Ja od 6 lat do Łyny na Mazurach z Szarżą(
www.szarza.pl )jeżdżę i jest fenomenalnie. Zaczęłam na studiach i pomimo że już je skończyłam nadal nie mogę sobie tego odmówić🙂 Polecam wszystkim którzy mają dość nastolatek opowiadających jak bardzo kochają kucysie, za to lubią śpiewy przy ognisku do białego rana i pracę przy koniach🙂
Kto będzie u Robsonów na I i II turnusie? 👀
Hej! Wybiera się ktoś do Rancza Arka w Sernikach? 😉
ktoś oprócz mnie będzie w Gałkowie? ;D ( ja jadę na 1 turnus ^^)
fog chodzi ci o skokowy czy ujeżdżeniowy?
A jedzie ktoś może na obóz konny Trotter? Nad morze dokładnie to w Ustce 🙂 Tu daję link do strony:
http://www.trotter.pl/oboz-jezdziecki.html
Uff, 43 strony ogarnięte... O.O
Witam Was serdecznie. ; D Marta jestem, miło mi. W tym roku jadę na obóz do Skręta. III i IV turnus. : ) Zauważyłam, że kilka osób jedzie w tym terminie, co mnie bardzo cieszy. : D
Mam do Was jedno pytanie: bo widziałam, że w zeszłym roku było bieganie na czworaka z cegłą w łapsku. Czy to jest obowiązkowe? XD Jakoś mi się to nie uśmiecha, powiem szczerze. : D Czy naprawdę tak jest, że nie trzeba brać udziału w różnych tego typu 'zabawach'? ;>>
Podejrzewam że to nie była cegła a gąbka a zabawy obowiązkowe nie są ale zwykle wszyscy chętnie biorą udział, zresztą nie zawsze są takie zabawy, zależy od turnusu i obozowiczów 😉
Ooo, super. : D Dzięki : )
PS Napisałam do Ciebie na gadu. :>>
Wybiera się ktoś na I turnus do klubu jeździeckiego Deresz?
deresz.pl
Z koleżanką jedziemy na drugi turnus (10-20.07) do Ekwadoru (Robsonów). 😉
W 100% polecam obóz w "stajni" w Brzózkach (stajnia to nazwa ośrodka 😉) byłam tam w zeszłym roku i wybieram się tam w tymroku na VIII i IX turnus (dwa ostatnie)
Atmosfera świetna, cały czas jestes z końmi (a same konie są super), instruktorki miłe, opiekunka zawsze znajdzie nam zajęcie, jedzienie pyszne, 2jazdy konne dziennie, no.. Wszystko super oprócz jednej instruktorki -.- ale pozatym naprawde genialnie. Dla niektórych minusem może być cena... Naprawde szczerze polecam!
Był ktoś może w SK Kierzbuń? Jak wrażenia?
w niedziele zawiozłam młodą na I turnus do Wtórka, szkoda że ominął ją zawody ostatniego dnia 🙁 Ale odbije sobie na kolejnym turnusie w sierpniu. Super dojazd odkąd zrobili trasę A2 💃
Ktoś się wybiera albo może polecić jakiś TYGODNIOWY obóz w sierpniu?
Przeleciałam wszystkie strony w tym wątku, posprawdzałam stajnie o których była mowa i wszystko zajęte 😕
Ja się wybieram w sierpniu ponownie do Wtórka
Była któraś z was w Bulinie? 🤔
Zapraszamy na obozy na RANCHO PCIM 😀
Koleżanka bbb powyżej reklamuje obozy w Ranchu Pcim 😉
Wróciłam wczoraj ze zgrupowania w JKS Pogórze i jestem zachwycona pod każdym względem, za rok na pewno tam wrócę i to na dłużej 🙂.
Fog - zobacz sobie to Rancho Pcim albo obozy organizowane w Folwarku Bulin, one chyba bardziej odpowiadają twoim wymaganiom, a nie jest drogo 😉
Jeszcze SK Moszna.
Jest możliwość wykupienia turnusu podstawowego (tj. 2 h jazdy bez skoków) lub z kursem skokowym (nauka lub doskonalenie). 🙂
Dodatkowe atrakcje to np. nauka woltyżerki, powożenia.
Zapowiada się nieźle. : )
Dla jadących na VIII turnus, dodatkowo 25.08 można zdać odznakę.
Fog - Z tego co wiem to codziennie ruszanych jest 13-15 koni, które są podzielone na grupy, a więc maks. liczba jeźdźców w grupie to 6-7 osób.
Mówię Ci to, co słyszałam od koleżanek, które tam były, nie wiem jak jest naprawdę 😉
Fog - Z tego co wiem to codziennie ruszanych jest 13-15 koni, które są podzielone na grupy, a więc maks. liczba jeźdźców w grupie to 6-7 osób.
Mówię Ci to, co słyszałam od koleżanek, które tam były, nie wiem jak jest naprawdę 😉
Ok, dzięki
Jeszcze SK Moszna.
...
Dla jadących na VIII turnus, dodatkowo 25.08 można zdać odznakę.
Skąd taka wiadomość? Wiele razy próbowałam ustalić termin egzaminów w Mosznej i jedyne co usłyszałam, że na 100 % nie wiadomo, bo czekają na zgłoszenia.
tereska, ze strony internetowej.
Mam nadzieję, że się jednak odbędzie. Muszę tam zadzwonić. 😉
Ja znam fajny obóz 🙂 Nieważne są ramy wiekowe. Póki co organizowany jest do lat 16 tak na próbę, bo stajnia się dopiero rozwija. Jest to w lubuskim niedaleko niemieckiej granicy (Grabówek). Obecnie rozpoczyna się 23.07 i trwa 4 dni. Wyżywienie, spanie, jazdy dwa razy dziennie, konie to angliki i małopolaki. Więcej informacji podam zainteresowanym. Jak coś pisać na meila: jagoda_gizmo@wp.pl