Paka :-)

emptyline, mogłabym wiedzieć, jakie są wymiary Twojej paki? Zamierzam z dziadkiem zbudować mi podobną tyle, że nie mam jakichś konkretnych wymiarów...
wiecie gdzie mogę kupić taki wysuwany wieszak na ogłowia z haczykami??
czy ta część paki z miejscem na siodło musi mieć minimum 60cm szerokości x 60cm głębokości czy może być trochę mniej?
Martuha, zależy jakie masz siodło - rozmiar, profil etc. Ja miałam minimalnie za wąską pakę i nic się nie działo, ale siodlo trzymałam w pokrowcu, bo w innym wypadku rysowały się tybinki 🤔

Karo, :kwiatek:
Słuchajcie, zamówiłam pakę w Nortexie.
No i się nieźle wrąbałam. Totalna klapa  😤

Paka miała mieć głębokość 63 cm, ma 57 cm, i uwaga, uwaga. Półka miała mieć głębokości 60 cm, ma 47 cm.  😵
Szerkośc miała być 130 cm, jest 120.
😵
Nic mi się nie mieści.
Obecnie mam przeprawę z P.Bednarkiem. Zmniejszył trochę pakę bo mu się do pieca nie mieściła.
Szkoda, że jak byłam u nich w firmie i spędziłam tam 1,5 h, dopytując się o  każdy szczegół to nie powiedział mi ,że taka paka będzie za duża....
heh....  🤔
Petit. to chyba jakieś żarty? 😲 rozumiem 1-2 cm różnicy ale 10?? 🤔
😎 A co.... jak zmniejszać to konkretnie... ręce i witki opadają.
Petit., o dżizas, żartujesz? ... 😲
Przecież jak się robi pakę na wymiar to po to, żeby te wymiary trzymała... 🤔

Daj znać, jak się sytuacja rozwinie.
Wie ktos moze gdzie znajde drewniana skrzynke na sprzet zawieszana na boks?Szukam zdjec ale niestety google mi nie pomaga,albo ja nie wiem pod czym szukac 🙄
to raczej niezbyt bezpieczne 🤔
Martuha a co w tym niebezpiecznego?
Chociażby to, że jakiś koń przechodzący korytarzem może się o taką skrzynkę zahaczyć. IMO już lepsza torba/organizer na boks, jak ktoś już musi trzymać sprzęt przy koniu.
Mamy na tyle szeroki korytaz i jeden boks tak ustawiony ze kon tam nie przechodzi wiec nie ma z tym problemu zeby kon o to zachaczyl.Nie pytalam sie o opinie tylko o to czy ktos gdzies widzial takie skrzynki 👀Bo niestety szukam i nigdzie nie moge sie doszukac 🙄
delta   Truth begins in lies.
08 lipca 2012 07:28
iga07, ja widziałam takie skrzynki na zawodach za granicą, w PL nie spotkałam.
delta wlasnie o takie mi chodzi 😀w kazdej stajni sportowej w ktorej pracowalam takie byly,tylko ze sa one strasznie drogie.Szukam czy w Pl nie ma tanszych i jakos nie moge nic znalesc 🤔
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
08 lipca 2012 08:11
iga07 tutaj jest szafka, ale jest strasznie wąska, więc to chyba nie o to Ci chodzi  😉

albo coś takiego tylko to już organizere, a nie półka
Nasturcja-Renata niestety to nie to 🙁,ale dziekuje
kujka   new better life mode: on
08 lipca 2012 10:37
Petit., i jak sprawa z Twoja paka?
Kammi   Największe bogactwo to robienie tego, co kochasz
21 lipca 2012 10:22
Czy ktoś wie gdzie w Warszawie można dokupić zamek do paki (rozporowy) ??  🙂
Sprawa w toku. Robią drugą pakę... pojechałam ponownie do Michałowic na spotkanie, narysowalismy projekt, wszystko jest naokoło opisane, każdy najmniejszy szczegół ( np. ilość haczyków, w jakich odstępach). Paka ma być gotowa pod koniec lica. Obecnie korzystam z paki tej którą zrobili poprzednio. Na pewno zdam relację jak przyjdzie nowa.
bez zartow :/

Co sądzicie o Pace MAXI ALUMINIOWEJ która wyjedzie wraz z Panią Katarzyną M na tegoroczne Igrzyska Olimpijskie ? 🙂   😀

kolor sympatyczny, szkoda że nie ma zdjęcia otwartej paki w całości, tak by było widać rozstaw półek itp, poza tym osobiście nie widzę w niej nic nadzwyczajnego, różni się czymś od tych produkowanych do tej pory?
.

[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] ponownie reklama na forum. prosze skontaktowac sie z administracja forum w celu zmiany nicku na niereklamowy.
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
25 lipca 2012 19:18
cóż za subtelna reklama  🙄
deborah   koń by się uśmiał...
26 lipca 2012 07:39
ALFAKO, sądzimy że tak obrzydliwa reklama nawet najpiękniejszej paki powoduje że nie chce się nawet oglądać zdjęć.
Miejsce na reklamę jest w dziale ogłoszenia. Jako że post narusza regulamin należy się za niego ostrzeżenie.
Mnie osobiście nie podoba się kolo. A reklama żenująco żenująca....
emptyline   Big Milk Straciatella
06 sierpnia 2012 21:28
emptyline, mogłabym wiedzieć, jakie są wymiary Twojej paki? Zamierzam z dziadkiem zbudować mi podobną tyle, że nie mam jakichś konkretnych wymiarów...

Ta część która została ma 70cm głębokości, 70cm szerokości i chyba 125 wysokości, ale nie dam sobie za ten ostatni wymiar głowy uciąć. 🙂
Petit., witaj w klubie potraktowanych mało poważnie przez Nortex. No kurde, fajne te paki mają, ale podejście do klienta woła o pomstę do nieba po prostu...
Paka miała być do końca lipca....
Termin zaakceptowałam, bo mi się nie spieszy... przyszedł 1, 2, 3 sierpnia a żadnego telefonu z Nortexu nie otrzymałam z info o pace, więc dzwonię....i dzwonię....I SE DZWONIĘ przez dwa dni.
Napisałam maila że już kilka dni po terminie, nie mogę się z nimi skontaktować...
koleś zadzwonił do mnie w SOBOTĘ O 10... o masz Ci los..nawet pospać nie mogę... miałam nie odbierać ale stwierdziłam, że sprawę trzeba jak najszybiej zakończyć i więcej nie mieć doczynienia z tą firmą...

Dowiedziałam się że paka jeszcze nie jest gotowa, ot co, nawet nie zaczęli jej robić, bo coś tam coś tam,jakieś mają opóźnienia, sro i owo.... szkoda, że nie zadzwonili 28 czy 29 że paka nie będzie w terminie. Paka ma być w czwartek w stajnia, napiszę czy tym razem dotrzymają terminu....
nie wspomnę już o przeprosinach których nie usłyszałam w związku z nieterminowym wykonaniem usługi  🤔

Ciąg dalszy nastąpi...  🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się