Kącik WKKW

fabapi sędziowie przeszkodowi wg stawek oficjalnych dostają 75% dziennej stawki
Dzienna stawka za 2012 rok wynosi 170 zł... 170 zł * 75% nijak nie wyjdzie 91 zł...  😲
taka drobna dygresja...  🤣
Wiem jedno , znam taką sytuację, gdzie dostawca boxów stawia je za 100zł/za całe zawody, a organizator dowala za nie 250 lub 300zł, i to jest feer ?
[/quote[quote author=titina link=topic=815.msg1433903#msg1433903 date=1340019225]
Wiem jedno , znam taką sytuację, gdzie dostawca boxów stawia je za 100zł/za całe zawody, a organizator dowala za nie 250 lub 300zł, i to jest feer ?

Jest fair - wtedy organizator nie musi aż tyle dokładać z własnej kieszeni do budowy krosu, zakupu przeszkód itp.
Ważne aby kwota końcowa wszystkich opłat była do przyjęcia dla zawodnika
Facella   Dawna re-volto wróć!
18 czerwca 2012 13:37

a co, maja napisac, ze boksy moga byc po 100zl, tylko wtedy zawodnicy musza zaplacic dodatkowa kase za wynagrodzenie dla calej ekipy technicznej? wtedy by sie pewnie burzyli, a tak te koszta sa jakby wpisane w cene boksu. klub nie ustala takich cen, zeby sobie zarobic, tylko po to, zeby miec z czego zaplacic ludziom, kupic nagrody etc. bo z kosmosu sie to nie bierze.
Ma ktos zdjęcia z zawodów w Kwiekach??
NatLat Są zdjęcia na sportykonne.pl  😉
blysku dziekuje 😉
Jest kwalifikacja olimpijska dla Pawła Spisaka 🙂
O, z tym samym niusem chciałam przyjść 🙂 Ale się cieszę!
asior   -nothing but eventing-
19 czerwca 2012 19:06
W tym roku CIC* w Strzegomiu 600zł w Baborówku 650zł, w Sopocie 650zł - propozycje do sprawdzenia w necie. Sopot zarabia na opłatach za prąd - 40 euro wydaje się być przesadą

Łatwo narzekać na wysokie koszty zawodów ( też mi się to zdarza - Sopot   :marze🙂  ale może zamiast narzekać spróbujcie sami coś zrobić !!!!!
Jak będziemy - my zawodnicy - zbytnio marudzić, to nie będziemy mieli gdzie startować.
A narzekają przeważnie Ci którzy nie mają pojęcia o kosztach....

Bede narzekac, bo mam takie prawo, jesli raz place niecale 500zl za zawody a pozniej prawie 1000 (przepraszam, nie za zawody, a wpisowe). Poza tym biuro Sopotu zapewnialo mnie w sierpniu zeszlego roku, ze niecale 800 zl ktore place, zawiera juz boks, oczywiscie na miejscu niemilo sie zdziwilam, ze musze doplacic ponad 200zl 😉

W tym roku rzeczywiscie mniej wiecej organizatorzy ujednolicili oplaty, ja pisalam o zeszlym roku.

Fabapi, ja rozumiem niedociagniecia organizacyjne, bo czasem ciezko ogarnac bardzo duza ilosc koni, rozumiem male opoznienia, listy startowe, ktore sa wywieszane pozno wieczorem. Pojac natomiast nie moge az takich roznic w wysokosci wpisowego, tyle 🙂
asior wydaje mi się, że to kwestia sponsorów - np. Strzegom dość dobrze stoi w tym temacie, poza tym strzegomska "polityka sędziowska" czyli wolontariat również obniża koszty
Aczkolwiek narzekać zdecydowanie masz prawo  🤣
asior   -nothing but eventing-
20 czerwca 2012 11:39
_Gaga, ale rok temu w Strzegomiu * tez kosztowala kolo 1000 zl 😉 Narzekac, narzekam, ale startowac nadal bede, wiec dajcie mi chociaz troche postekac  😉
Ależ stękaj do woli
Ja nie startuję bo mnie nie stać na zwykłe okręgówki już ;-) zatem w pełni to rozumiem  😎
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
20 czerwca 2012 11:55
...a ja nadal nie rozumiem róznicy pomiedzy Baborówkiem i resztą...gdyby ceny były jak w Baborówku,to więcej by tych koni na listach startowych  było...
a tak,to Baborówko jest wyjątkiem,zamiast być standardem 😉

p.s. przykład ze skoków,od kiedy Starogard daje cenę 400 zł za wszystko za 2 a czasmi 3 dniowe zawody,na listach jest ponad 100 koni od LL do P, i blisko 50 w N i C...zarabiają,obrotem,nie ceną...
I do dlatego wyniki z takich zawodów są coś warte, a nie tam ,gdzie jest 10 koni na krzyż w jednej klasie 😉
Ale to zupełnie nie ma związku z dyscypliną.
Jeżeli cena za boks to 250-300zł to nawet nie patrze na takie propozycje dalej (akurat zwykle ZR-A) bo mi zwyczajnie szkoda (pomijając że nie mam  😤 ).
A fabapi robiąca 1 dniówki (odpada koszt boksów dla większości osób) jakoś ma cały dzień od rana do wieczora przejazdy. A zdawać by się mogło że przecież na weekendowe zawody też można przyjechać na 1 dzień, a już podejście jakieś takie inne  😉 😉
Ale dla przykładu w ten weekend sa eliminacje do OOM w ujeżdżeniu i ZR-A i boks kosztuje 150zł za weekend, w sierpniu mamy inne zawody 100zł za boksy (tez weekend). Rok temu w tych samych stajniach odpowiednio 250 i 300 (!) zł... Mnie ta zmiana bardzo cieszy ale i wywołuje lekki uśmiech, nie do końca pozytywny.

Może organizatorzy nauczą się że wysokie ceny nie oznaczają wyższego zarobku, a może nie nauczą 😉
Są gdzies wyniki z CCI* i CIC* w BB ? bo widze na volcie tylko z dwóch i trzech gwiazdek..

edit:
ok juz sa 😉

23 czerwca 2012 10:43
BB na zywo: http://csjbialybor.pl/
CIC** start 11😲0
CIC*** start 12:10
CCI* start 13:35
CIC* start 14:30

to tak w razie gdyby ktos chcial ogladac (-;
Super dzieki!! 🙂
O! dziekuje rowniez🙂 od 15:26 zaciskam paluchy za Joasie i Rabacje, jak zawsze, 5 te po ujezdzeniu  😅
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
23 czerwca 2012 16:04
czy gdzieś są wyniki próby terenowej?
Czy wie ktoś może jak poszło Kamilowi Rajnertowi i Asi Żuk?
23 czerwca 2012 16:35
czy gdzieś są wyniki próby terenowej?

jak beda to pewnie najpierw na ich stronie, link w poprzednim moim poscie.
Rajnert miał wyłamanie i jest chyba teraz na 7 miejscu.
o kurde wielka szkoda... liczylam na Kamila
Crazy a Wy co znów 🙁 ?

Ktoś
Ancymon to od Was no nie? Co się stało?
Frania sia 3cia na crossie!! 😀 😅
23 czerwca 2012 18:55
Crazy a Wy co znów 🙁 ?

Ktoś

jeju co tam sie dzialo? bo po Twoim poscie wnioskuje, ze nie za rozowo?
nie ogladalam /-;
Nie oglądałam ale widze że elimki.
Crazy miała 3 spłynięcia na cornerze, zaraz po zeskoku 🙁
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
23 czerwca 2012 20:44
Crazy a Wy co znów 🙁 ?

Ktoś

Marcie było za ciepło i postanowiła sie wykąpać w drugiej wodzie.... 🤣
....a na poważnie,to wyszedł brak doświadczenia,na wskoku do wody konia złapało za nogi,miotnęło nią na lądowaniu i nie ustala lądowania w wodzie 😉 nic im nie jest 🙂

Ktoś wie czy Marta Dziak skończyła z zagipsowaną ręką? Czy udało sie bez?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się