Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

yga   srają muszki, będzie wiosna.
28 lipca 2012 08:45
Scottie, dostanę ten krem regenerujący do rzęs z L'biotica w Rossmanie albo Naturze?
Scottie   Cicha obserwatorka
28 lipca 2012 09:00
Niestety nie. Może będzie w jakieś aptece, na doz.pl też sprawdź.
ovca   Per aspera donikąd
28 lipca 2012 11:20
Hitem na rzęsy jest odżywka RevitaLash- półroczna kuracja kosztuje 330 zł, ale naprawdę działa- rzęsy po kuracji wyglądają jak baaaardzo dobrze zrobione doczepiane  😁
ja jestem na etapie intensywnego zbierania tej kasy od kilku miesięcy  😂
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
28 lipca 2012 11:56
Z ciakawosci zakupilam wczoraj o to:

http://bogginka.blogspot.com/2012/05/honey-treatment-wax-maska-do-wlosow.html

co myslicie? Ja kupilam w tubce, w promocjoi w SuperPharmie za cale 5,90zl 😉
Czekam wlasnie az wlosy wyschna i powiedza co one na to.
Analiza RevitaLash®ADVANCED
Składniki: Water/Aqua/EAU, Serenoa Serrulata Fruit Extract, Panax Ginseng Root Extract, Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide, Biotin, Camelia Oleifera Leaf Extract, Swerita Japonica Extract, Biotinyl Tripeptide-1, Octapeptide-2, Calendula Officinalis Flower Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Protein, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Glycerin, Cellulose Gum, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Phosphoric Acid, Disodium Phosphate.
Dużo ekstraktów: wyciąg z palmy sawalowej hamuje proces starzenia się włosa, ekstrakt z korzenia żeń-szenia wzmacnia i regeneruje komórki, wyciąg z herbaty chroni przed działaniem wolnych rodników i działa antybakteryjnie, Swerita Japonica usuwa toksyny i przywraca właściwy przepływ krwi w skórze oraz pobudza metabolizm komórek, ekstrakt z nagietka lekarskiego ma właściwości kojące i łagodzące.
Oprócz tego wzmacniająca włos biotyna, wygładzające i odbudowujące proteiny pszenicy, nawilżająca glieryna, konserwanty oraz nanopeptydy, które są głównymi sprawcami szybkiego wzrostu włosa (składniki budulcowe). Pod koniec składu pojawiają się także substancja zagęszczająca, subst. zmiękczające, barwnik oraz zapach.

Pokaralo mnie chyba. Wrocilam wczoraj w nocy po imprezie do domu i nalozylam na sucho olej z pestek winogron, rano niedokladnie umylam wlosy i wyladowalam w pracy z brudnymi. Na szczescie od ucha w dol, woec spielam je w kok  udaje, ze nic sie nie stalo, ale musze wytrzymac do 2w nocy :/
28 lipca 2012 16:45
szafirowa, też się na to czaiłam, ale przeczytałam analizę składu na wizażu i wyszło, że po prostu nie warto, bo ta odżywka nie odżywia włosów 😉
madmaddie   Życie to jednak strata jest
28 lipca 2012 17:13
ta płukanka z piwa, to polewam włosy, a potem zlewam zimną wodą? nigdy nie robiłam płukanek  😡
i czy ma być jakieś specjalne, czy takie najtańsze z biedry/ tesco da radę?

zaolejowałam włosy na noc, dzisiaj umyłam, jestem zadowolona 🙂
28 lipca 2012 20:52
madmaddie, możesz po myciu włosów i zmyciu odżywki polewasz włosy piwem i zostawiasz tak, możesz też po chwili spłukać je zimną wodą. Ja nigdy nie spłukuję, a piwa używałam zwykłego (a w zasadzie to kilka zmieszanych ze sobą Kasztelanów, Lechów, Calsbergów, 3 litry wyszło).
28 lipca 2012 20:54
Scottie, dzięki  :kwiatek:
załamałam się  😵 na moje włosy nie działa nawet płukanka z cytryny! Umyte wczoraj wczesnym popołudniem, dziś rano są paskudne, nieświeże, oklapnięte  😵 😵 😵
cytryna niet
seboravit niet
maski niet
BD niet
NIC nie działa póki co na przetłuszczanie  😵 😵
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
29 lipca 2012 13:23
Epikea, a daj na mokre włosy trochę pianki np Taft i wysusz suszarką.
JARA dzięki coś pokombinuję i cały czas myślę nad tym szamponem z glinką
madmaddie czy u Ciebie drożdże domowe też się nie rozpuszczają do końca? Bo kurde też je niechcący kupiłam i za cholere się nie rozpuszczają, zostają takie grudki "farfocle"  🤔

Taką maseczkę trafiłam wczoraj w wiejskim sklepie wielobranżowym-monopolowym 😉 kosztowała całe 2zł 😉 dziś będę testować:
http://www.marionkosmetyki.pl/oferta/produkty-do-wlosow/pielegnacja/odzywki/60-sekundowa-maseczka-z-malinowym-octem.html
pony   inspired by pony
29 lipca 2012 14:43
Epikea- jeśli aż tak przetłuszczają Ci się włosy to dobrym pomysłem na początek jest dermatolog 😉
29 lipca 2012 14:43
Epikea, też, nawet tego nie piłam, wylałam 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
29 lipca 2012 14:54
Zamiast do dermatologa to polecam trychologa (schorzenia skóry głowy i włosy) 😉
pomyśle o jakimś lekarzu

póki co uzyłam mojego nowego nabytku i mi włosy pachną malinami, ale jak pachną  😜 😜
można dostać kosmetyki Marion w jakiejś drogerii? bo w rossmanie się nigdy na nie nie natknęłam 👀
z sieciówek to na pewno mariona mają w astrze, ale aster tylko w pomorskim.
często gęsto widzę też w marketach w dziale kosmetycznym, w inter marche, w kauflandzie.
pony   inspired by pony
30 lipca 2012 10:03
Fruity- w Naturze ostatnio widziałam 😉
ano faktycznie, dziś natknęłam się na dwufazowe odżywki i jedwab w osiedlowym 'spożywczaku' 😂
w naturze też sprawdzę, zainteresowały mnie ta seria http://tnij.com/gor_ca_kuracja
dzięki :kwiatek:
Ada   harder. better. faster. stronger.
30 lipca 2012 23:39
Pewnie już wspominano o tym nie raz, ale liczę że ktoś się zlituje nade mną 😉
Gdzie znajdę "pigułkę" dla początkujących? Czy jest takowa gdzie jest napisane krok po kroku jakich produktów używać do regeneracji włosów. Wszystko czarno na białym dla osób niezorientowanych co stosować, kiedy, jak itd.
30 lipca 2012 23:41
Ada, na pierwszej stronie wątku masz potrzebne linki 🙂
Ada   harder. better. faster. stronger.
30 lipca 2012 23:43
madmaddie, widzę, widzę. Ale takie naprawdę przejrzyste informacje widzę tylko w tych wizażowych tematach o włosach kręconych.
Myślałam że może na któryś z blogów jest jakieś "abc", tyle że nie potrafię znaleźć.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
30 lipca 2012 23:49
Ja wykańczam ekspresowo BD i szukam czegoś w zamian, co nie będzie miało SLSów i będzie do mycia na co dzień. Co polecacie?
Ada, poszło PW, mam nadzieję, że w miarę przejrzyście mi to wyszło 🙂
Strzyga- kończysz BD czy BD fur mama? Jak nie to spróbuj ten drugi. 😉
A ja dziś nabyłam to http://www.marionkosmetyki.pl/oferta/produkty-do-wlosow/pielegnacja/inne/kapiel-odbudowujaca-wlosy.html
urzekł mnie zapach maski - malinowe włosy  😜
Więc teraz i kąpiel  🙂
Jutro test obu produktów
A dziś twardo kudłów nie myje~!
Strzyga, Facelle do higieny intymnej jest całkiem fajny. i wielofunkcyjny, daje rade nawet tapetę z twarzy zmyć 😀
Epikea a to jest po prostu szampon czy taka bardziej odżywka?  No i gdzie to można nabyć 😀 ?
Alaska to jest płukanka do włosów i na skalp
W instrukcji uzycia na opakowaniu piszą, że najpierw dowolny szampon, potem maseczka z serii ( to mam) i na koniec właśnie ta kąpiel - czyli po mojemu płukanka

A trafić można w np małych dziwnych sklepikach spożywczych albo niesieciowych drogeriach
na ich ww masz też listę sklepów gdzie powinny być
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się