Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
26 czerwca 2012 10:25
trzeba dusić jak cytrynkę  😁
wątek zamknięty
Hipp   Hipster Hippoland
26 czerwca 2012 10:29
55/100  😕
wątek zamknięty
Nie wiem czy jużbyło ale co tam ;p :klik
"Krokiet to koń mojego wujka wujek juz nie żyje .. :c Ale ten koń jest szybki i ładny " i wiele innych wspaniałych komentarzy xd hahah
wątek zamknięty
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
26 czerwca 2012 14:23
70/100 🙂 nieźle
wątek zamknięty
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
26 czerwca 2012 14:28
Nie wiem czy jużbyło ale co tam ;p : http://zapytaj.onet.pl/Category/010,009/2,13373323,Jak_ma_na_imie_kon_ktory_sie_do_Cb_przywiazal__I_na_ktorym_Ci_sie_dobrze_jezdzi_.html
"Krokiet to koń mojego wujka wujek juz nie żyje .. :c Ale ten koń jest szybki i ładny " i wiele innych wspaniałych komentarzy xd hahah

Totilas jej ulubionym koniem- ciekawe  👍
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
26 czerwca 2012 14:50
On zawsze wie kiedy jestem smutna. Ociera się wtedy o mnie swoim pyszczkiem i cichutko rży
ojej jakie to smutne  😜
wątek zamknięty
Miyako to nie jest smutne... To jest piękne  😂
wątek zamknięty
Przyznam się, ja to napisałam, a konto założyłam specjalnie w tym celu 😁 Liczyłam, że jakaś dziewczynka to skomentuje, ale zawiodłam się niestety 😁 Chyba nie wyszło do końca koniarkowo. W sumie to mogłam dać koniowi inaczej na imię, a jedynie zdjęcie Totilasa wstawić.
wątek zamknięty
aneta   foto by Tynka
26 czerwca 2012 15:38
[font=Verdana][font=Verdana]żenada[/font][/font] to jedyne słowo, które przychodzi mi  w tym momencie do głowy  😵
wątek zamknięty
Nie przeczę, że nie miało to sensu i że nie jest na wysokim poziomie. Nuda. Ot, tyle ode mnie na ten temat.
wątek zamknięty
wątek zamknięty
AtlantykowaPanna   "Jeśli idziesz przez piekło- nie zatrzymuj się!"
29 czerwca 2012 14:15
uhuhu, już C w ujeżdżeniu i skokach ? 😲 I ten problem, w którym kierunku  😵
No a teraz wakacje. Oj dzieciom będzie się nudziło i coraz więcej będzie tych kwiatków.
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/kochamkoniepb/126366518/94.html
Oto co dzisiaj znalazłam.
Padok ogrodzony drutem kolczastym  😵
wątek zamknięty
Te konie są jakiegoś handlarza, dziewczyna z fotobloga przychodzi je odwiedzać z koleżanką (http://www.photoblog.pl/koniarapl/126109753), konie nie są ich.
wątek zamknięty
Ale ja nic nie napisałam że to oni zrobili takie ogrodzenie itp. chodzi mi o zdj. a nie u kogo jest zamieszczone 😉
wątek zamknięty
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1643894

Przeczytajcie jej prezentację 😀 Tylko nie wiem, czy nie trzeba mieć założonego konta...
wątek zamknięty
na howrse często zdarzają się takie kwiatki  😀 ale trzeba przyznać, że tego specjalnie sprowadzonego dla niej mustanga, to można tylko zazdrościć  😁
wątek zamknięty
Flika9911 ratuje konie i jeździ na 2 latku  🏇
mustanga zazdroszczę brakuje jeszcze specjalnie sprowadzonego jednorożca  😁
wątek zamknięty
Ludzie  dajcie se siana , to tylko dziecko z bujną wyobraźnią, naprawdę was to rajcuje? każdy dzieciak tak po prawdzie lubi fantazjować, i nie wierzę że żadna z was tego nie robiła.
wątek zamknięty
Padok ogrodzony drutem kolczastym  😵

Jak przyjechałam do UK pierwsze na co zwróciłam uwagę to to, że wiele pastwisk jest nim ogrodzony - tu to bardzo częsty obraz.
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
01 lipca 2012 22:34
Ludzie  dajcie se siana , to tylko dziecko z bujną wyobraźnią, naprawdę was to rajcuje? każdy dzieciak tak po prawdzie lubi fantazjować, i nie wierzę że żadna z was tego nie robiła.

Zgadzam się. Sama przed kupnem Nigerii miałam wirtualną stajenkę i byłam "królową" na mustangach - końskim RPG : D Takie fantazje to fajna odskocznia od rzeczywistości.
wątek zamknięty
czasem chyba nie wiemy co znaczy 'kwiatek' ...
podam kilka przykładów:

- widzimy chudego konia (wtedy najeżdżamy na tą osobę,że nie dba o zwierzę, że je głodzi - przecież ten koń może ma taką budowę lub jest w trakcie leczenia)
- zamiast pięknych boksów na zdjęciach ukazany jest koń w starej stodole  (nie wiemy tego też czy to nie jest stajnia zastępcza na dany okres,)
- wstawiamy zdjęcia ludzi bez kasku (przecież to oni dbają o swoje bezpieczeństwo, nie wtrącajmy się w ich życie )
- czepiamy się dzieci które wypisują fantazyjne historyjki na blogach itp- każdy był dzieckiem i marzył,od tego rozwija się wyobraźnię

wydaje mi się że od pewnego czasu do tego postu dodajemy co popadnie, może przed wrzuceniem linka warto się zastanowić czy to na pewno jest 'kwiatkiem'

p.s sory za błędy  😫
wątek zamknięty
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
02 lipca 2012 05:29
HappyHorse i masz rację i nie masz racji

- widzimy chudego konia- fakt może być chory i być w czasie leczenia,może mieć taką budowę ale może być też zaniedbany więc czasem warto przyczepić się do 9 "zdrowych" koni niż zostawić 1 który faktycznie potrzebuje pomocy
- zamiast pięknych boksów na zdjęciach ukazany jest koń w starej stodole- stajni tymczasowa czy nie warunki w których koń przebywa muszą być bezpieczne i spełnia jakiekolwiek normy, nie chodzi o to że koń nie stoi w wielkim boksie z automatycznym poidłem, chodzi o to że koń stoi np. w na małej ogrodzonej jakimiś starymi resztkami bram przestrzeni w które może wsadzić kopyto i zrobić sobie krzywdę.
- wstawiamy zdjęcia ludzi bez kasku- nie zawsze jest to sprawa tylko tych osób, bo często bez kasku jeżdżą dzieci i mnie osobiście to razi.
- nie czepiamy się dzieci i ich historyjek, pobłażliwie się z tego śmiejemy i często sami wspominamy nasze wymysły.

Czasem tu się zdarzą zbędne przepychanki słowne, do niczego nie prowadzące kłótnie, czasem faktycznie zwracamy uwagę komuś kto wie co robi i nie robi nic złego ale w dużej mierze faktycznie coś jest nie tak. Przykre że tych negatywnych kwiatków wciąż jest więcej niż tych pozytywnych. Podobnie jak w zadziwiających ogłoszeniach, zamiast pośmiać się ze źle sformułowanych czasem o zaskakującej treści ogłoszeń ciągle oglądamy chodzące pod siodłem roczniaki.
wątek zamknięty
Hipp   Hipster Hippoland
02 lipca 2012 09:08
Aweniu z jego zastępczął matką Awanalą.

💘

Słotkie  😍
wątek zamknięty
Biczowa dokładnie, a i zaznacze że czasami poprostu się wie, w moim przypadku było tak że sprzedałam konia z siostrą mordkamiluch4 o której niedawno była mowa i po 8 miesiącach zastałyśmy same kości a nie konia, więc interweniowałyśmy bo w końcu trzeba było coś zrobić, a wiele osób ją broniło że naskakujemy bez powodu, bo im mówiła ze jest takiej budowy...a oni nie wiedzieli że koń był kiedyś nasz. Długa historia, która jednak ma szczęśliwe zakończenie bo klaczka ma już dobry dom i nie jest już głodzona. Po pro nie wiadomo dlaczego niektórzy naskakują, po drugie warto reagować, nie trzeba od razu ostro, ale warto zapytać czemu np ten koń na zdjęciu jest taki chudy, po dwa widać kiedy koń jest takiej budowy, a kiedy jest zagłodzony dla przykładu podam linka do Flo o której była właśnie mowa że jest krowiej postury, ale to już nie była postura tylko ewidentne głodzenie, zresztą co wet jak był to stwierdził.
http://www.photoblog.pl/sskraweknieba/113076820/z-dzisiaj.html
wątek zamknięty
ale czasem trochę przesadzamy...
wątek zamknięty
samym zauważeniem nie przesadzamy, przesadzamy kiedy wdajemy się w rozmowy z osobą która np zaniedbuje konia, sama dałam się wciągnąć w głupią dyskusje i przychodziło od słowa do słowa nikt nie ustępował a słowa leciały coraz gorsze i oskarżenia również, wtedy to już się robi przesadą, więc po prostu nie warto zaczynać z takimi ludźmi gadki bo szkoda nerwów. Zauważyć warto, nie warto tego ciągnąć, jeżeli już to zabrać się za taki zły tyłek i uratować zwierze jeżeli jest możliwość,a jeżeli nie to warto tutaj to wlepić może zajmie się tym ktoś kto ma na to czas i nerwy.
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
02 lipca 2012 15:19
http://www.fotosik.pl/u/nongie/zdjecie/13/album/1205071

znalezione w sumie przez MsCarmen. cały album to kwiatek  🤔
wątek zamknięty
http://www.fotosik.pl/u/nongie/zdjecie/3/album/1205071

Na to się przecież patrzeć nie da  😲
wątek zamknięty
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
02 lipca 2012 15:31
Jessssu, co to jest...? Bo raczej nie jazda konna 🤔
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.