dodatki witaminowe, mineralne, odżywki itp

Dementek   ,,On zmienił mnie..."
18 czerwca 2012 18:30
Dziewczyny mam problem !
Mojej niedawno zakupionej trzylatce (z bardzo dobrej hodowli) strasznie strzelają stawy i sama nie wiem co robic..
Wzywac weta od razu czy sa na to jakies witaminy ?

U mnie dodatkowo koń liże piasek. Weterynarz kazał dawać witaminy- rezultatów brak, zapas witamin w granulacie się kończy  😵
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
18 czerwca 2012 18:45
Witam 🙂
Jak się ma NutriHorse Sport? Nie daje energii? Obawiam się właśnie że mój i tak energiczny konio stanie się mega energiczny i za długo to na nim nie posiedzęxD Proszę o szybką odpowiedź.
Czy podawał ktoś może kolagen, MSM albo glukozaminę od Pana Podkowy? Jestem łasa na opinie.  :kwiatek:
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
19 czerwca 2012 12:40
Czy są jakieś preparaty dla koni z krzemem ? A ,,ludzkie" preparaty nie zaszkodzą?
Dementek Diatomit - ziemia okrzemkowa.
Czy Haemolytan Equistro jest rzeczywiście skuteczny? Czy te 3 tygodnie kuracji (czyli w sumie 6 dawek) dają naprawdę efekty? Kurację można przedłużyć np. do 6 tygodni czy to może w jakiś sposób zaszkodzić i ewentualnie należy zrobić powtórkę po jakimś czasie?
Kurcze , co byście poleciły ? Marstall Force czy Pavo vital complete ?
Dava   kiss kiss bang bang
23 czerwca 2012 08:14
Zdecydowanie Pavo aczkolwiek ani po jednym ani po drugim nie ma efektu wow 😀
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
23 czerwca 2012 09:23
Wendetta, znam dwa konie, które to dostawały i efektów nie było, ewentualnie były tak małe, że niezauważalne.
Dava W takim razie co byś poleciła na lepszy efekt ?  :kwiatek:
23 czerwca 2012 12:24
To nie tak ze nie dzialaly bo badania krwi byly ok.    Nie bylo tylko tego efektu WOW

Zdecydowanie polecam Chevinal Plus. Butla 5l kosztuje 220zl w animalia.pl 
Badania krwi super, a konie sie blyszcza, maja energie (uwaga na to😉) kopyta, grzywa szal  😍
Dava A można podawać i to i to ? (pavo + chevinal ) 
Kurcze skoro taki efekt to muszę się koniecznie zaopatrzyć  🤣 Dziękuje za odpowiedz  :kwiatek:
23 czerwca 2012 12:37
A po co bedziesz podawac jedno i drugie? Bedziesz miec podwojna ilosc witamin co nie do konca chyba jest takie fajne dla konia. Zawsze lepiej zrobic badania krwi i wiedziec czego faktycznie brakuje  :kwiatek:
No w sumie . Co za dużo to nie zdrowo  🤬
Zakupiłam niedawno mieszankę wiosenno-letnią z biotyną i cynkiem u p. Podkowy. Ktoś korzystał? 🙂
Gillian   four letter word
25 czerwca 2012 10:36
ja dawałam w ubiegłym roku i byłam bardzo zadowolona ze stanu sierści, kopyt i skóry konia 🙂
Gilian dzięki  :kwiatek:
25 czerwca 2012 11:32
tylko zamów sobie granulat bo proszek ciężko przemycić 🙂
Ja już korzystam od kulki dni z niej. Zamówiłam proszek :P ale dodaję go do wysłodków lub zalewam owies wodą, bo masz rację inaczej ciężko 😉
25 czerwca 2012 11:57
w wysłodkach przejdzie, ale co ja się namordowałam... na mokro w owsie nie było mowy, pluł aż na korytarz. Najlepiej przechodzi w trawokulkach ale to trzeba mieć czas codziennie się z tym bawić 🙂
Mój dostaje w jęczmieniu na mokro razem z czarnuszką. Je bez problemu, ale rzeczywiście bez dodatku ziół było gorzej - stał i patrzył w żłob przez pól godziny, zanim zjadł. Kopyta rosną sporo szybciej po tej mieszance.

Ja właśnie zaczęłam podawać MSM w proszku.

http://trzyfoule.pl/pl/p/Gold-Label-MSM-Plus-preparat-wzmacjniajacy-stawy/475

Cena mnie skusiła w stosunku do syropku. Muszę powiedzieć, że koń to nieźle je. Kiedyś dawałam witaminy w proszku Besterly, to omijał je na wszystkie sposoby. Teraz daje MSM do wieczornego owsa, dodaję trochę oleju - pięknie się przykleja i całe zjedzone  😅
[quote author=Gillian link=topic=78.msg1441187#msg1441187 date=1340620359]

Ja właśnie zaczęłam podawać MSM w proszku.

http://trzyfoule.pl/pl/p/Gold-Label-MSM-Plus-preparat-wzmacjniajacy-stawy/475

Cena mnie skusiła w stosunku do syropku. Muszę powiedzieć, że koń to nieźle je. Kiedyś dawałam witaminy w proszku Besterly, to omijał je na wszystkie sposoby. Teraz daje MSM do wieczornego owsa, dodaję trochę oleju - pięknie się przykleja i całe zjedzone  😅
[/quote]

40 zł za 250 g produktu w którym nawet nie wiadomo ile tego "cukru w cukrze".
Dawkowanie w miarkach - nie wiadomo na ile wystarczy.
I jeszcze ten składnik "popiół" 0% wygląda na kompletną bzdurę.
Ja bym nie kupiła
[quote author=Lanka_Cathar link=topic=78.msg1439248#msg1439248 date=1340439793]
Wendetta, znam dwa konie, które to dostawały i efektów nie było, ewentualnie były tak małe, że niezauważalne.
[/quote]
trzeba było pisać wcześniej 😁, już kupiłam. 2 dawki za nami- zobaczymy za 6 tyg. czy będzie jakiś efekt, oprócz efektu pustego konta w banku😁
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
02 lipca 2012 17:44
Czym dawkujecie Chevinal Plus?  🤔 bo przyszła butla 5l i nawet żadnego dozownika... Strzykawka?
02 lipca 2012 17:58
tak, strzykawką 🙂
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
02 lipca 2012 19:02
Ostatecznie znalazłam miarkę z jakiegoś syropu i jest prawie na 25ml 😉 bo strzykawka to coraz ciężej byłoby w miarę ubywania chevinalu.
02 lipca 2012 19:15
trochę kombinowania, ale idzie zrobić 🙂
Czy Haemolytan Equistro jest rzeczywiście skuteczny? Czy te 3 tygodnie kuracji (czyli w sumie 6 dawek) dają naprawdę efekty? Kurację można przedłużyć np. do 6 tygodni czy to może w jakiś sposób zaszkodzić i ewentualnie należy zrobić powtórkę po jakimś czasie?

Polecam foran Feratone, lepszy cenowo, i anemia u mojego konia zniknela.

Dementus  Orsi krzem organiczny. Przy krzemie trzeba zwroic uwage czy jest dobrze oczyszczony, inaczej jest toksyczny.
www.orsi.pl

xequus  Jest do butli spcjalny dozownik, niestety kupowalam go kiedys az za 25 zl w hippolandzie. polecam  butelki po soku 5 l malinowym, w barach maja, te chyba tez pasuja
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
02 lipca 2012 19:29
Czym dawkujecie Chevinal Plus?  🤔 bo przyszła butla 5l i nawet żadnego dozownika... Strzykawka?

My przelewamy do butelekj po biotynie, dawkuje sie idealnie: http://animalia.pl/produkt,14823,563,officinalis-biotin-5000-1000ml.html .
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się