siodło ujeżdżeniowe
na te modele nie patrzyłam. dzięki :kwiatek:
Ciekawa jestem czy ewentualnie w Lucky-m można skrócić tybinkę.
...albo wiem ! kupię sobie gapę 🤣
zduśka, w Luckym można zamówić tybinkę S i XS - znajoma ma luckiego z tybinką XS - śmiesznie wygląda trochę 😉 ale pod nią tego kompletnie nie widać.
A mi powiedziano, że w Luckym jest tylko jeden rozmiar siedziska i tybinki, i nic się nie wybiera innego - można wybierać w innych modelach.
Livia, nawet na naszym forum jest osoba, która ma Luckiego z tybinką XL 😉. Więc jestem pewna, że długość tybinki to się jednak wybiera. Siedziska faktycznie nie. Chyba, że coś się zmieniło ale szczerze mówiąc wątpię.
epk, to się dopytam jeszcze w takim razie, choć mi na szczęście standardowa tybinka chyba pasowała 🙂
Moj stuningowany Lucek wlasnie przyjechal - no i zakończylam na jakiś czas poszukiwanie siodla ujezdzeniowego właśnie takim kompromisem . Zobaczymy ,jak po jeździe będzie , ale liczę na to, że ten egzemplarz po dopasowaniu będzie pasikonikowi odpowiadał - widac bylo ,ze chodzi swobodnie i że siodlo jej nie przeszkadza . A i tak sporo zmian w stosunku do standardu zaliczylo .
Od strony konia - poszerzenia , zwezenia , dopchania i odepchania. Mam zrobione siodło pod asymetrycznie rozbudowanego młodego konia , z opcją dostosowywania tego siodła do zmian jej budowy. Zaden inny pasowacz na pewne rzeczy absolutnie nie zwrócił uwagi i za to chyle czola pani z Equishopu .
dominoxs, o fajnie że tak piszesz -dobrze wiedzieć 🤣
epk widzisz ja tak samo jak Livia jestem zdzwiwiona. Bo jak szukałam siodła dla siebie to zostałam poinformowana, że Lucky jest siodłem juniorskim i tutaj już nie ma możliwości zmiany tybinki czy siedziska..... więc kupiłam pierwsze lepsze 🙄
w tej chwili nie stać mnie na kolejną wymianę siodła, więc ratuje mnie jeszcze możliwość ręcznego skrócenia tybinek. wiecie może kto mógłby się podjąć czegoś takiego ? wiem już, że mój rymarz nei daje gwarancji, że mu się uda - więc nie będę ryzykować.
ashtray, napisane jest post wyżej...
Wintec ma dłuższą tybinkę od Lucka
Pani z Equishopu - Ola , dopasowywała lucka.
Z tego, co mówiła, ma tez doswiadczenie końsko -ortopedyczne , i to również od strony kliniki . Zauwazyła i uwzględniła przy pasowaniu siodła
min. asymetryczne łopatki - wielką prawą, która zagarniała wszystkie siodła do tyłu . Róznice w rozmiarach przodu i tyłu - tył dwa rozmiary mniejszy niz przód , i mam odpowiednio opuszczone panele , uwzględniła tez tendencje wzrostu konia ( jeszcze ze dwa lata będzie to b. dynamicznie zmieniający sie kon - jesli bedzie w treningu ) . Lucek jest siodełkiem , w którym którym można wiele rzeczy zrobić , na szczęście .
PS. Zduśka , jak rozważałam DD, to zadzwoniłam do HBC - i oni zajmą się taką tybinką .
ashtray dzięki :kwiatek: ale wiwntec to już wogóle ma mega długą tybinkę 😉
dominoxs :kwiatek: napisałam do HBC maila !
15? Nie porównywałam co prawda z Luckym, ale wydawało mi się malutkie na koniu.
no właśnie ostatnio miałam przyjemność usiąść w 15 - tyłek mam na siedzisko za duży a noga wyglądała kiepsko - mało co mi wystawała. Nie wiem jako Oni robią te siodła. A np. w 17,5 wystaje mi tylko pięta 😎
dominox, dopasowywanie i te wszystkie poprawki w equishopie miałaś w cenie siodła czy płaciłaś za każdą z osobna?
Wg p. Kostrzewy w przypadku zakupu nowego siodła, wszystkie poprawki do 3 miesięcy od zakupu są darmowe.
hej. Może jakaś dobra dusza mi powie, jaka jest długość tybinki w euroridingu diamant z niebieskim znaczkiem, rozmiar siodła 16 ? Wiem, że z czerwonym znaczkiem 16,5 ma 43 cm, a ciekawe jak w modelu nowszym🙂
P. Ola z Equishopu dopasowuje też siodła innych marek?
Petit., nie. Z tym zwróć się do HBC. Bogdan to robi świetnie.
dominoxs, bardzo mnie cieszy, że jesteś zadowolona z usług p. Oli - bo ona również mojemu koniowi będzie Lucka dopasowywać 🙂
Hmm. rozmawiałam dzisiaj z P Honoratą.... ale o siodle ;-) zadzwonię w takim razie jeszcze raz. Obawiam się, że oni ie bywają zbyt często w Warszawie... no bo zwierza nie opłaca mi się ciągnąć do Pleszewa.
W nowym Lucky Dressage jest możliwość indywidualnego doboru tybinki - odpowiednio krótszej lub dłuższej, jak w każdym innym siodle Prestige. Usługę dopasowania siodła Prestige do konia i jeźdźca świadczy Equishop.
Kilka lat temu możliwe, że w Lucky'm nie było jeszcze takiej możliwości. 🙂
croopie, ale ja pytałam o to 2 tygodnie temu i dostałam informację, że jest jeden rozmiar siedziska i jeden tybinki 😉
Livia, to ciekawe, bo tak nie jest 🙂 Może się nie zrozumieliście 🙂
croopie, być może, aczkolwiek jak spytałam o rozmiar tybinki w siodle testowym, żeby go zapamiętać do mojego przyszłego siodła, to pani powiedziała, że nie muszę nic pamiętać, bo jest tylko jedno standardowe siedzisko i jedna długość tybinki... no, ale fajniej by było tak, ja wy piszecie, że da się coś jeszcze powybierać 🙂 i już kończę offa 🙂
zgadza się, w standardzie jest jeden rozmiar siedziska i jeden rozmiar tybinki, ale rozmiar tybinki można zmienić na niestandardowy- wydłużyć ją lub skrócić 🙂 i jest tak na 100% 🙂