Czasopisma branżowe- czujecie niedosyt?

Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
28 czerwca 2012 11:23
czy juz wiadomo co z prenumerata? 👀
sei   . let's grow old together & die at the same time .
28 czerwca 2012 11:27
tylko te kliniki fotografii to z jakimś specjalistą faktycznie, a nie... te same zdjęcia. tych samych osób co wszędzie... bo ja już na to patrzeć nie mogę 😉
Zairka, ktoś pisał wcześniej, że od 2 numeru będzie taka możliwość.

Jutro idę do Empiku. Dawno nie kupowałam żadnego końskiego pisma, bo naturals, west, ZT i wystawy mnie nie interesują a dla jednego artykułu kilkunastu zł nie wydam. Po przejrzeniu okładki i spisu treści ta gazeta to dla mnie "r-v w pigułce" i oprócz lekko krzykliwego stylu, reszta do mnie przemawia na plus (a nie zrezygnuję z ciekawego art. tylko dlatego, że czcionka mi nie podpasowała). Także trzymam kciuki za ten projekt🙂
W kioskach Ruchu nie ma, przynajmniej u nas...
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
28 czerwca 2012 12:14
po przebiegnięciu Olsztyna w znalezieniu Gallopu - jestem już szczęśliwą posiadaczką 🙂
W Empiku patrzyli na mnie jak na dziwadło  😁
Ale koniec wywodu o poszukiwaniu gazety. :P
Po szybkim przeglądzie jestem jak na razi zadowolona.  Nic mnie nie zraża. Może jedynie ten shopping. ale co ja mogę narzekać nie na moją kiszeń, wić nie powinnam siedzieć cicho.
Fajne podstawy dla początkującego jak zarówno dla bardziej zaawansowanych do powtórzenia sobie (chociaż znajdą się tacy co będą narzekać i gadać, a poco mi to).
Ktoś tam pisał na temat papieru, wydaję mi się że to początek gazety i dlatego tak jest.
A liczy się zwartość, a nie wygląd  😉
Jak nie będzie naturala, to zostanę stałą czytelniczką ^^ chociaż ten mały "błąd ŚK wybaczyłam :P
szam, zdanie mam dokładnie takie samo. Rzetelny kawał wiedzy wezmę w każdym opakowaniu.
A nawet jeśli mnie to pismo na kolana nie rzuci, ekipie szczerze życzę powodzenia.
Haters gonna hate  😎
Jasnowata
w Empiku maja być popołudniu, ale znalazłam w tym drugim saloniku z prasą w Zielonej (tam mieli nawet wielkie plakaty z Gallopem przy wejściu)
28 czerwca 2012 13:11
u mnie rodzice zakupili już 🙂 w empiku właśnie. zapoznam się więc z gazetą w sobotę.
Potuptałam do EMPiKU i mam.   😅   Teraz jak na klasyczną biurwę przystało robię kawę i zabieram się do lektury.   💃

Nie wierzcie EMPiKOWym sprzedawcom.  Nie znalazłam na półkach, więc zapytałam panią w kasie mówiąc, że dziś to pisma trafiło do punktów sprzedaży. Pani zaparła się, że nic takiego rano nie dostali. Namolna byłam i powiedzialam, że wiem, że dostali. Wtedy włączyla się druga pani, która powiedziala, że owszem, dziś rozkładała. Okazało sie, że ciąg dalszy prasy jest na pierwszym piętrze i tam właśnie był Gallop.  Swoją drogą co za bezsens, żeby tak dział czasopism rozdzielać. Jak ktoś nie jest EMPiKOwym bywalcem, skąd ma wiedzieć, że po piętrach trzeba latać, jeśli parter zawalony pismami. 

Oddaję się lekturze.

Edit: wróciłam na chwilę, bo zapomniałam zapytać. 12 zł to cena promocyjna. Jaka będzie docelowa? Warto wiedzieć, skoro mówi się o prenumeracie.
Azzawa, co Ty gadasz?! 🙂 A ja w tym drugim (tym na przeciwko playa) byłam i nie było :/

Ehh, i tak nie kupię, bo musiałam zapłacić za paczkę i mam 2zł w portfelu :/
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
28 czerwca 2012 13:43
Kupiłam 😀 Jedną z 3 w małym Inmedio 🙂

Przejrzałam, podoba mi się grafika, taka lekka, "inna", cena przystępna, zobaczymy jaka będzie w przyszłości, zagłębię się w czytanie zapewne od jutra 😉
[quote author=Ktoś link=topic=22707.msg1444929#msg1444929 date=1340871896]
...tez juz nie mam zamiaru ciągnąc OT...ale skoro dla lostaczki zawodnicy jeżdżący regularnie ZO i Międzynarodowe Zawody, z II klasami sportowymi są na poziomie brązowej odznaki to  🥂

Przeczytałam dokładnie wypowiedz Lostak i nigdzie tak nie napisała. Prosiła tylko aby Wrotki pokzał swoje osiągniecia , bo puki co nie sa nam one znane a krytykowac tak mocno jak robi to Wrotki powinien tylko ten co naprawde osiągnął wiele. Nie znam zawodników szkolonych prze Wrotki którzy byliby znani na "arenie" miedzynarodowej. Bo ,że sa tacy co regularnie jezdzą ZO i Miedzynarodowe Zawody -okey ale co osiągają , jakie miejsca znajdują i kim sa w owym miedzynarodowym srodowisku ?)
[/quote]no popatrz...zaintrygowany twoją opinią i czując się wywołany do tablicy, "odignorowałem" sobie rzeczony wpis...i znalazłem tam cały akapit o mojej marności i zarazem, jak to  "ujeżdzeniowa Paris Hilton" dzielnie zrobiła sportową jedynkę 😁 z tym że ja też zrobiłem taką jedynkę, no i jeszcze dwójki w pozostałych dwóch jeździeckich dyscyplinach olimpijskich.
no i owszem pomagam ludziom zdobyć brązowe odznaki PZJ, ale też srebrne odznaki, klasy trzecie i takie dwójki właśnie. moi podopieczni, nie są "znani i lubiani", ale spokojnie, mam czas, ciągle jeszcze jestem młodszy, niz Feliks Sztamm, Kazimierz Górski, czy José Mourinho kiedy na poważnie rozpoczynali swoje trenerskie kariery 😉...moi podopieczni nie są "znani i lubiani" ale zapewniam, że nie są też armatnim mięsem w lekkich klasach na regionalnych zawodach.
z tym że cały ten akapit, będący jedną wielką parszywą wycieczką osobistą (moderacjo pozdrawiam :kwiatek🙂, miał tylko na celu zohydzenie mojej osoby, jako forowicza który występuje tu w roli krytyka niegodnych, marketingowych manipulacji które zostały na R-V wykreowane przez "autopromocyjną spółdzielnię.
PS i jeszcze raz cytacik:"Bo ,że sa tacy co regularnie jezdzą ZO i Miedzynarodowe Zawody -okey ale co osiągają , jakie miejsca znajdują i kim sa w owym miedzynarodowym srodowisku ?"-daj ci Panie Boże, żebyś kiedyś miała szansę chociaż wystartować 🤔
Niestety w Kauflandzie periodyku nie ma...  😕 Skorzystam z wysyłkowej oferty 😉
No, no,  zaczyna być ciekawie  🤣

Jak to z niewinnego wpisu, tu akurat Kujki:

No nareszcie!!!!
[[a]]http://www.facebook.com/pages/Gallop-Ko%C5%84-Je%C5%BAdziec/257402547694312[[a]]
Ciekawe artykuly, estetyczne wydanie, ladne zdjecia, tematy ktore dotycza mnie, przecietnego jezdzca - amatora (a nie kolejne sranie o arabach i rodowodach aqh, czy wyniki zawodow ktore sobie i tak moge sprawdzic w necie  :cool🙂.
Jeszcze w tym tygodniu lece po Gallop!  🏇

można szybko dojść do nazwijmy to delikatnie przepychanek i osobistych wycieczek, ot taki to już chyba nasz urok....
lostak
Mylisz chyba krytykę z krytykanctwem. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, takie jest moje zdanie, a to że każdy robi to na swój sposób i w swoim stylu, no cóż life.
Może to nawet "lepiej" - taki symulowany zimny prysznic/obrzucanie błotem na forum jako forma zaprawy bojowej dla ambitnej ekipy ? I to nie jest tylko polska zawiść, wszędzie "ludzie sukcesu" są przez niektórych traktowani jak wielkie zuo. Myślę, że z taką myślą należy się po prostu oswoić 😉

Ja jestem wierną czytelniczką HiJ i raczej Gallop jest nie dla mnie, ale mam nadzieję, że im się uda, choć imo łatwe to nie będzie  😅

28 czerwca 2012 14:27
armara, gdzie kupujesz HiJ? chciałam ostatnio zacząć się w to wczytywać, a jakoś nie mogłam dojrzeć w empiku... ślepa jestem?  👀

edit: brzezinka, kiedy kujka to pisała to nie była znana nawet okładka. o artykułach czy zdjęciach do nich to już w ogóle nikt z 'szaraczków' nie wiedział. tak więc albo pisała o czymś czego na oczy nie widziała, albo jednak miała wcześniej tę gazetę w ręku. tyle. a że wyszła z tego dość emocjonalna dyskusja - bywa 😉
... z tym że cały ten akapit, będący jedną wielką parszywą wycieczką osobistą (moderacjo pozdrawiam :kwiatek🙂, miał tylko na celu zohydzenie mojej osoby ....

O nie, sam to robisz, zresztą bardzo skutecznie.  😀  Nikogo do tego nie potrzeba. W tej dziedzinie odnosisz niekwestionowane sukcesy. Gratulacje. 

... jako forowicza który występuje tu w roli krytyka niegodnych, marketingowych manipulacji które zostały na R-V wykreowane przez "autopromocyjną spółdzielnię.

Oczywiście, że niegodnych, (a może naturalnie, że niegodnych  😀 ) bo godne jest tylko i wyłącznie kreowanie fałszywej wizji jedynie slusznego siodła.  Naturalnie to nie jest manipulacją, to jest głoszeniem prawdy najwyższej dla dobra ogólnego.  😂

Wracając do tematu: znalazłam kilka perełek dla siebie, dwa następne numery na pewno są moje.  Okładka mi się nie podoba i gdybym miała się jej wyglądem kierować, raczej bym pisma nie kupiła. Mnie również okropnie razi shopping. Można wiedzieć, dlaczego shopping?

Bardzo podoba mi sę zdjęcie efki na trzeciej stronie - takie promienne, optymistyczne, aż przyjemnie się robi.

Z ciekawości: skąd się biorą listy do redakcji w numerze pierwszym?     
Prenumeruję, całe 44 zł/rok - bardzo porządne, rzeczowe artykuły i grubo ponad 100 stron 🙂 No i "moja" tematyka, a to chyba najważniejsze:
http://hij.com.pl/prenumerata/
Ja kupiłam dziś swój Gallop w kolporterze w Biedronce. Jak na razie bardzo mi się podoba, ciekawa tematyka i fajnie zrobiona strona graficzna.
efka, 👍
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
28 czerwca 2012 14:39
trusia, listy do redakcji - poprosiliśmy kilka znajomych osób o napisanie do nas maila,  jakie problemy miewają ze swoimi końmi i swoim jeździectwem. Wybrane - opublikowaliśmy 🙂

edit: a teraz już czekamy na listy od czytelników! 😉
28 czerwca 2012 14:49
armara, właśnie patrzyłam już na prenumeratę. jeśli zamówię teraz to dostanę też zaległe numery z tego roku? nie powiem, żeby kręciły mnie konie zimnokrwiste czy hodowla hucułów, ale jest parę innych wartościowych artykułów. w tym autorstwa pana doktora, z którym miewam do czynienia, więc zapoznam się tym chętniej 🙂
sei
Możesz wybrać, to zależy co wpiszesz w tytule i jaką kwotę przelejesz. Dzwoń - na pewno ktoś Ci udzieli informacji 🙂
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
28 czerwca 2012 15:52
.....a czy w numerze 2 czasopisma Gallop bedą podane tez numery totolotka najbliższych losowań z 2 tygodniowym wyprzedzeniem? 😎
Bo rozdaliscie już złoty medal Mistrzostw Polski ,które odbędą sie za dwa tygodnie dopiero  😁
Życzę Natali jak najlepiej,ale nie skreślajmy innych,to trudny sport i ma 4,a jak pokazał Strzegom 5 prób  😵
Averis   Czarny charakter
28 czerwca 2012 16:17
Ta informacja o medalu Mistrzostw Polski jest wynikiem mojego błędu i całą winę biorę na siebie. Na stronie tegorocznych zawodów w Strzegomiu były podane także wyniki z lat ubiegłych- stąd moja pomyłka. W drugim numerze zostanie wydrukowane sprostowanie. Pozostaje mi tylko przeprosić wszystkie osoby, które zostały wprowadzone w błąd.
28 czerwca 2012 16:18
Ktoś, możesz przybliżyć o co chodzi???  👀
28 czerwca 2012 16:21
....a kto odpowiada za tekst o 3 osobach w drużynie na IO?to ze polska ekipa tyle liczy,nie jest wyznacznikiem przepisów ....
28 czerwca 2012 16:42
Dziękujemy za zakup naszego pisma i wnikliwe jego przeczytanie. To że polska ekipa liczy tylu zawodników wynika z przepisów określonych w systemie kwalifikacji do Igrzysk.
28 czerwca 2012 16:44
Nadal nie rozumiesz,gdzie jest błąd.ok,powodzenia.
28 czerwca 2012 16:46
Nie, nie rozumiem. Prosiłabym o wyjaśnienie, bo w dalszym ciągu nie wiem o co Ci chodzi.
U nas nie było.... 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się