Kącik WKKW
ojjoj, a co tam sie stalo? 🙁
Frania sia 3cia na crossie!! 😀 😅
Już do mnie wieści doszły 🏇
Ktosina, podobno skończyło się na siniakach i podrapaniach, armara wie więcej. Całe szczęście, ja tego nie ogłądalam ,ale podobno upadek nie wyglądał za ciekawie :/
Ktoś
Skończyło się bez. Akurat widziałam upadek w relacji online, nie wygladało to dobrze - Vacat zaczepił nogą i oboje polecieli. Na ekranie wyglądało to trochę tak jakby nawet wylądował częściowo na Marcie, brrr. Także na szczęście skończyło się w sumie niewielkimi obrażeniami - ogólnym potłuczeniem i zadrapaniami.
Upadek wyglądał paskudnie - to zdecydowanie nie na moje nerwy takie obrazki.
Bardzo paskudnie,jeszcze kamizelka nie wystrzeliła,ale koń dzielnie czekał aż Martę odpieli od siodła - ja siedziałem jako sędzia na 4 w 3* ,ale moja koleżanka właśnie ja odpinala...a potem jeszcze Strzyga pokazała mi zdjęcia klatka po klatce,super,że Marcie nic nie jest 🙂
co znaczy w tym przypadku odpięli od siodła? 👀
Perlica- w tym przypadku chodzi o kamizelkę, która nie wybuchła i trzeba było ją odpiąć;-)
To chyba nie za dobrze świadczy o tych kamizelkach?
Wychodzi na to że cały wypadek przeżyła tak jakby bez kamizelki (nie mam kontaktu z tymi poduszkowymi kamizelami)?
Tak akurat upadała że mechanizm wystrzeliwania nie był ruszony czy nie zadziałała, a powinna?
Kurczę no własnie nie widziałam co z tą kamizelką - jakość obrazu byłą kiepska. Skończyło się na strachu, na szczęście. Z tymi kamizelkami to różnie bywa, kiedyś Pawłowi Warszawskiemu wybuchły trzy naboje chyba nie przy spadaniu, zsiadał czy coś poprawiał z siodła - juz dobrze nie pamiętam.
Z tymi kamizelkami jest tak, że trzeba je odczepić nim się zsiądzie, wiem, że Paweł W. w Sopocie zapomniał odpiąć i zsiadając wybuchła. Możliwe, że Marta tak spadła, że nie było tego momentu szarpnięcia tej części przy naboju, która powinna go aktywować.
Zroilla- z tego co pamiętam to Marta ma normalną kamizelkę, a na to nakłada tą wybuchową, więc zwykłą miała na sobie pewnie.
Wiedziałam, że coś mi dzwoni.
Na tej samej przeszkodzie miał upadek także Marcin Michałek, prawda to ?
z tego co wiem to pod wybuchową trzeba zawsze mieć "normalną"
Ale nadal nie rozumiem tego że jeźdzca się odpina od siodła?
bo czytam wypowiedźolka91, którą rozumiem, ale wypowiedzi Ktoś, nie kumam- wiem,wiem jestem tempa 😡
Perlica - bo to połączenie się powinno "urwać" w czasie upadku, wtedy kamizelka wybucha.
....a Marta nie spadła z konia,tylko przewróciła sie z koniem,więc razem dotknęli ziemii.kamizelka nie miała szans wybuchnąć,bo żeby to sie stało,człowiek musi rozstać sie z siodłem.
Nie sadzilam,ze moj skrót myślowy wywoła takie zamieszanie....napisze poprawnie- po upadku z koniem kamizelka Marty była odpinala od siodła.
aaa-teraz kumam
Bo ja zrozumiałam że jeździec jest przypięty do siodła 🤔wirek:
Nie widziałam z bliska takiej kamizelki dlatego pytam.
Poza zdrowym rozsądkiem,na to nie pozwalają przepisy....
Ktoś, czytają to również wkkwoskie laiki, nam trzeba łopatologicznie 😉
czy są już gdzieś listy na dzisiejsze skoki?
List jeszcze nie widziałam,ale skoki zaczynaja sie o 13 i na przegladzie Kajetan Wałecki wycofał Bachusa.
Ktoś, zdaje sobie sprawę -dlatego pytam 😎
http://sklep-eqeq.blogspot.com/2012/03/kamizelka-powietrzna-point-two-air.html
to coś takiego?
gdybyś zdawała sobie sprawę, nie dopytywałabyś o najabsurdalniejszą wersję 🤔wirek:
co do nowego BB...to naprawdę super-potwierdza się teza, że wszystko co państwowe to chore do imentu, a prywatne zaczyna z marszu kwitnąć.
Wrotki ona nie zdaje sobie sprawy z dzialania tylko ze sa tu laicy, spokojnie. To ja juz wszystki lapie🙂. Magdzior michal wygral 😅 😅
Zorilla wlasnie widze 😍 Oglądałam relacje online i stresowałam się bardziej niz jak sama startuje🙂 😅
niestety nie mogłam być w BB i jestem wściekła jak nie wiem 👿 👿 👿 , bo moja Trenerro wysyłała mi foty przeszkód i są boskie..
a o Marcie dowiedziałam się dziś rano i jak to usłyszałam to mi dech w piersi przytkało.... muszę ją odwiedzić! Bogu dzięki że się im nic nie stało poważniejszego.. 😵
czekam na foty ludziska! wstawiać! jestem ciekawa bardzo!
Strzyga! wyskakuj z fotek!!! 😉
wielkie gratulacje dla Pawła ! zrobił złoto na koniu,który nie tak dawno temu męczył się w gwiazdce! brawo! duża klasa!
ale muszę przyznać,że wczorajszy kros przewrócił klasyfikację do góry nogami 😉
p.s. fajny -choć na pewno nie dla Michałka- był meldunek na krókofalówkach po jego upadku:
-zawodnik nr X upadek na przeszkodzie Y
-co z zawodnikiem?
-no.....siedzi...i odpoczywa...i coś tam przeklina
-a co z koniem?
-koń spieprzy***
-znaczy się uciekł?
-no tak uciekł,gonimy go...
🤣
klasa Paweł...naprawdę klasa!!!
Magdzior michal wygral 😅 😅
no muszę przyznać, że sprawiło mi to prawdziwą i szczerą przykrość...karykatura konia, pod nadętym szczylem, który rano w stajni, nie umie odpowiedzieć, starszej od siebie osobie, na rytualne "dzień dobry"- dla mnie prawdziwy fenomen,ale w bardzo negatywnym znaczeniu...
'81 to dobry wkkwowski rocznik 😉
Szkoda, że Marcin Michałek nie ukończył, gdyby jeszcze on się na pudło załapał, to byłby komplet 🙂
na dobrą sprawę gdyby Julia Krzyżanowska inaczej rozplanowała swój rozwój demograficzny, też by mogła tam spokojnie być...stara ekipa z dawnych ME-Juniorów z BB
Efezik ma juz raczej emeryturke... i mlode rosna dopiero 🙂
wrotki no cóż ciężko mi się odnieść do sytuacji, której nie znam i nie byłam jej świadkiem, jeśli tak faktycznie było no to rzeczywiście niefajnie... 😡 ja Michała znam od innej strony i cieszę się, że idzie im coraz lepiej bo jednak moim zdaniem różnica w porównaniu do np. zeszłego roku jest spora.