Pensjonaty we Wrocławiu
[/quote]
Postrzegam Szafira jako miejsce kameralne, spokojne i uporządkowane.
Właściciele maja swoją jasną wizję i stajni i opieki nad końmi i to na pewno może być przyczyną ostrych konfliktów.
Dalej jednak nie widzę przejawów "opieki będącej pomyłką" bo to sugeruje, że umyślnie lub przypadkiem stale krzywdzą konie.
Właśnie od tego sformułowania cała dyskusja się zaczęła.
[/quote]
Każdy trzyma konia tam gdzie mu pasuje i o każdej stajni można na forum się wypowiedzieć negatywnie/pozytywnie.
Podoba Ci się w szafirze- super twoja opinia tylko nie staraj się przekonać ludzi, którzy wiedzą jak tam jest, że to super miejsce.
Też się nabrałam na ład i porządek oraz dogodną lokalizację, ale...
To co spotkało konia Dizi świadczy o opiece będącej pomyłką, wypuszczanie koni ze stadem mimo wcześniejszych ustaleń również wystarczy przeczytać dokładnie wątek to jeszcze znajdziesz parę przejawów(chyba że szukasz tak aby nie znaleźć :hihi🙂
mnie zastanawia fakt prowadzenia pensjonatu przez osoby nie lubiące ludzi i uważające tą działalność za konieczność.
myślę, że nie ma sensu ciągnąć tematu tej stajni bo ile ludzi tyle opinii.
Ile placicie teraz za pensjonat? Pytam, poniewaz ja od 2 lat nie trzymam koni u kogos w stajni i obecnie juz sie nie orientuje. Napiszcie tak srednio, nie chodzi mi o to, zeby kazdy napisal ile placi tylko ogolnie. Chce sie tylko zorientować 🙂
dla mnie absolutnym maks jest 800zł. Więcej już nie jestem w stanie płacić. Na szczęście to chyba taka średnia cena wrocławskich stajni.
vampiria obecnie płacę 500 zł za pensjonat, gdzie warunki są komfortowe (pastwiska, hala), ale 80 km od Wrocławia. We Wrocławiu o takiej cenie w pensjonacie z halą można tylko pomarzyć... .
Ewa pamiętaj że wątek jest o Wrocławskich stajniach a Twoja już podchodzi pod Opolskie, a tam takie ceny to raczej norma z tego co sie orientuje 🙂 Ale i tak zazdroszczę takie ceny 😍
UWAGA! Zostałam poproszona przez Właścicielkę Stajni Szafir, o wyjaśnienie mojej opinii na temat ośrodka.
Moja opinia o ośrodku Szafir oparta jest o wcześniejsze wypowiedzi forumowiczów + osobiście zasłyszanych opinii od ludzi wcześniej z ta stajnia związanych. Osobiście nigdy nie byłam na terenie tej stajni.
Beata Wlazik-Rękosiewicz
ewamloda no to masz super na prawdę, taka cena normalnie tylko pozazdrościć 😉
Dyra długo szukałam miejsca, gdzie cena nie zabije mojego budżetu przy dwóch kopytnych, a do tego byłam dość wymagająca jeśli chodzi o warunki i opiekę nad końmi. Ale znalazłam to czego szukałam 😅 i nawet odległość nie jest teraz kłopotem. Tym bardziej, że 15 km od stajni mam gdzie się zatrzymać, przenocować, więc całe weekendy spędzam z końmi. Czasem też urwę się w trakcie tygodnia - 1,5 godziny jazdy autem. Ale to prawda co pisze Zairka, że tam już inne normy cenowe niż we Wrocławiu i okolicach.
Zapraszam w odwiedziny🙂
UWAGA! Zostałam poproszona przez Właścicielkę Stajni Szafir, o wyjaśnienie mojej opinii na temat ośrodka.
Moja opinia o ośrodku Szafir oparta jest o wcześniejsze wypowiedzi forumowiczów + osobiście zasłyszanych opinii od ludzi wcześniej z ta stajnia związanych. Osobiście nigdy nie byłam na terenie tej stajni.
Beata Wlazik-Rękosiewicz
Zaleciało straszeniem sądem... 😁
ewamloda super naprawdę trafiłaś, a chętnie przyjadę w odwiedziny 🙂
ewamłoda, czy to stajnia Grom w Gierałcicach?
dziekuje wam dziewczyny :kwiatek: czyli 650 - 750 to teraz jest srednia? masakra.... i teraz wez tu pogodz koszty paszy, pradu, wody... hmmmm....
w Ramiszowie u p. Marców tez 500zł, u Igi 550zł a zupełnie pod Wrocławiem. w Mirkowie chyba też koło 500zł a autobus spod galerii dominikanskiej dojedzie w pół godziny.
edyta tak, moje kobyłki zasilają ten GROM 🏇
I jeszcze dla uzupełnienia ceny:
650 zł pensjonat na Mokrej (kierunek Leśnica)
750 zł Wielka Lipa
tak sobie to wszystko z ciekawosci licze i wszystko pieknie, fajnie, ale jak prowadzacy pensjonat ma wlasna stajnie, ktorej nie dzierzawi.... Hmmmm 🙄
to może mieć taniej 😉
Żelazów koło Strzegomia- 600zł ( w tym hala, 2 nowe place, cross, myjka z ciepłą wodą, pastwiska, padoki) 🙂
jeśli dzierżawi to przekłada ten koszt na pensjonatobiorców, po prostu ma drożej.
vampiria to prawda, jeżeli stajnia i obiekty przyległe stanowią własność, a nie przedmiot dzierżawy to koszt pensjonatu jest trochę tańszy.
Zauważyłam też, że właściciele bardziej dbają o stan techniczny tych obiektów (stałe naprawy, inwestycje, remonty), bo dzierżawca często ma wymówkę, że to nie jego i nie opłaca się inwestować, skoro i tak nie będzie mógł tego wykupić. Większość dużych obiektów we Wrocławiu podlega pod agencję rolną i stajnie się tylko dzierżawione - jak podnoszą czynsz to cena pensjonatu wzrasta naturalnie... . I to prawda co pisze MATRIX69, tylko tyle, że każda podwyżka w jednym pensjonacie nakręca spiralę podwyżek wokół... na zasadzie inni podnieśli to ja też.
edyta tak, moje kobyłki zasilają ten GROM 🏇
I jeszcze dla uzupełnienia ceny:
650 zł pensjonat na Mokrej (kierunek Leśnica)
750 zł Wielka Lipa
wielka lipa 700 - hala, padoki, pastwiska, na dniach wielkie plac zewnetrzny z kwarcem, myjka wewnetrzna i inne bajery 🙂
minerwa dzięki za sprostowanie ceny pensjonatu w Wielkiej Lipie 🙂 Ty wiesz lepiej 🙂
o tym placu zewnętrznym to chyba już od 2 lat mówi się ze niedługo będzie? 😉
escada, no tyle, że tym razem kwarc leży już koło hali oraz kończy się układanie ostatnich warstw pod kwarc...Z tego co wiem, to do końca lipca maksymalnie na plac wjadą konie 🙂
Gdzie w bliższych lub dalszych okolicach można wstawić ogierka, ważna dobra opieka i codzienny dostęp do wybiegu/pastwiska?
Hendi brałabym pod uwagę Panków - konie na biegalni i pastwiskach, mają towarzystwo rówieśników i wszystko co do życia potrzebne 😉
A Panków bierze obce konie?
zima ogierek ze Strachowic był tam na wychowaniu, więc chyba bierze.
Grota tez lata swietlne temu stała w Pankowie w pensjonacie. Tylko pytanie czy chodzi o tak dalsze okolice wrocławia 👀
Panków nie prowadzi pensjonatu jako takiego,ale zawsze można zapytać 🙂 Czasami są brane "obce" jeśli akurat jest akurat jest dobry moment żeby dołożyć konisko jakieś 😉
Dziewczyny, zostało mi miejsce na wizytę Olgi Kuleszy 14-15.07 we Wrocławiu. Super okazja na przebadanie konia i ponastawianie pleców! 🙂
Dopiero natrafilam na ten wątek i nie wiedziałam ze we Wro jest aż tyle pensjonatów ;o a macie może jakiś tani, z padokami?