kącik skoków

Ktoś   Dum pugnas, victor es...
24 czerwca 2012 19:24
podobno zgłoszonych jest 120 koni.

co do organizacji - okiem nie zawodnika - był porządek, cros IMO super, wszędzie pachnie nowością (w stajniach aż za bardzo,bo czuć zapach farby, i np. Ancymon nie chciał jeść ze żłobu,tylko z własnego wiaderka 🤔 ).

ale faktycznie,trochę raził po oczach ten podział na VIPów i resztę 😉 po opise crazy wnioskuję,że wieczornym bankiet był apogeum tego podziału  🤔 jak chcieli robić VIPowską imprezę,to mogli nie robić jej vis a vis "sali" dla szaraków. 🤔

edit: pensjonat Hubertus byłby znacznie lepszym miejscem na imprezę dla VIPów... i owszem,fajnie,że był catering dla zawodników,bo dostawało się "za darmo",ale tylko to co było...nie można było kupić nic innego... jeszcze przy przeszkodzie wodnej można było coś zjeść,ale w piątek z głupią kawą był problem.

mam nadzieję,że to pierwsze śliwki robaczywki i organizatorzy wyciągną wnioski...mnie osobiście wkurw*** te wszechobecne służbowe terenówki  😤
Po przegladzie byla chwila ciszy przy kamieniu upamietniajacym K.Rommla... nowych zarzadcow tez nie bylo......

30 samochodow covala faktycznie wqr****....

Zjesc za darmo mozna bylo faktycznie, ale w dzien, w co z kolacja? co ze sniadaniem? nie bylo nigdzie takiej opcji, w BB wszelkie restauracje pozamykane juz ok 21-22.... my chcielismy odplatnie skorzystac  z restauracji... nie wpychac sie na ich zamkniety bankiet....

Kto w takim razie jest najwazniejszy na zawodach? nie zawodnicy? co do krosu niestety zawodnicy tez mieli wiele watpliwosci, zglaszanych juz w piatek, i na glos padlo stwierdzenie ze w takim razie skonczy pewbie z 4 konie.... i tak sie stalo.

Mnie wrecz urazil fakt, ze w vipowskiej restauracji krecilo sie z 10 kelnerow.... a u nas stalo wóda i piwo.. i plastikowe kubeczki....  co to za zalozenie? ze zawodnicy to pijacy? postawcie im za darmo kilka flaszek wodki i co? beda szczesliwi? postawcie ekran na mecz a poopieraja sie o samochody i beda zadowoleni?

A pozniej slyszysz od "pracownikow" ile to zarcia sie zmarnowalo, i ze psy stajenne mialy wyzerki... swietnie.
zdjęcia z Sielanki, tradycyjnie u nas na fb
Od strony białoborskiego VIPa ten podział również był niefajny  😕
Osobiście wolę usiąść i poromawiać z zawodnikami... a tu lipa
I chociaż potraktowano nas rzeczywiscie po królewsku - nie wiem co stało na przeszkodzie aby w podobny sposób traktować zawodników, choćby i mieli płacić za piwo/jedzenie - przynajmniej byłoby sympatycznie... a tak jedni na drugich wieczorami wilkiem patrzyli - nic przyjemnego dla żadnej ze stron :-(
L:epiej niech sie wybiora na zawody za granica, i zobacza dla kogo robi sie bankiet..... i kto na zawodach jezdieckich powinien byc najwazniejszy!

Dla mnie totalnie zalosne, wybudowana restauracja na miejscu, zamknieta dla zawodnikow... Chyba chca bic rekordy frekwencji na nastepnych zawodach, ale w druga strone... Bo niektorych nawet kasa w puli nie sciagnie.
Wow.... fajne historie. Ciekawa jestem bardzo jak wypadną skokówki w najbliższy weekend.
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg1440429#msg1440429 date=1340562242]
podobno zgłoszonych jest 120 koni.
[/quote]

Z tego co mi wiadomo już 150, a mają tylko 140 boksów i się zaczyna robić bałagan  🙄

Czy wybiera się może ktoś do BB ze Szczecina i ma wolne miejsce w przyczepie? Trochę mi transport nie wypalił i zostałam na lodzie  🙄
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
25 czerwca 2012 18:37
Lekko przerażają mnie te opinie o BB. No zobaczymy. Trzeba się uzbroić we własny prowiant :P

Frania - my niestety pełny koniowóz mamy...
Ja jade tylko na niedziele, i raczej pelnym skladem. Nie bede tam nocowac. Moze poczytaja i wezma sobie slowa zawodnikow do serca.... choc dla mnie wtopa na maxa....

Za granica na zawodach to wlasciciele witaja sie z zawodnikami, pytaja o opinie, ciesza sie ze moga ich goscic, i mysle ze wtedy zawodnicy sie odplacaja, a tutaj.... to srednio ciekawe opinie byly na stajniach.
widziałam wlasnie w tv w wiadomościach sportowych kilkusek. relacje z MP i plac kwarcowy wyglada super 😜
Wyglada dobrze i jezdzi sie po nim tez bardzo dobrze.  Troche mala jest rozprezalnia, jak na jazde ujezdzeniowa, a na arene glowna wpuszczaja tylko na step.
kiedy zawody u robsonów?  :kwiatek:
Dramka, 30-31 lipca
dopiero?  🙁
Taka data jest w kalendarzu, z drugiej strony widzę, że majowe zawody były odwołane, to może coś zrobią wcześniej? Ich strona internetowa chyba nie jest aktualizowana od dawna, tam nic nie ma 🙁
muszę się wam pochwalić bo w niedzielę zdałam licencje, sama w to nie wierzyłam tym bardziej że podeszłam do tego "wyzwania" pierwszy raz 😉

Białka 2012 z eliminacjami do OOM (jechaliśmy oczywiście regionalki jako, że ze mnie już stara dupa  😀)

i rozprężalnia
Czy ja jestem slepa? Czy nigdzie nie ma informacji o tym ze konkursy LL , L i P sa na trawie w BB? A jak ktos sie wybierze bez haceli? Wiele osob jedzie specjalnie dla kwarcu....

Dostaje po 5 meili dziennie z wszystkimi informacjami z BB.... ale najwazniejszej informacji nie widze.... Ludzie sie dowiaduja  od wszystkich tylko nie ma oficjalnej informacji....

DLa mnie glupota jest , to ze klase P mam jechac na trawie, a za 20 min klase N ( nie wiem czy zdaze) na kwarcu, wsrod trybun, reklam itd... To juz lepiej dali by inf w srode ze w zwiazku z duza iloscia koni zawody reg odbeda sie na trawie i po klopocie... I calosc na trawie...
crazy, fajnie, że o tym piszesz, bo ja myślałam o wyjeździe do BB właśnie pod kątem możliwości startu na kwarcu (na trawie mam sobie starty darować)! Nieźle sobie strzelają w kolano takimi zagraniami.
o ja...takie info powinno byc bezdyskusyjnie w propozycjach.
a kwalifikacje do MPMK 4 latkow byly na kwarcu czy trawie?
Wydaje mi sie ze na kwarcu byly....

Ja wszystko naprawde jestem w stanie zrozumiec, ale po pierwsze powinni  napisac w propozycjach ze kwarc badz trawa, i po klopocie....

A po drugie w srode, widzac ile ma sie zgloszen juz powinna byc decyzja, ze duza liczna zgloszen, zawody reg na trawie i ok... kto chce ten jedzie, wiesz ze masz hacele zabrac, wiesz czy chcesz jechac czy nie,

Ja tez bralam pod uwage BB , a nie nowielice ktore sa za tydzien, zeby mlodymi konmi pojezdzic na kwarcu, w trybunach i reklamach, zupelnie inna  bajka...

Juz  dochodza do mnie sluchy, ze ludzie pobrali konie bez dziur na haceli, wystarczyla inbformacja, naprawde przesylaja dziennie po 5 meili z wszystkim, ale nie z tak istotna informacja....

Malo tego, ja sie stresowalam i nadal troche stresuje ze moze najpierw bede musiala jechac N na kwarcu, zeby chwile pozniej jechac P na trawie...  Oby nie, choc zmiana miejsca mojemu koniowi robi w tak krotkim czasie. I zastanawiam sie czy nie przepisac go na L i P, choc wtedy to strata kasy bo Lka mu nie potrzebna....
jedz N na kwarcu i daj spokoj z P na trawie o ile nie potrzebuje tego P na rozgrzewke. albo samo P na trawie.
z drugiej strony duzo zawodow ma tak, ze rozprezasz sie na kwarcu/piachu, a wjezdzasz potem na trawe.. np. Olsza, teraz Poznan, tylko to taki jest przeskok troche nie fajny dla koni, niektore zle skacza.
On dawno nie startowal, skacze wszystko ale lubi patrzec, i boje sie ze taka N na jasnym placu, reklamy, trybuny, go zamkna troche... Wole jechac P i pozniej N, ale zmiana placu i otoczenia, sprawi jakbym swiezynke wziela na N....

Szkoda mi ejchac jeden konkurs za 100zl, i brac go, szczegolnie ze jest to handlowy kon , musi sie pokazywac... Jak bede zmuszona pojechac najpierw N i bedzie ok to faktycznie P nie ma sensu...

Jakbym wiedziala ze takie klocki beda, to bym za tydzien pojechala do Nowielic...A teraz wszystko zalatwone, zaklepane i dupa blada.
Czy są gdzieś wyniki z BB? Szukam, ale nie mogę znaleźć 🙁
Istne kongo, az sie boje jutra, czesc stajni byla dzis to mowi ze na takichz awodach nie byli, P i N trwal  w tym samym czasie, wiec ludzie co P chcieli jechac jechali na poczatku listy, wsensie dopisanych nie poinformowanych  i pedzili galopem na N do gpory na kwarc🙂

KOni w L podobno ze 100, tylko ze polowy brak bo tylko na niedziele byli zapisani 🙂  SUUUUUPCIO!

dopiero skonczyl sie konkurs ostatni, wiec wyniki za chwile
Szukałam wczorajszych wyników, ale też nie znalazłam, są gdzieś?
Edit: znalazłam, na volcie są. Nie wiem, czemu google tego nie wypluwało?
Ja dostalam je na meila i na csj sa chyba
To sie nazywa bałagan.....
W Stadzie tez takie jaja sie robia jak rozgrywają zawody na dwóch parkurach. Najwyrazniej ogarniecie takiej sytuacji przerasta naszych organizatorów.
anai
Wyniki CSN sa na stronie BB, ktoś wie gdzie znajdę wyniki ZR ?
Na stronie BB są już wyniki, też regionalek 🙂
Widziałam, śledzę pilnie, bo startowął brat Juniora. I był 3 w N z jokerem  😅 💃
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się