Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

kontestacja popatrzeć to na pewno możesz w campo verde 😉
http://www.campoverderanch.pl/pl/
[quote author=Con-chan link=topic=1096.msg1457593#msg1457593 date=1341996903]
Cześć
Czy to co powstało na Wycieczkowej przy szpitalu na miejscu starej stajni Pani Julity P. to właśnie baza dla szlaku czy rusza tam jakaś nowa stajnia?
[/quote]

Wlasnie codziennie przejezdzam tamtedy jak jezdze do lkj i tez sie zastanawialam co to takiego  🙂
Na jazdę u nas raczej liczyć nie ma co, Campoverde szkółki nie prowadzi. Trzeba by porozmawiać z właścicielem 🙂
add77 byłam tam rowerem jak to jeszcze budowali i powiedzieli mi ze to baza szlaku i ze buduje to urząd marszałkowski
Wpadam na sekundę. mąż usłyszał w radio/wiadomościach, że w miejscu, gdzie był hipokrates będzie coś w pokroju schroniska dla dzikich zwierząt/lecznicy/kliniki.
Racjonalna   Patrz w niebo, ale uważaj na kupy
20 lipca 2012 13:12
kontestacja campoverde nie prowadzi jazdy western ale prowadzi taka stajnia koło Zgierza - Super Slide Stable(Wypoczynkowa 11 ,Biała k.Zgierza). Znajdziesz ich na fb. Chcą chyba 30zł za jazdę west pod okiem instruktora. Sama się zbieram żeby kiedyś się wybrać 🙂
i też polecam R.Snycerza ; )

a propo , kroi nam się jakiś nowy klub w łodzkim , coś ktoś o nim wie ? 😉

http://www.salio.eu/
na stronie mało info....w galerii widac 2 mało doswiadczonych zawodników 😉     
hmm ciekawe  👀
seiteki   "Always remember don't make bunny cry"
22 lipca 2012 10:22
Jak narazie to widze ze zawodnicy z tego klubu jezdza najwyzej L, wiec nie wiadomo co z tego bedzie...
Poczekamy zobaczymy, na stronie jest informacja ze baza hotelowa i wszystko inne ma ruszyc od 1 lipca 2012... Wiec moze czas sie tam wybrac z wizyta i zobaczyc co sie dzieje ciekawego....
w ŁKJ na zawodach już od byli z Salio, szału nie zrobili, spodziewałam się że przyjadą z jakimiś championami za 100 tys, ale z drugiej strony kto takiego konia ciągałby do nas na zawody, a poza tym byłam zajęta swoimi końmi, a że startowałam prawie wszystkie konkursy to za bardzo przejazdów nie widziałam, więc tyle co tam na chwilę mogłam zerknąć... o ile dobrze widziałam to p. Mila ( nie wiem ma na nazwisko, ta co pracowała kiedyś w zbyszku) była z nimi. Do tego był taki okres że koło ŁKJ prawie codziennie przejeżdżali koniowozem.... może reklamę chcieli zrobić i się lansowali nowym samochodzikiem? ;> xD
Mila, mówisz? Widziałam ja kilka dobrych lat temu, jeszcze chyba wtedy Zbyszka nie było. Jej metody zrobiły na mnie negatywne wrażenie, nie dalabym jej wtedy konia do treningu. Ale kto wie, może przez te lata się zmieniła, może jeździ bardziej profesjonalnie. Nie wiem, jak jest teraz.
22 lipca 2012 17:55
Mysle, ze nadal bys nie dala...
Ale to moje Zdanie, tylko i wylacznie...
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
24 lipca 2012 20:04
Do tego był taki okres że koło ŁKJ prawie codziennie przejeżdżali koniowozem.... może reklamę chcieli zrobić i się lansowali nowym samochodzikiem? ;> xD

Jeździli łagiewnicką na treningi do p. Marchwickiego. Jak widzę zmiana trenera dała pewne efekty a na resztę trzeba poczekać. Czas zawsze wszystko wyjaśni.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
24 lipca 2012 20:30
Ktoś coś wie o stajni w Starym Adamowie koło Aleksandrowa Łódzkiego??
ma ją Kasia od Fryzów ze Smolisa ;-)
I z tego co wiem to szykuje się na nową odsłonę 🙂
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
24 lipca 2012 21:24
Agnes_Agnes2, Przypadkiem to nie była TA stajnia z Adamowa, która była przed dość długi czas na sprzedaż?
Chodzi o tą, gdzie stacjonował Zajcew? (co się z nim dzieje tak w ogóle?)
Jeśli chodzi o stajnię w Adamowie to prawda zmienił się właściciel, teraz właścicielką jest wspomniana wyżej Pani. Stajnia jest remontowana, odświeżana i z tego co wiem nastawiona na prowadzenie rekreacji, nastąpiła wymiana ludzi, koni, ale generalnie myślę że w przyszłości może być to fajny ośrodek rekreacyjny. życzę powodzenia i trzymam kciuki.
Natomiast jeśli chodzi o Włodka Zajcewa nie prowadzi w tej chwili w Adamowie treningów, stacjonuje ze swoimi końmi i klientami w Arabice.
Notarialna tak to dokładnie ta stajnia .
Była na sprzedaż, była Heńka Bisztygi, a Włodek ją dzierżawił. A wiecie coś może czy na nowa stajnia salio już funkcjonuje?
Bardzo bym prosiła jakby kto mógł mi podac nr do p.Domagaly.Moze byc pw.
i co będą jakieś zawody w Oleńce ? chodzi mi o towarzyskie
w tej nowej stajni salio pracuję  p.Mila która kiedyś pracowała w kj zbyszko?
moim zdaniem to rewelacyjna instruktorka z podejściem zarówno do jeźdźców jak i koni,wiem bo niejednokrotnie miałam okazję jeździć kiedy to ona prowadziła jazdy w tej stajni,obecni instruktorzy prowadzący tam jazdy nie umywają się do niej ... to zdanie moje i jeszcze paru innych osób którzy podobnie jak ja na obecną chwilę jeżdżą w kj zbyszko
Ciekawe gdzie znajduje się ta nowa stajnia, czy ktoś  może wie cos na ten temat?  ❓
Nr załatwiony🙂
29 lipca 2012 08:34
Zgadzam sie, p Mila instruktorem jest dobrym, nawet bardzo.... Ale zawodnikiem, niestety juz nie 🙂
Z tym podejsciem do koni... No hmm... Bez przesady... Ale kazdy niech ma swoje zdanie...
Chciała bym zobaczyć jakim Ty jesteś zawodnikiem, no oczywiście jeżeli w ogóle nim jesteś...😀
omnia   żeby zobaczyć świat, trzeba przejść przez próg
30 lipca 2012 08:13
a ja z nietypową prośbą do Łodziaków. czy ktoś ma może pożyczyć siodło na małego konia dosłownie na 1 dzień? bo chce sprawdzić zabawną konisie, a włąścicielka nie ma siodła, za to moje jest 100 km od Łodzi i nie mam kiedy po nie pojechać 😉). Prosze o info na PW  🙂
30 lipca 2012 08:35
Poziomka,roznica polega na tym, ze ja nie zachowuje sie jak mistrzyni swiata 😉
Ja jak jezdze na zawody to dla siebie i po to zeby sie bawic, sprawdzic itd a nie dla wynikow,
Wydaje mi sie ze to ogromna roznica... 😉
A metody pMili i to jak ona dba o konie znam bardzo dobrze.... Dlatego tez mam takie a nie inne zdanie.... I jak dla mnie nie ma tu znaczenia czy ja w ogole startuje czy jezdze w domu 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się