Czasopisma branżowe- czujecie niedosyt?

Gazety jeszcze nie ma, po co komentować na wyrost? I to z taką zawziętością... dajcie się jej pojawić, wtedy będzie o czym pisać. A pewnie będzie 😉

Sama po "zajawkach" zastanawiałam się, kto jest targetem tego pisma: nastolatki, szmatoholiczki, właścicielki, amazonki? Ano wygląda na to że re-voltopiry 😉 Tak po dłuższych oględzinach... Na Fejsie łatwo wychwycić kto to będzie współtworzył i z kim. Kto pisał, kto robił zdjęcia, kto promuje. Po wątkach tutaj na forum, widać, kto został zaproszony (między innymi jak mniemam) na spotkania fokusowe. I gro z tego to forumowicze. Pytanie tylko, czy to źle? 😉 Okaże się w praniu...

Bo rynek (forum) wydaje się spory. I - o ile będzie się słuchało jego potrzeb - może okazać się lojalny i wierny.

I z całym brakiem sympatii do naturalsów (sorry), i z całą sympatią dla westowców - mnie odstręczył skutecznie tekst Kujki (parafrazując: że nie będzie tutaj zbędnego pieprzenia o arabach czy rodowodach aqh) bo czuje, że fan arabów czy aqh to nie target tej gazety. Czyli nie jeździec? Bo podobno do tych ludzi jest skierowana ta gazeta... 🤔
Sierra- a może to taka znów "sztuczka" ?
Ten tekst Kujki . Na zasadzie : Nie dla Idiotów !
Ja przez ten slogan reklamowy unikam Media Markt. Obraziłam się.  🙁
p.s
No już na siłę się doszukuję jakiegoś sensu.

ash   Sukces jest koloru blond....
27 czerwca 2012 13:38
Tyle, że Kujka nie ma nic wspólnego z tą gazetą oprócz tego, że kumpluje się z Efką.
Napisała to na swoim prywatnym profilu FB, więc wyraziła swoje prywatne zdanie!
Edit: Ja Efki nie znam, a również promuje gdzie się da nowy miesięcznik, bo cieszę się że powstaje coś nowego.
Trochę dziwna jest ta nagonka na pismo, które się jeszcze nie pojawiło  🤔
Tyle, że Kujka nie ma nic wspólnego z tą gazetą oprócz tego, że kumpluje się z Efką.

Na forum napisała. Skąd bym jej profil znała ?
O tu:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,22707.660.html
I ja się nie czepiam. Każdemu wolno napisać co myśli. Zacytowałam dopiero dziś.
lostak   raagaguję tylko na Domi
27 czerwca 2012 13:41
[quote author=Tania link=topic=22707.msg1443922#msg1443922 date=1340799348]
Tak to czytam i myślę, że te wszelkie sztuczki marketingowe są kiepskie.
dokładnie!
dostaję teraz różne PW, co do kwestii Spółdzielni "Nowy Zajebisty Miesięcznik"...i jak poznałem produkt naszego Bogdana, to nie owijałem w bawełnę i nie pisałem głodnych kawałków o "fokusach" i "przypadkach". napisałem wprost: ludzie zamawiajcie te siodła, bo za rok dwa, jak rynek się pozna że HB-C to jest siodło premium,to nie będzie was na nie stać"-otwartym tekstem i beż żadnego wkręcania...ale widać "profesjonaliści" mają inaczej 😁
wprost i otwartym tekstem.
...a tu wychodzi, że banda cwaniaków traktuje nas jak rząd obywateli-banda głupków, co kupi wszystko jak im się to ładnie opakuje- kompletny brak szacunku, do innych ludzi! 😤
[/quote]

to zabawne, wrotki HCB robi większa krzywde niz reklamę, ale to decyzja Bogdana więc nic mi do tego, a wciskanie się z tym nawet do wątku o czasposmach jako prownanie siodła i gazety, grup fokusowych i jego "autorytetu" (bez bieżących wyników w sporcie) do tego co rynek będzie wiedział za dwa lata...  to jest robienie z ludzi głupków....

to tak off topic.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
27 czerwca 2012 13:43
...niedługo z lodówki wyskoczy ...ale jaka nagonka? 🤔

paa - bo ma dobry rodowód i wpisuje się w fokusowe towarzystwo doskonale...bo rozumiem,że Zibi to też przez przypadek?
bo z całym szacunkiem... dlaczego akurat Zibi?

...mam nadzieję,że nie przeczytam o rozjeżdżaniu lini na 18 metrów, na metrowej stacjonacie i 80 cm okserku carre rozjeżdżanej na 3,4 i 5 fule 😵  to jego znak firmoy jest... a i butelki po coca-coli zeby jeździć na wprost  🏇

edit: lostak,mózesz wrescie zacząc pisac nazwe firmy prawidłowo?czy przeliterować Ci? 🤔wirek:
jasne MP Młodych Jeźdzców i srebrny medalista MP seniorów to nie autorytet  😁
A może mi ktoś powiedzieć o co chodzi?

1.Co kujka niestosownego zrobiła?

2. Tania dostała swojego czasu ochrzan za pisanie, że napisała coś do KP, tak?
A teraz osoby które piszą, tudzież będą pisały do nowego czasopisma mogą o nim pisać i mają na to przyzwolenie?

Proszę mi wytłumaczyć  :kwiatek:
Edit: Ja Efki nie znam, a również promuje gdzie się da nowy miesięcznik, bo cieszę się że powstaje coś nowego.
i nie przeszkadza ci, że cwaniaczki co sobie siedzą na korytarzu jednej stajni, robią innych w trąbę, a z forum zrobiły sobie żerowisko?
udając czytelnika, robi za gazeciarza.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
27 czerwca 2012 13:48
wrotki, ale jakiego czytelnika? przecież gazeta pojawi się w EMPIKu jutro dopiero,a ona na oczy nie widziała numeru zerowego,nie była w grupie focusowej i nie ma z tym projektem nic a nic wspólnego...
A może mi ktoś powiedzieć o co chodzi?

2. Tania dostała swojego czasu ochrzan za pisanie, że napisała coś do KP, tak?
A teraz osoby które piszą, tudzież będą pisały do nowego czasopisma mogą o nim pisać i mają na to przyzwolenie?

Proszę mi wytłumaczyć  :kwiatek:

Tania kryptoreklamowała KP. No bo mi nie przyszło do głowy, że wprost mogę napisać jak emijakke.
Dodatkowo wprost reklamowałam, że piszą w KP revoltowicze. Bo mnie to cieszyło.
Kujka kryptoreklamowała też, tylko inaczej.
I tak sobie ogórkowo sezonowo o tym gawędzimy.  😉
Ash Też jestem "na nie" dla nagonki, chyba jasno to wyraziłam? 🙄 Zwłaszcza, że pisma fizycznie jeszcze nie ma w obiegu 😉

Odnośnie wypowiedzi Kujki wpadła mi w oczy (tu na forum, nie na jej profilu!), to o tym napisałam. Tak jak ona napisała, że cieszy ją brak w/wspomnianych tematów. Więc o co chodzi?
[quote author=Ktoś link=topic=22707.msg1443986#msg1443986 date=1340801330]
wrotki, ale jakiego czytelnika? przecież gazeta pojawi się w EMPIKu jutro dopiero,a ona na oczy nie widziała numeru zerowego,nie była w grupie focusowej i nie ma z tym projektem nic a nic wspólnego...
[/quote]ale już się bardzo cieszy, że inni bedą mogli gazetę zobaczyć, bo jest taka wspaniała  😁
ps.to chyba nie tyle dla kobiet, co dla dziewczynek z zespołem Turnera 🤔
A ja nie rozumiem o co tyle krzyku- każdy czytelnik, po przjrzeniu pierwszego numeru w empiku może "zagłosować nogami" kupić, albo nie. Więc po co gadanie, czy pismo robi pani X czy pan Y, o ile robią coś dobrze- to jak dla mnie ok. Polski magazyn na poziomie StGeorg to imho byłaby super sprawa, jakość, ale dotycząca również własnego podwórka, i tego, co się dzieje ciekawego w PL. Czy ten nowy miesięcznik spełni oczekiwania, przekonamy się, jak będzie warto, to zamówię prenumaratę, i mam gdzieś, kto to edytuje, o ile pismo jest warte swojej ceny. Jak będą shoppingi i różowe konisie, to sorry, ale nie dla mnie- i każdy ma taki sam wybór.

A co do używania forum w celach (krypto)reklamowych, to większość chyba jest tu dorosła i potrafi odpowiednio przefiltrować i ocenić, to co czyta, a nie łykać jak leci.
Czytam forum od dobrych kilku lat i nieodzownie towarzyszy mi wrażenie iż:
Wtorki, jakby mogło - to by Cie pokręciło z zazdrości, przez to w jakim tonie piszesz na forum, zawsze ma wrażenie że za monitorkiem siedzi pokurczony, zdziadziały zazdrośnik. O wszystko, o to że komuś się udaje, o to że kogoś stać, o to że ludzie już nie siedzą w miejscu, każdy się chce rozwijać, ale tylko niektórym naprawdę się chce. Ela i Ktoś dzielnie Ci towarzyszą, co ze strony ktoś jestem w stanie zrozumieć ze wzgledu na Waszą zażyłość.
Jak Cię tak temat pisma którego jeszcze nie ma w sprzedaży denerwuje, to nikt Cię nie prosił o wyrażanie tu tak rozlegle swojego zdania. Idź, przejdz się na spracer zamiast przeżywać, że to Ty nie dostałeś pisma pierwszy, aby wydawca mógł się zapoznać z Twoja (jakże niezbędną) opinią. 🙂

Pisze to osoba niezwiązana z pismem, ale mam RÓŻOWEGO konia w av, nie musisz czytać.  🙄

Pismo kupię, z czystej ciekawości, powodzenia życzę. 🙂
kujka   new better life mode: on
27 czerwca 2012 14:03
Sierra o nic nie chodzi 🙂 oprocz tego, ze moja wlasna i osobista opinia zostala wyciagnieta i wzieta jako wyznacznik.. no wlasnie nie wiem czego. bo ja reprezentuje tylko siebie i swoje zdanie i nie wiem skad oburzenie Tani, ze ja krytykuje kolegow z konkurencji. bo ja z tworzeniem Gallopu nie mam nic wspolnego.
takze owszem - moze i krytykuje KP ale nie sa oni dla mnie konkurencja (patrz wyzej), sa jedynie redakcja gazety, ktorej w ogole nie chce mi sie kupowac ze wzgledu na jej zawartosc.
i tyle na ten temat 🙂
peace!
hate me! ale właśnie wrotki, Ela, Ktoś, Tania i jeszcze pare krytycznych osób są "solą" tego forum.  🏇 Różowe formum z jednorożacami na czarnych wodzach to na stronie galopuje.pl

Edit:
  A ja cały czas tęsknię za "Koniami  i Rumakami" z czasów gdy były pod wodzą pana Świgonia  🥂 aktualnych nie trawię.
Ja się z opinią wstrzymuję, dopóki nie dostanę gazety do ręki.

Fakt faktem, grono autorskie blisko ze sobą związane, zachwalający produkt również sami znajomi. Mi to nie przeszkadza, ale na pewno będzie tendencyjnie, tzn, napiszą krewni i znajomi królika, i krewni i znajomi zachwalą 😉 Bo w sumie widzę albo ciekawość i zainteresowanie ze strony forumowiczów niezwiązanych z pismem, albo dzikie zachwyty ze strony związanych. Kto wie, może też wpadnę w dziki zachwyt po przeczytaniu - nie omieszkam się podzielić opinią 🙂

Okładka bez szału, rodem z Twojego Stylu. Pasuje w sumie do nazwy 😉 Śliczna pani, śliczny i markowo odziany konik, typowy układ headingów. Bardzo mnie smuci ten shopping 🙁 Czyżby naprawdę język polski już się na tyle zdewaluował, że nawet w słowie drukowanym brakuje miejsca na rodzime wyrazy? Zakupy są zbyt obciachowe? Jeśli jest shopping, to czemu nie training i grooming tuż obok? Mam nadzieję, że w środku nie znajdę kwiatków powszechnych dla babskich pism, typu look albo casual 🙁

Sierra o nic nie chodzi 🙂 oprocz tego, ze moja wlasna i osobista opinia zostala wyciagnieta i wzieta jako wyznacznik.. no wlasnie nie wiem czego. bo ja reprezentuje tylko siebie i swoje zdanie i nie wiem skad oburzenie Tani, ze ja krytykuje kolegow z konkurencji. bo ja z tworzeniem Gallopu nie mam nic wspolnego.
takze owszem - moze i krytykuje KP ale nie sa oni dla mnie konkurencja (patrz wyzej), sa jedynie redakcja gazety, ktorej w ogole nie chce mi sie kupowac ze wzgledu na jej zawartosc.
i tyle na ten temat 🙂
peace!
chcesz być fair wobec innych forowiczów, no to odpowiedz proszę na dwa pytania:
kiedy był wspomniany przez ciebie focus?
dlaczego nie podzieliłaś się nowiną poznaną na fokusie wcześniej?
(...)
Okładka bez szału, rodem z Twojego Stylu. Pasuje w sumie do nazwy 😉 Śliczna pani, śliczny i markowo odziany konik, typowy układ headingów. Bardzo mnie smuci ten shopping 🙁 Czyżby naprawdę język polski już się na tyle zdewaluował, że nawet w słowie drukowanym brakuje miejsca na rodzime wyrazy? Zakupy są zbyt obciachowe? Jeśli jest shopping, to czemu nie training i grooming tuż obok? Mam nadzieję, że w środku nie znajdę kwiatków powszechnych dla babskich pism, typu look albo casual 🙁

Quanta : headingów? Czyżby naprawdę język polski już się na tyle zdewaluował, że nawet w słowie drukowanym brakuje miejsca na rodzime wyrazy?  😉 😉
Jesteśmy solą do ogórków ?
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
27 czerwca 2012 14:15
Mam nadzieję, że w środku nie znajdę kwiatków powszechnych dla babskich pism, typu look albo casual

no więc właśnie.

Taka karykatura "elytarności" czyli wieczne wtrącanie angielskich zwrotów i słówek.
Mam nadzieję, że w środku nie znajdę kwiatków powszechnych dla babskich pism, typu look albo casual

no więc właśnie.

Taka karykatura "elytarności" czyli wieczne wtrącanie angielskich zwrotów i słówek.

...tego bym się spodziewał.
i zamiast "dla kobiet", to może łatwiej trafi do właściwych czytelniczek, z podtytułem "dla nowych warszawianek"* 😁
*z brandem "dla nowych warszawianek" łatwiej wychwyci target (tłum. dla redakcji)
Tania solą w oku  😁  a czy od ogórków to zapytam Ogurka przy najbliższej okazji  👀
Solą w oku, ale fizjologiczną. Do wypłukania paprochów.  😉
Podtytuł (subtitle??) jest Koń i Jeździec. Jeździec czyli ON.
Skąd przekonanie, że dla pań ?
p.s
co do ogórków-miałam na myśli "sezon ogórkowy".
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
27 czerwca 2012 14:31
Miałam tą przyjemność, że gazetę już miałam w rękach. Jak również kilka babskich. I nie mają ze sobą nic wspólnego.
Nie będę tu nic spoilerować, ale jest rewelacyjnie przemyślana, z super rzeczowymi artykułami napisanymi przez ludzi o znanych (w pozytywnym sensie) nazwiskach.
sei   . let's grow old together & die at the same time .
27 czerwca 2012 14:33
wrotki bywa wkur...zający jak to każdy użytkownik tego forum bywa dla innego. i tak samo EleP sie dobrze czyta dopóki wypowiada sie rzeczowo bez osobistych wycieczek. i tak samo pewnie mnie dopóki moje zdanie pokrywa się z cudzym 😉 ale to taki off top

dużo szumu jest o to kto tworzy gazetę, ale to przecież normalne, że redakcje tworzą ludzie, którzy się dobrze znają i dobrze im się współpracuje, a jeszcze normalniejsze/powszechniejsze jest to, że promować w czasopiśmie będą swoich znajomych. taka kolej rzeczy bym rzekła 😉 może gdyby powiedzieć to wprost byłoby łatwiejsze do przyjęcia co dla niektórych. ŚK to też bardzo konkretna grupa ludzi. od początku istnienia gazety się powiększyła, ale jednak już na starcie było wiadomo, że są to osoby ze sobą powiazane itp. a nie specjaliści wyszukani na zasadzie 'dam prace'.
w zasadzie to ja bym chciała, byłoby mi miło, gdyby w którymś numerze redakcja gallop'u się przedstawiła. i np. powiedzieć tak o, bez zbędnęgo mydlenia. pani x, y, z są z jednej stajni, wspólnie działają na polu jeździeckim, a teraz i wydawniczym. do współpracy zapraszają ludzi x, y, z których dobrze znaja i cenia np. za umiejetnosci, charakter czy bla bla bla

a co do samej gazety mam pytanie do lostak, efki? nie wiem kogo pytać. czy kliniki to problemy zgłaszane przez czytelników, ale realizowane przez 'kogoś od was'? czy zgłaszane przez czytelnika i to owy czytelnik może być bohaterem kliniki? czy może wy szukacie chętnych z problemem jaki akurat chciałybyście opisać?  :kwiatek:
(...)
Nie będę tu nic spoilerować,  (...)

Ale,że co?  👀
Idę sobie. Poczytam "Potop".  😕
27 czerwca 2012 14:36
Taniu zdradzać treści 😉 A "Potop" przeczytałam i podobał mi się-jeżeli właśnie próbowałaś mnie zakwalifikować do takiej a nie innej grupy 🙂
Taniu zdradzać treści 😉 A "Potop" przeczytałam i podobał mi się-jeżeli właśnie próbowałaś mnie zakwalifikować do takiej a nie innej grupy 🙂

Niczego nie próbowałam.Po co? Raczej to siebie do kąta dla staruszków odesłałam.
Powyżej zwracaliśmy uwagę na nowomowę. Nie zrozumiałam spoilerowania. Spoiler mi się z autem kojarzy.
eh kolejn nowe pismo i kolejne wylewanie gorzkich zalow...ludki, to jest pismo prywatnego wydawcy i moze sobie brac do klinik kogo i kiedy chce,pisac o szmatach,nowych rodzajach podkow, suplementach, ktore jeszce nie sa na liscie sr dopingujacych, rodzajach flisu na owijki,robic wywiady z paa,lostak,efka nie wiem...to jest ich sprawa- poki co robia to za wlasne pieniadze,poswiecaja wlasny czas

aaa nie bylam na spotkaniu focusowym,nie ma ze mna wywiadu,nie pisze tam porad wet 😎o rodowodach tez tam nie pisze😉i pisujac do sk nie czuje oddechu konkurencji, bo jest to zupelnie inne pismo, a ze krzycza i pluja ci co pisuja tu i tam,krytykuja-coz...mnie nie wolno bylo,bo to podobno nieetyczne 😎

czemu ludzi boli, ze zebrala sie grupa takich a nie innych ludzi, ze chca cos zrobic dla podobnych sobie (a takich jest na prawde wielu, bo nie kazdy ma ochote czytac o sensie uzycia xx w hodowli, czy wynikach klaczy z zt czy aktualnych zawodach w pcimiu dolnym czy o sznurkach,dziwnych wywiadach,sylwetkach znanych i znanych tylko  autorowi i wlascicielowi koniach...)serio poczekajcie zarowno z zachwytami jak i ostra krytyka. Pamietam jak psioczono na gazetki dla dzieci- a poki co nadal sa na rynku i maja stalych odbiorcow,potem ze sk ma slaba korekte i cos tam-jakos sprzedaz nie spada, ze w kp zlikwidowano dzial hodowlany do minimum- nadal sa na rynku  i nadal maja jakies grono czytelnikow, nawet rumy i koniaki...
ja sie ciesze, ze jest cos innego-czy fajnego, czy spelni moje oczekiwania-czas pokaze🙂 ciesze sie, ze nie ma tam osob z pzhk i pzj, ktorzy na sile pewne rzeczy uwielbiaja opisywac,koloryzowac itp. mam cicha nadzieje, ze pewne nazwiska z innych gazet nigdy sie tam nie znajda🙂
27 czerwca 2012 14:40
No ok, troszeczkę się rozpędziłam. Natomiast ta gazetka nie ma nic wspólnego z tego typu zabiegami. Serio, warto przejrzeć przed skrytykowaniem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się