Oficjalny strój na zawodach jeździeckich
idaczerwcowa -Mountain Horse Victoria Top, i jest duuużo ładniejsza niż na zdjęciach 😀
http://www.horsehouse.pl/pl/Katalog/Jezdziec/Koszule-konkursowe/
katija, haha... no nie wiem. 😉
Czaje sie na taką Spooks brązową, ale kurcze nigdy nie miałam nic z tej firmy a marynarke brałabym na ślepo z ebaya.
Kiedys wstawialam zdjecie kolezanki w rewii, bardzo oryginalna I ladniutka. Ja bym brala, jeszcze na to tobie bedzie wygladalo, tylko naprawde trzeba kogos jeszcze podpytac w rewii o rozmiarowke. Jesli nie znajdziesz zdjeciz to pozniej wstawie, na razie nie mam kompa i na pw tobie odpisze jak bede miala norm klawiature.
Arimona, jak bys mogła wstawic fotke, to bardzo prosze. 😉
Dramka, o, dzieki. Czarna wygląda slicznie. Ciekawa jestem jaki jest brąz w realu.
A, bym zapomniała. Przyszła moja nowa koszula, o której pisąłam na poprzedniej stronie. Wziełam w końcu białą i jestem bardzo zadowolona. Koszula jest cudowna. Bardzo polecam !!
Tylko sie zdziwiłam, bo to 36 tak dość luzno na mnie lezy, ale może to i lepiej.
Śliczny. Cos czuje, że sie skusze. 😉
Chociaż... ten Animo też przesliczny. Hmmm.....
Jak z rozmiarówką marynarek Animo ?? Wie ktoś ?
Jest w dwóch rozmiarach podawana- włoskim i europejskim, polecam zwracać na to uwagę, bo te włoskie są bardzo malutkie ;-)
Ja ogólnie jestem posiadaczką Animo od pół roku, wcześniej zawsze miałam Pikeura, i nie ma porównania! Animo idealnie przylegają zarówno w talii, biuście, jak i na rękach, nic się nie przekręca, nic nie odstaje, a sam materiał jest mega elastyczny i nie krępuje ruchów. Poza tym, ich marynarki są po prostu przepiękne, dopracowane w każdym detalu.
Jednak polecam na osoby szczupłe, bo naprawdę są bardzo 'dopasowane'. Z drugiej strony, przynajmniej na mnie, w końcu nie ma efektu 'marynarki pożyczonej od taty' ;-)
Karmelita, ale masz animo w takim samym rozmiarze,jak miałas Pikeura (chodzi mi o europejski)? No i czy można gdzieś przymierzyc animo czy pozostaje kupowanie przez internet ?
No właśnie karmelita ma racje, zwłaszcza że w opisie aukcji jest rozmiar włoski 🤔
Rozmiar europejski wypada tak samo.
Dla mnie to animo takie trochę szmatki są 😁 Chociaż na pewno są bardziej przewiewne niż mój equiline 😵
ja nie mierzylam swojej animo. wszystkie fraki nosilam 40, odrobine schudlam i 44 wloski jest idealny ( jakby okazala sie za mala mieli mi przyslac 46, ale do tego nie doszlo 😉 )
margaritka, Dramka, dzięki..
margaritka, twój frak ma przepiękny kolor, czy tylko animo ma fraczki jasnoszare?
Rozmiar : 44 ( włoskie ) odpowiada 38 ( niemieckie ) - w dodatku fraki są bardzo rozciągliwe
GPA robi szare 😀
Rozmiar mam włoski, więc inny niż Pikeura.
Ja swój frak zamawiałam przez internet. Kiedy okazało się, że rozmiar mi nie pasuje, spokojnie mogłam odesłać frak i wymienili mi go na mniejszy. Wszystko zostało załatwione bardzo sprawnie, bo za pomocą firmy kurierskiej, więc odbyło się to w przeciągu 5 dni roboczych.
Proponuje zerknąć na metkę z rozmiarem w odzieży pikeur..jest coś takiego jak I
[quote author=Dramka link=topic=7044.msg1453361#msg1453361 date=1341559323]
Rozmiar : 44 ( włoskie ) odpowiada 38 ( niemieckie )
Dla mnie to animo takie trochę szmatki są 😁 Chociaż na pewno są bardziej przewiewne niż mój equiline 😵
No właśnie mi też tak wyglądają. Tak przy okazji, animo ma kilka b. jasnych odcieni fraków, np. jasnofioletowy. Na naszych parkurach by taki przeszedł?
Przymierzyłam dzis Pikeur'a softshellowy fraczek i zakochałam się 😀
I teraz pytanie do speców. Czy
to jest kolor cobalt blue?
Ten frak na żywo bardzo zyskuje. Tylko nigdzie nie mogę znaleźć mojego rozmiaru 😕 Cały dzień siedzę przed kompem i nic. Napisałam do kilku sklepów w Dojczlandii, Anglii i Holandii, zobaczę, co mi odpiszą. U nas słabo, mogą zamówić, będzie pod koniec września 🤔wirek:
(Chyba że wezmę czerwony albo navy - te są u nas dostępne, ale jakoś nie jestem przekonana- granatowy taki zwykły, a czerwony mega rzuca się w oczy)
Mam pytanie odnośnie koloru rękawiczek podczs próby ujeżdżenia wkkw ale równiez podczas zawodów ujeżdżeniowych czy dobrze widzę w przpisach, że mogą być w kolorze fraka? Nikt nie przyczepi mi się gdy wyjadę na czworobok w granatowych (frak też jest granatowy)? Dopytuję bo zawsze jakoś miałam wpojone, że wkkw mozna w czarnych ale na zawodach ujeżdżeniowych to muszą być białe i nie spotkałam się by jeżdżono w innych, a jednak w przepisach widzę co innego będę wdzięczna za pomoc🙂
Od zeszłego (bodaj) roku zmieniły się przepisy ujeżdżeniowe. Zgodnie z nimi białe rękawiczki na czworoboku nie są już wymagane...
Ostatnio widziałam jeźdźca na zawodach ujeżdżeniowych w czarnych rękawiczkach i nikt się nie czepiał. Zdaje się, że Lostak na CDI w Radzionkowie nawet jechała w czarnych i też eliminacji nie było 😉
O no to w takim razi moja wizja z granatowymi równiez powinna przejść, dzięki za inf.
Czy na wystawach hodowlanych muszę lecieć w białych bryczesach? Mam wielką plamę na tyłku i nie wiem czy uda mi się to sprać 🤔 Nie mam możliwości pojechania po nowe. Jeżeli nie, to czy mogę iść z wyciągniętą na zewnątrz koszulą, która zakryję ta plamę?
Z góry dzięki za odpowiedzi :kwiatek:
Plackowata, nie ma wymogow dotyczacych stroju na wystawie (niestety). wg mnie spokojnie mozesz miec spodnie zwykle, ciemne, dzinsy nawet i do tego koszule elegancka i nakrycie glowy. tez bedzie ladnie.
Co do Animo to w Katowicach otworzył sie salon Dystrybutora dla naszego kraju. Tam mozna na pewno wiele przymierzyć 😉 nie tylko fraki.
sasqach, szkoda, że tak daleko 🙁 W trójmieście jest pod tym względem beznadziejnie, 3 czy 4 sklepy jeździeckie na krzyż 🙁
_Gaga, jeżeli nie białe, to pod kolor fraka, tak?
Anai Wiesz plus jest taki że maja sklep internetowy z duża ofertą. a jak nie to mogą zamówić coś. Jeśli coś konkretnego Cie ineteresuje to pomierzą bo maja na miejscu albo wyślą i jak nie bedzie ok to można odesłać.
sasqach, a jaki jest adres sklepu internetowego? Z tym mierzeniem racja, jest to jakaś opcja 🙂
🤔 ja rozumiem bez fraka, ale w sweterku??? 🤔
Ja się spotkałam ze sweterkiem. Tylko nie różowym, a normalnie czarnym, zapinanym na guziczki. Koleżanka jechała w nim MWiM Amatorów i nikt nic nie powiedział, ale moim zdaniem marynarka nie jeździecka (sama w takiej startuje. Zwykła, czarna z H&M. Jeździłam w niej regionalki w mazowieckim np. Aromer, TKKF HUbert, Legia i nikt mi nie zwrócił uwagi.) jest okej.
I szczerze nie rozumiem potrzeby białych ochraniaczy. Ja mam brązowy sprzęt - ogłowie, siodło i ochraniacze, sama jestem na czarno, a czaprak brązowy. Na regionalnych dopuszczają.
A co do jazdy w rajtrokach, to kiedyś pytałyśmy się z koleżanką czy możemy jechać bez, bo upał był straszny, ale pan sędzia nie pozwolił, bo "obniżą się ranga zawodów", ale kategorię wyżej już pozwolił. Ale dekoracja tak czy inaczej miała być w marynarkach.
NIestety strój i jego akceptacja to niestety często zalżne od widzi misie sędziów.