Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

Ehh, a ja poproszę o forumowe kciuki. Wróciłam ze stajni - ranki na nodze niby się posuszyły, ale utrzymuje się twarda opuchlizna pęciny i koń mocno kuleje. Jutro rano RTG robimy, bo nie bardzo jest na co czekać.
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
13 lipca 2012 19:12
Epka co Ten Dylu, Dylu z Groty przykład bierze 🤬 Kciuki trzymam!!

Za to ja szcześliwa Grocik czysty pod jeźdźcem w 3 chodach 🏇 🏇
Zaczynamy fitnes bo kon jest grubszy niz wyższy 😁
wątek zamknięty
oj ten Dyl 🤔 - trzymamy kciuki!!!
wątek zamknięty
maxowa, podejrzewam skręcenie nogi i modlę się, żeby tylko to. Zdaje się, że to co myślałam, że małe ranki powierzchniowe bo w coś nogę wsadził to dużo poważniejesze...
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
13 lipca 2012 20:52
epk zdrowiejcie szybciutko  :kwiatek:
Zairko, super wieści! 🙂

dziś dostałam takie by Dava

wątek zamknięty
Klami tak, on ma bardzo skromną fulkę jak się ze mną zabiera :P

rewir dzięki  :kwiatek: ale do super to nam jeszcze brakuje, parę kilo mniej 😀 (u niego to chyba nawet kilkadziesiąt)

Wizja od forumowej ivett. Najlepsza maska na świecie 😀

Libella  :kwiatek:

epk daj znać jak tam diagnoza.

juliadna ale macie miny  😁 😁
wątek zamknięty
13 lipca 2012 21:48
xxagaxx ja niestety często susze zęby. Lolek nie wiedział chyba na kogo zwrócić uwagę czy na Davę czy na inną osobę 😀
wątek zamknięty
epk, ja też trzymam Może kuleje tylko od opuchlizny, bo na nodze praktycznie nie masz luźnej skóry, jeśli napuchło, to bardzo boli. Opuchlizna może być też z ranek, więc na razie bez czarnych myśli poproszę :kwiatek:

juliadna, ale fajne zdjęcia 🙂 Zaczynacie coraz fajniej wyglądać jeździecko. No i od dawna już twierdziłam, że bordo na siwy to genialny kolor 🍴

Swoją drogą tęsknię za niebieskimi włosami, ale tyyyyle z nimi roboty 😀iabeł:
wątek zamknięty
quantanamera, niebieskie włosy były czadowe! 😁
wątek zamknięty
Nirv, ano 😀 Ale ja mam swoje prawdziwe :hihi niestety bardzo ciemne, więc żeby niebieski łapał, musiałam najpierw dekoloryzować całość, nawet przy krótkiej fryzurze to trwało wieki. I tak co 3-4 tygodnie 😵
wątek zamknięty
13 lipca 2012 22:08
quantanamera chyba w końcu trafiliśmy pod dobre ręce, bo przyjemność z jazdy robi się coraz większa 🙂 nie mniej jednak nie jest to łatwy konik i poprawienie swoich błędów wydłuża się w czasie... Mój największy problem to sztywne działanie rękami i non stop mam za długie lub luźne wodze, czym jeszcze bardziej sobie utrudniam życie.
Bordowy na siwych to jest coś 🙂

jeszcze jedno 🙂

wątek zamknięty
quantanamera, no, te niebieskie włosy fajnie wyglądały. Potem chyba miałaś takie jaśniejsze niebieskie? Też spoko. No, ale na coś takiego sobie może bardziej pozwalać jakaś blondynka, bo wszystko szybciej łapie. 🙂

xxagaxx, Wreszcie pod siodłem 🙂 🙂 Świetne zdjęcia!

epk, O masz 🙁 Trzymam kciuki!

wątek zamknięty
magija21   6 lat + vat :))
14 lipca 2012 09:20
Dziewczyny! Ja z małą prośbą 🙂 Mogłybyście podrzucić mi jakieś fajne pomysły na przebranie konia za wampira? Potrzebuję na wakacyjną imprezę tematyczną, gdzie atrakcją dla dzieci będą oprowadzanki.

Myślałam już, żeby wyciąć nietoperki i pająki z kartonu, przykleić do spinek-żabek i wpiąć w grzywę i ogon. Na razie na tym moje pomysły się kończą, więc liczę na re-voltę 🙂
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
14 lipca 2012 15:34
epk, kciuki sa!!

quantanamera, w niebieskich wlosach wygladalas jak x-man (zwlaszcza jak Ci sie spieral kolor i byly takie jasne). moim zdaniem teraz jest duzo lepiej 😉
wątek zamknięty
milusia na szczęście już jest lepiej 🙂 A Ty to na prawdę masz szczęście... Kuruj się i nic na siłę!
juliadna ale mu pięknie w czerwieni  💘 Super wyglądacie!
xxagaxx super, że wracacie do pracy! I faktycznie, fajną ma fulke  😎
epk kciuki są!

A u nas już jest lepiej  🏇 Wiedziałam, że jak moja czaszka się wyluzuje, to będzie dobrze. A dzisiaj jeszcze byłyśmy w takim fajnym terenie ze zduśką, że sama nam tych terenów które mamy zazdroszczę 😀
i takie z wczoraj

wątek zamknięty
Wow, dzięki za kciuuki wszystkim. RTG czyste, nie ma żadnego pęknięcia, zwiknięcia, odprysku itp. Po prostu z racji ranek 3 popuchło wszystko i boli. No niestety na razie wetka zaordynowała ścisły areszt przez tydzień. Trochę mnie to martwi bo mamy straszne ilości much. Ktoś ma jakieś pomysły? W stajni to mi go zjedzą po prostu - bo nawet niespecjalnie jakieś spraye dają radę.
No i jak zabezpieczyć przed muchami ranę - rany są w sumie suche już (poza pęknięciem piętki), ale jednak ciągle siadają na tym muchy, a nie mogę zrobić opatrunku jako takiego, bo ma powietrze dochodzić.
wątek zamknięty
Mąka, no i suuuper ! To teraz macie nowa energie do pracy, juz na spokojnie !
wątek zamknięty
Anderia   Całe życie gniade
14 lipca 2012 18:34
xxagaxx wiem, że Ci to nie pomoże, ale... omg jaki  tłuścioch!  😂 Chociaż nad drągami, fakt, fajnie się pcha 😀
epk wiedziałam że to nic poważnego, a tydzień aresztu szybko zleci... Nie tyle konie gniją w boksach 😉
Mąka no widzisz, raz jest dobrze a raz źle  😀 A jaki kask masz fajny, cóż to?
A ja słowami nie opiszę, jak bardzo się cieszę, że mam nareszcie kogoś, kto co chwila nuka mnie, że a to rękę trzymam nie tak, a to mam puścić nogę bardziej w dół, a to nie przechylać się, a to puknąć konia bacikiem... Zamiast powiedzenia kilka razy na całą jazdę "dobrze" itp. Może to brzmi banalnie, ale ja się mega cieszę 🙂 W przyszłym tygodniu lub za dwa mam mieć fotografa w celu inauguracji mojej nowej fotomasziny ( :cool🙂, więc czymś tam zarzucę. Mam nadzieję, że uda się ogarnąć sprawy tak, żeby fotograf przybył na trening a nie na samotne dupotłuctwo 🙂
wątek zamknięty
Anderia ha ha, ja świadoma jestem tego. Dieta działa, ale przed nami długa droga.

epk no i super 😀

Mąka Edi ogólnie wielki jest. To i fulka porządna 😀
Tereny zawsze wpływają odstresowująco 😀 Ja najbardziej żałują tego że nam z Ąckim nie wolno 🙁 

Sankaritarina  :kwiatek:

a tak jeszcze a propos naszej "pracy" :

wątek zamknięty
14 lipca 2012 21:30
MAM!  😜 
Z Marcelą stacjonujemy w jednej stajni (ona to ma dopiero konia maszynę  💘 ) i po długich próbach wreszcie poszłyśmy na zdjęcia 🙂 Spontanicznie " to robimy jutro zdjęcia?"  Marcela przywiozła ze sobą "karabin maszynowy" zdjęcia w deszczu, w lesie wyszły  😍 bardzo się ciesze z efektów 🙂 Niestety moje miny pozastawiają zporo do życzenia, no ale...

na razie jedno 🙂

wątek zamknięty
epk, hm. ja tam rany alusprayem zawsze psikałam. Chitopanem też można. Nie wiem wprawdzie jak z dostępem powietrza, ale... chyba nie jest źle, żadna rana psiknięta alu mi się nie zaczęła babrać.

xxagaxx, No, wiesz, opalanie się na koniu i to jeszcze w ciuchach to też ciężka praca 😁 🙂
wątek zamknięty
Ale narobiło mi się zaległości 😎!
juliadna, Lolek jak zawsze prezentuje się zjawiskowo 😉. Czekam na kolejne zdjęcia, bo najzwyczajniej w świecie po prostu lubię Was oglądać  🙂 .
xxagaxx, taka praca jest chyba najfajniejsza, bo chyba najbardziej relaksująca 😁.
Mąka, Młodego coś więcej się zrobiło 😀. Dobrze, że zrobiłaś sobie taką przerwę. Najważniejsze jest to, aby powracać do pracy z jeszcze większym pozytywnym nastawieniem! 🙂
Jasnowata, wracajcie szybko do zdrowia!

A ja z moimi potworkami ostatnio tylko się wozimy w tereny 🙂. Mimo tego, ani ja,  ani konie nie narzekamy.  😉 Pluskamy się nad rzeczką prawie codziennie.
Dam takie czerwcowe, aby nie pisać tak anonimowo. Piszę o swoich koniach, a Wam jeszcze ich wszystkich dokładnie nie przedstawiłam 😉
Tak więc przedstawiam Wam najpierw Aksela 🙂

Edit. Dopisek
wątek zamknięty
epk super wieści!
Klami oj mamy mamy. Dzisiaj było super!
Anderia no wiem wiem. Tak to już w tym sporcie jest, że pracujemy z żywym zwierzakiem który też może mieć gorszy dzień 😉
A kask to equi-theme http://horsepol.pl/index.php?str=prod_big&idk=1431&kat= Kocham go bardzo mocno  😉
xxagaxx ile on ma wzrostu? Zawsze postrzegałam go jako takiego 165-168
akselka oj tak. My 2 gorące głowy, więc jak się każde z nas zaczyna zapierać, to nie jest dobrze...

A dzisiaj Młody chodził tak  😜 A na koniec pojechaliśmy zmoczyć nogi do stawu. Jak się do skończyło? Całym mokrym koniem.. no i mną  🤣
wątek zamknięty
epk na alusprayu nie siadają muchy - zauważyłąm ostatnio kiedy mój koń do kompletu wszystkich zdrowotnych problemów pobił się z kobyłą ovcy na wybiegu  🙄 na szczęście mimo kopniaka w kolano skończyło się tylko na powierzchownych rankach...
wątek zamknięty
escada, no właśnie dziś zapsikałam CTC i na to alu. Ponoć wieczorem nie było już tak mocno opuchnięte.
wątek zamknięty
🙁 Kolejne zawody mi przepadają. Chciałam na CSN sie wybrac i d.... transport i kasa. 🙁

I mam doła generalnie jak tak cały sezon metodycznie przelatuje mi koło nosa.  🙁
Odechciewa sie pracowac, bo i po co.  😕
wątek zamknięty
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
15 lipca 2012 21:24
Klami Golub-Dobrzyn jest. Fakt, ze towarzyskie no ale moze.
wątek zamknięty
domiwa, gdzie to, co to ? A zreszta, skoro towarzyskie to mnie nijak nie urzadza. Oczek mi potrzeba. :/
wątek zamknięty
Jeeeeny! Ile Wy produkujecie! Chwilę mnie nie było a tu tyle do nadrabiania!

xxmalinaxx woow! super wyglądacie! Muskat wygląda zniewalająco! 😉
Szarlotka, Forta, amnestria  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Forta przecudna sesja! tworzycie bardzo zgraną i przepiękną parę!  💘
Zairka świetne są te zdjęcia z myjki z Grotą! 😉 dużo zdrówka dla niej! i jak najszybszego spotkania z Siwym! Jednak co Siwy to Siwy! 😉
Jasnowata kurczę, trzymam kciuki za Was, długo Wam się już to ciągnie...
milusia kurczę, szkoda tych zawodów, ale mi też ostatnio coś ciągle wypada... miałam jechać 7.07 do Nowielic, potem teraz do Łobza, próbować licencję zdać i co...? ciągle coś... szkoda słów, ale mam nadzieję, że w końcu wypalą jakieś zawody! uszy do góry i następne na pewno wypalą!
juliadna woow! jak Lolusia się dużo zrobiło!!!  😜 😜 😜 wyglądacie kapitalnie! ale dlaczego zdjęć tak mało????????  🤬
xxagaxx super, że wracacie do roboty! konisko wygląda jak pączuś! rewelka! 😉
akselka no, no, no fajna ta Twoja kobyłka! dodaj coś więcej zdjęć!
Mąka zawsze po gorszych dniach przychodzą lepsze! i to o wiele! a wyglądacie jak zwykle rewelacyjnie! 😉 oby tak dalej!
epk trzymam kciuki za Rudego! oby szybciuchno wyzrowiał!!!

A ja nie mogę się powstrzymać, bo odwiedziła mnie cardanka i mam taaaaaakie piękne zdjęcia źrebola, że normalnie siedzę przed komputerem i się śmieję do niego! 😉 Także pozwolę sobie kilka najładniejszych dodać! ; )
U nas bardzo dobrze! Mały zaliczył wczoraj swój pierwszy spacerek na kantarku w ręku i jestem z synalka megadumna, bo spisał się na medal! 😉

Moje ulubione:

I drugie ulubione:

Mamusia:

"Jestem przecież już duuuużym koniem!"

wątek zamknięty
gryglodor, przepiekny ten twój maluch ! Cudenko !
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.