Zdjęcia Re-Voltowiczów & Voltopirów! ;)

Obstawiam sokoła. Super!
Trochę poszukałam i chyba jest to jastrząb , dziś młode u siebie . Jak przeczytałam że matka potrafi zaatakować ludzi broniąc gniazda to trochę się wystraszyłam . Widziałam jak krąży nad gniazdem ale chyba wiedziała że jej młodym pomagamy  😉 

Edit , z tymi ptakami to ostatnio przesada , od miesiąca mam swoją srokę , codziennie spaceruje po podwórku i obsrywa mi płot  👿  jaskółki też już narobiły gniazd
cieciorka   kocioł bałkański
17 czerwca 2012 09:38
Wiem że jestem pusta , pomyślałam jak syna za bok złapał i się męczyliśmy żeby go odczepić , jutro jak znowu będą pod gniazdem to wezmę rękawiczki żeby je znowu tam umieścić .
Ale mam za to jaką pamiątkę , one drugą szansę na życie a ja zdjęcia .
wyjełaś dzikiego ptaka z gniazda? jaka szansa na drugie życie? Weź napisz po polsku, bo nic a nic zrozumieć cię nie idzie 🤔
Ja też nic nie rozumiem, a zaciekawiło mnie to.  😲
Pewnie chodzi o to, że jaja wypadły z gniazda, a monia wsadziła je do niego z poworotem. Ona ma pamiątkę, a one dzięki temu, że znów są w gnieździe mają szansę przeżyć :p.
Ja to tak zrozumiałam.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
17 czerwca 2012 13:14
Jaja wypadły i z związku z tym zrobiła sobie foty z młodym sokołem? 😉

Raczej młode wypadły z gniazda 😉
Trochę namieszałam była już późna godzina  😡  Robiliśmy sesję zdjęciową na łąkach i jak poszłam zmienić strój ( syn mi pomagał ) zobaczyliśmy młode na ziemi pod drzewem . Chciałam je wsadzić do gniazda ale pomyślałam że fajnie będzie mieć z nimi zdjęcia  . Po 10 minutach zdjęć włożyliśmy je do gniazda i dziś już 3 dzień dalej siedzą w gnieździe .
Drzewo z gniazdem jest na łąkach gdzie nic nie rośnie , na 100 % przez ostatnie burze musiało je zwiać z drzewa .
Dzisiejsze  🙂

cieciorka   kocioł bałkański
17 czerwca 2012 23:36
Quendi, pierwsze super! 🙂
Niesamowite te młode sokoły!  🙂

To ja, chudzina, wcisnę się tutaj w odsłonie przed balowej. 😉 Wiem- wyglądam na nieźle naburmuszoną & stoję jak krowa.
aga020596 pamiętam jak nasza mama tez nam robiła takie fotki w ogródku 😁 przypomniały mi się stare czasy 😉
Ja próbowałam zrobić mojej Siwej zdjęcie "po praniu", ale modelka wredna współpracować nie chciała.
Fakt faktem, dorobiłam się zdjęcia, na którym mnie nawet trochę widać 😉

palemka, akurat to robiła siostra, ale na polecenie mamy 😉
aga020596, mogłaś się chociaż trochę uśmiechnąć, bo wyglądasz zupełnie jak ja przed wyjściami w sukienkach i szpilkach - "bo oni mi kazali!"😉
Nie dość, że nie umiem się uśmiechać na zawołanie ( zwłaszcza do zdjęć), to jeszcze NIE CHODZĘ  w sukienkach, spódnicach, ani nawet bardzo krótkich spodenkach, więc nie czułam się sobą 😉

Później będę miała zdjęcia z polonezowym partnerem, gdzie zmusiłam się do uśmiechu. Ciekawe, co to za piękny wykrzyw japy będzie... Jeszcze nie widziałam, a już mi się śmiać chce  😂
aga020596 mi sie strasznie chce smiać jak patrzę na to twoje zdjęcie, ale broń boże nie ze złośliwości jakiejś, wręcz przeciwnie-z czystej sympatii 😀, jeszcze jak napisałaś, ze to mama kazała, to już wogóle odlot 😁
Bardzo mi miło. 😉 Na co dzień nie jestem jakaś straszna, naburmuszona, czy coś. No i nie jestem wystrojona.
Gavi,tak teraz patrzę i.... jaki Ty masz brzuszeeeeeeek, o matko, ja chcę taki!  👀

Tak wyglądam w normalnym dniu i uwaga... Nawet na zdjęciu wyszłam jak człowiek! Wooow 😉
to brzuszek w wersji przed rozpoczęciem treningów, ale dziękuję bardzo, miło mi! 😉 :kwiatek:
PRZED? Oooooo...
Chuda jak nie wiem co jestem, ale wziąć się za siebie muszę.
A to ja z koleżanką, także cenzurka musiała być🙂 Jakoś z grudnia 🙂
Wiem, że mnie to tu nie wiele, ale jakoś tak się zakochałam w tym zdjęciu, może dlatego, że wykorzystanie podnośnika do łodzi jako karuzeli to był całkiem niezły fun  😁 dla wątpliwości, ja to to coś co wisi na linach  😂
A ja mam takie, z nad rzeczki:

Julie ależ mi twój facet KOGOŚ przypomina... 😕
Kogo?  👀
Takiego jednego z Krakowa.... 😕
Czas się uaktywnić 🙂 świeżynka z dzisiejszego meczu polo
Ale świetny kask!  😍 Bardzo Ci w nim ładnie.
A powiedz coś więcej na ten temat. Startujesz w polo?
Julie, dziękuję bardzo. Kask typowy do polo pożyczony od mojego patrona, bo mój jakiś czas temu zaginął na meczu w akcji  😁
Czuję się w nim jakbym grzybka na głowie miała hehe
Sama nie gram, ale jeżdżę konie kondycyjnie poza meczami i się nimi zajmuje - typowy polo groom.
Cobrinha powiedz mi dlaczego te konie do polo mają tyle uprzęzy na sobie? 🤔
palemka, bo tak jest przyjęte... każda dyscyplina ma tam jakiś swój wzorzec i jego się trzyma 😉
Tu przodują specyficzne siodła, ogłowia z dwoma nachrapnikami, napierśniki... często drugi popręg do zestawu no i ba! czarna wodza 😉
W wątku polo wstawiałam ostatnio kilka zdjęć z meczu.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się