kącik skoków

Kurczę, pierwszy raz o czymś takim słyszę, ale bardzo mnie zaciekawiło! Na tym normalnie można też jeździć na zwykłych treningach, nie tylko skokowych? Mam problem z niestabilną ręką i czasem zdarza mi się nie zabrać... Wygląda na coś co może pomóc mi w rozwiązaniu tych problemów...
gryglodor, a dlaczego nie ?? To blokuje możliwośc pójścia z reka do tyłu.
Ja tez sporo sie z tym meczylam, i chetnie bym z tym znow pojezdzila, ale jakos nie ma kiedy, bo na mlodych to trudno
Zawody u Robsona bardzo udane, 2 parkury dwufazowe na czysto, i gdyby nie ta kupa w 3  👿 Kobyła super skakała a pierwszego dnia były na hali  😁 Nie mogę się doczekać kolejnych zawodów w sierpniu  😅
Robił ktoś może zdjęcia w BB?  🙂
Będzie relacja online z Leszna?
Dramka, czemu na hali? Lało? Czy podłoże się nie nadawało?
Cały tydzień przed zawodami lało i woda stała na parkurze.
po mistrzostwach taka cisza?
Własnie miałam pytać. Szkoda moim zdaniem Zalewskiego, trzymałam za niego kciuki zdecydowanie.
Gdyby ktoś jeszcze nie widział, wyniki są na świecie koni - http://swiatkoni.pl/news-display/4585.html
Mysle ze 5te miejsce to i tak duzy sukces.
Gdzie są zawody w ten weekend  👀
Dramka, jakiej rangi?
regionalnej 😉
Są np. w Damaszce, grand prix Kociewia 😉
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
31 lipca 2012 11:10
A my przygotowujemy się do towarzyskich zawodów 1 i 8 września 🙂 Jedziemy P i pierwszy raz N. No i zrobiłam w końcu brąz, za srebro zabieram się w październiku 😉 Na jakąś oficjalną licencyjną L-kę pewnie się wybiorę w sierpniu na regionalkach. No a za rok, jak już objeździmy się cały rok w tych N-kach, spróbujemy C. W maju jedziemy AMP-y 🙂
Nie masz L-ki a planujesz N-C?  🤔
31 lipca 2012 11:28
Po L-kach już się najeździłam, po nieoficjalnych co prawda, ale zawsze. P też jechałam kilka razy 😉 Nie miałam odznaki, więc mogłam startować tylko w towarzyskich. Mój koń jest gotowy, wiem to na pewno, wie to też trener. A C nie planuję w tym roku przecież, tylko w przyszłym, koło września 😉
dlaczego po nieoficjalnych?
31 lipca 2012 11:31
Dramka, jak wyżej 🙂 L-ki i P nie robią na moim koniu za bardzo wrażenia.Praktycznie zawsze na czysto, często wygrana, albo któreś miejsce na podium. Nie jeździłam często, to fakt, bo nie było jak. Ale do L wracać już nie będę, tylko do licencyjnej, żeby jeździć wyżej na oficjalnych.
To trzeba zacząć P-N 😉 chociaż L-P na mojej też nie robi wrażania, ale N owszem  😉
31 lipca 2012 11:35
Dramka, wiem, wiem, przecież tak napisałam 🙂 1 i 8 września jedziemy właśnie P i N 🙂 No a w październiku, jak zrobię srebro, to pojeździmy P-N na oficjalnych halówkach 🙂 W maju są AMP-y, tam 3-go dnia stoi do 125 cm, także też się wybierzemy.
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
31 lipca 2012 13:37
czegoś nie rozumiem? nie masz licencji i wybierasz sie już na p-n a w niedługim czasie na c bo twoj koń jest gotowy, o czym jestes przekonana i ty i trener?? 🙄
robią gdzieś c towarzyskie?  😀
no i skąd wiesz wiesz ze tak od pierwszego razu zdasz licencję? chyba ze juz ją masz, ale nie wynika to z twojej wypowiedzi 🙄
duunia robią C towarzyskie. U nas było już dwukrotnie i nawet spora stawka koni - więcej niż czasami na regionalkach  😉
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
31 lipca 2012 13:51
duunia, sądze,że powoli - znów będe politykowac,jak w kąciku wkkw 😉 - ten sport zmierza do tego,że będziemy jeździć na towarzyskie zawody...

jak ma doświadczenie i jest pewna siebie,konia i trenra to bym tych buńczucznych słów tyśki nie negowała...tylko powiedziała good luck!
Dzionka, w najbliższy weekend nie wiem, ale 11 lub 12 sierpnia są na Legii w Warszawie.
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
31 lipca 2012 15:24
To na towarzyskich nie obowiązuje system klas sportowych? Kto żyw może jechać N i C? Pojaśnijcie mnie ten temt, bo dla mnie to jest kompletnie bez sensu.
I kto takie zawody sędziuje? Wszystko jedno kto? Ktoś z ulicy? Jakiś sędzia z III chociaż?
kujka   new better life mode: on
31 lipca 2012 15:50
Mozii, na zawodach towarzyskich moze sedziowac nawet pani Stenia z GSu. I o ile organizator sam nie ustali jakichs regol, to nawet ja moge wystartowac w C klasie (omatkoboskoniebylobycozbierac).
dokładnie, wszystko zależy od organizatora. Ale ostatnio natknęłam się w propozycjach ZT że na N trzeba mieć którąś tam klase- II? III?  👀 wybaczcie, nie znam się i nie pamiętam dokładnie co tam było napisane 😁 w każdym razie wychodziło na to, że taki amator jak ja wyżej niż P nidyrydy na tych zawodach 😉 także w naszych rejonach chyba nie jest tak źle na tych towarzyskich  😉
w towarzyskich obowiązują jedynie badania lekarskie
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się