Młode Konie

Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
11 lipca 2012 20:55
Karmelek1700, chciałam być miła i wrzucić jeszcze jakieś zdjęcia Młodego, ale na moich (z kwietniowego Pikera) to się chłopak specjalnie nie popisał 😁

Niestety... ale zmiana trenera zrobiła swoje i Białka była tego dobrym przykładem:-)
Nie poznałam go, zmienił się bardzo mocno na +  👍 Będę trzymać kciuki  💃
galopada_   małoPolskie ;)
12 lipca 2012 08:28
armara jest moc 😁 boje się co to będzie jak trochę się rozrośnie jako 4-5 latek (bo na razie wygląda mocno...... wyścigowo? charcio? Wiem, wiem. Pakerem nigdy nie będzie bo to taki typ, ale mam nadzieje ze jeszcze na siebie nałozy troche cialka  😁

a poniższe zdjecie pokazuje co myślę o jezdzie na JW  😂

galopada_, a gdzie foty na Twoim dużym? Co go tak żałujesz? 😀iabeł:
12 lipca 2012 10:27
quanta bo jezdze ok 7 i nie ma mi kto porobic zdjec. sama bym chetnie weszla w ich posiadanie  🤔

btw moj duzy robi coraz lepsze zagalopowania ze stepa  😜
galopada_ to koniecznie zrywaj kogoś z łóżka! zaproponuj apetyczną nagrodę, to ktoś na pewno się skusi  😎. I jak najszybciej dawaj tu Dużego!
galopada
Gdybym miała blizej to bym wpadła, jestem w stajni codziennie od 6  😎 A Dużego tak dawno nie było, ostatnio tak magicznie uchwycila Was Rudzia  😍

Junior chyba mi powoli grubnie, uff
12 lipca 2012 12:45
jak tylko się uda to kogoś dorwę  😉

armara Junior jak zwykle uroczy (i nie da sie ukryc ze to bracia - bardzo obaj lubią byc w formie chart-sport  :hihi🙂  🙂 🙂

to jeszcze wspomniane zdjecie autorstwa Magdy Gajewskiej z moimi chlopakami 😜 troche młodego mało widac ale jest wiem moze nie dostane ostrzezenia  😎 jak dostaniemy resztę zdjec z sesji to tez sie tu wstawimy  😉

ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
12 lipca 2012 12:47
fajne zdjęcie Galopada - to twoje twoje czy twoje stadninowe kunie/
12 lipca 2012 14:50
ElaPe te ze zdjecia w sukience moje moje. wszystkie pozostałe żabieńskie  😉

to moj smok z dzisiejszej lonzy specjalnie dla tych, którzy mowili ze go malo ostatnio 😉)
Siwa też dzisiaj chodziła na lonży, co prawda w deszczu na końcówce, ale co się zaczęło to skończyć trzeba. Miała dobry humor, w galopie wesoło zadkiem podbijała i tej jej słynne "yyyiiiii" zawsze jak zad podniesie, bezcenne.  😁
No, jest i Duży! Ale większą ilością nie pogardzimy, zdecydowanie  😎

armara już na fb pisałam, że mi się bardzo podoba 😉. I grubnie w oczach, przyznaj się, że tak go tłuczesz, że aż cały spuchł  😁
galopada_ alez klimatyczna fotka. Podziwiam za poswiecenie, bo ja mam jakas awersje do takich zbiornikow wodnych  i nic by mnie nie przekonalo, by sie zamoczyc.
12 lipca 2012 20:15
FirstLight było przed 6 rano, zimno bo calą noc lało  😂 ale się opłacało bo zdjecia na pewno będą cudne  😜
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
13 lipca 2012 12:31
No. Dzisiaj udało się poskromić małego szoguna. Koleżanka zdecydowała się go jeździć, póki mi się noga nie wykuruje (franca dalej boli). No i jednak siodło bez podkładki bdb się trzyma 🙂  Trochę walki dziewczyna miała, młody wpierdy swoje dostał, ale udało im się dojść do luźnego stępa, na luźnej lonży, skrętów  od dosiadu i do stój.
Ze spokojną głową mogę leczyć nogę dalej 😉 Jutro w planach mamy kłusy, a za jakieś 2 tyg myślę, że spokojnie już będę mogła wsiąść 🙂

Jutro normalnie aż foty natrzaskam :P
galopada_, wyjątkowo nie lubię, jak jest zimno, w życiu bym do wody nie wlazła, Skwarek też nie 😁 Zdjęcie wyszło super, tylko lepsza byłaby wersja bez romantycznej obróbki 😉
Koniecznie zakombinuj jednak jakiegoś fotografa... Młodzików z Żabna tyle, a Twojego jak na lekarstwo...

Jeden Eno z wczoraj - zbyt leniwy, żeby porządnie postępować postanowił sobie zrobić rozgrzewkę galopem 🤣

Wsiadłam dzisiaj na siwą. Zero robaków, idealne warunki pogodowe. Mam małe zastrzeżenia do kłusa, ale w pewnym momencie opuściła głowę i było widać, że coś zaczyna się dziać i to w dobrym kierunku. Już nie ma takiej lamy jak przedtem, ale znowuż to nie jest to, co ma być. Teraz kładę nacisk na utrzymanie tępa, co u niej trzeba czasem wymóc bacikiem, ale wystarczy machnąć ostrzegawczo i jest w porządku. Reszta bez najmniejszych problemów. Po prostu praca, praca, praca. Opłaci się.  😍
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
13 lipca 2012 15:58
Po prostu praca, praca, praca.

no to na bank. Plus konsekwencja.
Dobrze prawisz.  😀
13 lipca 2012 17:31
quanta moje oba uwielbiają wodę. jak tylko wjadę w jakąś kałużę to się zatrzymują i chlapią  🤬
(np tak: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=158960200807763&set=a.158960164141100.23754.100000813513188&type=3&theater)

na moje nieszczescie jak tylko wjade do tego naszego jeziorka to musze sie bardzo pilnować bo duży tylko czeka zebym go nie pilnowala zeby sie pololzyc w wodzie razem ze mną na grzbiecie  😁 😁 😁
Powinnam miec jakies zdjecia jak moj szanowny chlopak zakonczy praktyki wakacyjne. A poza tym ruszamy w koncu z zajezdzaniem. Na dwójkę gagatków wsiąde w ciągu tygodnia  💃
galopada_ co idzie pod siodło? chwal się szybko  😀iabeł:
13 lipca 2012 17:43
Dessa i Day  😉 wiadomo - najlepsza linia D  😍  😎
To ja się domagam zdjęć Day'a! Domagam!  😎 Panienki też, ale jego szczególnie  😜.
subaru2009
Super, czekam z niecierpliwością na zdjęcia  :kwiatek:
breakway
Dziękuję !
galopada
Mam nadzieję, że bedziesz na bieżąco relacjonować pracę z rodziną "D"  💃
Junior jest sucharowaty obustronnie. W ogóle to prosze o kciuki, bo chłop raczył zeżreć jakieś szkodliwe zioło wczoraj  😵 🤔wirek: W tym roku mamy zdecydowanie niewyczerpane pokłady pecha  😵

Przynjamniej na siostrze Jr mogę się pobujać  💃

Kula: 'jesteś pewna, ze idziemy właśnie tam ?'

ja: i tu i tam

13 lipca 2012 19:00
breakawayy Day po dzisiejszej jezdzie miał PIERWSZĄ w życiu kąpiel podszedł do tematu bardzo dzielnie  😉 ale rodzina D uwielbia wodę więc się nie dziwie w sumie. On jest uroczy. Taki duzy, nieogarniety dzieciak nie zdający sobie sprawy ze swojej siły. On nie chce zrobic nikomu krzywdy a jest jak słon w składzie porcelany. A to na kogoś nadepnie, popchnie, niechcacy udzerzy głową, albo w boksie sie bedzie chciał przekrecic i zmiecie cie zadem na scianę  😂 za to uwielbia jak ktos sie nim zajmuje i widze dumę w jego oczach jak robimy z nim coś nowego (najpierw oglowie, pozniej siodlo, lonzowanie, kąpiel czy obstukiwanie siodla, podskakiwanie, strzelanie puśliskami itp  :hihi🙂

armara mysle ze bede miala zdjęcia bo z nimi pracujemy popoludniami a na dodatek Day (Dessa w sumie trochę też) są ,,sprzedażowe" więc bedziemy potrzebowali zdjec i filmikow z postępow dla potencjalnych kupcow  😉

z Juniorem lepiej?
galopada_ to zupełnie jak nasz mały Krym  😂 jest duuuży i taaaaaaki do ludzi  😜 i też jest taki słoniowaty  😁 dziś mało na mnie nie wpadł jak zorientował się, że poszłam na drugi koniec wybiegu, z którego krzyknęłam 'chodź'. Ruszył na mnie takim galopem, że ledwo wyrobił przed ogrodzeniem  😁. Bez czlowieka na pastwisko nie pójdzie. Jak ja pójdę pierwsza - owszem, on bardzo chętnie, ale sam? Niee, w życiu. Uwielbiam takie ogromne sieroty, kompletnie nieświadome swojej siły, a tak usilnie szukające kontaktu z człowiekiem  😜. Powodzenia w pracy z Day'em 😉.
armara ale masz fojowoooo 😜
galopada własnie przejrzałam twego fb - szok - masz tyle "końskich" fot że aż Tobie zazdroszczę
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
13 lipca 2012 21:17
A ja się pochwalę że 2 lipca minęło nam 4 lata razem 🙂
Już tyle czasu moja kobylasta wytrzymuje moje wariactwa w stosunku do niej.
I przyznam szczerze.. jak oszalałam na jej punkcie pierwszego dnia tak trwa to do dzisiaj. 😍
14 lipca 2012 06:53
777 to 1/100 tego co mam na dysku  😁

break NIE dziękuję  😉
galopada_
Jeszcze tylko opuchnięty lekko, ale ok. Ufff
777
Zapraszam  💃
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się