Zaniedbane ogiery SK ANALOP

Również jestem zaszokowana  🙁.
Miałam analop za sympatyczną osóbkę dbającą o swoje konie, a tu proszę...

koszmar, koszmar, koszmar ...... brak mi słów. Nie da się nijak wytłumaczyć wyglądu koni. No bo jak? Czy jest jakieś racjonalne wytłumaczenie dlaczego tak wyglądają? Dlaczego są w tak opłakanym stanie? Może jakaś choroba....
Choroba na raz wszystkich ogierów kryjących? Nie sądzę...
jest- są zagłodzone i totalnie zaniedbane!!

koszmar, koszmar, koszmar ...... brak mi słów. Nie da się nijak wytłumaczyć wyglądu koni. No bo jak? Czy jest jakieś racjonalne wytłumaczenie dlaczego tak wyglądają? Dlaczego są w tak opłakanym stanie? Może jakaś choroba....

Boże proszę cie jaka choroba ! Te konie są zagłodzone ! Wystarczy spojrzeć za zdjęcie i pod ich nogi .Czy stoją  w tym w czym stoją też z powodu choroby?
Averis   Czarny charakter
26 lipca 2012 17:40
Jutro zadzwnię do Łącka. Dzisiaj nikt już nie odebrał.
Własności której ze stadnin są te ogiery? Łącka? Bo stały chyba w dzierżawie, tak?

A co sie w tej chwili z tymi ogierami dzieje?
Nadal są w SK Analop? Czy wiadomość o odebraniu koni jest jakoś potwierdzona, czy to tylko plotka?
tak byly dzierżawione 
czy Czuwaj byl wlasnoscia analop? czy  w dzierzawie?Czuwaj jest zBoguslawic...
nie daruje jej  tego  konia
Averis   Czarny charakter
26 lipca 2012 17:46
Karla, myślę, że nie tylko Ty...🙁
damarina ja niestety nie mogę potwierdzić tej informacji w 100 % bo nie wiem czy zostały zabrane wszystko jest ponoć .

Karla z tego co mi wiadomo Czuwaj był dzierżawiony
Jestem w totalnym szoku  😲
Znam ta stajnie z fbl, a tu takie zdjecia..
To jest straszne..
A oni tak zachwalali warunki swoich stajni, że mają cudne boksy dla swoich pupili, właśnie widać jakie to cudne boksy, a to na czym stoją konie, to co ich zdaniem, pewnie złoto.  🤔wirek:
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
26 lipca 2012 17:55
Czuwaj był własności Bogusławic (nie wiem, czy nadal jest)
a Le Voltaire Łącka.
Trzymam kciuki za chłopaków, mam nadzieję, że szybko wrócą do formy.
Smutne 🙁

Edit:
Le Voltaire widnieje w rozpisce przydziału ogierów na 2012, czyli wychodzi na to, że właścicielem jest Stado.
Dzierżawcą jest Daria Wachnowska, Stare Kurowo
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
26 lipca 2012 17:58
Troche mi to zasuwa kolekcjonerstwem koni. Po co brali aż 3 ogiery, skoro nie dali rady? 🙁
Matko, miałam do nich jechać na luźny tydzień, całkowicie poza obozem, ot tak na agroturystykę. Pogadałam z laskami z photoblogów i większość była niezbyt zachwycona, ale kilka bardzo sobie chwaliło te obozy. Sądzę, że to działa na zasadzie: nie ma stajennych, to naiwne dzieciaki posprzątają za nas.
[quote author=ms_konik link=topic=88817.msg1472395#msg1472395 date=1343321758]
a Le Voltaire Łącka.
[/quote]

Jeżeli ogiery mają swoich włascicieli, a w SK Anlop były w dzierżawie - to jak najbardziej uzasadnione będzie obciążenie dzerżawcy kosztami leczenia i doprowadzenia koni do właściwej kondycji + odszkodowania za utratę ich wartości hodowlanej. Nie darować!!!!
Rany julek, po zdjęciach na stronie internetowej i fbl sądziłam, że analop jest sympatyczną osóbką która naprawdę dba o swoje konie i nie dopuściłaby się czegoś takiego, a tu proszę! aż się wierzyć nie chce 🙁
[quote author=ms_konik link=topic=88817.msg1472395#msg1472395 date=1343321758]
a Le Voltaire Łącka.

Jeżeli ogiery mają swoich włascicieli, a w SK Anlop były w dzierżawie - to jak najbardziej uzasadnione będzie obciążenie dzerżawcy kosztami leczenia i doprowadzenia koni do właściwej kondycji + odszkodowania za utratę ich wartości hodowlanej. Nie darować!!!!
[/quote]

dobrze prawisz!
tylko czy będzie miał się kto zająć tym żeby dobrać im się do tyłków?!
Dworcika   Fantasmagoria
26 lipca 2012 18:08
Orientuje się ktoś do kiedy w SK Analop krył Maram KWPN (Aram - Ficiretha/Zonneglans)?
Bischa   TAFC Polska :)
26 lipca 2012 18:09
Matko i córko, zgroza! Też uważałam, że pożal się boże właścicielka stajni jest w porządku osobą, tak siebie wykreowała przede wszystkim chyba w temacie "Obozy jeździeckie" (z tematów, które ja czytam), obozy to takie luźne dupoklepstwo.
To jest masakra 😲
PumCass   zachowaj zimną krew!
26 lipca 2012 18:13
Dworcika pewna nie jestem ale chyba w 2009r
akcja wykupowania takiego ogiera i przywożenia z hiszpanii, ze tam znieczulica i masakra nie do opisania i nie do uwierzenia, a tu obok takie same obrazki...  🙇
co się z ludzmi dzieje??!!
dempsey   fiat voluntas Tua
26 lipca 2012 18:23
porażające!!!

Oto jak za pomocą cwaniactwa, bezczelności i braku jakichkolwiek skrupułów, przy wykorzystaniu słów i obrazów w internecie, można robić w ch.ja kogo się tylko chce, łącznie z revoltą!
Jakże skuteczna autopromocja!! Jakże dobry PR!!

Serce się kraje. To się nadaje do prokuratora... Te ogiery...

Mam szczerą nadzieję, że rozbucha się z tego wielka afera i właściciele ośrodka bekną nie tylko finansowo, ale także stracą już na zawsze śliczny, tak starannie wypracowany image!
horse_art - szkoda tylko, że koń musi przez to wszystko przechodzić :/
Troche mi to zasuwa kolekcjonerstwem koni. Po co brali aż 3 ogiery, skoro nie dali rady?

Dokładnie.
Od jakiegoś czasu przyglądałam się blogowi zwracając uwagę głównie  na Czuwaja, którego zdjęć w pewnym momencie było od groma i jeszcze więcej do pewnego momentu oczywiście...Ale już to : http://www.photoblog.pl/skanalop/108537592/xd.html i wiele innych fotek zresztą wskazywały za no, że coś tam źle się dzieje.
To się nazywa zbezczeszczenie dobra narodowego niemalże.
Tyle dobrych, ba, doskonałych koni po nim w sporcie ( w tym mój, może nie wybitny ale naprawdę fantastyczny).
Jakie to wszystko jest niemożliwie straszne...
O rany, jakaś wielka masakra. ; /
Miałam do czynienia z tą panią, straaasznie ociągała się do wysyłki siodła, miała oddzwonić, nie oddzwoniła, tłumacząc się, że ma co robić, zajmując się końmi i po prostu czasu nie ma. podobno mają (mieli) coś ok. 60 koni, tylko poco ..
dempsey   fiat voluntas Tua
26 lipca 2012 18:28
ja myślę, że uderzenie do mediów w tonie takim jak podpis na pb - Ojciec olimpijczyka Randona zdycha z głodu w ciemnym boksie - byłoby doskonałym tropem!
ktoś z rv ma wejścia do tv, itp?
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
26 lipca 2012 18:28
Jestem ciekawa kto w końcu doniósł na nich. Z resztą, koniem ich po kocich łbach przeciągnąć.

Averis ma w Polsacie  👀
horse_art - szkoda tylko, że koń musi przez to wszystko przechodzić :/

jakby to on był winny, że jego własciel /i lub opiekun jest bezdusznym, sadystycznym debilem...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się