Siodło skokowe

Dramka, nie tylko siodła od Bogdana mogą być dopasowane  🙄
Gillian   four letter word
01 lipca 2012 10:35
Dramka, niestety nie jest to wyjście na moją kieszeń 🙂
Dramka, nie tylko siodła od Bogdana mogą być dopasowane  🙄

Napisałam że tylko siodła od Bogdana mogą być dopasowane?

Gillian To jeździj na oklep  😉
01 lipca 2012 11:18
no jasne 😉
Ja innego rozwiązania nie widzę.
Gillian, a przyglądałaś się Schumacherom i Cobrom?
01 lipca 2012 15:19
schumachera miałam na chwilę, cobry jeszcze nie.
Dramka, napisałaś, że jeśli Gillian chce siodło dopasowane ma jedno wyjście - kupić siodło od Bogdana, dla mnie to to samo, ale co ja tam rozumiem, w końcu to Ty na forum najlepiej znasz j. polski  🙇
Nie trzeba znać j. polski tylko trzeba nie być ograniczonym żeby odróżnić siodło "dopasowane" od siodła "szytego na miare" 

zdarzają się "dopasowane" używane siodła tak?
a według Ciebie to niemożliwe, żeby siodło używane mogło dobrze leżeć na jakimś innym koniu? Albo żeby dopasować używane? Z resztą Ty akurat nie graj takiej specjalistki od pasowania siodeł, jeszcze niedawno Twój koń chodził w za wąskim siodle i się kłóciłaś, że nie, a teraz wszystkich pouczasz  🙄
🤔wirek:

Znalazła się specjalistka od czytania ze zrozumieniem  😵

"zdarzają się "dopasowane" używane siodła tak?"

wracając do tematu..

Gillian wiem z doświadczenia że na wtórnym rynku siodło z szerokim rozstawem łęku (od 35) to jedno na milion. Mi się tylko trafił jaguar, ale był na mnie za duży bo 17,5 i kosztował ponad 3000zł. Dlatego zdecydowałam się na poszerzenie meredith u Bogdana. Może tafi się Ci siodło z wymiennymi łękami takie jak Sommer  😉
widzę, że dyskusja z Tobą na każdy temat jest bez sensu i kończy się zawsze tak samo  🙄 może przed tym jak zaczniesz ludzi pouczać w sprawie dopasowania siodła, dopasuj swoje, albo sobie najlepiej uszyj, bo przecież używanego nie da się dopasować, a zdaje mi się, że Ty takie masz  😂 jak dla mnie EOT

Gillian,może napisz do Bogdana, nawet jeśli nie możesz pozwolić sobie teraz na siodło od niego to na pewno Ci pomoże w wyborze jakiegoś, które mogłoby pasować.
Powiem Ci jedno..zmień dealera   🙄

Ja swoje dopasowałam z podkładką. Ale zdaje się że Gillian pisała że nie chce żadnych podkładek geniuszu  🤔wirek:
02 lipca 2012 13:36
zdaję sobię sprawę, że nie trafięw używane siodło, które leży super, takie rzeczy to nawet nie w Erze 😉 to czego ja szukam to siodło, któe leży najmniej fatalnie - żeby mieć lepszy start do przeróbek.
Sommer marzenie, rozważałam ostro ale fundusz mnie przerósł.
zonk Proponuje przeczytać wątek  🙄

Gillian Miałam Sommera do sprzedania za 3000zł 😀iabeł:
Dramka, ale już nie masz  😉

Swoją drogą nie sądziłam że Sommery to takie fajne siodła 🤣
02 lipca 2012 17:22
za trochę więcej niż 3000 🙂 plus poszerzanie, dopychanie wyszłoby pewnie ponad 4 tyś. Więc zrezygnowałam bo wpadło mi jeszcze trochę wydatków związanych z leczeniem szkapiny 🙂
Sommer ma wymienię łeki jak wintec 😉 odchodzi koszt poszerzenia  😀
Dramka, ale jak to? 👀 ja z tego co rozmawiałam z przedstawicielem Sommera to ma normalnie - do poszerzenia na maszynie, ale to szybka, krótka akcja jest, bo może zrobić to w stajni, tak samo jak dopasować wypełnienie w ławkach.
szczerze nie wiem..osoba która kupiła od mnie siodła tak mi powiedziała, ale jeżeli można to zrobić w stajni to chyba żadna filozofia.

"Nowym elementem konstrukcyjnym w terlicach jest tak zwane „rozwiązanie Wenus”. Zostało wprowadzone, ponieważ przy tradycyjnych terlicach kobiety często tak siedzą w najgłębszym punkcie siodła, że ocierają się o przedni łęk. W przypadku „rozwiązania Wenus” komfort w siodle zapewniają wyfrezowane w terlicy wycięcia.

Ponadto damskie modele siodeł Sommer są tak wykonane, że odciążone są guzy kulszowe, co również zwiększa komfort dosiadu."  😀
Dramka, nooo, jak masz maszynę to sobie możesz zmienić, a chyba zwykły użytkownik takowej nie posiada, a jedynie producent...
Nie wiem. Ja natomiast w mikołaja i w te magiczne maszyny nie wierze
super rozwiazaniem sa wlasnie wymienne łęki.wtedy zawsze mozna lepiej dopasowac.
Gillian pomysl nad takim siodlem,
ja kupilam batesa,ma wymienne łęki.
Mam mloda kobyle wiec wiadomo ze z czasem troche nabierze i wtedy zrobi sie za male,dlatego zdecydowalam sie na takie siodełko.
Dramka, ja jak na własne oczy nie zobaczę także nie uwierzę. Byłam po trochu przy pasowaniu nowego Sommera u znajomej, walczyli, walczyli i wywalczyli. W końcu koń pokazał, że w końcu jest okej. A ktoś Cię trochę zrobił nie ładnie, bo tam nie ma wymiennych łęków, tylko jest możliwość dopasowania.

NatLat, jakiego batesa masz? 👀 Ja miałam winteca, ale niestety na konia nie pasował, nie mam zaufania do systemu Cair...
Dramka, z tego co wiem Sommer nie ma wymiennych łęków
Nirv szczerze to nie wiem 😀,mam je od niedawna ,chyba to caprilli ,ale nie jest t close contact.
ma klocki zaczepiane na rzep.super rozwiązanie!
Siodło bardzo wygodne!
Dramka, z tego co wiem Sommer nie ma wymiennych łęków

Nie?

Miałam okazję przez pewien czas jeździc a batesie caprili i potwierdzam baaardzo fajne siodło, klocki nie za duże, na rzep więc można dowolnie ułożyć, nic za bardzo nie trzyma, nie utrudnia i nie przeszkadza. Chętnie bym się za takim dla siebie rozejrzałą, ale z tego co widzę na używane ciężko trafić, a cena nowego niestety nie dla mnie.
ja uzywke kupilam za 3000zł.od znajomej ,ale w super stanie,zadnych zarysowan,nic nie widac.
uzytkuje je od listopada i jak narazie tybinka nie traci koloru od puslisk,to mnie cieszy.(we wszytskich jakie mialam z czarnego zawsze robilo sie brązowe od puslisk)
Słuchajcie. Jak sie mają łeki Prestige do Stubbena ??
Widze rozpiske Stubbena 27-34. To 34 to chyba nie jest jak 34 Prestige ?? Nie wierze, ze tak szybko sie im skala kończy ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się