Karino1998, yorki sa ok, i w przeciwienstwie do linkowanych horze sa obszyte.
Potwierdzam - miałam horze, mam yorki - niebo a ziemia. Na razie super. Rzepy bardzo mocne.
Pisałam w 'tanich a dobrych" czy jak się wątek zowie, dziewczyny napisały, że kaloszek przydepnięty potrafi puścić, a rzep nie. Horze działały, ale szybciutko wyglądały śmieciowo, i uparcie próbowały się zgubić (aż jeden się zgubił). Rozmiarówka yorka wydaje się mi ciut mniejsza, horze miałam S, a yorka M - i chyba nawet mniejszy, ale pewna nie jestem, bo konisko ogólnie się trochę rozrosło, w nogach też 🙂
Kupiłam kaloszki schockemohle - wszystko fajnie, pięknie; bardzo ładne, z zewnątrz taki mocniejszy materiał, śliski, rzepy mocne, ogólnie kalosze robiące dobre wrażenie, ale chyba rozmiarówka trochę nie teges, bo mój koń zgrabnych kopyt zdecydowanie nie ma, horze mam L, a tu schocki L latają mu luźno wokół kopyta. Podejrzewam, że nie ma tragedii jak kalosz luźny, ale już wiem, że nast razem trzeba brać mniejsze.
Chyba chcę brązowe kalosze mustanga z futerkiem 😍
jak dobrać rozmiar kaloszków? 😡
deborah, przymierzyc jakies o znanym rozmiarze i zobaczyc czy sa za male, czy za duze i ile 😉
Ja mam te kaloszki Yorka
http://www.okser.pl/york-kaloszki-skokowe-protego-p-2367.html i są na prawdę fajne i tyram je na co dzień.
Mam też kaloszki foruganzy dokładnie te
http://www.decathlon.com.pl/PL/optimum-protect-22983399/&docid=ck7qLCRiW1TmVM&imgurl=http://[[a]]www.decathlon.com.pl/products-pictures/250/gd-asset_9484068.jpg&w=250&h=250&ei=LJbhT7bMDcPKsgbrgdFv&zoom=1" target="_blank" rel="ugc">KLIK i są rewelacyjne i nie do zajechania.
ponioslo cie troche z linkiem :/
Dziękuje :kwiatek: wziełam yorki ze wzgledu na estetyke i jak na razie są super. 🙂 i dostawa w 2 dni
deborah, przymierzyc jakies o znanym rozmiarze i zobaczyc czy sa za male, czy za duze i ile 😉
... i potem jeszcze kupić tej samej firmy, bo rozmiarówki są różne....
Ja wszystko zwykle kupuje na czuja 👀
MA ktoś może te kaloszki Prestige??
http://www.equishop.pl/zobacz,112,kat,110,prestige-kalosze-skorzane-special-f17Jak wygląda rozmiarówka wzgledem np. Eskadrona / Veredusa / Horze ??
Poszukuje kaloszków segmentowanych... Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? :oczy:
Zdaje się, że hippica produkuje 🙂.
w czym te segmentowe sa lepsze od zwyklych? bo sa dosc... irytujace 😉
Widziałam je na jakiś zawodach, dosyć... interesująco kłapały 😁.
katija, zamierzam takie zakupić dla rudego - mam wrażenie, że akcja przodów mu się poprawi 😉
Dobre napisałaś, wrażenie ;-)
epk, jak zakupisz, wezme na testy. moze wreszcie bede miala konia z ruchem?
Petit., haha, znając mojego nic go nie ruszy, ale znam konia, który autentycznie dostaje +10 do ruchu w tych kaloszkach. Zawsze, pomimo, że nosi je od lat 😉
epk ale dlaczego tak się dzieje? magiczne kalosze 🤣 ?
daram, one klapocza strasznie.
i koń się dziwi, co ma na nogach i ma wyższą akcję przodów? 😉 tak to może działać? Bo jakoś mi już umysł pracuje na wolnych obrotach
Uwielbiam klapaki 😍
nie polecam neoprenowych euroridingów - po kilku jazdach oderwał się kawałek jednego kalosza, mimo, że koń się nie łapie. Pieniądze wyrzucone w błoto
daram, dziwi jak dziwi 😉 - koń podjarany potrafi ruszać się lepiej, a takie odgłosy potrafią konia podjarać właśnie 😉. No z tym, że 99.9% koni przyzwyczaja się do tego szybko, ten jedne, którego znam to nie bardzo chce się do tego przyzwyczaić 😉
ja ponawiam pytanie do uzywajacych kaloszy segmentowanych- w czym sa lepsze od zwyklych? jakis powod tego wyboru chyba jest?
Segmentowe maja ta przewage nad innymi że można uzywac 1 pary zarówno na kce i na Xfulle, bo wystarczy że dodasz/odejmiesz segmenty wiec są bardziej uniwersalne.
Ja się szybko pozbyłam segmentów bo mi sie siwy strasznie do nich obcieral.
Hej 🙂
Piszę tutaj, ponieważ w życiu nie kupowałam kaloszków i nie wiem co wybrać.
Z tych czterech opcji, ew. polećcie coś taniego w miarę, bo dopiero kupiłam konia, masę sprzętu i muszę oszczędzać na czym tylko się da
1. z futrem firmy Mustang (95zł)
2. ze skóry ekologicznej York (40,50zł)
3.gumowe eurohorseline z podwójnym zapięciem (45zł)
4. gumowe, zapinane na rzep York (21zł)
POMOCY. Strasznie się napaliłam na te z futrem, ale forumowa MR36 wypowiedziała się "Czy Ty w taki gorąc też chciałabyś chodzić w takim futrze?"
Posiada ktoś może kaloszki Professional Choice??
xxagaxx Znajoma miała i bardzo sobie chwaliła 😉
Jak miałam fazę częstych jazd w teren to klapaki są meeega przydatne. Słychać jak spadnie ;-)