Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

anil22 nie wiem o co ci chodzi, dałaś linka do konia o imieniu My Dream, siwego, rasy NN...  🤔wirek:

LoveRock, tak patrzę na twoje wysłane wiadomości i widzę, że przyszłaś tu tylko ponarzekać i podokuczać ludziom  😵

off top poraz ostatni : ]
Jak większość ja tylko pisze wszytko oficjalnie : ) Jednak mam sporo pozytywniejszych powódek  jak np temat Koni i  wiedza paru sensownych osób z owego forum może mi się przydać  .
wątek zamknięty
Averis   Czarny charakter
08 lipca 2012 17:53
Dla świadomości przyszłych pokoleń:

powódka

dopuszczalne w grach

► powódka

kobieta wnosząca sprawę do sądu
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
08 lipca 2012 17:55
[quote author=amazonka1993 link=topic=17108.msg1445475#msg1445475 date=1340897011]
O boże! i za takie coś jest Ostrzeżenie :/
Najdurniejszy przepis o jakim słyszałam. Zamiast tępić tych co  obrażają kogoś itp.

hehhe musli by chyba zamknąć to forum ; ]

Sory  za offtopa
[/quote]
powiedz mi: po co piszesz takie rzeczy? zupełnie nie na temat wątku, złośliwie, żeby tylko pokazać, jak bardzo nie znosisz ludzi na tym forum. skoro tak jest, po jakiego grzyba to czytasz?
w twoich ostatnio wysłanych wiadomościach znalazłam tylko jedną pozytywną i jedną neutralną... to chyba świadczy o celu twojego pobytu tutaj?

Averis, myślę, że chodziło o pobudki... tylko tak to jest, jak się usłyszy dobrze i poważnie brzmiący zwrot, ale usłyszy się go źle  😁
wątek zamknięty
Averis   Czarny charakter
08 lipca 2012 17:57
Facella, doskonale wiem o co chodziło 😎.
wątek zamknięty
08 lipca 2012 17:59
Averis, ja nie wątpię, ale może uświadomię LoveRock jak to powinno brzmieć  😁
wątek zamknięty
Dla świadomości przyszłych pokoleń:

powódka

dopuszczalne w grach

► powódka

kobieta wnosząca sprawę do sądu

no właśnie 🙂😉
wątek zamknięty
08 lipca 2012 18:03
yyy  😵

tym razem będzie ostrzeżenie, jak nic...
wątek zamknięty
pampera: mi sie wydaje ze ten opis tyczy sie konia bez zdjęcia a do fryza jest opis" rasa kara, maść kara  😁"

faktycznie, mój błąd ! zmyliło mnie brak zdjęcia  🤬
wątek zamknięty
[quote author=LoveRock link=topic=17108.msg1454999#msg1454999 date=1341751263]
[quote author=amazonka1993 link=topic=17108.msg1445475#msg1445475 date=1340897011]
O boże! i za takie coś jest Ostrzeżenie :/
Najdurniejszy przepis o jakim słyszałam. Zamiast tępić tych co  obrażają kogoś itp.

hehhe musli by chyba zamknąć to forum ; ]

Sory  za offtopa
[/quote]
powiedz mi: po co piszesz takie rzeczy? zupełnie nie na temat wątku, złośliwie, żeby tylko pokazać, jak bardzo nie znosisz ludzi na tym forum. skoro tak jest, po jakiego grzyba to czytasz?
w twoich ostatnio wysłanych wiadomościach znalazłam tylko jedną pozytywną i jedną neutralną... to chyba świadczy o celu twojego pobytu tutaj?
[/quote]

Ojej ale ja nie mam zamiaru ci się tłumaczyć w jakim celu tu jestem ani z niczego innego :] Jeśli nie znasz odpowiedzi na pytania które zadałaś  to proszę przeczytaj raz jeszcze co napisałam w tamtym poście ewentualnie przeczytaj pierwsze zdanie z tego postu  ; )) Kończę dyskutować bo nie chcę mi się łapać się wzajemnie za słówka nie ma to większego sensu . A i nie twierdze ,że tu kogokolwiek znam :] Czy ja gdzieś tak napisałam ? Nie wydaje mi się ;] Moja wypowiedz  jedna czy dwie na temat niektórych forumowiczów nie ma nic wspólnego z "jak ja to ich nie znam "  (Proszę cię !) raczej z odczuciami które towarzyszą mi jak czytam co 3 wypowiedz i będę o tym mówić otwarcie bo dlaczego nie ( dyskusja jakaś na temat się toczyła więc nie wyskoczyłam jak filip z konopi a zdanie swoje wyrażać będę bo od tego jest  forum  ...)  . Ja skończyłam offtopować  bo przyznam ,że mimo wszystko offtop jest !

[quote author=Facella link=topic=1320.msg1455157#msg1455157 date=1341766548

Averis, myślę, że chodziło o pobudki... tylko tak to jest, jak się usłyszy dobrze i poważnie brzmiący zwrot, ale usłyszy się go źle  😁
[/quote]

o jezu ale to było hardcorowe : D pewnie się fajnie poczułaś ,że jesteś zabawna i tak zajebiście  znasz znaczenia słów i w dodatku jesteś tak domyślna i znasz historyjkę jak powstało te słowo w moim poście jak ci to pomogło w samo ocenie to się " cieszem " (w cudzysłowu żebyś nie musiała si domyślać   ) : D
wątek zamknięty
Cierpienie nie nie do ciebie 😉 do tych co jadą po biednym dziecku, bo nie mają własnych :P

A tak jeśli jeszcze można pociągnąć temat tej 11 latki, puki temat się nie przedawnił i nie został przykryty tematami innymi, chciałabym jeszcze dodać, że chyba wiem jak mogłoby się poczuć to dziewczę, które wasze uwagi, na blogu czy gdzie indziej, uważa za ataki w jej ego. Dzieci w tym wieku kształtują swoją osobowosc, są buntownicze, a natłok uwag i rad sprawia, że czuje się atakowane, ma świadomość że coś robi źle ale walczy z tym, co daje odwrotny efekt, czyli nie słucha uwag, dochodzi do błędu własną drogą.
Uważam, że do takiej osoby może dotrzeć tylko osoba, która będzie lub ma dla niej jakiś znaczącą wartość, dlatego wasze uwagi i podpowiedzi, rzucane są o ścianę niczym jajko.
Więc nie ważne jak łagodnie takiemu dziecku będzie się rpzekazywać informacje, osoba bez zaufania, nie znacząca, nie odgrywająca jakiejś kluczowej roli w jej życiu nie będzie, jej zdaniem, wartą posłuchania. Takie są obecnie dzieci, a winą jest niestety my, rodzice, którzy obieramy bardziej nowatorskie metody wychowawcze, oraz system oświaty, który w 2000 roku popelnił błąd systemowo-oświatowy (na siłę ściągając wzór ze północnowchodnich sąsiadów). Ale to już taka moja dygresja, nie potrzeba zresztą, bo kogo to obchodzi:P trudno, czasem lubię puścić wodze moich przemyśleń, a temat edukacji polskiej (...cóż...)

Tak ode mnie jeszcze, jak ktoś mnie jeszcze czyta, do dzieci trzeba podchodzić z umiarem, mosty można szybko spalić, i w jedna i drugą... bo uważam, że w obecnych czasach w oczach dzieci poważanie nawet utraciły starsze osoby ( świadkiem byłam, na własne oczy widziałam, jak dzieci nie uszanowały osoby starszej .. aż wstyd przyznać co się widziało...) dlatego uważam, że dobre wrażenie, przyjaźń, zaufanie to podstawa do wzajemnego szacunku a do tego masa cierpliwości....
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji postów/post pod postem
wątek zamknięty
Bischa   TAFC Polska :)
09 lipca 2012 08:54
Edytuj posty!
wątek zamknięty
W tym rzecz waśnie, ze pisałyśmy i do niej i do jej starszej siostry. Ale obie nie widziały problemu w za dużym siodle.  😵
Dawniej dużo z nią pisałam. byłyśmy takie internetowe koleżanki. potem ona sobie cos umyslala i koniec...
myślę, ze kto chciał to sie wypowiedział na temat Kariny. jeśli kogoś bardzo razi duże siodło możne sprobować do niej napisać.
wątek zamknięty
pampera obawiam się niestety ,że skutku to nie przyniesie . Pewnie ta dziewczynka dojdzie do wniosku ,że ludzie piszą jej z zazdrości czy Bóg jeden wie co tam sobie ubzdura  a szkoda  🙁
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
09 lipca 2012 10:44
a może tak koniec  🚫
Cały czas na jeden temat  😵
wątek zamknięty
Hipp   Hipster Hippoland
09 lipca 2012 10:50
LoveRock-niestety tak  🙁 Za każdym razem, gdy ktoś do niej coś takiego napisze, to ona mówi, że ,,zazdrościcie mi Guciusia ;***" i takiego typu rzeczy 🙁
wątek zamknięty
http://besty.pl/1376969

troche Painta i mozna zrobic cos fajnego  🏇
wątek zamknięty
To awatar cavaletti
wątek zamknięty
Aajjj to przepraszam, nie wiedzialam. Niestety nie znam wszystkich uzytkownikow.  🤬
wątek zamknięty

Kwiatuszek? :p
Jeśli było to  :kwiatek:
wątek zamknięty
ja tego nie widzialam.
hehe no fajnie to wyglada  😂
ale przynajmniej zaufanie jest  😁
wątek zamknięty
iberian_girl - słit focia !!!! 😁 😁 😁 😜
wątek zamknięty
Hipp   Hipster Hippoland
10 lipca 2012 21:41
http://www.photoblog.pl/simma/127388768/

Minuta ciszy  😕

Swoją drogą, będąc w Szwecji widziałam jak koń wyjadał (albo lepiej to określając: pochłaniał) całe pudełko lodów  🤔 Takich 3,5 l jak dobrze pamiętam (czekoladowo-jakieś). A wiecie, co w tym było najlepsze ? Że koń nie miał kolki ani nie był potem chory ! Mało tego ! Gdy tylko to zobaczyłam i zabrałam już puste pudełko to ten mało mnie nie stratował, bo chciał więcej  😁 Dziwi mnie tylko, kto mu dał te lody  👀
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
10 lipca 2012 22:05
Hipp : E tam , moja pomyliła szminkę leżącą w szafce z marchewką : ) Sie zdziwiła jak w pysku jej pękł plastik a w środku było coś strasznie ble.  Wypluła na szczęście większość ale sie wystraszyłam strasznie ; o
wątek zamknięty
Hipp   Hipster Hippoland
10 lipca 2012 22:09
Nigna-  😲 😲 😲 No co ty ?! To Twoja klacz jest taka brzydka, że aż się malować musi ?  😁

(żartuję-z fot wygląda na sympatyczną 🙂 Może z wyjątkiem bryków :p)
wątek zamknięty
Moj kiedys dorwal surowa cebule i zjadl... kiedys tez ktos chcial mu piwa dac ale ten sie tylko smial  😁
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
10 lipca 2012 22:18
Hipp : najwidoczniej zobaczyła swoje odbicie w oknie i sie przestraszyła : D ( swoją droga tak bardziej off topowo próbował ktoś kiedyś "pokazać" koniowi jego odbicie ? Chyba mnie naszła na to ochota : D )  Wymazana cała potem była a szminka ochronna ale niestety różowa 😀  pluła i wycierała sie o wszystko : D A że to siwe to wyglądała komicznie , ale byłam w takim szoku że niestety tego nie nagrałam 😀
U mnie w stajni jakaś bardzo inteligentna para chciała wcisnąć jakiemuś koniowi batonika ; o ( nie pamiętam jakiego) , od tego czasu na moim boksie jest wyraźny napis " nie dokarmiać NICZYM"  bo ludzie serio mają straszne pomysły czasami jak sie nie znają ; /
wątek zamknięty
Hipp   Hipster Hippoland
10 lipca 2012 22:21
Kiedyś (jakieś 3-4 lata temu) razem z koleżanką prowadziłyśmy klacz-taką zwykłą zimnokrwistą, stała niestety sama od ok 3 miesięcy. Prowadząc koło budynku szkoły (gdzie są ogromne szyby) zobaczyła swoje odbicie. Rżała, cieszyła się i odprowadzić od szyby jej się nie dało  😵 I takie dwie dziewczynki 12 letnie próbują przepchnąć wielką kobyłę zimnokrwistą i na drugą stronę ulicy  😁

pampera-...jakby on Ci po tym ziewnął pod nosem... 😁
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
10 lipca 2012 22:45
my w żłobie znajdowaliśmy kanapki z wędlinami  🙄
Klacz na której jeździłam uwielbiała lody, podczas konsumpcji trzeba było zawsze trzymać się jej z daleka  😁
Niektóre konie uwielbiają cebulę i fakt cudownie chuchają  😜
wątek zamknięty
moj kiedys przejezdzajac przez miasto ze mna na grzbiecie zobaczyl siebie w odbiciu w oknie. jaka byla jego radosc mimo, ze  z przodu mial konia  😁
moj je wszystko co mu sie podsunie pod nos... a Wasze lubia banany ? Moj lubial ze mna chodzic na truskawki  😜
wątek zamknięty
11 lipca 2012 11:23
( swoją droga tak bardziej off topowo próbował ktoś kiedyś "pokazać" koniowi jego odbicie ? Chyba mnie naszła na to ochota : D ) 

jeździłam na hali na starym wydze, który na tej hali nie raz nie dwa chodził, lustra tam wiszą od wieków. stępuję sobie na luźnej wodzy, konik nagle odwraca łeb w kierunku lustra i... jak się nie spłoszy! przeraził się chłopaczyna  😂
co lepsze, gorsze rzeczy widywał w swoim życiu, ileż on zawodów wyjeździł (i to nie regionalek (-; )
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.