PSY

hehe dzięki dziewczyny za oferty 😉
rozumiem, że chcecie się ich pozbyć na stałe?  😎
ostatnie 5 s. mojej nieuwagi w stajni skończyło się 1 złamaną nóżką  😤

generalnie jestem zachwycona rasą - sucz mega sprawna i nieustraszona - biegam, skaczę, latam, pływam, w tańcu, ruchu wypoczywam  😂
ma też swietny dla mnie charakterek. Ciekawa tylko jestem czy potrafiłaby stanąć w obronie  🤔

Ja się trochę boję tego jej pływania, bo ona okropnie kozaczy, odbija się od brzegu uroczo, płynie daleko, daje sie niby słownie zawrócić, ale obawiam się, że popłynie w haszcze i opadnie z sił bez gruntu pod nogami.

Do tego gryzła jak głupia te glony i szarpała je płynąc, płynęły za nią jak zielony wianek trzymany w zębach. Wodę też gryzie i pije płynąc.
Jak się zakrztusi i pójdzie na dno, to po niej.
Nie mam szans uratować jej z tak głębokiej wody, bo zwyczajnie w panice ona mnie pociągnie na dno  🤔wirek:
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
16 lipca 2012 08:36
W przyszły weekend 21-22.07 w Mirosławicach tj ok 20km od Wrocławia w stronę Świdnicy odbędzie się I Pitt Bull Show Wrocław 😉
http://www.mmwroclaw.pl/418754/2012/7/5/pit-bulle-zmierza-sie-na-zawodach-pod-wroclawiem?category=spozaMiasta
endurka, fotorelacja super, miały psy radochę 🙂
Czy istnieje jakaś dobra karma typu 'vet care' ukierunkowana na wspomaganie stawów, czy lepiej zostać przy obecnej (proformance) i zainwestować w suplementy?
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
16 lipca 2012 09:28
martva możesz pójść raz, włosy powinny odrosnąć takie same jak przed trymowaniem, ewentualna zmiana to to ze może być mniej podszerstka, ale po kilku miesiącach wszystko wraca do stanu poprzedniego, właściciele umarli by ze szczęścia gdyby jedno trymowanie tyle zmieniało 😉 materiały podeślę jutro wieczorem na PW 🙂 Zanim wybierzesz się do groomera poszukaj o nim opinii, a najlepiej sprawdź czy ma papiery zawodowe i nie zostawiaj psa samego przy pierwszej wizycie, jeśli nie pozwolą Ci z nim zostać i obserwować choćby z daleka zabiegu to bierz psa pod pache i uciekaj 😉 to trochę niestety antypromocja mojego zawodu, ale mamy w polsce pełno partaczy w tym temacie  😵

O, dobrze wiedzieć! Bardzo dziękuję za rady, cieszę się, że jest ktoś kto o tym otwarcie mówi. Nie ukrywam, najchętniej oddałabym Tobie Boską w łapki na czas zabiegu, ale co tu dużo mówić - kawałek do Ciebie mamy 😉

Jeszcze raz dziękuję!  :kwiatek:

[b]Endurka[/b] - szał! Fajne zdjęcia, widać, że zabawa była świetna!  😉
16 lipca 2012 10:43
Z karm, które mają dużo glukozaminy to
Symply 2900mg/kg
http://www.symplypetfoods.co.uk/Large-Breed
Acana Pacifica 1800mg/kg
Orijen 6 fish  2200mg/kg

A z domowych wyrobów polecam galaretki z kurzych łapek lub świńskich nóżek 🙂
cieciorka   kocioł bałkański
16 lipca 2012 11:07
Widziałam, podumałam trochę nad transporterami i zabawkami i wydumałam, że ceny niespecjalnie okazyjne 😉 nic nie kupię.

to prawda ceny mało konkurencyjne, ale niektóre gadżety bardzo fajnie 🙂 Lubię rzeczy kupione w tchibo, nigdy się nie zawiodłam, więc będę polować na promocje 🙂
Zapomniałam dodać, że chodzi o karmę dla 4 miesięcznego psiaka.
Zastanawiam się nad tą: http://www.symplypetfoods.co.uk/Large-Breed-Puppy ale bez dokładniejszej rozpiski ciężko stwierdzić ile jest w niej tej glukozaminy..
16 lipca 2012 11:16
Z tego Tchibo to tylko przydałaby mi się podkładka pod miski (a nawet dwie), ale 50zł za sztukę to dużo. Pojemnik na przysmaki za 30zł też dużo. Składana miska za 40zł.  Jestem ciekawa jak ten pokrowiec na fotele, bo 79zł to akurat cena ok, w sklepach internetowych są droższe.
Ostatnio w Kauflandzie był/jest pokrowiec za 20zł, ale nie było możliwości przyczepić jej do przednich foteli  😁

Quendi skoro to szczeniak to chyba nie ma póki co dawać suplementów na stawy. Nie przeciążać psa i tyle.
cieciorka   kocioł bałkański
16 lipca 2012 11:18
JARA, ja używam ludzkiej podkładki pod miskę 😀
Ale wiem, dla psa przydałaby się większa. Pojemnik na przysmaki ze smyczą już raz był, niestety nie pojawił się w promocji.
Potrzebuje w miare taniej karmy, czy ta jest warta zainteresowania?
http://www.telekarma.pl/p1621/bosch.adult.fish.amp.potato.15.kg.htm

dodam, że w kwestii karm i skladów jestem totalnym laikiem  🙄  😡
16 lipca 2012 11:27
W miarę tania to znaczy za ile? Do 100zł za wór?

Ta karma, którą wstawiłaś to jakaś pomyłka. Według nazwy: Ziemniaki i ryba, a w składzie są śladowe ilości ziemniaków i ryby, za to OGROMNE ilości wypełniaczy, zbóż.

Składniki
Sproszkowane mięso drobiowe, jęczmień, kukurydza, rozdrobniona pszenica, pszenica, tluszcze zwierzęce, sproszkowane ryby (min 5%),, ziemniaki (suszone min 5%), , kaszka pszenna, ekstrakt z mięsa, krajanka buraczana, suszone drożdże piwne, groch, chlorek sodu, sproszkowane muszle( min 0,1 %), sproszkowana cykoria.
martva nawet bardzo spory kawałek 😉 ale myślę, że w Szczecinie lub okolicach ktoś kompetentny się znajdzie, niestety specyfika ludzi w zawodzie taka jak w jeździectwie, nikt poza małymi wyjątkami sobie nie pomaga więc ciężko mi kogoś z rejonu polecić. Mam o tyle szczęście, że mamy na dolnym śląsku grupę 3-4 zaprzyjaźnionych salonów i polecamy się nawzajem (np ja odsyłam duże psy, a moja nauczycielka często podsyła mi psy które np przegapiły u niej termin w rocznej kolejce 😉, też często polecam innych kiedy u mnie zrobi się 2 tygodnie kolejki, a ktoś chce już natychmiast 😉 ) niestety z tego co widzę i słyszę to groomerzy raczej nadają na siebie nawzajem zamiast cieszyć się, że coraz więcej jest fajnych bezpiecznych miejsc dla psiej urody...
miałam nadzieje 280 zł- 20 kg (+/-)  😡 😡
JARA rozglądam się za taką karmą ponieważ mój pies jest świeżo po złamaniu stawu łokciowego i jest zagrożony zwyrodnieniami
16 lipca 2012 11:55
Brit Care 12 kg od 140zł; 24kg od 250zł http://allegro.pl/listing.php/search?category=90014&sg=0&string=brit+care

Quendi zainwestuj w kurze łapki, poważnie. Kilogram kosztuje 2zł. Gotujesz, wyciągasz kości długie (1-2 kości?), resztę rozdrabniasz. W sumie dobrze ugotowane to same się w palcach rozpadają. Możesz dodać warzywa, pietruchę, wlewasz w pojemniki i przez noc tężeje. I działa najlepiej i najlepiej smakuje, psy aż się trzęsą za taką galaretką.

Jeśli koniecznie chcesz karmę to daj Acanę, akurat Acana i Orijen może być podawana psom bez względu na wiek. Ja miałabym obawy podawać średniemu psu jakim jest OA karmę dla psów dużych/olbrzymich. Za szybko wzrost też nie działa dobrze na stawy.
W związku z tym, że jutro będzie 2 tygodnie odkąd zrobiłam zamówienie na Animalii i dalej paczki nie ma kupiłam w aptece glukozaminę 120szt za 22zł. Kolega natomiast daje swojemu Glukozaminę Plus 180szt za 16,80.
http://www.doz.pl/apteka/p56925-Glukozamina_plus_tabletki_180_szt
Ale to sama glukozamina, bajery z kolegenem, witaminą c  z dzikiej róży, chydrotoina to już duże wydatki.
Brit Care 12 kg od 140zł; 24kg od 250zł http://allegro.pl/listing.php/search?category=90014&sg=0&string=brit+care

serdecznie dziękuje  :kwiatek:

edit: chce ktoś zasranego jamnika?  😲 😁
http://alegratka.pl/ogloszenie/sprzedam-zasrane-jamniki-21034861.html?h=688a334cbc9be51c
JARA dzięki, chyba przerzucimy się na acane. :kwiatek: Jeżeli chodzi o kurze łapki przymierzam się do tego już od jakiegoś czasu ale jak spytałam w mięsnym to miny były takie  😲
Muszę wyruszyć gdzieś dalej.  😉

Przewalając dzisiaj internet w poszukiwaniu karmy natrafiłam na Markus Muhle. Ludzie sobie chwalą, 'karma bliska naturze' , w zooplusie 16,5kg obecnie za 139 zł. Gdzie jest haczyk?  🤣 Karmi ktoś tą karmą i może podzielić się opinią? Czy to jest karma dla psów w każdym wieku?

po Markusie moje psy mają sraczko-żygaczkę  😤
Mój tak reaguje na kukurydzę, może twoje też? w markusie jest sporo.
Poza tym skład całkiem fajny, przy takiej cenie to właściwie super fajny, ale nie dla alergików 🙄
Quendi, u nas markus wchodzi jak marzenie i co ważne dla mnie, jest cholernie syty.
Worek wyglądał objętoścowo na mały, ale waga się zgadzała.
Zamówiłam wór 15kg na początku czerwca i mamy jeszcze trochę mniej niż pół paczki. A sucz je na żądanie. Bardzo jest syta.
2 kubki Happy Dog Supreme Ireland = 1 kubek Markusa
asds   Life goes on...
16 lipca 2012 16:40
Ja od tygodnia podaję suni ta karmę. Na razie szamie ze aż miło:

http://www.sklep-labrador.pl/karmy-dla-psow/1790-farmina-nd-chicken-and-pomegranate-adult-12-kg.html
12kg za 249zl....  już chyba wolałabym kupować ziwi peak..
nie wiem, może to i po kukurydzy, nie przekonam się więcej, bo nigdy już nie kupiękarmy ze zbożami 🙂

w każdym razie na N&D moje psy były kiepskie - źle się po niej czuły, wzdęte i wogóle. Największy szał na wolfsblucie, zamówiłam więc kolejne jego wory.
asds   Life goes on...
16 lipca 2012 20:05
Endurka naprawdę? O_o
niestety tak :/

To jak już się udzielam na forum, to tak nieśmiało przedstawię i moje psiaste:  🤣

śliczne masz psiaki 😉
czy przypadkiem twoja bulwa to Franio?  🤣
Franio, Franio. Znamy się?  😀
nie do końca  😉
czytam od killku tygodni dogo, chyba Franio mignął mi w wątku z obrożami, szelkami i smyczami. 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się