... ślub :) ...
slojma nie wiem, po której stronie Wawy mieszkasz, ale na Gocławiu (Praga Płd) w centrum handlowym jest sklep Pretty Girl (czy cos takiego. Tam jest spory wybór sukienek w miłych cenach 😉
My tu gadu gadu, a gdzie Nerechta?
JARA, Była z miesiąc temu w kocim wącie.
Nasturcja-Renata- mieszkam pod drugiej stronie ale dziękuję, naprawdę ciężko jest znaleźć jakąś ładną sukienkę weselną.
my mieliśmy tutaj wesele 🙂 było cudownie...sala wygląda jak średniowieczny zamek....i byli rycerze na koniach, którzy nas wrowadzali na dziedziniec....
http://www.folwarkstarawiniarnia.pl/galeria/gid/8398
Gadalam wczoraj kumpela i mowila ze byla ostatnio na najlepszym weselu w zyciu... w Willi Zagorze (Warszawianki, orientujcie sie!).
Ponoc obsluga przemila i fachowa, a jedzenie tak dobre, ze nawet chlop kumpeli-kucharz pedant-niczego sie nie czepnal i stwierdzil ze bdb 🙂
Takze nie od siebie, ale polecam!
kujka, no proszę, my się tam wybieramy w przyszłym tygodniu! Ciekawa jestem bardzo co nam powiedzą🙂 Trochę daleko jednak ten Łochów, większość gości musiałaby spać a szczerze mówiąc wolałabym mieć trochę więcej luzu na drugi dzień i zdjąć już uśmiech numer 5 🙂
zostało nam 29 dni.. HELP 😲
jeszcze dużo czasu! ale i tak szybko zleci.. 😉 będzie dobrze :kwiatek:
Drogie dziewczyny! Nerechta jest w podrozy poslubnej i wroci za ok 1,5 tygodnia i pewnie wtedy cos skrobnie.
Mam fotki, ale nie bede wstawiac, bo mnie dziewczyna zabije, ze nie skonsultowalam mojej decyzji z nia 🙂😉
Od siebie powiem, ze bylo pieknie, magicznie i Nerechta wygladala pieknie i magicznie. Wystroj sali (tzn. namiotu) zapieral dech w piersiach (m.in. na stolach staly cudnie pachnace ziola w doniczkach, pod sufitem wisialy lampiony i takie tam).
Zabawa byla przednia. Wegetarianskie jedzenie bylo super (naliczylismy ok 50 kilka potraw!!!) i objadlam sie jak prosiak 😎
Czulam sie sielankowo i jak w bajce i strasznie zazdroszcze Ner jej pieknego swieta i ciesze sie za nia, ze sie tak udalo!
Gratulacje dla nerechty 🙂
A ja mam takie pytanie poboczne - zostałam zaproszona na tłuczenie. Dobrze kminię, że to przedślubna impreza? Co ze sobą zabrać? Na pewno jakiś prezent, ale coś poza tym? Będę wdzięczna za podpowiedzi 🙂
Gadalam wczoraj kumpela i mowila ze byla ostatnio na najlepszym weselu w zyciu... w Willi Zagorze (Warszawianki, orientujcie sie!).
Ponoc obsluga przemila i fachowa, a jedzenie tak dobre, ze nawet chlop kumpeli-kucharz pedant-niczego sie nie czepnal i stwierdzil ze bdb 🙂
Takze nie od siebie, ale polecam!
My tam mieliśmy wesele i bardzo bardzo polecam!
Chyba jeszcze nie słyszałam złej opinii o tym miejscu. Prawie codziennie przejeżdżam obok Willi Zagórze jadąc do stajni i z zewnątrz bardzo mi się to wszystko podoba. Myślę, że jak my będziemy szukać sali to najpierw tam uderzymy😉
D+A w środku jest jeszcze ładniej.
Powiem szczerze, że to była chyba najlepsza decyzja przy wielu innych w trakcie przygotowań. Sala, atmosfera, wystrój, obsługa itp. na najwyższym poziomie. Nie było ani jednej wpadki, nic do czego mogłabym się przyczepić. A jedzenie! Niebo w gębie, że tak powiem. 💃
Mam wrażenie, że jeszcze gorsze od szukania sali jest znalezienie dobrego zespołu...
Fakt, my mieliśmy przeboje z zespołem. Pierwszy, który zamówiliśmy( z polecenia znajomego :zemdlal🙂 na 2 miesiące przed weselem okazał się mega masakrą i straszliwą wiochą. Myślałam, że to koniec i nic nie da się zrobić. Udało się znaleźć nowy i tu trafiliśmy idealnie. Zespół, który mieliśmy grał świetnie, goście bawili się idealnie, do samego rana były tłumy na parkiecie!
Ale fajnie powspominać 😜
Jeszcze nie odebraliśmy zdjęć od fotografa, bo czasu nie było 😡
Jak dla mnie dobry zespół na weselu to podstawa. Niestety znaczna część gra wszystko w rytmie disco polo 😵
Livia, tłuczenie? Hmm to chyba porteram, purtel itp 😉 Bierzesz wtedy szkło (słoiki,szklanki co ino) i tłuczesz przed domem panny młodej na tydzien przed ślubem. Młodzi za to daja wódkę ;P
[quote author=D+A link=topic=34.msg1477358#msg1477358 date=1343723883]
Jak dla mnie dobry zespół na weselu to podstawa. Niestety znaczna część gra wszystko w rytmie disco polo 😵
[/quote]
Dlatego też ja nie chciałam zespołu i mieliśmy DJ i to był strzał w 10 😉
armaquesse, bardzo dziękuję! Mimo, że ze Śląska jestem, to pierwszy raz z taką tradycją się spotykam 🙂
D+A a jakiego rodzaju zespołu szukasz? Pomyślałaś o studentach Akademii Muzycznych? Bo myślę, że wystarczyłoby dać kartkę z tym czego potrzebujesz (jaki rodzaj muzyki itd) i numer telefonu. Wierz mi, młodzi nie dość, że się przyłożą, zrobią muzykę na poziomie to jeszcze wezmą mniej niż discopolo maniacy.
Polecam!
Ja (chociaż nasza impreza dopiero za trochę mniej niż 2 lata) chciałabym muzykę live - jazz, swing, rock&roll. Będę robić przesłuchania 😁
salto piccolo, a jak sie nie zna nikogo z Akademii? Idziesz, wywieszasz karteczke przy wejsciu i czekasz?
Bo ja np nie znam (osobiscie, bo przez forum znam Ciebie :P ) nikogos WAM. 😉
Livia, o ile to jest to o czym myślę to masz wyjaśnione ale to może jakaś inna tradycja? 😉
Znalazłam taki link, wszystko wyjaśnione 🙂
http://slub.familie.pl/wiki/Polterabend-czyli-tluczenie-szkla-przed-weselem,235.htmlAaaa i faktycznie odbywa sie to na dzien przed ślubem a nie na tydzień! Wcześniej źle napisałam 🙂
kujka dokładnie!
Piszesz kartkę co chcesz na kiedy. Najlepiej zapytać się gdzie jest dziekanat - dajesz kartkę najbliżej dziekanatów się da. I raczej gwarantowane, że ktoś się odezwie.
Może nie w sierpniu - bo raczej mamy wolne, ale już pod koniec września przez cały rok akademicki.
Jesli ktoś jest z Warszawy to jeszcze na Bednarskiej warto zawiesić - w końcu tam filia rozrywkowej muzyki Polski centralnej 😉
Wierzcie mi, jest tak mało pracy w tej chwili dla nas, że łapiemy się wszystkiego żeby dorobić.
kujka jak nie znasz nikogo z Akademii, a będziesz potrzebować, to możesz uderzyć do mnie 😉 jestem po szkole muzycznej, więc trochę znajomych muzyków mam 😁
na Bednarskiej, ale nie chodzi Ci o Stoleczna Szkole Bananow? 😉
hehe spokojnie dziewczyny, nie potrzebuje na razie nikogo... mysle ze pare ladnych lat nie bede potrzebowac 😉 ale warto wiedziec takie rzeczy 😀iabeł:
ewuś Uuu Twój teść pracuje na UMFC? Może kiedyś przybije do Ciebie 👀
Na Bednarskiek w sensie ZPSM i wydział jazzu 😉
salto piccolo do teścia to mu baaaardzo daleko 😁 ale pracuje, pracuje 😉
kujka, oj tam, ok tam- ja zawsze chciałam być bananem! 😀 Z resztą fajna szkoła swoją drogą.
Bednarska to bardzo fajna szkoła! Z lekka bananowa, ale skupia fajnych, twórczych ludzi, gdzie każdy "dziwak" czuje się jak u siebie 🙂
Willa Zagórze nie podoba się mojego narzeczonemu, szukamy dalej.