Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
22 czerwca 2012 07:52
Gillian-trzymaj się! Musi być dobrze  :przytul:
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
22 czerwca 2012 07:57
ech, dzięki za wsparcie ludki, nawet nie mam z kim o tym pogadac bo nikt mnie nie umie zrozumiec... żeby było śmieszniej to koń się czuje fantastcznie, wczoraj pokusiłam się o teren na oklep zamiast w ręku i tak szalał, że chyba pół grzywy mu wyrwałam 😉 no ale o pracy nie ma mowy póki co, najlepiej żeby w ogóle nie ruszał głową, tylko ciekawe jak niby to zrobic...
wątek zamknięty
Gillian, Też kciuki trzymam! Wyzdrowieje!
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
22 czerwca 2012 08:26
Gillian, re-voltowe kciuki czynią cuda, więc i ja trzymam mocno! Będzie dobrze, zobaczysz!
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
22 czerwca 2012 08:37
Gillian, ja też trzymam kciuki, musi być dobrze! Voltowe kciuki już nie jednemu pomogły 🏇
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
22 czerwca 2012 09:04
Zairka, jest taki fajny preparat vetericin który bardzo ładnie wygoił Saturalową ranę po wypalaniu mięcha. śmierdzi chlorem ale naprawdę działa
Gillian, z całych sił trzymam kciuki żeby wreszcie było dobrze. Doskonale Cię rozumiem, sama przez to przechodziłam i wiem ile nerwów kosztują kolejne diagnozy i leczenie..
wątek zamknięty
Gillian- Trzymam kcuki! Musi być dobrze.

A ja durna zakochałam się w koniu, którego sprzedaje stajnia w której pracuję  🙄
Jak nie uroniłam łzy po Alkazarze, tak po tym wałaszku już płaczę.
Serce mnie boli tym bardziej, bo wałach za grosze, ale... kupić łatwo, utrzymać trudniej- nie mogę sobie pozwolić na konia 🙁
wątek zamknięty
Anderia   Całe życie gniade
22 czerwca 2012 09:38
Gillian i ode mnie kciuki są, nie ma innej opcji, koniuch musi wyzdrowieć 🙂
Tristia ech, ja codziennie wzdycham do coraz to nowych koni wystawianych w ogłoszeniach tu, na volcie 😉 Ten fajny, a tamten jeszcze fajniejszy, wzrost, wiek, cena itp idealne, mogłabym kupować, tylko właśnie jest jeden problem - utrzymanie.
wątek zamknięty
Tristia Anderia omasz, tez mam ostatnio ten bol, co jakis czas cisnie mnie bardziej... zwlaszcza ze upatrzylam takie ladne zwierze tez ostatnio no i tak zal, zejeszcze nie moge sobie pozwolic 🙁
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
22 czerwca 2012 10:19
Gillian no niedobrze! Kciuki ode mnie są!
ash Loluś? Ano wczoraj był Dr.Golona, noga bez zmian, ani lepiej ani gorzej. Została nam jazda po płaskim i najważniejsze że to koń inwalida i trzeba delikatnie. Zrobiły sie mu na plecach takie guziki, wiec od razu był ostrzygany kwasem hialuronowym. Tydzień lonżowanka bez niczego i możemy wracać do pracy 🙂 dodatkowo w tygodniu przyjedzie nam siodełko  😜  😜

taka stara fotka z jeździectwa.

💘

z Czekiem też nie jest pięknie.
Może wiecie co to może być na ryjku. Wet wezwany ale bedzie dopiero za pare dni...
swędzi go to i się powiększa ;/

wątek zamknięty
Gillian trzymamy za Was z Rudym kciuki bardzo mocno!  :przytul:
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
22 czerwca 2012 11:06
Juliadna, może to alergia na meszki czy cóś? Swędzi go i wyciera a i od meszek potrafi sierść wyłazić i skóra schodzić :/
wątek zamknięty
22 czerwca 2012 11:22
Misskiedis właśnie tak z mamą podejrzewamy że to od meszek  🙁  :kwiatek: :kwiatek:
wątek zamknięty
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
22 czerwca 2012 11:26
załóż małemu maskę i przemywaj oczy i okolice oczu świetlikiem. Na tego typu sprawy dobra jest maść - trybiotyk. Możesz również podać wapno  😉 a wet niech wypisze kropelki do oczu. Będzie dobrze !
wątek zamknięty
22 czerwca 2012 11:28
zduśka   :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: Dzięki wielkie 🙂 Maseczka u Ivett zamówiona.
wątek zamknięty
Gillian, :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:  będzie dobrze
wątek zamknięty
Tristia kasztanowy trzylatek?
wątek zamknięty
Gillian, Współczuję i trzymam kciuki. Właśnie wczoraj minął miesiąc odkąd mój koń stał w  boksie ze skręconą nogą (z nawrotem mega kulawizny w środku rekonwalescencji). Od poniedziałku był ruszany dwa razy na dzień, nie kulał (w kłusie czasem coś zaznaczył) więć dziś go dałam już na padok. Mam serce w gardle na myśl czy wróci na trzech nogach czy na czterech. Jeszcze raz trzymam kciuki!
wątek zamknięty
Martuha- Nie, gniady z odmianami czterolatek  😍
wątek zamknięty
Gillian matko boska, przechodzisz analogicznie to samo, co ja ze swoją pierwszą kobyłą... Życzę Ci zupełnie innego finału niż u mnie, życzę dużo zdrówka, trzymam bardzo mocno kciuki. Pisz, co się dzieje.  :kwiatek:

Klami wyglądacie świetnie. Mam nadzieję, że oskaczecie się na spokojnie tak jak chcesz, i wkrótce wystartujecie na dużych zawodach 😉 Ja też mam problem z ustaleniem sobie kalendarza, ale nieco innej natury...

Powiem Wam, że też wczoraj miałam schizę jak cholera...
Wyjechałam na jazdę, koń jakiś dziwny, zakłusowałam, a tu wszystko sztywno, ciągnie zad, niby nie jakoś bardzo wyraźnie, no ale z siodła czuć, trener też kazał dać spokój... W głowie już miałam różne scenariusze, jak wieczorem go smarowałam i zawijałam, ale dzisiaj zgodnie z zaleceniami sprawdziłam go - z ziemi czysty, wsiadłam - też czysto, choć czuć, że grzbiet nadal niezbyt rozluźniony... Odetchnęłam z ulgą, ale nadal biję się z myślami, bo takie "przygodowe kulawizny" to raczej do Muskata nie podobne 🙁
Na razie ma veto na padok, chodzi na spacerki w ręku i pod siodłem pracuje bardzo delikatnie. Mam nadzieję, że nic się nie będzie działo i wrócimy do treningów, uda się wystartować w Białym Borze w lipcu, ale przede wszystkim, że BĘDZIE ZDROWY.

Bo to już druga taka dziwna kulawizna  tym miesiącu...
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
22 czerwca 2012 20:27
Tristia, gdzie teraz pracujesz?
wątek zamknięty
cieciorka- To tylko dorywczo póki co- w nowej stajni kilkanaście km od Białej Podl. Poszo PV.
wątek zamknięty
Gillian, też trzymam kciukasy1
Juliadna, u mnie jeden koń miał takie samo w zeszłym roku. Uczulenie na upierdliwe meszki. Porządne mycie mydłem odkażającym przez weta, potem czymś smarowała koleżanka ale nie wiem co to było.
wątek zamknięty
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
22 czerwca 2012 20:54
amnestria, Wciąż w Sawance, jak narazie chyba się zmiany nie szykują... Nie no wiesz, ja wybrałam te najlepsze, ale jak zobaczyłam całą resztę, to miałam ochotę powiesić się na czambonie 😁
Gillian, Doskonale Cię rozumiem i wiem, że Wam się uda, trzymam mocno kciuki za Ciebie i Konia :kwiatek:

Kryzys zażegnany, poza tym że mój koń nas dzisiaj wpakował w płot to był złoty 🙂
wątek zamknięty
Nirv, ech... jak juz sie zaczyna coś dziać to od razu wszystko po kolei i nie idzie wybrnąć z tego.... Trzymam kciuki za sprawny powrót do pracy.

amnestria, 😉 Ja tylko conieco podpowiedziałam.  :kwiatek:

arivle, dziekujemy ! Najlepszego dla rudej Ksiezniczki !!

milusia, co tam u mojego ulubionego rudzielca ??

juliadna, tez bym meszki obstawiała. Meszki + reakcja alergiczna.

xxmalinaxx, mam nadzieje, że ale kurcze kalendarz pusty. :/
Głowa do góry, nic mu nie bedzie. Koń to zywy organizm, ma prawo go cos poboleć, bo tak, bez jakiegos znaczzącego powodu.
wątek zamknięty
Kurcze kurcze, jakoś niewesoło w kąciku... Trzymajcie się wszystkie chorowitki!!

Klami, zdjęcia boskie, dopiero się dokopałam. No po prostu można patrzeć i patrzeć 🙂

deborah, gdzie twój młodziak?! Mam ciągły niedosyt jego zdjęć!
wątek zamknięty
Arimona może i trafił, to się okażę  😉 Mimo wszystko patrząc na to już z trochę innego punktu to uważam, że mimo wszystko miałam na prawdę dobry start i bardzo dużo się nauczyłam. A Wyręba będzie dla mnie zawsze  domem 🙂
Klami dzięki  😉 Ale super z ogarem skaczecie! Jak ja bym poskakała... ale jeszcze dłuuuga droga  🙄
gryglodor dzięki  😉 Dobrze że przewalczyłaś. Ja też po moim upadku z koniem poprawiłam. Gdyby nie to, pewnie bym się trochę przycięła na oksery 😉
xxmalinaxx A jak  😀 gniade górą!  Mam nadzieję, że u Was wszystko będzie ok. Może faktycznie tak jak mówi Klami, miał gorszy dzień, tak samo jak i ludzie czasami mają
Gillian trzymam kciuki  😕

A jutro puszczamy Młodziana w korytarz. Zobaczymy, co się będzie działo  🏇
wątek zamknięty
Rzeczywiście się ostatnio kulawo w Kąciku zrobiło... Zdrówka życzę wszystkim! I przy okazji sama proszę o revoltowe kciuki dla mojego... :kwiatek:
wątek zamknięty
Dzionka, dziekujemy bardzo serdecznie !

Mąka, dziekujemy. 😉 Jeszcze sobie poskaczesz. 😉
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
23 czerwca 2012 17:30
Gillian, i od nas kciukasy!

Ha, nareszcie zdjęcia! Takie se i halowe, bo błoto, ale są!

Łośko pracujący

i załamany głupotą właścicielki

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.