajcie!!
Przestrzegam wszystkich przed handlujaca  na re-volcie DRAMKA chciałam kupic u niej strzemiona-- wpierw podała że wysyłka wynosi 20 zł za 3 dni  dni ż 25zł -- a wysyłka strzemiona to 11 zł---  uważam że wymusz i naciąga ludzi na tak droga wysyłkę . nie da sie z nia dogadać nie poda nr telefonu Chce byc dziwnie anonimowa-- może dobrze że nie doszło do transakcji-- ale zwodizła mnie ponad tydzień .  Wiec uważajcie nawet jak z nią uzgadniacie -- Nie miła osoba --delikatnie powiedziano .
ash   Sukces jest koloru blond....
07 sierpnia 2012 10:51
To dziwne bo ja dość często kupuje u Dramki i nigdy nie miałam żadnych problemów. Ostatnio nawet wysłała mi bez wpłaty bryczesy ES, a zapłaciłam jej dopiero 3 tygodnie później bo byłam za granicą.
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
07 sierpnia 2012 10:53
no właśnie, ja tez z dramką wszystko ok, to że nie dogadałyście sie to nie znaczy ze jest nieuczciwa 😲, przeczytaj jakie tu są akcje a potem sie zastanów 🤔
To nie jest pierwsza osoba która wpisałą tu Dramke  😉
Też kupowałam kilka razy od Dramki i jestem bardzo zadowolona z transakcji. Zawsze wszystko przebiegało szybko i sprawnie.
Anderia   Całe życie gniade
07 sierpnia 2012 11:53
Ja tak samo - nie raz, nie dwa coś u niej kupowałam i nie narzekałam. Ostatnio nawet na moją prośbę przyjęła przelew, choć zazwyczaj woli wysyłać za pobraniem.
Anderia, za pobraniem? W życiu nie kupiłam nic od Dramki za pobraniem - przelew miał być na koncie i wysyłka dopiero po zaksięgowaniu.
Anderia   Całe życie gniade
07 sierpnia 2012 12:06
No cóż - ja o płaceniu przelewem przeczytałam dopiero, jak o niego poprosiłam 😀 Kiedy napisałam do Dramki, że jestem zainteresowana tą i tą rzeczą, to w odpowiedzi było "wysyłka za pobraniem, cena taka i taka łącznie".
Siss   Za Króla! Za Ojczyznę! Za ile?
07 sierpnia 2012 14:19
nejna69
podczas wymiany waruki dopłaty nie były uzgodnione. Po 2 tygodniach mi piszesz, że chcesz dopłaty. Dlaczego nie ustalilaś tego od razu? Nie dopłace ci tej różnicy, jesli siodło ci nie odpowiada możemy się odmienić.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się