Nie moge nigdzie znalesc w poprzednich stronach tego wiec zapytam :kwiatek:
Co z ochraniaczami magnetycznymi ?
Słyszałam wiele pozytywnych opinii o veredusach
http://www.okser.pl/veredus-ochraniacze-magnetic-stable-boot-evo-tyl-p-5519.html , o torpolach tez są pozytywne opinie, sama chce tez zakupić sobie torpole
Mój koń nosi przody yorka rozmiar L i potrzebuję zamówić dla niego teraz długie tyły. Wpadły mi w oko wysokie tyły Waldhausen, ale są dostępne tylko w rozmiarze xfull. Może orientujecie się w rozmiarówkach waldhausena? Myślicie, że będą dobre? :kwiatek:
Melduję, że ochraniacze horze (te linkowane na poprzedniej stronie, pro) są dośc spore nie mam porównania z konkretną firmą, ale szczeólnie jeśli chodzi o tyły to wiem, że jak raz mierzyłam inne skorupki pro (chyba hkm ale pewna nie jesem) nie byłam w stanie dopiąć rzepów, a te horze są idealne.
[s]To znów ja 🙂
Szukam ogłowia czarnego, z białym podszyciem pod szerokim nachrapnikiem szwedzkim.
Z skośnikiem.
Naczółek albo też podszywany, chętnie opadający, albo diamencikowy. Jakiś ładny 🙂
Strasznie ciężko mi znaleźć w ogole podszywane na biało ogłowia, a z szerokim nachrapnikiem to jakiś kosmos. W Polskich sklepach przynajmniej.
Dodam że cena do 400zł co jest pewną przeszkodą 😉
Ktoś coś podlinkuje?[/s]
Taaaak, nie ten wątek
Zorilla wlazłaś w wątek ochraniaczy, nie ogłowi 🤣 Tutaj masz
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,39.0.html
A ja się dziwie że nikt nie odpisuje :P :P
Czy ochraniacze Yorka Pro Air będą dobre na karuzele i padok ? Moje Horze umarły i szukam jakiś zamienników. Te wydają się odpowiednie na lato. Koń chodzi 40 minut w karuzeli, 2 - 3 h na padoku. Nie miałam nigdy sprzętu Yorka (poza kantarami z polarem) i zastanawiam się czy wytrzymają. Nie chcę też wydawać majątku na ochraniacze bo mam na głowie inne wydatki :kwiatek:
tulipan, spokojnie, wszystkie które widziałam w użytkowaniu padokowym bardzo dobrze się sprawowały - myślę, że nie masz się co zastanawiać
super :kwiatek: cena bardzo przystępna, a Rudy dewastatorem nie jest i sprzęt szanuje raczej 😉
Ma ktos zdjecie ochraniaczy Horze Pro Soft na nogach ?
Czy ochraniacze transportowe Eskadrona są tylko w rozmiarze pony i full?
Boje się, że moja kobyła (163 cm) utonie w tych największych, a z kolei z pony też nie chcę ryzykować 👀
Ma ktoś może jedne albo drugie? 🙂
Eskadrony full to typowe skorupki. Porównywalne do takiej M Veredusa na przykład. Kompletnie nie pasuja na wieksza końska noge.
Mare, Klami ma racje, ja teraz kupiłam Eskadronowe Fulle (model Memory Flexisoft, czy jakieś takie), wcześniej miałam Olimpici M i jedne i drugie pasowały na mojego konia.
Dziewczyny, tylko, że Mare pytała o transportowe 😁 Ja nie mam eskadronowych więc niestety się nie wypowiem
hahahaha... Fakt. Brawo ja. 😉
Transportery Eskadrona mam dla mojego ogóra. Pasują, a on ma na prawde spora noge. Veredus w rozmiarze L zapina sie mu na pierwszą (najluzniejszą dziurke).
Z tym, że takie same maja tez dwie moje koleżanki dla swoich koni ze zdecydowanie drobniejsza nogą. Także mysle, że sa dość uniwersalne.
czy któraś dobra dusza może mi podać nazwę ochraniaczy - kiedyś polecała Karolass chyba - takie wyższe, nie skorupy, różne kolory, drogie, takie na 2-3 rzepy i jeden rzep od dołu, przody i tyły takie same
super! właśnie o te mi chodziło
O matko, ile kolorów tego!
Ja w sierpniu planuję własnie zakup Proffesionali i mam problem z kolorem :P:P Za duży wybór.
Ja mam pomarańczowe ;-) Są zarąbiste, po praniu wyglądają jak nówki, kolor w ogóle nie blednie.
Są fenomenalne! Jak się sprawują użytkowo? Po ile takie cudo? 😍
no ja właśnie nie wiem czy iść w uniwersalność (czyli do sprzętu) brać brązowe czy zaszaleć 😀 np:
ŻyrafkaMotylki
a później się będziesz nabijać :P
Ale tak pozytywnie.
Sama chciałam takie w pacyfy lub czerwone krzyże. 😉 Plus kaloszki w kwiatki.
Mam je z 3 lata, zakładam że używam ich 3 razy w tygodniu.
Neopren jest jak nowy, nic się złego z nim nie stało, od wewnątrz lekko odeszła lamówka, rzepy trzymają na 100 %. Po praniu wyglądają jak nowe, szybko schną... Ogólnie uznaję zakup za bardzo udany i serdecznie polecam.
Klami ale te ich kalosze to są chyba na kucyki. Bo ja nigdy większych niż Lki to nie widziałam...
Ja cię w sierpniu i tak będę atakować, bo w Polsce to one jakiś kosmos kosztują.