Thymos : "Jak dla mnie to nieodpowiednia osoba. Bez wiedzy i doświadczenia"
Ja myślę, że to jest kłamstwo, ponieważ Pani Kierownik ukończyła studia, jest osobą z wyższym wykształceniem i na pewno zna się na tym co robi jeśli chodzi o opiekę nad końmi jak i na porozumieniu się z pensjonariuszami. Ma także kilkuletnią praktykę. Uwierz mi, że gdyby nie wiedzziała co robi, w stajni byłoby bardzo źle..
Jest po socjologi, która niewiele ma wspólnego z końmi. No może to argument na budowanie wizerunku stajni i kontakty z klientami, których notabene jest mało... Poza tym, ja tez mam wykształcenie wyższe, co nie czyni mnie w zadnym razie ekspertem w dziedzinie prowadzenia stajni. No i jest źle. Inaczej dalej bym tam stała🙂
- Co do stajennego.
Stajenny, który nie wywiązuje się ze swoich obowiązków. (Ile razy przyjeżdzałam rano do stajni to hala nie była zlana, ani zabronowana), zawsze do godz. 11 miały być boksy wysprzątane, a przez przedłużanie przerwy śniadaniowej, czyszczenie boksów trwało dłużej, co przeszkadzało gdy np. przyjeżdzał kowal. Obgadywanie innych ludzi : penjonariuszy, to też nie należy do obowiązków "najlepszego stajennego" jak wcześniej napisałaś.
O stajennym wypowiem się tak: nie znam żadnego bardziej kompetentnego stajennego😉
Kiedy o coś prosiłam kierownictwo i stajennego, to miałam pewność, że zostatnie to zrobione, jeśli stajenny o tym wie.
-Skoro twierdzisz, że Pani Kierownik kłamie to masz na to jakieś dowody, argumenty?
Mam.
Kłamstwo co do wypuszczenia kulawego konia na padok, kiedy wiem, że wcale nie chodził po padoku, tylko stał w boksie.
Kłamstwo odnośnie odrobaczania pewnej klaczy i używania przy tym "pomocy". Następnie kłamanie właścicielki.
Zatajanie faktów na temat zdrowia konia.
-Dlaczego zarzucasz, że przez P.Kierownik stajnia upada?
Bo w ciągu 3 miesięcy odeszło stamtąd 8 koni. W tym 6 "z hukiem". To chyba sporo?
Dodatkowo, zatrudnienie konsultanta ds. sportu bez sprawdzenia jego uprawnień. Facet szczycił się licencjami, wynikami. Moi znajomi słyszeli o tym gagatku znali typka, o czym Pani Kierownik została poinformowana. Niestety, dopiero teraz odkryła jego "prawdziwe oblicze" i wyleciał z pracy.
-Co do owsianki
Jak owsianka może się kurzyć?
Czytaj uważnie, napisałam:
Konie dostają marnej jakości siano i owies jest mieszany z innymi zbożami. Słoma czasami owsiana, często bardzo się kurzy - z resztą tak jak siano...
Nie owsiana się kurzyła, tylko "zwykła"😉
-Co do owsa
Masz chyba złego fachowca skoro twierdzi że owies jest z czymś mieszany.
Uważasz, że wykładowcy z UP są złymi fachowcami?
-Co do siana
Nie dodałaś, że niektóre konie mają moczone siano.
Jeśli siano przechowywane jest w stodole to nieuniknione jest to, że będzie się kurzyć.
Widziałam siano przechowywane w stodole i przechowywane w stodole 😎 . Trzeba jeszcze wiedzieć jak je przechowywać.
Obecnie mam siano ze stodoły i wcale a wcale się nie kurzy, dziwne, co?
- Jakie piękne schodki? Jakie umyte szyby?
O ile wiem nic się nie zmieniło w stajni, a już na pewno nie było to zrobione po Twoich uwagach na forum.
Nie mówię, że to po postach na forum, szkoda tylko, że dopiero po takim czasie zaczyna tam wyglądać schludnie i czysto.
A schodki nowe do siodlarni i umyte okienka wczoraj widziałam.
Podejrzewam, że temat będzie się ciągnął w nieskończoność, a prawda zawsze jest taka, że kto nie poczuł tego na własnej skórze, ten tego nie zrozumie. Z czasem coś wyjdzie, a może się zdarzyć i tak, iż ponownie nikt nie popełni tego samego błędu. Wiele o tej stajni słyszałam i szczerzę powiedziawszy, ani jednego pozytywnego komentarza nie było, same negatywne. To o czymś świadczy, prawda? Wersje tych osób są spójne, wytykają te same błędy i niedopatrzenia, nie ma oddźwięku, który sugerowałby np. zmowę.
resumując
chwała Thymos - ze sie wyprowadziła, bo dba o dobro swojego konia
chwała obecnym pensjonariuszom Łopuchowa - że tam są i im sie podoba
każdy kij ma dowa końce 😉
Dodofon Bardzo dobrze 🙂 Powiedziała co wiedziała i inteligentnie zakończyła tą debatę ^^
Pzdr.
* Chciałam jeeszcze zapytać czy ktoś coś wie o tej stajni koło Pony?
Dodofon Bardzo dobrze 🙂 Powiedziała co wiedziała i inteligentnie zakończyła tą debatę ^^
Pzdr.
jakiej?
w Strzeszynie? Stajni Pana Krygiera?
Pzdr.
Jest jeszcze Rancho/Ranczo niedaleko, na Biskupińskiej.
Pzdr.
amazonka,
ale dyskusja była o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą - nierozwiązywalna 😉
Jeśli ktoś bedzie chciał postawić konia w łopuchowie - spodobają mu sie warunki i zasady - to wstawi
jak mu sie nie spodoba - to nie wstawi i już
Dodofon Ja się z Tobą zgadzam w 100%. Tak chodzi mi o tą stajnię p.Krygiera. Słyszałam, że tam cena mega wysoka , miał ktoś tam konia?
Dodofon Ja się z Tobą zgadzam w 100%. Tak chodzi mi o tą stajnię p.Krygiera. Słyszałam, że tam cena mega wysoka , miał ktoś tam konia?
ja miałam długi czas raz, a później po powrocie z Krakowa miałam jeszcze raz około roku
No to powiedz proszę jak jest w tej stajni 🙂
Byłam w środku u Krygiera. Boksy z jakimiś metalowymi rzeźbami. Super hala z lustrami połączona ze stajnią. Brama na pilota. Pastwiska, karuzela, czworobok. Tyle pamiętam.
Cena podobno powyżej 1000 zł- 1200? 1500?
Oni w tej stajni mają jakieś konie typowo " sportowe" czy jakieś rekreanty też tam stoją ?
No to powiedz proszę jak jest w tej stajni 🙂
amazonka - na forum już była w tym wątku dyskusja o tej stajni - trudno mi się wypowiadać TERAZ bo stałam tam z 3 lata temu - wiec wiele mogło sie zmienić (w każdym kierunku)
powodem dla którego odeszłam był wzrost cen za box - w momencie kiedy miałam już zamówionego drugiego konia - wiec udzwignięcie kwoty - wtedy 2400zł za sam pensjonat (ja kupuje jeszcze pasze, witaminy + kowal itd= kolejne 500-600) na dwa konie byłoby juz obciazeniem
powiem tylo, ze wracając z Krk do Poznania (z koniem) nie brałam pod żadnej innej stajni
edit:
mój koń jest rekreantem o wartości rzeźniej - stałam tam
obecnie stoi tam moja koleżanka - która sobie rekreacyjnie chce jeżdzić w teren
z forum stała tam Vixen - jeżdząca ujeżdzenie (zawodu)
stoi kto chce i płaci
:konik🤔tajnie łopuchowskie gdyby pani kierownik nie przekazywała rozbieznych informacji pensjonariusza to może by nie było tych problemów ze niby boksy powinny byc wysprzatane do godz 11.00 przy około 40 koniach zlej hale i wyrównaj, wypuść konie na pastwiska 2stada+7koni w reku. Pani kierownik ktora przyjezdza do stajni 2-3 razy w tygodniu nie zauważyla ze nie jest w stanie się ze wszystkim wyrobić na 11. a śniadanie człowiek tez chce zjesc, jakos nikt nie wspomina ze pani kierownik przyjeżdzając do pracy o godz.8 idzie do biura i siedzi tam do14- 15 nie zachodzac nawet do stajni... moze powinna poinformowac ,,swoich pracowników" ze sprzątanie maja konczyć o 11 zdaje mi się ze tylko pensjonariusze wiedza ze sprzątanie powinno zakonczyc sie o11 no i pytanie za 100pkt. czy teraz jak juz nie ma tego złego stajennego to pracownicy wyrabiaja sie do tej11?? a co do plotkowania na temat pensjonariuszy to chyba mistrzynią w tej dziedzinie jest właśnie pani K. pozdro
[quote author=ola_koniczynka link=topic=208.msg1452722#msg1452722 date=1341497272]
Byłam w środku u Krygiera. Boksy z jakimiś metalowymi rzeźbami. Super hala z lustrami połączona ze stajnią. Brama na pilota. Pastwiska, karuzela, czworobok. Tyle pamiętam.
[/quote]
chodzi legenda, że obecnie 1450 u Krygiera. Prawda li to?
Dołączając do dyskusji odpowiem na pytanko Thymos: podobno tak. Ale stajni u Krygiera nie polecam...Warunki niby idealne, jednak z przyjaciółką tam nie wejdziesz 😲
Postawili tam jakies dwa achełtakiny(czy jak to tam się pisze) za pół miliona. Kamery w boksach i te sprawy. Doszły mnie też słuchy, że ochrona ich pilnuje, ale nie jestem pewna. Wpuszczają tylko pensjonariuszy.
A ja nie wiem. Nie pytałam się. Raczej tam nie wstawię 😉
jednak z przyjaciółką tam nie wejdziesz 😲
[..] Wpuszczają tylko pensjonariuszy.
Heh, to tak jak u mnie, wchodzą tylko VIPy 😁, w sumie to ok, jeśli się tak jak piszesz nie przesadza...
ola_koniczynka że tyle teraz wołają, to słyszałam od znajomego... No ale wiadomo, my tu sobie możemy powtarzać, a cena może być jeszcze bardziej z kosmosu 😉
Thymos a tak z ciekawości, gdzie ty stoisz?
mhghmmm...mogę Wam ukraść halę?
Nie oddamy! 🏇
Dodofon, 800 pln.
ehhh....to szkoda. Umiejętności mego konia bojowego kończą się na wcinaniu trawy 🤣 U mnie hali niestety brak 😕 W zime pozostaje mi teren i raz w tygodniu trening w rekreacji. Na szczęście boskie pod cudowną halą 😎
Daleko to od Poznania.. Ale pięknie... 🙄
a jak tam Wesoły Skoczek?
Czytam i aż nie wierzę... 😵 W stajni u Krygiera pensjonat kosztuje aktualnie 1200zł, nie stoją tam żadne konie VIPowskie ... za pół miliona. Można spokojnie z koleżanką przyjechać. 😉 Warunki fantastyczne. Super obsługa, konie od samego rana do 12 na padoku, czyszczone przez stajennych. Trawiaste padoki z czego w wielu stajniach niestety brak 🙁 Karuzela, zewn. i wewn. myjka , hala z dobrym podłożem i oczywiście wejściem bezpośrednio ze stajni 😉 A socjal bajka;-)) Atmosfera o niebo lepsza niż kiedyś( organizowane ogniska, wspólne wypady w teren itp) ;-) Ja nie jestem pensjonariuszką a stała bywalczynią i gdyby tylko było mnie stać , nie zastanawiałabym się 😉Naprawde gorąco polecam!!! 😉 😉
[quote author=ola_koniczynka link=topic=208.msg1452722#msg1452722 date=1341497272]
[/quote]
Napisałam sms'a domkolezanki, która tam stoi = ile płacisz? - odpisala = 1200zl
I tak rodzą sie plotki.... Bo ktoś słyszał, cos od kogoś ale nie wie. Legendy wyssane z mchu i paproci...
A ja słyszałam, że maneżu zewnętrznego do jazdy tam nie ma i na hali się muszą gnieździc w tej temperaturze.