Młode Konie

galopada_ To wcale nie tak mało, nie bądź taka skromna!😉
Shantowa urocza kobyłka 😉
subaru2009 kuca to ja kocham miłością przeogromną, jeden z moim ulubieńców re-voltowych  😜
FirstLight genialne siwe! Wysokie chyba?
deborah   koń by się uśmiał...
17 lipca 2012 08:38
subaru2009, kuc jest zjawiskowy 🙂
crazy, super wygląda!
Shantowa, widzę skokowe siodło czyżbyś jednak postanowiła bardziej skakać niż deptać kapustę?

agull   Dążąc do celu
17 lipca 2012 09:28
crazy młoda super
---------------------

🚫 deborah dochodzą moje pw do Ciebie?
galopada_  Tak przeglądając wątek mam wrażenie, że bylo ich duużo, dużo więcej 🙂 Fajna gromada 😉
deborah Docelowo.. kto wie.. 😉 A tak serio, to kobyła w tak szybkim tempie nabrała masy, że ujeżdżeniówka zrobiła się za ciasna.. Więc póki co, wozimy się w skokówce. Nawet mi się to podoba 😉
subaru2009 derke nosi 145, wiec raczej standardowo, zreszta jeszcze pojdzie w gore i nabierze proporcji  😀
Shantowa mlody jest po holsztynskim Liberado (Libertino x Corrado)
breakawayy nie mierzylam, ale raczej sredniego wzrostu ok 166, jak jeszcze podrosnie z 2 cm to bedzie idealny, zreszta wpadnij kiedys w odwiedziny  🏇
Dziękuję bardzo za zaproszenie 😉. W końcu się wybiorę! Bo się wybieram i wybrać nie mogę  😵. Mogę wpaść w nastepną sobotę, bo będę chwilowo w Łodzi 😉.
Młody z dzisiaj🙂

Shantowa
Ale fajnie się młoda zaokrągliła, dopiero narzekałaś, że drobinka, a tu proszę kawał baby się zrobił (jeśli można o takiej lalce tak powiedzieć)! Fajnie wygladacie, wrzuć coś jeszcze, koniecznie 🙂 !
deborah
Jakieś wieści z frontu ?
Ruda77
Młody wygląda super, zawsze oglądając Wasze zdjęcia przypominam sobie to jak wyglądał w momencie zakupu. Wielkie brawa  👍 Naprawdę bardzo miło mi się Was ogląda.
galopada_
No własnie Kary na fotach podoba mi się bardzo. Chyba się dziecko troche otworzyło, nie ?  😜

Moja młodzież się wakacjuje, ja zaczęłam pracę nie mam czasu ani na r-v, ani na maluchy  😡. Junior ma pełnowymairowe wakacje na trawie, Młoda od czasu do czasu poczłapie ze mną do Pilicy i powozi moją kuzynkę ,która uczy się jeździć. Jestem z niej dumna, kochane dziecko - wczoraj byłam nawet na oklep w Pilicy. Spełniłam swoje dziecięce marzenie, a uśmiech nie schodzi mi z twarzy do teraz  😜

Kula w wersji nauczycielka młodzieży  😎

I Junior na wypasie  😎

galopada_   małoPolskie ;)
18 lipca 2012 20:54
armara taaak, a co najwazniejsze przestal machac glową. Chociaz jeszcze czasem mu sie zdarzy tak jak np dzisiaj. Tylko niestety biedak zapomnial ze jest wypięty na lonzy i jak się nadział to pozniej do konca lonzy zezowal na mnie tym swoim przerazajacym okiem z oburzeniem  😂 ale wiecej nie probowal machac glową  😁
Witam wszystkie Młodziaki 🙂
dawno mnie nie było, a tu tyle pięknych świeżych kuców!

Pozwolę sobie przedstawić stajenną księżniczkę 🙂 Czwarty raz pod siodłem (pierwszy raz bez lonży, round-pen) i piąty raz już samodzielnie na placu.

I jeszcze cukierkowy-gwiazdor-popisywacz, najwspanialszy ogier jakiego znam, od miesiąca w pracy 🙂

za duze zdjecia
szpilka

fajny ten "cukierkowy gwiazdor"

Legion 🙂

szpilka, co to za księżniczka? Napisz coś o niej 🙂 z jakiej stajni jesteście?
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
19 lipca 2012 08:24
szpilka ma w profilu www stajni
galopada_   małoPolskie ;)
20 lipca 2012 07:11
a nasze dwa młodziaczki D już gotowe do wsiadania. W poniedziałek wielki dzień (miał być jutro ale wyjezdzam  🤔). Juz sie doczekać nie mogę  😍
No..i klepnięte. Mam konia. Ślicznego 😍

Oto i ona:

Wojenka   on the desert you can't remember your name
20 lipca 2012 07:33
Sankaritarina, co to? Fajne  🙂
Sankaritarina, ale laleczka!
Wojenka, Kucka felińska po arabie. 🙂 nie mogę się doczekać kiedy ją u siebie będę miała.

Nirv, Dziękuję :kwiatek:
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
20 lipca 2012 08:05
Sankaritarina bardzo sympatyczna klaczka. W jakim jest wieku?
P.S. Teraz będziesz miała trzy konie?  😉
Sankaritarina śliczna laleczka! W jakim jest wieku? Ile ma wzrostu? I po czym jest? Gratuluję zakupu. 🙂
iwona9208, Ma 1,5 roku 🙂 PS: Chwilowo taak 😁 Choć jeszcze miesiąc młoda mieszka u hodowcy.

ashtray Dziękuję! 🙂
aktualnie to nie wiem, na oko ma jakieś 120-125 cm.  😡 i jest po Wiedźminie oo, od Emmy k-f.

Wiecie, tak się kupuje konie: przyjeżdża człowiek bez absolutnie żadnych oczekiwań i na zasadzie "aa... co mi tam.... pewnie dzikie będzie...", zastaje najgrzeczniejszego konika pod słońcem i wpada jak śliwka w kompot...  😂
Sankaritarina, trzeba uważać 🤣ja to nie jeżdżę do stadnin bo za każdym razem wróciłam z koniem 😂
Moje maleństwo, już 4 miechy pod siodłem, wczoraj było tak:  💃

Sankaritarina, śliczne maleństwo!

Sankaritarina Gratuluję nowego konia , jest urocza  💘 
Sankaritarina wiem coś o tym. Też bym przepadła dla takiego pyszczadła.
Thymos bardzo ładny widok 🙂 a koń miodzio.
20 lipca 2012 10:01
Thymos, teraz widać ze koń pracuje zadem. tylko ja nadal nie rozumiem dlaczego to wewnętrzna wodza na większości zdjęć jest napięta 😉  ale ja generalnie westu nie rozumiem a już połączenie westu z klasyką zupełnie mnie przerasta 😉 Piękny koń tak na marginesie

Sankaritarina, Gratuluję małej!
Ruda77, że koń ładny to żadna nowość ale komplet zjawiskowo na nim wygląda. klasycznie i elegancko.
Shantowa, trzymam kciuki za nawrócenie 😉
szpilka, ogierek fajnie nóżkami macha

armara, u nas w sumie bez fajerwerków ostatnio, przetrwaliśmy małe bunty zrywanie się do kłusa przy wsiadaniu itp 😉 póki co szlifujemy zagalopowania od łydki w prawo bo zdarza mu się na złą nogę zagalopować. Na prawo mam piękne zagalopowania z błyskawiczną reakcją na pomoce. Przejścia w dół tez rewelacja. Ostatnio nawet z siwym koniem na placu jeździłam  a siwy koń to już na maxa hormony wyzwala u młodego 😉  Dziś urlop więc może uda się jakieś zdjęcia. Brzuchol mu urósł bo stajenny bardzo sie przejął żebrami na wierzchu i dokarmiał  🙄
ale dawki już na sztywno ustalone i wracamy do wersji fit 🙂

deborah, adriena dzięki😉

A ze stajennym w mojej ostatniej stajni też były akcje: "masz biedaku, bo taki zamulony jesteś" i bach! do żłobu podwójna dawka owsa 😎
Co do wodzy, spokojnie, nie jest napięta cały czas, jedynie gdzieś w 30%😉
20 lipca 2012 10:21
Thymos, jak będziesz miała jakieś filmiki wstaw proszę chętnie zobaczę jak to na żywo wygląda :kwiatek:
Sankaritarina i się wreszcie pochwaliłaś! Bardzo ładna!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się