Czasopisma branżowe- czujecie niedosyt?
nie wiń kujki. Ona szuka pracy. A nuż z tego jej zaangażowania się coś wykluje (czego jej szczerze życzę)
Ela
To jedna z metod badania rynku, albo wlasnie taki test drive produktu juz gotowego.
Bierze sie 8-10 osob (najlepiej wlasnie potencjalnych odbiorcow/kupcow i najlepiej wlasnie tych co nie maja z tworzeniem produktu albo konkretnymi tworcami produktu nic wspolnego, zeby nie miec przeklamanych wynikow).
...dla mnie numer 1 wygląda jak folder reklamowy pisany na zamówienie konkretnej grupy promującej konkretną grupę...której wydaje się,że trzyma władzę...
z jednej strony ma być full profi,z drugiej abc jak dla laika... zdecydujcie się dla kogo piszecie.
nie wiń kujki. Ona szuka pracy. A nuż z tego jej zaangażowania się coś wykluje (czego jej szczerze życzę)
smród i poruta jednym słowem...
...i piękna spółdzielnia 🤔
PS co na taką zorganizowaną reklamę i akcję promocyjną, właściciel forum?
Tania, mysle ze to pismo sie obroni nawet pomimo mojej antyreklamy. 😉
ElaPe juz znalazlam - to raz. A dwa, ze nie czuje sie kompetentna zeby sie pchac do pisma jezdzieckiego...
aha fajnie.
Kujka: to super.
Nie winię. Wpis nie wymaga komentarza.
Na szybko małe uwagi 'okiem koleżanki z branży prasowej'- przyjrzałam się okładce i graficznie niestety mnie nie powaliła- może dlatego, że w magazynach preferuję więcej światła na okładkach. Dodatkowo misz-masz kolorów i czcionek też nie jest w moim guście.
Efka wkradł się Wam błąd w dacie- chyba powinniście napisać 1 lipca a nie 1 lipiec - ale jak to mówią pierwsze śliwki robaczywki.
Nie mniej jednak wybiorę się do empiku i dokonam zakupu- przeczytam i podrzucę jeszcze kilka przemyśleń.
no nie wymaga...
Ela
To jedna z metod badania rynku, albo wlasnie taki test drive produktu juz gotowego.
Bierze sie 8-10 osob (najlepiej wlasnie potencjalnych odbiorcow/kupcow i najlepiej wlasnie tych co nie maja z tworzeniem produktu albo konkretnymi tworcami produktu nic wspolnego, zeby nie miec przeklamanych wynikow).
znasz idiotę, który robi focus tydzień przed dystrybucją?...zapomniał wcześniej? 😁
przecież focus, to nic innego, tak test produktu i jego "opakowania", robi się to, kiedy jeszcze można dokonać niezbędnych zmian.
...kiszka jednym słowem i kujkowa legenda kompletnie się sypie...ciekawe ile takich "wkręceń" na RV się wydarzyło...ile artefaktów wykreowano na rzeczywistość?
A skąd przekonanie, że focus był tydzień temu?
Znam takich co fokus grup nie robia w ogole i wpuszczaja produkt na rynek. Tak ze wszystko jest mozliwe. Oprocz z tego co kojarze to iles forumwoczow wczesniej tez ogladali ten magazyn. I to takich, co nic a nic z redakcja wspolnego nie maja, oprocz tego ze wypowiadaja sie na tym samym tematycznym forum.
wrotku w prasie robi się często zerówkę- i to ona jest oceniana w tzw. focusie, nie wiem czy dziewczyny ją robiły, nie mnie jednak mam wrażenie, że Twoje nastawienie na nie wynika raczej z innych czynników niż jakość tego konkretnego produktu ...
I to takich, co nic a nic z redakcja wspolnego nie maja, oprocz tego ze wypowiadaja sie na tym samym tematycznym forum.
o to ciekawe. Nikogo w redakcji nie znają a numer zerowy im spadł z nieba niejako tylko i wyłacznie dlatego że są na tym forum.
A skąd przekonanie, że focus był tydzień temu?
no bo gdyby był wcześniej, to dlaczego wcześniej kujka miałaby nie oznajmić cudownej nowiny, o wspaniałym magazynie?
jak widzisz, legenda się sypie, bo albo focus był za późno, albo kujka na RV robi za wynajętego gazeciarza?
PS rozumiem paa, że Ty przez przypadek, też byłaś zaproszona na ten focus? 😎
Znam takich co fokus grup nie robia w ogole i wpuszczaja produkt na rynek. Tak ze wszystko jest mozliwe.
to akurat nic nowego, focus to tylko narzędzie sprzedaży...i mniej dziwi brak takiego badania, niż robienie go z wiedzą, że już nie ma ono wpływu na końcowy efekt.
Hi!Hi!
Tylko u nas! Już wkrótce! Nie przegap! Ciekawe artykuly, estetyczne wydanie, ladne zdjecia, tematy ktore dotycza mnie, przecietnego jezdzca - amatora (a nie kolejne sranie o arabach i rodowodach aqh, czy wyniki zawodow ktore sobie i tak moge sprawdzic w necie !!
Mnie zachwyciło. Kolegów z konkurencji na pewno ujęło za szacunek do ich pracy. 😉
A co do kryptoreklamy to i ja jestem nie bez winy. Tylko taki fajny sposób mi do głowy nie przyszedł.
Jednak dostałam bez ceregieli po głowie na priv i już nie zgłaszam co tam w KP napisałam. 😡
Jednak dostałam bez ceregieli po głowie na priv i już nie zgłaszam co tam w KP napisałam.
noo, niektórym wolno więcej.
Jednak dostałam bez ceregieli po głowie na priv i już nie zgłaszam co tam w KP napisałam. 😡
Naprawdę? Za wspomnienie na forum, że jesteś (jako forumowicz) autorem jakiegoś tekstu w prasie branżowej?
Na szybko małe uwagi 'okiem koleżanki z branży prasowej'
Efka wkradł się Wam błąd w dacie- chyba powinniście napisać 1 lipca a nie 1 lipiec - ale jak to mówią pierwsze śliwki robaczywki.
czasem nie warto na szybko wstawiac uwag, bo okazuje sie, ze przegladasz malo wnikliwie. tam jest nr 1 lipiec 2012, nie 1 lipca, tylko nr 1 miesiac lipiec
a ja nie kupie. 😅 przez tyle lat czytuje SK, ze juz chyba nie jestem w stanie przerzucic sie na inny rodzaj jezdzieckiego czasopisma. zreszta po obejrzeniu strony tytulowej i spisu jakos nie trafia do mnie. i nie podoba mi sie kryptoreklama tutaj na forum. to tak jakby wpadla Karla i reklamowala SK, z powodu tego, ze tam pisuje.
powodzenia zycze, ciekawa jestem jak sie zadomowicie na rynku 😉
wrotku w prasie robi się często zerówkę- i to ona jest oceniana w tzw. focusie, nie wiem czy dziewczyny ją robiły, nie mnie jednak mam wrażenie, że Twoje nastawienie na nie wynika raczej z innych czynników niż jakość tego konkretnego produktu ...
to oczywiste, przecież nie znam ani produktu, ani jego jakości...wiem tylko, że powstała spółdzielnia, która wkręca forowiczów.
[quote author=Tania link=topic=22707.msg1443887#msg1443887 date=1340798265]
Naprawdę? Za wspomnienie na forum, że jesteś (jako forumowicz) autorem jakiegoś tekstu w prasie branżowej?
[/quote]
Za "bezwstydne lansowanie się". Hi!Hi! Na dodatek hm... "konkurencja" mnie upomniała. I jakoś mi się odechciało. Przestało cieszyć.
Dziwne, ale mylisz się.
To forum zrzesza tylu koniarzy, że kilku z nich znalazło sie na focusie jeździeckiego czasopisma- żadna nowina IMO.
...wrotki, po prostu paa, przez przypadek została poproszona o pisanie dla tego Gallopu 😉
[quote author=dempsey link=topic=22707.msg1443893#msg1443893 date=1340798415]
[quote author=Tania link=topic=22707.msg1443887#msg1443887 date=1340798265]
[/quote]
Za "bezwstydne lansowanie się". Hi!Hi! Na dodatek hm... "konkurencja" mnie upomniała. I jakoś mi się odechciało. Przestało cieszyć.
[/quote]
Oj jak mi się przykro zrobiło. Ja chyba znowu w jakimś różowym świecie żyłam...
[quote author=wrotki link=topic=22707.msg1443884#msg1443884 date=1340798215]
Dziwne, ale mylisz się.
To forum zrzesza tylu koniarzy, że kilku z nich znalazło sie na focusie jeździeckiego czasopisma- żadna nowina IMO.
[/quote]...no to kiedy wg ciebie był ten focus i dlaczego kujka wcześniej nie pochwaliła się taką cudowną nowiną...
PS i pewnie też nic nie wiesz, mimo że to efka pisze o "naszej gazecie"...pewnie zupełnie nie wiesz kto to efka..,i tym bardziej lostak?
...i pewnie nie wiesz kim jest Patrycja G. która jest jednym z autorów w tym nowym piśmie? 😜
Tak to czytam i myślę, że te wszelkie sztuczki marketingowe są kiepskie.
Elmijakke wprost o "Szabli i Koniu" napisał i o Księdze Kawalerii. I nikt się nie złościł.
Lepiej chyba tak zrobić? Teraz już to wiem. 😡
...a w kolejnych numerach,jezeli wogóle pojawi się temat wkkw to będzie pisał Jurek K czy Wojtek P.? 😜 😁
Tak to czytam i myślę, że te wszelkie sztuczki marketingowe są kiepskie.
dokładnie!
dostaję teraz różne PW, co do kwestii Spółdzielni "Nowy Zajebisty Miesięcznik"...i jak poznałem produkt naszego Bogdana, to nie owijałem w bawełnę i nie pisałem głodnych kawałków o "fokusach" i "przypadkach". napisałem wprost: ludzie zamawiajcie te siodła, bo za rok dwa, jak rynek się pozna że HB-C to jest siodło premium,to nie będzie was na nie stać"-otwartym tekstem i beż żadnego wkręcania...ale widać "profesjonaliści" mają inaczej 😁
wprost i otwartym tekstem.
...a tu wychodzi, że banda cwaniaków traktuje nas jak rząd obywateli-banda głupków, co kupi wszystko jak im się to ładnie opakuje- kompletny brak szacunku, do innych ludzi! 😤
[quote author=Ktoś link=topic=22707.msg1443924#msg1443924 date=1340799359]
Wojtek P.? 😜 😁
[/quote]
A Wojtek to czemu? ❓
mnie się nie podoba okładka. już może nawet bym przełknęła mnogość tematów we wszelkich możliwych czcionkach i kolorach, gdyby nie to, że całość wygląda infantylnie. kojarzy mi się, a i owszem z zachodnimi tytułami, ale tymi kierowanymi do 13-15 latek...
tak jak mówiłam 4 artykuły zapowiadają się ciekawie. nie mniej również ciekawy jest dobór 'profesjonalistów' 😉
cena z nóg mnie nie zwaliła... 12 zł to sporo. być może zapoznam się z pierwszym numerem, ale też jednak pozostanę wierna ŚK - chociaż rzygam (za przeproszeniem) tym naturalem tam i innymi kiepskimi wstawkami, których jedynym zadaniem jest zapchanie stron.
edit: była literówka 😉
[quote author=Ktoś link=topic=22707.msg1443924#msg1443924 date=1340799359]
Wojtek P.? 😜 😁
A Wojtek to czemu? ❓
[/quote]bo Jurek z racji wyniku Gondoliera na ostatnich MP, jest już w różowym towarzystwie passe?