Nasza twórczość fotograficzna cz. II

Pursat   Абсолют чистой крови
27 czerwca 2012 22:35
Ronin., siwki nieostre i lecą w jedną stronę.

Facella, like it! Tylko ta zieleń taka smutna jakaś. 😉
Facella   Dawna re-volto wróć!
28 czerwca 2012 11:37
Pursat, miło mi (-:
a zieleń taka, bo padał deszcz, zero słońca. zamierzamy to powtórzyć, jak będzie pogoda lepsza.

jeszcze parę z wczoraj, jakość facebookowa:

to było koszmarne technicznie, przepalone, z FF, beznadziejnie ucięłam stopę, ale lubię je.
Ronin.   Każdy orze jak może.
28 czerwca 2012 11:46
Pursat Co znaczy ,że lecą w jedną stronę ?  🙂

Jakieś foty z zawodów.

Facella, faktycznie piękne miejsce! Szkoda tylko, że pogoda taka, a nie inna, ale liczę, że jak tylko ponownie się tam wybierzesz, to zaraz nam tu efekty pokażesz! 🏇
Ronin., to, że zdjęcia lecą w którąś stronę oznacza, że masz krzywy horyzont - na pierwszym zdjęciu jest na lewo, a na drugim na prawo 😉. Co do kolejnych zdjęć wrzuconych przez Ciebie - pierwsze jest chyba nieostre i zdecydowanie za ciemne, poza tym ucięte nogi; drugie tak samo wydaje mi się nieostre i ciemne; trzecie leci na prawo i ucięłaś nogę, czwarte leci na lewo; piąte jest przepalone 😉.
rambuesa, co do kolorów - w sumie to odzwierciedlają to, jak było naprawdę - słońce już zachodziło i niemal w ogóle nie padało na parkur, taki lekki półmrok był. Nie chciałam ich podciągać w programie, wolałam takie zostawić 🙂.
No i wrzucam kolejną porcję od siebie 🙂 :

wszystkie zdjecia za duze
28 czerwca 2012 12:12
Dzięki wymodelowana  🙂
28 czerwca 2012 12:23
Ronin., leć do serwisu, masz okropnego BF - Back Focusa, ostrość ucieka Ci z modeli na tło. ja mam na odwrót, FF - Front Focus, ostrość mi ucieka w przestrzeń przed modelami.

wymodelowana, na pewno powtórzę, w dodatku zamierzamy iść rano (tzn. o 3-4...).
Ronin., foć dalej i wrzucaj 🙂.
Facella, czyli rozumiem, że mam się nastawić na piękne zdjęcia? 😀
28 czerwca 2012 12:27
oby  😀iabeł:
mimo , że nie specjalizuje się w fotografii zwierząt, postanowiłam się podzielić z wami tymi zdjęciami. Co o nich sądzicie  ? 🙂
Bravoova, wrzucaj większe zdjęcia! Pierwsze, co mi się rzuciło w oczy to trochę za duży podpis i drugie jest chyba przepalone.
taki rozmiar w porządku ?
Teraz zdecydowanie lepiej 🙂. Swoją drogą, fantastyczne kolory! Ja bym jedynie inaczej je skadrowała - aby nie było takie centralne 🙂.
dzięki  :kwiatek:
też o tym pomyślałam, ale dopiero w domu jak oglądałam zdjęcia.
28 czerwca 2012 16:20
drugie jest chyba przepalone.

pierwsze miejscami też.
Facella :kwiatek: też mi się tak wydawało, ale mój monitor troszkę kłamie i jako, że nie miałam pewności, to wolałam się nie udzielać 😁
28 czerwca 2012 16:24
wymodelowana, ja jestem przekonana, że każdy monitor trochę przekłamuje. i w sumie ciężko jest zobaczyć zdjęcie naprawdę takim, jakie jest. nawet po wydrukowaniu mogą się różnić, spróbuj kiedyś jedno zdjęcie wydrukować w dwóch różnych drukarniach. na pewno nie będą takie same jak w komputerze, a i między sobą też się będą różnić.
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
28 czerwca 2012 18:31
Trochę psiowodnych:
1

2

3

i końskie
4

Można bić, tylko nie za mocno, proszę  😁
28 czerwca 2012 18:36
czy ja już mówiłam, że mi się ta 4. podoba?  😁
co do reszty, to taki trochę chaos w kadrach, pierwsze by było ok, gdyby nie to, że pies się odwrócił i nie widać dobrze pyszczka. w pozostałych dwóch tło rozprasza, a trzecie w dodatku zgubiło trochę ostrości. szkoda, szkoda, bo wodą się można sporo bawić.
edit: co nie znaczy, że mi się nie podobają!

kurczę, tak patrzę na te wczorajsze zdjęcia i nacieszyć się nie mogę, każdemu, kto ma momenty zwątpienia, radzę zrobić sobie kategoryczną miesięczną przerwę od robienia zdjęć. a później pojechać do ulubinego/przepięknego miejsca i coś, cokolwiek stworzyć. mała rzecz a cieszy (-:
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
28 czerwca 2012 18:53
Heh, na tło nie miałam wpływu bo zdjęcia robione w rzece i nie było jak inaczej kadrować :/ A o 4 coś już wspominałaś 😁
28 czerwca 2012 19:30
Dzięki ,Facella. Będę musiała się tam udać  🤔

D'art

BASZNIA   mleczna i deserowa
28 czerwca 2012 21:46
Czy fotografowie moga mi polecic jakies strony ze stockami, na ktorych znajde konie roznych ras w postawie zootechnicznej? Nie umiem znalezc 🙁.
m.indira   508... kucyków
28 czerwca 2012 21:57
BASZNIA ja takowej nie znalazłam, ale wpisując w wyszukiwarce rasę koni na bank znajdziesz jakieś zoo w danej rasie, internetowej encyklopedii jeszcze chyba nie ma 😉

dziś próbowałam szkiełko i powiem że miło mnie zaskoczyło, szybkie, celne i ciche... waga poszła gdzieś  w zapomnienie 😉
BASZNIA   mleczna i deserowa
28 czerwca 2012 22:13
m.indira, dziekuje bardzo, tylko ze problem w tym, ze zdjecia beda publikowane . Musza wiec byc w bazach, z ktorych mozna je kupic-pasowaloby mi nie skupowac od poszczegolnych autorów, tylko z jednego zrodla...
ode mnie:
ja w sumie dawno nic nie cykałam, ale dziś wzięłam aparat w dłoń i coś tam zrobiłam 🙂
w 3 szkoda tych włosów 😤

wszystkie foty ogromne!
Facella, a ja jestem przekonana 🙂, że monitory się kalibruje i nawet domowe drukarki też, nie wspominając o profesjonalnych maszynach drukarskich. A profesjonalne zdjęcia powinny być profesjonalnie przygotowane do druku. Amatorszczyzna - rzecz inna - wszystkiego się można spodziewać, szczególnie jeśli się nie przyłoży żadnych starań.
Kilka wczorajszy ( znowu Helios w roli głównej )

Lena, dla mnie bomba!

Ja mam takie cuś:
Thymos - pierwsze fajne światło, ja drugie troszkę wyżej bym skadrowała no i prawa strona nieoświetlona, ostatnie nieostre i ucięty pies
Dzięki Time 🙂

Na ostatni miał być ostry tylko szczypiorek (moje celowe posunięcie), a co do chrap, było ciężko, bo światło tylko z jednej strony było. Dało bysię to rozjaśnić tak jednostronnie w ps..?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się