Stajnie w Warszawie i okolicach

Mehari, wydaje mi się, że na ocenę opieki stajennej ma wpływ wiele czynników, z których ocena obiektywna jest jednym z nich. Ja nie stanę ponownie w Polanie, ale pozostanę przy dobrej opinii o pracy stajennych. Szczególnie, że mogę (niestety) porównać ją do innych miejsc.
Tak wygląda padoczek dramki  😜
Mój koń to by na takim pewnie odfrunął  🤔wirek:
Gieronimo- polecam Wilczeniec 😉
emptyline   Big Milk Straciatella
20 czerwca 2012 20:23

Ale tak poważnie? 🤔

Gieronimo, dojazd samochodem czy bez?
Tak na poważnie,stoję w tej stajni ze swoim koniem i nie uważam,że polecanie jej to coś złego,
tym bardziej,że pytała o dobry dojazd z Bielan.
Dobry dojazd z Bielan i samochodem i komunikacją miejską jest do KJ Truskaw 🙂 Polecam!
podobnie jak do Klaudyna - o ile sie orientuje to z wlascicielami jest wszystko super i można sie dogadać, jedyny problem to niestety rzadkie wybieranie z boksów.
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
20 czerwca 2012 20:55
Gieronimo, a coś więcej a propos wymagań? 😉 Jeśli Cię stać to baaaaardzo polecam Bajardo.
Dramka a co takiego super jest w tym padoku
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
21 czerwca 2012 00:29
Ruffian pewnie, że jest wielki  😁 i z tego co widzę koń jest sam na nim  👀
Mehari   nic nie dzieje się bez przyczyny..
21 czerwca 2012 07:36
Grace, owszem. Ale ja nie miałabym do nich zaufania...

Nasturcja-Renata, to, że jest sam to akurat chyba nie jst plusem, jak dla mnie.
kujka   new better life mode: on
21 czerwca 2012 08:03

a ja polecam wszystkie okoliczne stajnie bardziej niz Wilczeniec...

Duży, trawiasty i porządnie ogrodzony. Ze świecą takich szukać w okolicach Warszawy!

samo to że jest  😉 i koń korzysta od rana do południa

kajpo Dziękuje  :kwiatek:
Mehari   nic nie dzieje się bez przyczyny..
21 czerwca 2012 09:16
Dramka, trochę krótko...
kajpo jest praktycznie początek sezonu, a tam trawy prawie nie ma. W każdym razie ja mam inny obraz trawiastego padoku.
Tak wyglądają padoki u nas
21 czerwca 2012 11:51
kajpo jest praktycznie początek sezonu, a tam trawy prawie nie ma. W każdym razie ja mam inny obraz trawiastego padoku.

dokladnie...
juz wstawialam na forum ten obrazek, ale moj kon ma taka trawe:
Kujka tam jest pięknie 😲 gdzie stacjonujecie?
21 czerwca 2012 12:25
sylwiaj, stajnia Złotkowskich 🙂
Na początek wielkie dzięki za odzew!!!

Co do wymagań to chyba prawie standardowe znaczy się jakaś trawa dla zwierzyńca - oczywiście im więcej i dłużej tym lepiej, rozsądny i przyzwoity stajenny, co do socjalu to nie mam wygórowanych wymagań byleby było w razie czego gdzie wysuszyć  sprzęt i ubranie i coby go za bardzo myszy nie zjadły natomiast jedno co na pewno potrzebuje to spory plac do jazdy z niezbyt "głębokim" podłożem... hala byłaby mile widziana ale nie jest konieczna... Co do dojazdu to mamy 2 konie, 2 ludzi i 1 samochód więc przydałby się również jakaś dodatkowa komunikacja masowa bo często niestety nie zgrywamy się w czasie... A cena no cóż mam 2 konie więc jest to spore obciążenie dla budrzetu i pewnie tak jak wszyscy im taniej tym lepiej jednak nie oczekuje że będzie to za darmo więc krótko - rozsądna...
Pytanie o 2 pensjonaty:

1. Czy dzierzawa Dragona (okolice Radzymina) to juz pewniak ?
Czy dzierzawiacy (zaslyszane, ze Poznaniacy) juz weszli na teren i czy wiadomo jakie maja plany i czy jest w nich ujety pensjonat ?

2. Horseland w Poswietnym
Czy ktos z rv trzyma tam konia ?
Jak jest obecnie ? Zwlaszcza pod katem czystosci/ ilosci i jakosci siana/ oraz systematycznego wypuszczania na padok lub pastwisko.
O kujka to jesteśmy sąsiadkami. Ja kawałek dalej 😉
21 czerwca 2012 20:23
Muffinka, paaani droga! Toc mi sie Twojego konia juz zdarzylo zidentyfikowac na padoku! 🙂 bylam u Was kilka miesiecy temu i wyczailam Rubina 🙂
hehe no dobra - ale ja o tym nie wiedziałam 😎
baba_jaga, co do Dragona, ja planuje się wybrać, aczkolwiek doszły mnie słuchy, że nie dzieje się NIC. Natomiast co do Horseland... Postawiona została hala, ja słyszałam od dobrych znajomych, żeby omijać - konie chude, właścicielka psychiczna (brama zamknięta, trzeba się umówić żeby wjechać, znajomy pensjonariusza musiał płacić za wejście na teren ośrodka)...
lostak   raagaguję tylko na Domi
21 czerwca 2012 20:50
[quote author=Ruffian link=topic=46.msg1436744#msg1436744 date=1340228826]

Duży, trawiasty i porządnie ogrodzony. Ze świecą takich szukać w okolicach Warszawy!
[/quote]

nie do konca.  wejdz sobie na nasza strone i kliknij w "wirtualna wycieczke" trawa, trawa, trawa... aż nudno...,)
W 2 poprzednich stajniach koń nie ma swojego padoku..więc dla mnie to skarb
Dramka ale po co swój padok? kon jest przeciez zwierzeciem stadnym?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się