Ogłowia

asds   Life goes on...
18 czerwca 2012 14:47
[quote author=wilczyk link=topic=39.msg1434044#msg1434044 date=1340025674]
[quote author=figaro2046 link=topic=39.msg1434014#msg1434014 date=1340024224]
[quote author=ikarina link=topic=39.msg1433451#msg1433451 date=1339964527]
Piekne, piekne  😍  😜

Biore gitare i bede spiewac na ulicy.

Idę z tobą  😁. Będę śpiewać  😉.
[/quote]
I jaa! Będę grać na flecie. Zabiorę też konia. 5zł od pogłaskania, 10zł przytulenie 🏇.

ide z wami, grac na perkusji  🤣
[/quote]
[/quote]

flecista wam się przyda? 😀
hihi cały re-voltowy zespół się utworzył  😁 ale jakie piękne ogłowia będą  😜
ChingisChan   Always a step ahead! :)
18 czerwca 2012 15:12
Zagramy w Sopocie. Plan idealny 😜.
Quanta - jak dla mnie ogłowie dla kuca idealne. Nie uważam, żeby nachrapnik był za szeroki. Biorąc pod uwagę reszte małego wielkiego ciałka jest fajnie  😉 Wygląda dobrze bo mimo szlachetnej głowy dobrze się komponuje ze sporą resztą.
kittajka mądre to !! dzięki  😉
Mam ogromną prośbę do osoby posiadające ogłowie Hooks Lifford Claridge House w rozmiarze FULL: http://www.hookseurope.com/product.aspx?productid=300748&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
Czy ktoś mógłby mi zmierzyć obwód nachrapnika od wewnątrz? Mam zamiar zamówić to ogłowie, ale nie wiem czy FULL czy XFULL.  🙂
Pozdrawiam.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
21 czerwca 2012 14:21
ktoś się orientuje co to za oglowie?

[img]http://www.hippson.se/cldocpart/113561.jpg?m=1[/img]

edit. już wiem to to http://www.equalityline.se/2012/05/ariel-trans-pa-vag-in/
dziewczyny, to ja biorę pianino! 😀
Jak wygląda rozmiarówka hooksa? Konkretnie obwód nachrapnika 😀 Mam konia z głową cobową ale taką większą, miałam problem z zapięciem szewda z Busse, ma jakiś duży obwód ryja. Trochę boję się wziąć fulla...
Gillian   four letter word
22 czerwca 2012 07:45
Zorilla, ja kiedyś miałam hooksowe ogłowie z meksykanem i było tak, że full był w zasadzie dobry a nachrapnik dwa razy za duży 🙂 najlepiej pytac o konkretny model, niech Ci ktoś poda dokładnw wymiary żeby nie było surprajsa 🙂
Ja z ogłowiami Hooksowymi też tak mam, że paski policzkowe ok raczej na najdłuższe dziurki, naczółek przymały a nachrapnik za dużyyyy.
Witam wszystkich.

Jestem na etapie zakupu ogłowia dla kunia. To moje pierwsze i wydawało mi się, że to będzie najprostszy zakup, jednak im więcej czytam i oglądam tym ciężej mi wybrać. Na razie wymagania mam takie: kolor na pewno nie brąz - wczoraj takie mierzyłam i nie bardzo pasuje. Nie chcę kryształków swarovskiego na naczółku a teraz tego najwięcej w sklepach... I zastanawiam się nad nachrapnikiem. Hanowerski czy meksykański? 
Dodam, że Koniu nie daje zakładać sobie ogłowia (spadek po poprzednim właścicielu) i póki co zakładam to wszystko w częściach. Jest trochę roboty przy tym, więc chciałabym takie gdzie te wszystkie paski łatwo się rozpina i zapina.

Cena do 300 zł.

A oto pan, którego temat dotyczy:
Hanowerski. Ładniejszy (chociaż to już kwestia gustu) i przede wszystkim łatwiejszy i szybszy do dopasowania.
sei   . let's grow old together & die at the same time .
24 czerwca 2012 17:40
jak wypada rozmiarówka ascota? mam konia cob/full i zastanawiam się co ewentualnie wybrać. skłaniam się do fulla jeśli rozmiary nie wypadają szczególnie większe...
Dziewczyny, potrzebuję rady.
Na Muskatową główkę - ogłowie munsztukowe. Oczywiście czarne, najlepiej normalnie (nie cienko) szyte, z dość grubym nachrapnikiem i ładnym naczółkiem. Niedługo będzie mi potrzebne, i mam ochotę znaleźć coś wyjątkowego  🙄
Do tej pory jeżeli chodzi o modele, zdecydowanie moim faworytem jest Villa Horse, V-Elegance:

Ładnie wygląda na jego głowie, aczkolwiek myślałam, by w munsztukówce ten naczółek był niekoniecznie w kształcie V, może lepiej delikatnie wygięty albo prosty?
Macie coś do polecenia?
Jeśli istnieje taka możliwość, to cenowo do 500 zł  🙄
deborah   koń by się uśmiał...
24 czerwca 2012 19:01
xxmalinaxx, a hooksowe munsztuki?
deborah a jakieś konkretne propozycje?
jak wypada rozmiarówka ascota? mam konia cob/full i zastanawiam się co ewentualnie wybrać. skłaniam się do fulla jeśli rozmiary nie wypadają szczególnie większe...

Jak dla mnie wypadają całkiem normalnie. Full jest fullem i jakość... rewelacja  😉
24 czerwca 2012 19:11
dla mnie to jest mistrzostwo świata w munsztukach

Dla mnie za dużo sprzączek.
Mocno efektowne 😀 , a masz jakąś konkretną stronę z modelami tych ogłowi? Ja się niestety na Hooksie nie znam wcale.
24 czerwca 2012 19:22
sei, Ascot jest bardzo duży. Na Karola musiałam dorobić dziurki, zapinam na najmniejszą z możliwych kombinację i całe ogłowie jest na styk. Skwarek by się w nim utopił, a obydwa konie nie maja jakichś mikro-główek. Gdybym teraz miała coś zamawiać z Ascota, to zdecydowanie coba. Na pewno da się też z nimi dogadać, żeby ogłowie było cob, a sam naczółek full (bo to w prawie wszystkich firmach jest problem).
Swoją droga, jak się od czasu do czasu na Ebayu trafiają Ascoty, to są prawie nowe i 90% z informacją, że sprzedaję, bo niestety dla mojego konia ogłowie jest za duże...
sei   . let's grow old together & die at the same time .
24 czerwca 2012 22:29
dzięki dziewczyny za rady  :kwiatek:
quanta, a ty swoje jak zamawiałaś? jest jakiś sklep on-line gdzie można je zamówić???
Trzeba zamawiać przez ich stronę http://www.ascot-horse.de/startseite.html

quantaDobrze,że piszesz o tej rozmiarówce bo własnie się zastanawiałam nad munsztukiem od nich.
A jak Ascot cenowo? Bo na angielskim ebay jest ich trochę, ale głównie fulle, a ja potrzebuję cob. To hooksowe ładne i cenowo nie wypada źle, ciekawe jak skóra.
Ogłowia 140, 160 Euro
ekuss   Töltem przez życie
25 czerwca 2012 19:18
Słuchajcie- na łeb Frigg brać pony czy cob? Ogłowia kupuję tutaj,a dla islandów jest roz. ,,islander". W Polsce kupiłam ogłowie cob i nachrapnik był przeogromny. Boję się znowu,że pony to będzie bardziej na walijczyka czy mniejszego kucyka (moja ma ok.140 w kłębie).
Musisz poprosić jakąś dobrą duszę, żeby Ci zmierzyła, bo z tymi poyn jest różnie.
Potwierdzam to co powiedziała quanta - mój Ascot też jest za duży na mojego konia. Koń nosi cob/full i wahałam się przy zakupie, ale ogłowie tak mnie oczarowało, że mimo, że czułam, że powinnam wziąć coba, to wzięłam fulla, bo tego modelu akurat nie było w mniejszej wersji.. Okazało się za duże, ale dorobiłam dziurki i jest OK z tym, że ciągle mnie irytuje, że nie jest idealnie. Ciągle się zastanawiam, czy nie sprzedać, ale po prostu mi żal, bo ogłowie jest piękne i chyba wstrzymam się do targów w Berlinie - wtedy kupie sobie nowego coba, a fulla puszczę w świat.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się