Zakład Treningowy dla ogierow 2012r

[quote author=galopada_ link=topic=87977.msg1452721#msg1452721 date=1341497250]
titina był pokazany tylko na trójkącie, bo miał kwalifikację z zeszłego roku. Chyba od zeszłego roku nie przestał się ruszać i skakac?  😉 😉
[/quote]

Tak też i się domyśliłam. 😉
Dziękuję armara, za link z Justusem  :kwiatek:

Magnus -S ,jakoś mi umknął ,przy oglądaniu, jak na razie, jest to mój typ, na zwycięzcę ZT, a na pewno kandydat na podium. Najlepsza praca zadem w skoku, z całej stawki, bardzo fajny elastyczny kłus, i dobra galopada. Podoba mi się, i jak widać można w Polsce znaleźć polskiego ogiera, dającego fajne konie  😉
Agat, to typ xo, jaki najbardziej lubię, szkoda tylko ,że był słabo pokazany w ręku  🙁 Skokowo fajny, lekki  😀
galopada_   małoPolskie ;)
06 lipca 2012 08:30
Perlica też tak uważam  😉

kujka ale czy ja na kogoś naskoczyłam? Najnormalniej w świecie napisałam  😉 nawet jeśli byśmy chcieli, to nie wiem czy moglibyśmy nalegać na pokazanie go luzem, w korytarzu, na płycie itp. Nie było nawet pewne, czy będzie wyciągnięty z boksu na trójkąt. Nawet mu bonitację zostawili z ubiegłego roku  😉

armara nie mam pojęcia czemu był nafuczony. Trzeba zapytać Jusia  😉 też się zdziwiłam, bo on zawsze od roczniaka olewał wszystko co sie działo dookoła. Może pobyt w domu, spacerki, luzik i ogolny spokój spowodował, że się biedac zestresował ponownym publicznym wystąpieniem  😂 z tego co wiem, pracuje mu sie bardzo dobrze z jezdzcem zakladowym wiec licze, ze beda podobne filmiki z zakonczenia zakladu (co IMO mialoby większy sens).
czy ja mam zwidy i korleone bilarduje ..
choć przyznaje ze moja dzisiejsza kondycja nie najlepsza
galopada
Szczerze, mi się ona  w takiej wersji bardzo poodba. Widac, że młody zdrowy i wesoły chłop  🙂 Nie mogę się połówki doczekac, noooo  💃
Powiedźcie mi miedy jest test połówkowy w ZT Bogusałwice?
Dokładdny termin nie jest jeszcze podany, ale myślę, że około pierwszej połowy sierpnia (obstawiam drugi tydzień).
kiedy połówka? ktoś się wybiera?  👀
7 sierpnia (z powodu upałów test zacznie się o 7 rano)
no i jak tam po połówce?, galopada pewnie byłaś?, do mnie jakieś dziwne wiadomości doszły
dwa dni przed połówką przekuwali konie i mimo przekazanych zaleceń naszego kowala ten ,,bogusławicki" zrobił wszystko po swojemu, założył za małe podkowy, ściął strasznie piętki i koń kulawy i jeszcze stwierdził, że koń ma dwa różne przednie kopyta. no parodia. jesteśmy wścielki, ponieważ kilkukrotnie była przekazywana informacja jak koń ma mieć zrobione kopyta. I akurat w dniu połówki nieczystość  😵 U nas od ponad pół roku koń szalał na padoku, skakał w korytarzu, pod jezdzcem, miał normalne treningi, w Bogusławicach do dnia przekucia było też wszystko ok. Skakał już krosówki, normalnie skakał pod jezdzcem i w korytarzu i co?  😀iabeł: teraz jest już ok i jest w normalnym treningu (na szczescie). Ale najgorsze, ze te trzy dni nieczystości przypadły na połówkę  😤

Już jednego konia nam w Bogusławicach podczas zakładu okulawili i się nie przyznali co się stało  😤
Właśnie się zdziwiłam oglądając galerię, że wszystkie oprócz Justusa konie pokazywano pod siodłem, a tu taaakie buty  🤔

A czy przypadkiem ktoś wcześniej nie wspominał, żeby strzec się tego kowala? Coś mi świta, że było o tym mówione, zaraz poszukam.

Edit: oczywiście, czyli dobrze pamiętałam  😤
no dla nas to strasznie przykre. Nasz kowal nie robił żadnych cudów - po prostu dobrą robotę. No ale są kowale i ,,kowale"  😤
Czy może ktoś powiedzieć, jak wypadł na połówce Bolivar L  ?

Mogłabym prosić o nazwisko tego "kowala" ? Może być na pw, żeby nie było 😉

Zakłady... no cóż, nie znam bogusławickiego od kuchni, znam inny - dla klaczy i to, co się tam wyrabiało/wyrabia na treningach pozwoliło mi na opinię negatywną ogólnie w tym temacie.

Cardamon podczas połówki.

Wielka szkoda Justusa 🙁 na szczęście to dopiero połówka.
faraa super wygląda!

na szczęście (nieszczęscie?) pokowalowa nieczystość trwała 2 dni i akurat na połówce!  😀iabeł: 😀iabeł:
galopada_ życie bywa złośliwe niestety. Najważniejsze, że już jest wszystko ok.
nam by tej złośliwości już wystarczyło na ten rok...  🙁
galopada
Ten rok jest wyjątkowo pod górkę. Grunt, że to chwilowy problem. BTW mimo drobnej nieregularności Jusio fajnie się pokazał, jest jednym z lepiej skaczących koni w stawce 🙂
Ktoś mógłby mi powiedzieć, co to za koń? 🙂
Capriccio ( Clarimo x Silbersee ) niezakwalifikowany zagraniczny
faraa, piękne dzięki :kwiatek:
no i jak tam po egzaminie?, odpadły jakieś ogiery?
Próba jest za tydzień 😉
który z ogierów został wycofany z powodu problemow z kregosłupem?  👀

o sorry coś pomieszałem
Infiniti wycofany - problemy z kręgosłupem
podobno stawka bdb, kilka gorszych ogierow da sie zauwazyc, ale w czołówce nie ma lidera  🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się