Młode Konie

klapcio89   Walczący z cieniem...
18 czerwca 2012 13:20
zabeczka 17 miały być właśnie tych dwóch panów ze zdjęcia, ale zmieniła nam się koncepcja kolorów i wolałam standardowe czarne 😀
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
18 czerwca 2012 14:09
pomyślec że M dla mojej były ciut za duże 😵 😁
lostak   raagaguję tylko na Domi
18 czerwca 2012 14:29
Karla🙂, chcieli niemce, ale go nie oddam, będę sobie dupkę klepać i po lesie jeździć na wymarzonym koniu w razie czego.. dobra kończę głupoty gadać, bo lostak przeczyta i będzie lańsko 😉

lostak przeczytała, chyba mi się lonża z ręki wymknie niechcący....  otworze drzwi hali i jedź sobie do tego lasu😉)))

a tak na powaznie, moje spotkanie z krzysiem sam na sam bylo urocze, podszedl na padoku, powiedział "cześć duża, jestem krzyś, masz cukierka?" a potem chciał się bawić... na szczęscie znalazłam gałązkę udajacą straszaka i chłopak zaakceptował, ze wymagam szacunku i pieszczotom nie było końca.

bardzo jestem ciekawa jak sie bedzie nasze przedszkole rozwijac.
Ciapek dziś wreszcie zakłusował pod siodłem  💃  ogólnie pomimo upału był aktywny, chętnie szedł do przodu w stępie. Na początek na sygnał do kłusa próbował znowu swojego zatrzymania się i może nawet nie bryknięcia, ale zrobienia kociego grzbietu, ale cierpliwie go wyczekałam z tymi pomysłami i dawałam sygnał do przodu. Tym razem szybko mu przeszło buntownicze nastawienie i coraz lepiej reagował. Za każdym razem jak dawałam sygnał do zakłusowania, to nawet jak przyspieszał kroku to dostawał ode mnie nagrodę. Potem zaryzykowałam z podniesieniem kryterium i kilka razy jak dałam sygnał i przyspieszył, to go nie nagrodziłam - bo chciałam, by zrobił coś więcej, niż przyspieszenie kroku. I w końcu zrobił to co liczyłam że zrobi - na lekki sygnał ciach - ruszył kłusem i to całkiem żwawym 🙂 zrobiłam krótką prostą tym kłusem, zsiadłam, dałam smakołyk w nagrode i zdjęłam siodło.
Jutro walczymy dalej, mam nadzieję, że zapamięta pozytywnie to pierwsze zakłusowanie i już jutro będzie można więcej pokłusować 🙂
Wojenka   on the desert you can't remember your name
18 czerwca 2012 18:32
efka, fajne uczucie wsiąść pierwszy raz na swoje dziecko, co? Krzychu wygląda pięknie, musisz postarać się o nowe zdjęcia!  🤬

Moje dziecko tak dziś wygląda  😍

i wreszcie mam foto pod siodłem! co prawda tylko z wyjazdu ze stajni, ale dowód jest  🤣. nie ma to jak zaciesz w czasie, gdy siodło zsuwa mi się pół metra do tyłu- tak to jest jak ktoś ci siodła konia w pośpiechu  😁

Wojenka - masz pięknego araba! 🙂 Tylko pogratulować 🙂
Wojenka zrobił się z niego kawał mięcha!
I swoją drogą - nie ściemniał on aby?
Wojenka, cudne i prześliczne dziecko 🙂
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
18 czerwca 2012 21:16
lostak, hihi  😍

Na środę wszystko zamówione łącznie z moim czarodziejem Pawłem P., który radością nie pałał - ale się zgodził przeprowadzić Krzysia ponownie.. trzymajcie kciuki za przeprowadzkę...  🙇
eee... no daleko nie macie, na pewno pójdzie gładko. Koń ledwo wsiądzie, a już będzie musiał wysiadać 🙂

A ja jestem taka dumna z mojego syna, pokonuję strachy (głównie swoje), świetnie się bawię, a koń jest coraz fajniejszy 😅
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
18 czerwca 2012 22:53
amnestria, z tym wsiadaniem to może być różnie, ale niech się uczy..

Jesteś bardzo dzielna! To na pewno będzie dla Was obojga ważna lekcja, takie wspólne przejście przez trudne chwile 😉
deborah   koń by się uśmiał...
19 czerwca 2012 08:27
galopada_, piękny koń. trzymam kciuki za ZT
quantanamera, w stój faktycznie Eno nie powala 😉 ale ja się ruszy szczęka leci na podłogę. Gratuluję wyboru i z radością będę obserwowała postępy
efka, niesamowite jak Krzysio wyrósł! dawaj ten filmik co tylko kadrem z niego nas uraczyłaś! migusiem!

Wojenka, ależ on ma piękną maść . i rozmiar kolca w pysku pokazuje jaką ma delikatną główkę. Zjawiskowy. Choć ja na Araby lubię tylko patrzeć 😉
19 czerwca 2012 09:02
grast, adriena,  :kwiatek:
Endurka, może trochę ściemniał. Dostał takiego fajnego połysku metalicznego. No i rzeczywiście jest małym mięśniakiem.
deb, najmniejszy kolec w stajni  😁

Pod siodłem świetny, bardzo elastyczny, ruch ma super wydajny. Niczego się nie boi. Przychodzi do ręki. Prawdę mówiąc jest wygodniejszy niż tatuś. No i bardzo kontaktowy.  😍 .

efka
Wsiądzie, wsiadzie co ma nie wsiąść 😉 Trzymam kciuki za pzreprowadzkę  🏇
Wojenka
Młody wygląda super, on jest chyba bardziej potężny niż tato ? Kiedy młody biegnie teraz ?

A ja mam... Kulokajak  😂
Wojenka to że on tak pięknie wygląda to nie tylko zasługa genów ale hodowcy
Koń chodzi w sporcie i wygląda rewelacyjnie . Gratuluje bo już różne cuda widziałam.
Czym wy go karmicie jeśli to nie jest jakaś tajna informacja 🙂
mój dziciak zaliczył 2-gą kąpiel i zachowywał się naprawde super mimo że szlauf był zapowietrzony i chciał konia zestrzelic

kujka   new better life mode: on
19 czerwca 2012 12:10
sylwiaj, on ma sarkoida na pysku?
w którym miejscu?
19 czerwca 2012 12:19
tu?
nie to pasek od kantara sie tak ułożył i straszy🙂
19 czerwca 2012 12:23
UFF!!!
to cale szczescie, sarkoidy to straszne gowno, a juz w takim miejscu jest wyjatkowo klopotliwe...
ojj wiem w Niemczech był jeden koń wyjątkowo tym dotknięty, co sie wycieło to swiństwo wracało i najgorsze ze nie miał tego w jednym miejscu, miał to na całym ciele... Ciekawe co sie teraz z nim dzieje
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
19 czerwca 2012 13:31
wojenka - szal cial!
A ja mam pytanie...
Szlifujemy z siwą drągi, pomniejsze przechodzi bez problemu, większe namiętnie sprawiają jej kłopot. Jak zachęcić konia, tudzież "zmusić" do jeszcze większego podnoszenia nóg? Problem mamy tylko w stępie, kłus fajny, siwa idzie jak perszing.  😁
Nas odwiedzila niedawno MagBan93 i mam mala dokumentacje ze skokow:

FirstLight bardzo ładne to Twoje siwe  😀 i z zamkniętymi oczami potrafi skakać  😁
Martuha hahahah, ja tez zamykam przy czyms wiekszym, wiec bedziemy do siebie pasowac  😁
madmaddie   Życie to jednak strata jest
19 czerwca 2012 21:17
pierwszy raz widzę konia skaczącego z zamkniętymi oczami  😜
19 czerwca 2012 22:18
armara, tak, większy i masywniejszy. Pobiegnie pewnie za 2 tygodnie.
margaritka,  :kwiatek:
777 heh, ale komplement  :kwiatek:. Hodowcą jednego konia narazie jestem  🤣 A Młody na Red Millsie jedzie.
Mam jeszcze dwa sloneczne zdjecia z jazdy. Wogole jezdzi mi sie fantastycznie na tym koniu. Jest wygodny, spokojny, zrownowazony, a jednoczesnie z powerem i pozytywna energia.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się